Tehotenstvo v 45. rokoch
Ahojte, je tu nejaka po ivf tehotna v 45 rokoch?? Ja som v 8tt, rada by som si vymenila nejake rady a pocity ake mate, dakujem
@zuzanockamt je to individualne, keby sa buduca mamicka dovedela, ze vytuzene babetko po tolkych rokoch tuzby podla testov nemalo byt uplne v poriadku, tak sa rozhodne ho zabit? Tu na MK su stovky mamiciek, ktore preplakali cele noci, lebo testy im zle dopadli, ale rozhodli sa, ze svojej zivej babike daju sancu sa nazrodit, no a potom obuchali tie testy doktorom o hlavu! ...lebo deticky boli zdrave a tesili sa, ze sa rozhodli pre pokracovanie ich zivota, akurat tu zdielali zurivost, ze ich niekto presviedcal na testy a oni mu naleteli. Jednoducho aj testy su biznis, ktory sa v zdravotnictve dobre predava.
@majkabambulik no takto… jedine čo sa môže mýliť sú práve tie nifty testy a ostatne im podobne. Najpresnejšia je práve amniocentéza. Mne napríklad pri prvom dietati (mala som 36) vychádzali skríningovej výsledky z krvi nejako 1:250 na downa a rozhodla som sa neísť na amnio nakolko som si povedala že riziko 1:100 je vyššie ako to riziko že budem mat downa a tak som odmietla odporúčanú amnio. Pri druhom dietati som ani neváhala, mala som 42 rokov, tie krvné testy mi vyšli okolo 1:50 a tak som bez váhania išla na amnio a poviem ti, že to vyšetrenie absolútne nebolelo, len to bolo “nepríjemne” z toho psychického vnímania. Akékoľvek iné gynekologické vyšetrenie je nepríjemnejšie ako amniocentéza. A ten pocit keď zavolali a povedali, že je všetko ok…. To je na nezaplatenie.
Na amnio by som nešla len v tom prípade, ak by som bola rozhodnutá nechať si bábätko s akoukoľvek genetickou chybou. Taký pocit som mala pri prvom dietati, že nech sa narodí a jednoducho ho budem chcieť takého aký je a hotovo. Pri druhom som už taký pocit nemala :( práve kvôli tomu staršiemu. Nechcela som ho proste odsunúť a starať sa v prípade nejakej choroby o druhého. Neviem ti to inak vysvetlit ale strašenie amniocentezou pokial si ju sama neabsolvovala nie je relevantne z môjho pohladu.
@ceklis to prve je s DS?
@marhulka2022 pýtaj sa, odpoviem v správe alebo som aj v tej spomínanej skupine
@marhulka2022 ja budem mat 42 r a idem na ivf teraz...
@majkabambulik nie. Ale na amnio som nešla, lebo mi bolo jedno aký by bol výsledok. Z toho krvného skríningu vždy vyjde nejaký pomer aká je eventuálne pravdepodobnosť na trizomie a najhoršie mi vyšiel ten down, čo bolo 1:250. A to som považovala za nepodstatne. Môj lekár chcel aby som išla kvôli veku na amnio a tu som odmietla, dokonca som musela ísť ku genetikovi čo to robil a podpísať papier že beriem na seba riziko a že ma o všetkom možnom informovali. Asi aby sa vyhli nejakým problémom. Vtedy som z toho mala riadne nervy, keby som vedela že amnio je úplne ok vyšetrenie, išla by som na ňu aj vtedy. Ale zase, viem že je vždy riziko a určite sú prípady kedy sa “niečo” pokazilo :( nejdem to úplne zľahčovať, treba mat rešpekt. Veď aj narkóza je kvázi “niečo” čo sa môže pokaziť 🙈
@marhulka2022 Áhoj a gratulujem. Ja som 38 rokoch po 3 Ihf , máme chlapčeka. Teraz mám 44 , 3 pokusy IHF.... nepodarilo sa, už som vyčerpala folykuli, nemám vajíčka. Zvažujeme s manželom darované vajíčko a jeho spermie......Teda manžel má obavy.
Ďakujem, Ste ma povzbudila , ísť do toho. Všetko dobre Vám prajem
@marhulka2022 prajem veľa šťastia a vytúžené zdravé bábätko ♥️ nech všetko dobre dopadne...ja si tiež veľmi prajem ešte jedno,mám 35 a beriem Vás ako inšpiráciu a dieťa je ten najväčší dobijac energie do života....človek nemyslí na všedné problémy,ale žije pre to dieťa...je to krajší život ,ako majú podľa mňa ženy,ktoré už majú vo Vašom veku detí odrastené...
Ja som prirodzene otehotnela v 40ke. Napriek tomu že mi lekárka povedala že počas folikulometrie moje vaječníky sú mŕtve a neprodukujú žiadne vajíčka. Je pravda že asi som nemala ovuláciu každý cyklus no napriek tomu neočakávane sa nám zadarilo. A úspešne. Do 41 týždňa som malého vynosila. Zdravého valibuka. Z krvných testov v 18 týždni nám vyšli výsledky 1:3 downov syndróm ale amnio to úplne vylúčila. Amnio mala pre mňa dve pozitívne stránky. Že by som sa dozvedela pravdu,alebo že sme zistili že je malý zdravý. A potom som si naplno mohla užívať tehotenstvo. Aj sme na dovolenke boli v Chorvatsku aj v Tatrach. A teraz tu spokojne odfukuje v postieľke… muž môjho života…
@marhulka2022 Ahoj, môžem sa opýtať, či všetko dobre dopadlo? Dík.
@zoerybka Skúsili ste darované vajíčka? Podarilo sa? 🥰
Aj ja mám 44 a zistila som že čakáme bábätko moja rodina mi vynadala že či som normálna v takom veku mať dieťa preplakala som cely deň.Manželova rodina sa veľmi teší a všetci nám držia palce len aby to bolo zdravé a všetko aby dobré dopadlo.
Aj ja mám 44 a zistila som že čakáme bábätko moja rodina mi vynadala že či som normálna v takom veku mať dieťa preplakala som cely deň.Manželova rodina sa veľmi teší a všetci nám držia palce len aby to bolo zdravé a všetko aby dobré dopadlo.
@viktoriasofinka Ahoj nic si z toho nerob....ja som bola v podobnej situacii.....moja rodina sa tesila len reakcia mojej mami dufam,ze si to nenechas....tak toto ma dorazilo,necakala som to od nej vobec,tiez som preplakala ani neviem kolko dni.....narodil sa mi zdravy chlapcek...ja som rodila v juli a v septembri som mala 45....syn bude mat tento rok 5
@viktoriasofinka Ahoj Aj ja som otehotnela v 44rokoch mala sa narodi v auguste uz mam 45 tesime sa
@viktoriasofinka Ahoj nic si z toho nerob....ja som bola v podobnej situacii.....moja rodina sa tesila len reakcia mojej mami dufam,ze si to nenechas....tak toto ma dorazilo,necakala som to od nej vobec,tiez som preplakala ani neviem kolko dni.....narodil sa mi zdravy chlapcek...ja som rodila v juli a v septembri som mala 45....syn bude mat tento rok 5
@vanessa2005 Ja tiez maka sa narodi v auguste mam 45 rokov tesime sa
@vanessa2005 Ja tiez maka sa narodi v auguste mam 45 rokov tesime sa
@spirit1 držím palce nech všetko dobré dopadne🥰
@spirit1 držím palce nech všetko dobré dopadne🥰
@vanessa2005 Dakujem🥰
Ahoj, mám 44 rokov a práve som zistila, že som tehotná. Mám už dve deti 19 a 17 s predošlým partnerom. Aktuálne mám 2 roky nového partnera ( on deti nemá), o dieťa sme sa nesnažili, ... ale zrazu to prišlo. Neviem, či je zodpovedné si dieťa nechať v mojom veku. Keď by malo 20 rokov my by sme už mali 65 . Máte niektorá podobné skúsenosti ?
Ahoj, mám 44 rokov a práve som zistila, že som tehotná. Mám už dve deti 19 a 17 s predošlým partnerom. Aktuálne mám 2 roky nového partnera ( on deti nemá), o dieťa sme sa nesnažili, ... ale zrazu to prišlo. Neviem, či je zodpovedné si dieťa nechať v mojom veku. Keď by malo 20 rokov my by sme už mali 65 . Máte niektorá podobné skúsenosti ?
@1302misko dnes normalka 😂 Aspon sa nebudete v skolke citit divne 😀 Dnes ma vela ludi cez 40 prve dieta. Len klidek. Ja rodicov nejakych mladsich uz ani nepoznam a to som sama roky v skolke ucila. Jedine mladsie matky boli v podstate zlatokopky, co mali 50 rocnych muzov 😂
@marhulka2022 ahojky podarilo sa ti to potiahnuť do uspešneho konca? Kedže si viac nenapísala
@1302misko ale veď to je nadherna správa...🙂 ano poznam plno v okolí čo sú starší a čo teraz🙂 ber to ako osud...že to dieťatko má proste prísť🙂
@marhulka2022 Držím veľmi palce. Hlavne myslieť pozitívne a nepočúvať/nečítať negativistky na internetoch. Tehotenstvo v 40-45 rokoch sa dá zvládať úplne v pohode 🌞🍀
@zuzanockamt ste zlata,,dali ste mi hope
Ahojte ja som tu písala ze 45som tehotná no v treťom mesiaci sme o bábätko prišli 😥😥 le mi to moc ľúto už by bolo na svete 😭
@miadi dakujem krasne..treba filtrovat, ale dobre ste sa vzili do mna ze ma to pichlo..nevadi, ludia su zli...ked sa clovek snazi 9 rokov a nic...uz aj tak mi stacia reakcie mojho okolia ze som na dieta srara co pri mojich hormonoch dava dost psychike zabrat. Nik nepresiel mojou cestou..
@marhulka2022
Ahoj, mám 45, síce už dve veľké deti, 18 a 12, ale v pohode by som sa nato dala aj teraz. Vôbec sa neobávaj, dáš to v pohode😘 Silno držím palce🫶💓