Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019
Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂
@zuzik5891 ano presne to je najhlavnejsie, hlavne nech ti zoberu vela dobrych vajicok ☺️ a mozes sa tesit za ET
@busybumblebee no včera som mala sliznicu 17mm...ak bude ešte rásť tak s ET sa môžem rozlúčiť
Ahojte baby. Neviem ci este niekto na mna spomina. Prispievala som hlavne na zaciatku. Vcera som bola na prvej kontrole ultrazvukom. Bola som 6+5 podla posledneho MS a 6+4 podla OPU. Bolo to carovne. Videli sme nasho drobceka a bilo sa mu srdiecko 😍. Manzel plakal od stastia a ja tiez 🙂. Vsetko je v poriadku, rozlucili sme sa v centre, dostala som prepustaciu spravu a na dalsiu kontrolu idem uz ku svojmu gyn. O 2 tyzdne este kontrola na hematologii, lebo pichala som (aj picham) Fraxiparine kvoli OHSS a teraz mi to uz boja zobrat bez vyjadrenia odbornika. Z celeho srdca Vam prajem, aby ste to zazili v co najkratsom case, idealne do par tyzdnov 😉. Kazda bolest, neprijemnostnost aj slza stala za to. Vydrzte to, oplati sa 😊 !
Este pripajam fotku nasho drobceka (svetlejsia fazulka v ciernom kruhu v strede fotky) 🙂 .
@sassa15 krasa ☺️ gratulujem ❤️❤️❤️ ja jdem ku gyn v pondelok (budem 6+1tt) a potom v piatok naposledy do centra (to budem 6+5tt), velmi dufam, ze uz aj my uvidime srdiecko 😊
Jeej to je krásne vidieť tu že vám to vyšlo,ja som vo februári po prvom ET, bohužiaľ neúspešne,ale keďže som mala hyperstimulacny syndróm tak sme to aj predpokladali,lekár nás na to upozornil. V apríli ma čaká druhý vklad,aj sa teším potom mám zase depky a tak dookola 😀 veľmi by sme si s manželom želali aby to vyšlo,to čakanie na všetko je najhoršie.. snáď sa nám to podarí a budeme najšťastnejší na svete 🙂
@sassa15 gratulujem. Ja som bola dnes na prvej konzultacii a až v máji ideme na to, lebo priateľ bude preč.
@zuzik5891 ahoj, ako pokracujes? My sme boli dnes na prvej konzultacii. Priateľ je trocha-dosť paralizovani z toľkých pojmov a ukonov, plus peňazí. Ja idem po lieky až v apríli, lebo on bude preč a tak ideme na to až v máji. Podľa mňa sa s tým všetkým musí vyrovnať. Doktor to na nás dosť vysypal a priateľ by bol najradšej, keby to išlo prirodzene. Muži podľa mňa ani netušia, čo to všetko obnasa. My zeny sme však silné!
@zuzik5891 dakujeme pekne 🙂
@busybumblebee drzim palce aby ste uz videli srdiecko 🙂 . Mne lekar hovoril chvilku pred kontrolou ze som akurat tej dobe, ze srdiecko uz moze ale este nemusi byt, ale ze embryo uz by sme mali vidiet tak ci tak.
@andrea014 to mi je luto, ze vam to nevyslo hned. Vase dietatko este na vas trpezlivo caka 🙂 . Ja som tiez mala strasne stavy, manzel nechapal ako sa tak rychlo moze menit moja nalada. Niekde som citala ze na to ze vyjde KET je vacsia sanca, ze telo je pri ET este velmi "unavene" z hormonov. Mne vyslo ET, ale to tak malo byt, je to velmi silne embryo. Mna trosku tiez potrapila hyperstimulacia, tak som bojovala za to, aby mi vobec povolili ET, par dni pred OPU som mala chripku, a asi tyzden po ET som bola zase chora. A odvedy som doma, lebo immunitu mam na nule... ale nevadi 🙂 .
@daniela2707 asi veľa mužov na začiatku reaguje sokovane ,aj môj manžel stále veril ,že to pôjde samo a že pomoc nepotrebujeme.a tiež bol soknuty z toho koľko to stojí.mas pravdu ,že netušia a veľa krát ani nerozumejú čím všetkým si musíme prejsť 🙂 chvíľku dlhšie im trvá kým im všetko dôjde 😂
@zuzu8511 ďakujem za komentár, no ja mam už 41 rokov, tak nemám už veľa času a prirodzenou cestou to asi už nepôjde. Mam 10rocneho syna z predchadzajuceho vzťahu a s terajším partnerom sa snažíme pol roka. On je mladsi odo mňa. Vek u ženy hra veľkú rolu.
@daniela2707 no moja... môj je úplne taký istý...
Ako pokračujem?...sama neviem... včera som bola na kontrole...mala som foliky od 5-18 mm...18mm len dva a endometrium až 17mm...dr.mi vravel že odber najskôr cez víkend alebo budúci týždeň...poobede mi volali a oznámili že končíme stimulku a mám si pichnúť pregnyl a Fraxiparin... dnes už len fraxiparin a zajtra mám OPU... nerozumiem tomu...som taká smutná... mám cca 25 vajíčok a koľko z toho bude zrelých...asi dve...a aj to nemusia obsahovať vajíčka...v telefóne mi povedali že vraj hladiny hormónov mám už také že sa robí OPU... neviem čo si mám o tom myslieť...ak sa to nejako pokašľalo už na ďalšiu stimulku peniaze nemáme 😞... ešte aj to endometrium mám ako zbláznené...😞
@zuzik5891 neboj, bud v kľude. Podľa mňa to bude ok. Ja ešte všetky pojmy nepoznám, koľko čoho má byt🙂 ja hlavne dúfam, že si to ten môj za dva mesiace nerozmysli.Uz som z toho teraz unavená, preberáme vážne témy. Aj financie, nakoľko to platíme všetko sami. Plus ten môj vek! Verím, že to úspešne dotiahnes do konca🙂
@daniela2707 určite si to nerozmyslí...neboj...onedlho sa budete vytešovať z bublinky v brušku... veľmi ti to prajem...a hlavne nech sa to podarí na prvý krát...je to fakt zaberák na financovanie 🙏
Ahojte. Tak aj ja sa pridávam, aj ked začínam stimulovať až 4.4.
Dostala som decapetyl, gonal, menopur a luveris.
Keď som zbadala, koľko to je vlastne injekcií a krabíc, zle mi zostalo :-/
Zabudla som sa ale spýtať na ten OHSS. Ako sa dá tomu co možno najviac predísť? Čítala som tu, že treba veľa vody piť. Koľko cca denne?
@123elenita ahoj, ja som bola dnes na konzultacii a lekár mi povedal, že OHSS majú väčšiu šancu dostať mladšie ženy. Ja mam 41 a tam je menšia šanca ho dostať...určite ti tu poradia, ja začínam až v máji so stimuláciou.Drzim palce!
@zuzik5891 ďakujem, aj tebe posielam veľa sily a budem na teba myslieť. Ved mame ešte obydve detičky a tým sa treba venovať a potrebujú nas🙂
@123elenita ahoj.odporuca sa minimálne 3-4 l a zvýšiť príjem bielkovín.niekto odporúča aj nutridrinky 🙂
@zuzu8511 @daniela2707 ďakujem za odpovede 🙂
A tiež držím palce 🍀
@daniela2707
@zuzu8511 ďakujem baby...zajtra dám info ako sme dopadli... držte palce ❤️🙏
@zuzik5891 držím palce!