icon

Uhniezdenia embrya - rady

javi37
14. aug 2012

Babenky, tak ma napadlo, zhromaždite sem svoje rady a skúsenosti, resp. čo ste sa dočítali na iných zahraničných fórach, čo pomáha a podporuje uhniezdenie embrya.

cikyta
16. aug 2012

@katuska54 Počas stimulácie...až po ET. Po ET už nie. Len nech "prichystá" maternicu na transfer. A dávkovanie kaj.korenia neviem. Ja som jedla tak 2 papričky denne.

@little_miracle Prvý krát počujem, že može byť fraxiparín nebezpečný v 1.trimestry, lebo čo viem ja, tak sa nadomnou magistra z hematologie zhrozila, že som ho nezačala pichať a bola som už v 10 TT ! Že nabuduce ešte pred otehotnením mám okamžite s fraxiparínom začať...

little_miracle
16. aug 2012

@cikyta rozhodujuci je individualny stav pacientky - samozrejme ak sa trombofilia prejavuje uz priamo zvysenou zrazanlivostou/hustotou krvi, je fraxik potrebny okamzite. Ale ja nemam tieto klinicke prejavy - trombofilia mi vysla len z genetiky......ftaxik mi nasadili na zaklade toho este v CAR hned po ET........no a prave kvoli nemu som prisla o dvojicky. Potom ma poslali na hematologiu, kde sa doktorka zhrozila.....a do CAR dala pisomne vyjadrenie ze fraxik nemam brat automaticky, ale ze na hematologii si ma odsleduju. Vyslovene mi povedala, ze v 1. trimestri ho davaju len ak je to nutne.......od 2. trimestra mi ho nasadia urcite - to mam uz potvrdene...

cikyta
16. aug 2012

@little_miracle Mne ho dávali a určovali výšku dávku VŽDY po odobratí krvy na hematologii....Zo začiatku minimálnu dávku 0,3 ml a potom ku koncu tehu 0,8 ml myslím... (Tiež mi zistili genetické mutácie laidenu)

A dokázalo sa, že si potratila skrz fraxiparín ?

little_miracle
18. aug 2012

@cikyta fraxiparin v kombinacii s OHSS ☹

cikyta
18. aug 2012

@little_miracle Skrz OHSS sa odkladaju aj ET...to je väčšia "pliaga" ako fraxiparín.

little_miracle
19. aug 2012

@cikyta to hej, ale ked sa prejavi az 5 dni po ET - neda sa to uz zmenit, treba s tym len bojovat 😖. U mna to trvalo 2 tyzdne........potom bol tyzden klud - citila som sa uplne perfektne...zacali sme sa naplno tesit na babatka, lenze potom som zacala najprv spinit, potom krvacat.....stale silnejsie a silnejsie. Babulky sa prve dni drzali statocne - aj srdcova akcia bola u oboch potvrdena, ale po tyzdni krvacania sme to uz nezvladli ☹ .Kvoli tej prilis zriedenej krvi sa mi bali robit aj kyret, ale nakoniec to museli risknut. Nastastie nenastali ziadne komplikacie....

mmaatt
19. aug 2012

čítam túto diskusiu a nakoľko som sa dočítala, že sa tu odporúča acylpirín (anopyrin, aspirin príp.lieky s pod.zložením), tak nechcem strašiť, ale tieto lieky sa neodporúčajú v prvom trimestri. Môj muž je acylpírínové dieťa (poškodené srdce) a užili sme si až, až. Neviem ako je to medicínsky testované a odporúčané, ale ja by som tieto lieky neužila. Je pravda, že mm ich užíva na riedenie krvi teraz. Dávam iba na zváženie, nie som lekár, neviem to posúdiť - skôr praktická skúsenosť.

tina2709
28. aug 2012

@afrika ano mas pravdu, teraz neviem, ja som momentalne par tyzdnov na nic nemyslela, ani pozitivne ani negativne, a sex sme mali asi len dva razy posledny mesiac, lebo manzel bol pracovne mimo domova a teraz mi to meska uz 9. den, ale zatial testy negativne, bola by som rada keby sa nase spermie s vajickami uz raz poriadne dohodli a urobili by nam prekvpako vp odobe jedneho krasneho zdraveho babatka, a hlavne peniazky co by sme museli dat do centra by sme radsej dali na detsku izbu, tak pockam este par dni a pojdem asi na krv, ale pocity nemam ziadne zatial, a psychika? tiez ziadna absolutne, myslim na to ze nam treba malovat strechu a kde na to vziat peniazky... tak drzte baby palce nech mi menzes nedojde

tatinka
28. aug 2012

@little_miracle mne davali fraxik vzdy aj po odbere pri prvom aj prid ruho ivf aj ked som bola na ket a vravel mi dr ze to pomaha zmiernit ohss, plus ked som mala ohss po opu na prve ivf dostavala som do zadku solumedrol ,...vidis kazdy lekar ti povie ine, tebe teda to skor uskodilo,,,,a potom komu mame verit?ktoremu lekarovi sa zverit do ruk ?

tatinka
28. aug 2012

@holly74 suhlasim s tebou, mne tiez pozitivne myslenie nepomohlo, uz som z toho skor na nervy a ked mi dakto povie ze namem byt negativna a mam stale verit a byt pozitivne naladena a skusat a hladkat brusko... najradsej by som ho nakopala do,,,,aj ked chapem ze to mysli dobre a chce ma povzbudit ale ide mi to na nervy uz...tiez uz som mala 3 iui, 2 ivf, ket, potrat a pozitivne som myslela este tento rok cez jun ked som mala druhe ivf ale od vtedy uz nedokazem byt pozitivna ,,,viera aj sily mi uz dosli,,,,
a vies co este nenasat? ked v centre mi pri kazdom vklade daju foto ze toto je akoze moja prva tehu fotka, ked som bola na posledny vklad som povedala ze takych fotiek uz mam 6 a ze co mi z nich ostalo? nic len oci pre plac,,,,ze ja uz nikdy ziadne foto tohoto charakteru nechem,,,ani keby som tehu tak foto nechcem ,,,chcem len jedine-mat konecne zdrave dieta s priatelom,,,fotky mne k tomu netreba , aj tak ma potom nad nimi len srdce boli,,,,

tatinka
28. aug 2012

tiez bys om privitala rady na uhniezdenie 🙂 ale podla mna nejestvuju....
ale urcite je to uzitocna tema ze ak by predsa len daco bolo prospesne budeme vsetky radi ak sa o tom dozvieme a snad to pomoze,,,,🙂
ja som uz skusala snad vsetko, aj lezat aj nelezat, aj pichat fraxik aj nepichat a ujalo sa len raz a to som lezala s podlozenym zadkom ale zial aj to nam odislo za kratko,,,,inokedy som lezala len tak s nepodlozenou ritou ...,,je to individualne, zaruceny recept nam zial nikto na to neda,,,,

holly74
28. aug 2012

@tatinka úplne ťa chápem...mne ked pri poslednom ivf kt. som mala na slovensku (teda poslednýkrát hradené poisťovňou), po ICSI (kt. nám malo zaručiť oplodnenie najlepšou spermiou) a predĺženej kultivácii vkladali ledva 15 bunkové embryo so slovami, že mám pozitívne myslieť, nevedela som či sa tam rovno rozrevem alebo im to tam rozkopem....
myslím že pozitívne myslenie uhniezdeniu nepomôže, jedine správne delenie a spájanie DNA v bunkách embrya a to je v rukách osudu, Boha, prírody... alebo čoho....

tatinka
28. aug 2012

@holly74 vies co povedali pri poslednom ivf mne? ze va msa u nas asi paci ....to ja som sa este drzala som na nu pozrela ze myslite? a priatel toho som videla ze len len ze jej nepovedal daco od srdca, ako chapem ze to nemyslela v zlom,,,ale podla man takato poznamka v centre asistovnej reprodukcie kde ziadny par nie je preto ze by tam chel byt je maximalne nevhodna,,,,my sme tiez vzdy dali icsi aj pk a poviem ti pravdu lutujem to,,,mame sice este jednen ciastocne hradeny pokus ale zatia na to nemam uz ani nervy ani silu a ani financie,,,stalo nas to uz 100 000 ked to preratam na slovenske koruny....kam si chodila do centra?

holly74
28. aug 2012

@tatinka do Iscare v BA.... 😒

tatinka
28. aug 2012

@holly74 ja iscare tiez ale v mt

little_miracle
28. aug 2012

@tatinka ja nechcem vinit lekarov......kazdy clovek je iny a aj u inych diagnoz su reakcie na rovnaky typ liecby odlisne. U neplodnosti je to o to horsie, ze casto sa tehu aj podari docielit....ale tazsie ho je udrzat. Preto nam velakrat lekari opakuju ze treba skusat a byt trpezlivy ☹

tatinka
28. aug 2012

@little_miracle len keby nam este povedia kde na to brat peniazky a kde hladat tu silu skusat to zas a znova,,,,nevinim lekarov len konstatujem ze clovek uz je na dne niekedy z toho vsetkeho,,,,chapem ze lekar je tiez len clovek a nie je to pan Boh....a asi je pravda ze niekedy vinim aj lekarov ale tos kor z toho ze niekedy my pride ze z nas cicaju len prachy,,,myslim napr ked som sla na prve ivf dali porobit len zakrladne vysetrenia, ked sa nepodarilo zrazu sa dali porobit aj ine vysetrenia,,,cize preco sa nedaju urobit hned vsetky?preco napr genetiku, hemato a tak dalej daju robit az po neuspesnom ivf,,,,kolko by sa mohlo predist zbytocnemu neuspechu keby sa da vsetko urobit hned a poriadne vysetrit hned a nie az potom,,,,pride mi to ze sme ako pokusne kraliky,,,

tatinka
28. aug 2012

@little_miracle mojenko mozem sa spytat co ti zistili a preco teda budes brat fraxik od druheho trimestra? mne na hemato napisala do papierov ze na 50 % fraxik mi odporuca brat a na 50 % mi ho neodporuca,,,,tak neviem ci si mam dat ententiky dva spendliky dnes vezmem zajtra nie,,,,

little_miracle
30. aug 2012

@tatinka mne na hematke moc nevysvetlovali, ale co som sa docitala - pri indikacii profylaxie sa zohladnuju viacere okolnosti.....typ mutacie, predchadzajuje aborty, komplikacie tehotenstva, tromboembolicke prihody....az po vek pacientky. No a ja nie som uz najmladsia, takze mam mutacie+3x abort+vek.......zrejme preto...

vivera
30. aug 2012

Ahojte, mne sestrička pred prenosom povedala, že sa mám uvolnit a nehýbať vôbec rukami. a pri odchode mi dr povedal, že mám zabudnúť, že som tam bola. ale to sa nedá. A v žiadnom pripade si nemam čupnúť. žiaľ ani jedna rada mi zatial nepomohla otehotnieť.

tatinka
30. aug 2012

@little_miracle ja mam heterozygot, vraj v nerizikovej forme ,,,,ale kto vie lebo som pozeral na nete a vela dievcat pisalo ze prisli o babo a boli tiez heterozygotne a zas vela pisalo ze je to ok,,,,je to geneticky podmienena porucha zrazania krvi, mam jest kys,llistovu

matauk
30. aug 2012

ahojte .vcera mi vlozili dve embrya po prvy krat a dali mi nejake cipky (Cyclogest) .Bral to niekedy niekto?

tatinka
30. aug 2012

@matauk cipky? to prvykrat citam ze cipky ,,,daka novinka? k comu to ma pomoct? este otazocka kam sa tie cipky strkaju? chapem ze cipok je zvacsa do zadnice 🙂 ale kedze toto je ohlaodm ket tak dava sa to do pipiny ?

matauk
30. aug 2012

zijem v uk a a tu davaju po IVF cipky. a mozu sa davat aj do zadnice a aj do pipiny.Len neviem ci pomahaju.obsahuje to progesterone PhEur,ale na co to je netusim.tak preto som sa pytala ci to niekomu pomohlo. mam nafuknute brucho tak neviem ci to nemoze byt s toho,alebo je to z toho vsetkeho.

little_miracle
31. aug 2012

@tatinka no ja som z tych mutacii uz asi cela zmutovana 😠 na vsetky svetove strany som rozhodila siete a snazim sa zistit stale viac informacii........ale stve ma to, ze hematolog povie ze za tehotnu zenu zodpoveda gynekolog..........a gynekolog zase ze o profylaxii musi rozhodnut hematolog 🙄 ........no a pacient sa bezmocne prizera a snazi sa najst odpoved na otazku preco sa toto vsetko deje 😢
Cely problem je v tom, ze sa nejedna len o nejake 2 zakladne formy - ci homozygot alebo heterozygot.....ale je tam viacero faktorov ktore sa vysetruju a za kazdy faktor mas stanovenu formu homo/hetero... No a tie su skombinovane u kazdeho inak - preto ta diagnostika/liecba nie je taka jednoducha ☹ . V podstate mozes mat jeden faktor ako homozygot a iny ako heterozygot........ Pre hematologa je smerodajne to, ake koagulacne hodnoty vykazuje krv v skutocnosti.....lenze.......pred tehu ich mozes mat dobre a akonahle telo zaznamena HCG v krvnom obehu - nikdy nevies ako telo na to zareaguje a ci nedojde k nahlemu zahusteniu krvi, pretoze v tehotenstve sa zahusti krv aj zdravej zene. Ono by to chcelo naozaj sledovat aspon 2x do tyzdna v zaciatkoch tehu, aby sa nastavila liecba. Nase hematologicke ambulancie su ale take pretazene, ze nas poslu akurat tak do ......... namiesto toho aby nam pomohli. Cele je to teda poriadne bludny kruh 😕

tatinka
31. aug 2012

@little_miracle mne hematologicka napisala do papierov ze na 50 % mi odporuca brat fraxiparin pocas tehu ana 50 % mi ho neodporuca, vraj aby rozhodol gynekolog, a teda moj gynekolog rozhodol ze ho mam brat ked bduem tehu a zas gynekolog v centre asistv,reprodukcie povedal ze mi ho netreba brat,,,tak a teraz veru babo rad,,,,som mala uz viacero vkladov a nepomohlo ani ked som fraxik brala a ani ked som ho nebrala,,,,na hemato ma odbavila tym ze ved som mala len jeden potrat a ze aj to bolo 4,tyzdn cize to urcite nebude z hemato hladiska, ze keby to bolo z toho tak by som mala az v 8-9tyzdni,,,tiez ma odbavila ze ale keby som tych potratov mala viac ze potom mi urcite ten frxiparin necha na 100%,,,cize skratka teraz aj ked som heterozygot tak so mnou nic nerobia, dokonca na hemato mi urobili len zakladne vysetrenia, vobec mi nerobili vysetrenie na homocystein, na trombofilne stavy a tak dalej, teh heterozygot mi zistili na genetike a tam tiez v podstate robia len zakladne vysetrenia,,,,hlavna vec ze si pytaju penazi este cloveku len dvere otvoria,,,,a este aj kopu odvadzame do poistovni a na dane,,,ale to uz je aj skoda sa rozculovat,,,,,

tatinka
31. aug 2012

@matauk mozno to nafuknute brucho bude z hormonov, ja som vzdy nafuknuta z utrogestanu, ohladom tych cipkov som to este nepocula ale opytaj sa v centre am chodis ved urcite ti to povedia a potom daj ech aj sem , lebo ak to moze pomoct tak sa na to chcem opytat aj ja v centre🙂

alenaki
1. sep 2012

... nam sa podarilo IUI na prvy krat 😀
A co sa tyka uhniezdovania, tak som bola vraj ''zly'' priklad ... hned po zavedeni som sla rovno do prace, autom, sama, a vecer s kamaradkami na drink a prebrat to pri flasi vinka 😉
3 dni po zavedeni sme mali skupinove sedenie so psychologom (vsetky dievcata co nam zavadzali v rovnaky den) ...
Bola som jedina, co sla hned do prace, jednia co riadila auto, jedina co pila alkohol... ostane dievcata ma docela prekvapili stylom ''mam 2 tyzdne dovolenku, snazim sa lezat a relaxovat''.... a ako som sa dozvedela neskor, prave tieto ''stresulky a opatrnky'' mali negativny tehotensky test 😢
Psychologia je najdvolezitejsia vec!
Snaz sa naplanovat si prijemne veci, ak mas rada svoju pracu, chod do nej, von s kamosmi, do kina, na masaz, na kozmetiku, nakupovat, cokolvek co zamestna tvoju mysel .... a neboj, neuskodi ani pohar-dva vinka :D

ada274
6. sep 2012

alenaki uplne suhlasim. Ja mam za sebou 8 transferov. Vysiel mi az posledny, 8. KET. Pri predchadzajucich som sa sledovala, stresovala, chranila sa, dovolenkovala, riesila kazdy priznak, verila, modlila sa no proste vsetko. Na 8. transfer som uz isla stylom, ze idem si po embryjko - zamrazene nech to tam nenechavam lezat ladom a potom hor sa na zmenu centra. Pred transferom som si este odskocila vybavit sluzobne povinnosti a po ceste spat som sa zastavila v centre pre zmrzlinku, potom na policiu vybavit nove doklady a domov. Vobec som neriesila co bude, po tolkych neuspechoch som absolutne nedufala, nezaoberala som sa s tym. Isla som na transfer uplne rutinne bez ocakavani ako do obchodu po rozky. Na piaty den po transfere som citila ze je vsetko ine a ked mi na 10 den povedali ze som tehotna, skoro ma vyvalilo a ten adrenalin co ma oblial doteraz si ten pocit viem kedykolvek vybavit. To stastie, sila aj dnes. No a babu mam, taku betarku.

mirkakn1
6. nov 2012

caute a co si myslite o alchemilke? citala som, ze to mnohym babam pomohlo 🙂