Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019
Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂
@naty139 no už sa mi to kráti 🙂 už sa jej nevieme dočkať. Ja som začala všetko chystať v 26-27 týždni lebo som si povedala,že to už mozem. 🙂 A jedno ráno som sa zobudila s panikou ,že nič nemám a čo ak náhodou pôrodom,tak sme nabehli do obchodov a všetko dôležité sme nakúpili 😂😂😂 pani 23 tt no ako to zbehlo aj tebe však 🙂 a to ,že máš takmer všetko nemusíš sa obranovat ja som si tiež nenápadne po trošku robila vždy radosť 🙂 ale na nete som už mala popozerane všetky stránky a veci pre malú 🙂
Ahoj. Žiadosť bola poslaná 30.09.2019 mám 30 ako dlho sa asi čaká. Je mi do plaču z toho doteraz sme tak dlho čakali. Doktor povedal ze po vesetreniach to už pojde rýchlo. Ale keď povedal až 3 mesiace skoro som sa pozvracala z toho šoku. Prosím dievčence aspon jedna dobrá správa 😢😔☹️
@petinka30 Aké centrum?...a v akej si poisťovni?... aké vyšetrenia?...ak to myslel tak že by si mala mať hematológiu... reproimuno... endokrinológiu tak to aj celkom chápem...lebo mnohé centrá idú do IVF aj bez týchto vyšetrení a vo veľa prípadoch sú to potom vyhodené peniaze lebo kôli nejakej nezistenej príčine sa napríklad neimplantuje embryjko...
Nie u nas je to tak že nás poslal na gyn. testy a manžel este na urológiu. A pozom ked sme prišli na pohovor tak že posielame do Dôvery papiere. Tak poslal ich 30teho a povedal ze max e mesiace. Uff to je dosť. Ale tak čo už. No a viac nevim. Manžel dal prvú vzirku na zmrzenie ale nik nepovedal či v nej niečo bolo aké boli al3bo proste niečo. Len že ešte má prísť. Ako netúžim aby naše deti behali po svete a ani o nich nevieme lebo oni odoberu niečo naše a nevidíme čo sa deje za tým. Mám z toho strach. Proste všetko je to také... Neviem mám zmiešané pocity. Mám hlavne strach taky ten vnútorný 😔☹️
@petinka30 a kde chodíte do centra? Poisťovňa čo väčšine prípadov schválila ivf veľmi rýchlo.ale to čo píšeš ty je celé nejaké divné.my sme hneď na prvej konzultácii mali spravené odbery krvi, spermií a usg a hneď sme riešili ďalší postup čo bola insaminacia a tak sme šli každý mesiac ďalej.
@petinka30 Spermiogram mu nerobili?...len zamrazili vzorku?... zvláštne...ale nemyslím si že by akékoľvek centrum dopustilo aby sa spermie tvojho manžela dostali niekam inam ako k vám...ale ten postup je divný...
My chodíme do Heliosu... prvá konzultácia znamenala odbery krvi mne aj priateľovi...jemu sa v ten deň robil Halosperm a mne gyn.vyšetrenie...hematológiu,prefuky a endokrinológiu som už mala spravenú tak nám dali lístky ešte na genetiku a reproimuno...týždeň na to sme mali konzultáciu s výsledkami a v ten deň som aj podpísala žiadosť na IVF... VšZP to schvaľuje automaticky...o ďalšie dva týždne sme začali stimuláciu...
Niee. Ja som dala krv aj on a on aj spermie. Poslali nas na genetické testy. Manžel odovzdal spermie na zmrazenie a ešte jednu davku odovzda aby mali dosť. A keď pride den D a v jeho čerstvých bude niečo schopné oplodnenia tak použijú živé spermie. Mne budú ešte brať krv po schvaleni a robiť sono aj ine kontroly z dola
@zuzu8511 ahoj vieš čo nakoniec to asi nevyšlo deň pred odberom a kontrolným sonom som začala krvácať potom sa to ukludnilo ale na sone noc dr nevidela zobrali mi kontrolné hcg to bolo 1100 a povedali že nestúpa tak ako má takže mám vysadiť lieky a piatok na kontrolu ale idem tam ešte volať myslis že je ešte šanca ?
@salonka28 to ma mrzí :( a krvácala si veľmi?ktorý by si mala byť týždeň ?❤ Je vidieť na usg až v 7-8 týždni.sanca je stále ,ale asi sa priprav na zlé správy :( ale dobrá správa je ,že sa uchytilo a Oto väčšiu šancu budeš mať na druhý pokus.Ale nestracaj nádej.ja som v 5-6 týždni spinila a nakoniec bolo všetko v poriadku
@zuzu8511 ja viem ale tak to mi povedal aj doktor že veľká šanca nabudúce keďže sa to uchytili áno dosť som krvácala ale na sone nebolo nič vidno a hcg malo stúplo takže asi by to nebolo prosperujúce ale mrzí ma to keď už sme sa veľmi tešili ale tak snáď budeme môcť čím skôr ísť na druhý pokus a ten už bude úspešný verím tomu
Kto by potreboval mam na predaj diphereline a meriofert

@salonka28 to áno 🙂 a potom ešte vydržať dva týždne ,kým neuvidis srdiečko a bude to dobre ;) my sme akurát ráno s manželom spomínali ako sme dostali fotku embryjka pred vkladom a po vklade aký to bol mačik a dnes už kope o sto šesť 😍