icon

Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019

lostris151
15. feb 2019

Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂

daniela2707
10. júl 2019

@bodka1234 gratulujem teraz čítam príspevky a vidím, že aj "zázraky" sa dejú 🙂 Veľa šťasta prajem.

daniela2022
10. júl 2019

Dievčatá volali mi z caru že ma chcú vidieť na genetike konzultovať. Dr mi nevie povedať o co ide. Napíšte mi prosím aspoň jedna že to nebude také zlé. Je mi hrozne a na genetiku idem až o týždeň strašný mam stres. Co ešte sa dozviem

zuzik5891
10. júl 2019

@daniela2022 a už si bola na genetike a volali ti že máš prísť konzultovať výsledky?...

daniela2022
10. júl 2019

@zuzik5891 áno dnes mi volali z car že či môžem v stredu prísť že chcú so mnou konzultovať 😣 a Dr keď som bola na genetike povedala ze väčšinou nič nevyjde. A ja mam teraz dosť do stredy ma porazí

zuzik5891
10. júl 2019

@daniela2022 neboj sa...aj nám tak volali a povedali nám že je všetko ok

daniela2022
10. júl 2019

@zuzik5891 ale mne volali ze mam prísť lebo niečo našli že musíme konzultovať 😶

zuzik5891
10. júl 2019

@daniela2022 aha...tak to držím palce nech je to ok..

susangha
10. júl 2019

@daniela2022 držím palce

tinuska0502
10. júl 2019

Na predaj diphereline a meriofert na stimulaciu pri ivf

zuzu8511
11. júl 2019

@daniela2022 držím palce hádam to nebude nič zle 🍀✊✊✊

susangha
12. júl 2019

@daniela2022 a kedy tam máš íst?

naty139
19. júl 2019

@daniela2022 tak ako ste dopadli? Dúfam, že všetko je v poriadku 🙏

zuzik5891
19. júl 2019

@daniela2022 aj mňa to zaujíma... aké sú výsledky?... všetko ok?🍀🙏

simulienka22
20. júl 2019

Ahojte chcem sa spýtať keď idete na ivf tak môžete ísť znova další mesiac na ivf. Myslim to tak že nemáte mrazacikov.

zuzu8511
20. júl 2019

@simulienka22 keď nemáš mraziacikov tak všetko začínaš od znova čakáš na ms a ideš znovu dlhý alebo krátky protokol ,odber vajíčok a tak.takze myslím ,že ďalší mesiac asi nie.

nyotta
20. júl 2019

@simulienka22 medzi stimulaciami by mala byť pauza 3 mesiace. Pokiaľ nešlo o nativ, či soft. Pri softe možno kratšie, neviem. Využite čas na regeneráciu, vitamíny, relax 🙂

tinuska0502
21. júl 2019

Zostali mi lieky diphereline a meriofert cele balenie

susangha
21. júl 2019

@tinuska0502
Vitamíny, lieky a iné doplnky skupina kdecsa predavaju lieky... Skus tam napisat

mims1520
25. júl 2019

ahojte.
Viem, že sa o Pregnyle pisalo uz vela, avsak nikde som nenasla davku 1500 jednotiek. Som po ET( stvrtok 18.7) a mala som si pichnut Pregnyl 1500, 20.7 a 22.7. Viete mi poradiť ako dlho sa zdrží v moči resp kedy by som mohla skusit test? V minulosti sa mi napr.Pred iui v tele zdrzal ovitrelle velmi malo. 5dni po iui som uz mala biely test. ale tuto davku skutocne neviem odhadnut.

dakujem 🙂

sassa15
25. júl 2019

@mims1520 ja som mala 2500. Testovala som od 5 dna od pregnylu a test 6 dni po pregnyle uz silnela oproti predoslemu dnu.

mims1520
25. júl 2019

@sassa15 super ďakujem 🙂 a prosím tá... ja som sa absolútne zabudla opýtať sestričky prečo mi to dali. Boli sme tam 3 slečny a predpísala to jedine mne. Vkladali mi hatchujucu blastocytu

e1i
25. júl 2019

@simulienka22 nam tiez napisali do papierov ze dalsia liecba o tri mesiace,hoci to bolo po nevydarenom ket. Rozostup medzi stimulaciami bol teda osem mesiacov

sassa15
25. júl 2019

@mims1520 ja som dostala po vklade kvoli tomu aby sa lepsie uhniezdilo. Je to taka podpora. Mne vkladali tiez blastocystu, ale neviem ci hatchujucu. Mne to pomohlo 🙂 . Ale tiez som bola zmatena, ze kedy mam testovat.

mims1520
25. júl 2019

@sassa15 ja sa najmä premáham či vôbec testovať 🙂 embryologicka bola nadšená, že blastocyta je strašne krásna dokonca sa sama otvára. Tak tajne dúfam že v brusku stále je

mims1520
25. júl 2019

@sassa15 mala si nejake pocity po et ? Ktoré napovedali že to môže byt TO ? A ktoré si vedela odlíšiť od ultrogestanu 🙂

sassa15
25. júl 2019

@mims1520 fuha.... jeden den som mala pocit, ze na 100% to uz dostanem. Mama ma ukludnovala, nech to este nevzdavam, ze aj ona sa tak citila, a to uz bola tehotna somnou. Ale ja som si bola ista ze uz nic z toho. Krize ma boleli aj brucho, uplne pocity ako den pred MS. A na druhy den namiesto toho aby prislo MS tie pocity zoslabli. A zdalo sa mi, ze sa mi prsia zmenili, ze mam vacsie bradavky, ale to az na 12 den po vklade. Len nevedela som sa rozhodnut, ci to mam este z toho pregnylu, ci si to namyslam, alebo to ozaj nieco znamena. O tyzden mas ist na krv, vsak?

mims1520
25. júl 2019

@sassa15 áno presne o týždeň. Ja som momentálne doma a oddychujem pretože som mala trosku zlu reakciu na stimuláciu. Skončila som dokonca v nemocnici. Hoci bola krátucka a malinkým množstvom hormónov. Takue jasne že sa mimovoľne pozorujem viac ako keby som bola v práci alebo v jednom kole 🙂 Ale jedine čo na sebe vnímam že sa cítim inak. Stále som si predstavovala že tehotnej musí byt zle že od žalúdka. Mne je zle skôr tak že sa cítim úplne zle vo svojej koži. Mám stavy akoby ľahkej hlavy, akoby sa človeku prudko znížil tlak a zrazu sa cíti ako vo vakuu a musí si sadnut. Take pocity na odpadnutie vieš. Alebo keď vstanem a prejdem sa tak sa mi trosku zatočí svet. Okrem toho som unavena už o 18:00 má vypína a pritom nerobím nič. Ale to je podľa mna ultrogestan. Brucho a kríze ako na ms ale to je tiež ultrogestan určite. 3 dni po et som v noci od 2 ráno vôbec nespala lebo má tak brutálne palilo podbrusko a kríze že som myslela že dostanem ms o dva týždne skôr ako mám a celé to padlo . To som vedela odlíšiť že to ultrogestan nebol

sassa15
25. júl 2019

@mims1520 ja som stimulaciu zvladala celkom ok. Len mi strasne vadili tie injekcie. Mala som dlhy protokol a uz som sa nevedela dockat kedy bude koniec. No a ked som konecne mohla prestat pichat hormonalne injekcie, dostala som na riedenie krvi dalsie, lebo mi hrozilo OHSS 🤦‍♀️. Juj, ta unava na mna prisla trosku neskor, ale zato bola brutalna. 2 mesiace som bola ako zombik. Inac mne aj od zaludka bolo zle trosku neskor, mala som stastie. A len rano, kym som sa nenajedla. A potom vzdy ked som bola hladna... Na zaciatku tehu je to fakt riadny naval hormonov. Az mi to prislo krute, ze najhorsie mi bolo, ked to este ani vidno nebolo. Inac to brucho nemusi byt z utrogestanu. Resp podla mna ked beries stale tu istu davku, tak tie priznaky co sposobuje utrogestan by sa mali ustalit. Blastocysta by malo byt na 5 den uz zahniezdeny, a pomalicky by sa ti malo dostavat HCG do tela. Podla tabuliek na 9ty den by to malo byt zachytitelne aj testom. Ale od zahniezdenia to mas v krvi, takze uz zalezi na tom ako rychlo ti to stupa, a v akom mnozstve to tak na zaciatku vylucujes.

mims1520
25. júl 2019

@sassa15 ja som mala stimuláciu perfektnú ale moje telo reagovalo veľmi rýchlo. Ja som stimulovala asi len týždeň. Cítila som sa úplne že bez problémov až do jedného pekného dňa keď mi zrazu prišlo zle, točila sa hlava, pridal sa k tomu pocit že nemôžem dýchať, tlak na hrudi, ja som myslela že mám infarkt a umieram . Prišla som na pohotovosť v totálnej panike a ja som nemala ani len zrýchlený pulz. Všetky výsledky nádherne. Ja som myslela že som blázon. Potom to prišlo ešte pár krát, ale už som sa naučila to zvládnuť. Dýchala som, ľahla som si, pomaličky som to dostala pod kontrolu. Bolo to nenormálne hnusne ja som myslela že mám skrytú vadu srdca alebo hocičo a proste že zomriem. Ale potom som sa stále upokojila hovorila som si že už by som za tých pár dni asi zomrela keby som mala nejaký infarkt :D a nemala by som všetky testy vrátane ekg úplne top.ako reálne hlava vymysli take scenáre že presvedčí mladú zdravú babu o tom že je na pokraji smrti :D teraz sa natom zabávam ale bolo to hrozné. Bol to stres, kombinácia hormónov, práca, malo som jedla. Som asi jedna z mala žien ktorá napriek stimulácii hormónmi schudla 2.5kg. Cize take nejaké neviem ako to nazvať či záchvaty paniky to boli či čo a od kedy mi povedala embryologicka dobre správy tak to zmizlo ako šibnutím prútika 🙂 dnes má začali bolieť prsia zboku . Doteraz som bola v tom že to nevyslo lebo ved prsia by má mali bolieť a mna nič. Ale dnes ich cítim . A hovorím že ja mám stále pocit že keď sa postavím
Že sa mi mega zníži tlak a totálne sa mi točí svet. A ja s tlakom problémy nemavam takze toto mi je cudne. Uvidíme teda ako dopadnem

simulienka22
25. júl 2019

@zuzu8511
@nyotta
@e1i a to aj keby mám soft stimu? Mám ťažké pco, a stimulovala som len tabletkami a potom pregnyl