icon

Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019

lostris151
15. feb 2019

Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂

daniela2022
9. apr 2019

Dievčatá tak ma napadlo viete niektorá ako dlho drží v tele pregnyl 10000 jednotiek? A teda kedy ste najskôr robili test po Et?

evaachesa
9. apr 2019

@daniela2022 ja som si pichla 5.000 IU a test som skusila 7DPT kedy som uz mala slabucku ciarku a kazdym dnom silnela, cize pregnyl to uz nebol. Pri 10.000 to bude asi dlhsie

susanne08
9. apr 2019

@evaachesa ja som vždy chcela dvojičky ale budem rada keď vynosim jedno.
@zuzik5891 ďakujem ešte treba biť pevne nohami na zemi ale verím že všetko bude v poriadku.

daniela2022
9. apr 2019

@evaachesa ja len preto ze mam ísť skoro na krv tak viem ze im ukáže hcg 10 deň aké je ale ja budem zbytočne robiť test napríklad deň pred tým. Takže si pekne počkám na krv

susanne08
9. apr 2019

@simulienka22 vitaj, stále na niečo čakáme všetky co sme tu, ja som si tiež myslela, že stihneme v novembri ivf ale našiel mi Polyp, takže som si počkala po operácii a teraz som tehu😍 oplatilo sa byť trpezlivá. Nech ti to rýchlo utečie.

evaachesa
9. apr 2019

@daniela2022 no ale neviem veru ako to je, mozno este niekto poradi. Ale vies si to odsledovat ked budes testovat uz teraz tak mala by si mat ciarky z pregnylu ..kazdy den by mal slabnut a ked zacne silniet tak pregnyl to uz nie je

evaachesa
9. apr 2019

@susanne08 achh to by bolo kraaasne 😍

e1i
9. apr 2019

@daniela2022 aj 10-14 dni, v letaku je napísané. Ja som vydrzala celych 14 dni nerobit,ale mala som ovitrelle v stimulacii

daniela2022
9. apr 2019

@evaachesa no tak testovať ma bude asi stresovať 😁😁😁 ty si tak skúšala?

@e1i tak to klobúk dole ja nechápem ako to niekto takto vydrží dlho 😁😁😁 tvoje prvé ivf?

e1i
9. apr 2019
evaachesa
9. apr 2019

@daniela2022 pri prvych 3 vkladoch som testovala bud den pred krvou alebo v ten den nech viem na com som. No pri tomto som mala take ine pocity a citila sa inak :D tak som skusila 7 den po et a to este kolo 19tej 😂

daniela2022
9. apr 2019

@e1i tak klobúk dole že si takto vydržala fakt. To ja asi nedám 🤷🏼‍♂️
@evaachesa a v čom si mala pocit ze je to iné?

evaachesa
9. apr 2019

@daniela2022 pri prvych 3 som sa citila uplne normalne, ziadne pichanie, bolest prs, krizov, nic...no asi na 11 den mi zacalo pulzovat v bruchu, ale strasne silne akoby tiky/kontrakcie .. ako ked mas tiky v oku, ale dost silne. Potom sa mi to opakovalo este pri druhom kete...uz som vedela ze je koniec a neuhniezdilo sa zase. Teraz po ET hned 2-3 den pichanie v bruchu, jedno celkom silne, bolest krizov, prs, a uplneny inak som sa citila ..ze to vyslo... uz na ten 7 den som si vsimla viditelne zily na prsiach a hned na to test 🙂 a potom uz kazdy denaz do krvi nech vidim ze silneje 🙂 na 8-9 den ma ale zarazil hnedy kusok sliznice..velmi malo no zlakla som sa, lebo toto som cakala max do 5 dna po uhniezdeni. No kedze som brala crinone gel progesteron tak asi trvalo kym to vyslo von lebo ten tak nevyteka ako progesteron LP tablety. A merala som si aj teplotu a ta bola stale zvysena tak 37,3 v priemere 🙂

daniela2022
9. apr 2019

@evaachesa jeeej to je krásne 😊 co by som zato dala aby som cítila niečo aspoň náznak. Lenže ja sa necítim nijak neviem ci to je normálne 😐

evaachesa
9. apr 2019

@daniela2022 vies co, zase vela bab nemalo absolutne ziadne priznaky, ani tuk a boli tehotne 🙂 kazda sme uuuuplne ina 🙂 napr odkedy som tehu ani raz ma nenaplo :D vobec mi nie je zle od zaludka. Len teraz posledne 2 dni sa mi trosku zatocila hlava, inak nic. Kamoska chuda zvracala 3 mesiace vkuse a este tyzden hnackovala. Kazda sme ina takze neda sa to nejako zovseobecnit ze musis mat priznaky. Cizd ziadne stresy a pekne oddychuj, pi vela vody a papaj ovocie a zeleninu. Hlavne kyselinu listovu. Ja uzivam uz cez 2 roky femibion :D snad uz nie som predavkovana 😂

daniela2022
9. apr 2019

@evaachesa vitamíny jem aj femibion toto všetko mam. Len ma dosť prekvapilo že mi v centre povedali ze 2,5 až 3 litre stačia. Po odbere dva dni som pila 5,5 až mi na zvracanie bolo a napinalo ma. Tak som to dala na 3-4 dúfam ze to stačí. Necítim sa nijak to je pravda ale verím 🍀💞 aj keď obavy mam samozrejme. Fakt toto kto nezazije nepochopí no nie?

evaachesa
9. apr 2019

@daniela2022 tak super, vitaminy mas, podla mna staci tolko tekutin. Ja som tolko nevypila ani po opu. Max 2 litre. Ono aj podla vahy sa to nejako rata kolko je vhodne prijat tekutin. Rataju sa aj caje, dzusy, polievky. Viem presne ako sa citis, ver mi. Pred rokom som bola par dni po KETe ked sa zacal kolega v praci pytat ze kedy chcem mat deti, ze ci uz nie je na case. Taka facka to bola ze som nevedela reagovat, dobre ze som sa nerozrevala.

daniela2022
9. apr 2019

@evaachesa akože toto je moje druhé ivf a už ma len tak niečo nerozhodli ale verím ti ako ti bolo. Ja to počúvam bežne ale už nato nereagujem.verim že sa budeme sťahovať s bublinkoi v brušku 💞💞💞🍀

evaachesa
9. apr 2019

@daniela2022 tak sme na tom rovnako..2 ivf a teraz sa ti to podari 😊 ako si to myslela so stahovanim? 🙂

daniela2022
10. apr 2019

@evaachesa no minulý rok sme začali stavať a tento sa budeme asi sťahovať. Neponáhľame sa teraz je toto dôležité ale bolo by to krásne 👣

susanne08
10. apr 2019

@evaachesa na margo tvojho kolegu, no niektorí nemajú chochmes😡 blbé otázky, ja som sa tiež s pár ľuďmi pohádala, lebo po troch rokoch už som toho mala plné zuby, nestretavam sa s nimi a je mi lepšie. Takí nepochopia a nie sú empaticki. A a ženy čo je smutné, lebo keď jej to nedôjde a bude sa stále pýtať 🤦

simulienka22
10. apr 2019

Baby a ak ste počas stimulácie boli na PNke? Lebo napr ja som čašníčka v restike (obedy, večere, oslavy svadby) a ťaham 13tky.

zuzik5891
10. apr 2019

@simulienka22 ahoj...ja som pracovala na ambulancii pre dospelých a vypísala ma moja obvodná lekárka už mesiac pred stimulkou lebo som sa potrebovala dať do poriadku z toho infekčného prostredia...na PN som stále...

naty139
10. apr 2019

@simulienka22 ja som na Pn od prvej injekcie a fakt si neviem predstaviť byt v robote lebo stačí že povysávam a už cítim tlaky vo vaječníkoch...ale každá sme iná, niekto ani nevie, že stimuluje....no neriskovala by som to....gynekológ a aj v centre mi hovorili aby som sa šetrila, veľa pila a oddychovala

daniela2022
10. apr 2019

@simulienka22 no ja pracujem na úrade a tam je nonstop pohyb a som aj po operácii takže som ostala na PN od gynekológa. Obvodná s tým mala problém ale gyn to chápu

evaachesa
10. apr 2019

@susanne08 ano niektori su fakt totalne sprosti..jeden sa ma tak raz za mesiac stale pyta ci uz som a kedy rodim..fakt neviem ci je taky dement alebo ho to bavi robit zene zle. No nic treba sa nad tym povzniest a ignorovat lebo to nema zmysel 🤨

evaachesa
10. apr 2019

@simulienka22 ja som si dala pn az po vklade a som pn doteraz 🙂 povedala som si ze 1 trimester budem pekne v klude doma a kaslem vsetkych ...mam stresujucu pracu takze tak sme sa s muzom rozhodli, ale dalsi tyzden uz asi nastupim 🙂

zuzu8511
10. apr 2019

@simulienka22 ja som šla na PN týždeň pred odberom vajíčok +1 týždeň po,potom som dva týždne robila,keďže som mala Ket a týždeň pred ket znova PN a už na nej ostanem dúfam najbližších 8 mesiacov 🙂

evaachesa
10. apr 2019

@zuzu8511 nemala si v praci problem ze tolko pniek? Ja uz mam vycitky ze som tak dlho doma 🙄 aj mi uz hrabe a aj o jednu vyplatu uz mam menej tak uz najvyssi cas zase zacat 😂 tak som rozmyslala ze ako sa to potom zaratava do dalsej materskej ak by som isla z jednej do druhej ...minuly rok som mala len 2 tyzdnovu pn tak to by malo byt ok ale ak sa to potom bude ratat za posledny odpracovany rok tak neviem...

zuzu8511
10. apr 2019

@evaachesa v práci problém nemam,moja šéfka vie prečo marodujem a nerieši to.a ja do práce určite nepôjdem, som zdrav.sestra na jirske a čo sa maródky a materskej týka vôbec neviem ako to je :(