icon

Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019

lostris151
15. feb 2019

Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂

zuzu8511
4. okt 2019

@salonka28 to áno 🙂 a potom ešte vydržať dva týždne ,kým neuvidis srdiečko a bude to dobre ;) my sme akurát ráno s manželom spomínali ako sme dostali fotku embryjka pred vkladom a po vklade aký to bol mačik a dnes už kope o sto šesť 😍

naty139
4. okt 2019

@zuzu8511 veď ty už o chvíľu rodíš 😱 ja som len 23tt a už mám pomaly celu výbavu 🤦‍♀️😂 (na svoju obranu, veľa sme podostávali)

zuzu8511
4. okt 2019

@naty139 no už sa mi to kráti 🙂 už sa jej nevieme dočkať. Ja som začala všetko chystať v 26-27 týždni lebo som si povedala,že to už mozem. 🙂 A jedno ráno som sa zobudila s panikou ,že nič nemám a čo ak náhodou pôrodom,tak sme nabehli do obchodov a všetko dôležité sme nakúpili 😂😂😂 pani 23 tt no ako to zbehlo aj tebe však 🙂 a to ,že máš takmer všetko nemusíš sa obranovat ja som si tiež nenápadne po trošku robila vždy radosť 🙂 ale na nete som už mala popozerane všetky stránky a veci pre malú 🙂

naty139
4. okt 2019

@zuzu8511 je to zázrak všetko....niekedy sa cítim ako vo sne 🥰 veď tak cca pred rokom som len čítala všetky tieto fóra a dúfala, že to raz budem prežívať tiež

zuzu8511
5. okt 2019

@naty139 to si trafila presne ;) pred rokom som v takomto čase začínala chodiť do Mt a dúfala ,že sa mi toto všetko raz splní a je to naozaj pravda 😍 je to ten najkrajší pocit na svete 😍

salonka28
8. okt 2019

@zuzu8511 ahojte tak dnes som bola po 14 dňoch dlhého čakania potvrdiť čo mi už vyslo na teste // volali mi že majú krásnu správu pre mňa že som tehotná že mám krásne hcg 922 tak sa potichučky teším o týždeň na sono 😘😘😘

zuzik5891
8. okt 2019

@salonka28 Blahoželám...to je krásna správa 😘🍀🙏

weja07
8. okt 2019

@salonka28 blahoželám 😍 držím palce a prajem krásne a zdravé tehuľkovanie🙏🍀😘 😍🙏

salonka28
8. okt 2019

@weja07 ďakujem vám veľmi pekne

zuzu8511
9. okt 2019

@salonka28 jupiiii to je super.tak ti silno držím palce aby všetko pokračovalo ako má a o týždeň si videla srdiečko ❤️

salonka28
9. okt 2019

@zuzu8511 ďakujem áno snáď to budú už len dobre správy

zuzu8511
9. okt 2019

@salonka28 určite to budú len dobré správy 🙂 za chvíľku budeš mať prvý trimester za sebou a bude to dobre ;) uvidíš zbehne to rýchlo 🙂

salonka28
9. okt 2019

@zuzu8511 ja viem a verím že.to rýchlo ujde

petinka30
9. okt 2019

Ahoj. Žiadosť bola poslaná 30.09.2019 mám 30 ako dlho sa asi čaká. Je mi do plaču z toho doteraz sme tak dlho čakali. Doktor povedal ze po vesetreniach to už pojde rýchlo. Ale keď povedal až 3 mesiace skoro som sa pozvracala z toho šoku. Prosím dievčence aspon jedna dobrá správa 😢😔☹️

petinka30
Autor odpoveď zmazal
zuzu8511
9. okt 2019

@petinka30 na čo máš čakať tri mesiace? A už máte nejaké vysetrenia a viete kde je problém?

zuzik5891
9. okt 2019

@petinka30 Aké centrum?...a v akej si poisťovni?... aké vyšetrenia?...ak to myslel tak že by si mala mať hematológiu... reproimuno... endokrinológiu tak to aj celkom chápem...lebo mnohé centrá idú do IVF aj bez týchto vyšetrení a vo veľa prípadoch sú to potom vyhodené peniaze lebo kôli nejakej nezistenej príčine sa napríklad neimplantuje embryjko...

petinka30
9. okt 2019

Nie u nas je to tak že nás poslal na gyn. testy a manžel este na urológiu. A pozom ked sme prišli na pohovor tak že posielame do Dôvery papiere. Tak poslal ich 30teho a povedal ze max e mesiace. Uff to je dosť. Ale tak čo už. No a viac nevim. Manžel dal prvú vzirku na zmrzenie ale nik nepovedal či v nej niečo bolo aké boli al3bo proste niečo. Len že ešte má prísť. Ako netúžim aby naše deti behali po svete a ani o nich nevieme lebo oni odoberu niečo naše a nevidíme čo sa deje za tým. Mám z toho strach. Proste všetko je to také... Neviem mám zmiešané pocity. Mám hlavne strach taky ten vnútorný 😔☹️

zuzu8511
9. okt 2019

@petinka30 a kde chodíte do centra? Poisťovňa čo väčšine prípadov schválila ivf veľmi rýchlo.ale to čo píšeš ty je celé nejaké divné.my sme hneď na prvej konzultácii mali spravené odbery krvi, spermií a usg a hneď sme riešili ďalší postup čo bola insaminacia a tak sme šli každý mesiac ďalej.

zuzik5891
9. okt 2019

@petinka30 Spermiogram mu nerobili?...len zamrazili vzorku?... zvláštne...ale nemyslím si že by akékoľvek centrum dopustilo aby sa spermie tvojho manžela dostali niekam inam ako k vám...ale ten postup je divný...
My chodíme do Heliosu... prvá konzultácia znamenala odbery krvi mne aj priateľovi...jemu sa v ten deň robil Halosperm a mne gyn.vyšetrenie...hematológiu,prefuky a endokrinológiu som už mala spravenú tak nám dali lístky ešte na genetiku a reproimuno...týždeň na to sme mali konzultáciu s výsledkami a v ten deň som aj podpísala žiadosť na IVF... VšZP to schvaľuje automaticky...o ďalšie dva týždne sme začali stimuláciu...

petinka30
10. okt 2019

Niee. Ja som dala krv aj on a on aj spermie. Poslali nas na genetické testy. Manžel odovzdal spermie na zmrazenie a ešte jednu davku odovzda aby mali dosť. A keď pride den D a v jeho čerstvých bude niečo schopné oplodnenia tak použijú živé spermie. Mne budú ešte brať krv po schvaleni a robiť sono aj ine kontroly z dola

salonka28
16. okt 2019

@zuzu8511 ahoj vieš čo nakoniec to asi nevyšlo deň pred odberom a kontrolným sonom som začala krvácať potom sa to ukludnilo ale na sone noc dr nevidela zobrali mi kontrolné hcg to bolo 1100 a povedali že nestúpa tak ako má takže mám vysadiť lieky a piatok na kontrolu ale idem tam ešte volať myslis že je ešte šanca ?

zuzu8511
16. okt 2019

@salonka28 to ma mrzí :( a krvácala si veľmi?ktorý by si mala byť týždeň ?❤ Je vidieť na usg až v 7-8 týždni.sanca je stále ,ale asi sa priprav na zlé správy :( ale dobrá správa je ,že sa uchytilo a Oto väčšiu šancu budeš mať na druhý pokus.Ale nestracaj nádej.ja som v 5-6 týždni spinila a nakoniec bolo všetko v poriadku

salonka28
16. okt 2019

@zuzu8511 ja viem ale tak to mi povedal aj doktor že veľká šanca nabudúce keďže sa to uchytili áno dosť som krvácala ale na sone nebolo nič vidno a hcg malo stúplo takže asi by to nebolo prosperujúce ale mrzí ma to keď už sme sa veľmi tešili ale tak snáď budeme môcť čím skôr ísť na druhý pokus a ten už bude úspešný verím tomu

zuzu8511
16. okt 2019

@salonka28 ja viem ,že ťa to mrzí :( poplach si ,vypni hlavu a o mesiac to skúsite znovu ;) a to už bude úspešné 🙂

salonka28
21. okt 2019

@zuzu8511 presne tak som sa nachystala aj ja musím sa stále na niečo tešiť lebo by som sa zbláznila dávam si ciastkove ciele takže teraz sa teším kedy bude ďalší vklad a budeme veriť a dúfať že to bude dobre

zuzu8511
21. okt 2019

@salonka28 budem ti silno držať palce a verím,že tentokrát to už vyjde.paci sa mi,že máš taký optimisticky prístup pekne v ňom pokračuj.nestracaj nádej vyjde to 🍀 a už vieš kedy a čo ďalej?

salonka28
23. okt 2019

@zuzu8511 ahoj ďakujem za povzbudivé slová 😄zatiaľ ešte nič neviem v piatok idem na kontrolu ale akurát krvacam takže myslím že začiatkom mesiaca by sme mohli ísť na vklad

tinuska0502
24. okt 2019

Kto by potreboval mam na predaj diphereline a meriofert

salonka28
31. okt 2019

@salonka28 no tak dr nám to.dolozila na ďalší cyklus čo som není moc nadšená ale.ak to má.pomoct tam dobre