Uhniezdenia embrya - rady
Babenky, tak ma napadlo, zhromaždite sem svoje rady a skúsenosti, resp. čo ste sa dočítali na iných zahraničných fórach, čo pomáha a podporuje uhniezdenie embrya.
@slabachvila ja viem, ale ako priprava na uhniezdenie je to dobre, vraj, prekrvuje maternicu, ci?
@mirkakn1 to netuším.. ja pijem každý cyklus do ovulky a čo to už so mnou všetko robí netuším hehe
@slabachvila ja som este len teraz zacala, tak uvidime 🙂
@mirkakn1 tak držím prsty 😉
@slabachvila dakujem aj ja tebe, neviem, ci to pomoze, ale za pokus to stoji, nie? o chvilu mam 30, tak je najvyssi cas 🙂
@javi37 Podla mna, najlepsi vplyv ma fyzicka kondicia pred zapocatim stimulacie. Tym netvrdim, ze zena musi byt nejaka trenovana, alebo co. Optimum bude asi niekde uprostred. t.z. ani vysportovana, ani lemrava - skor oddychnuta, zdrava. Niektori tvrdia, ze pozitivna nalada je dolezita, ale osobne si myslim, ze na uhniezdenie ma vplyv skutocne iba fyzicky stav tela a maternice, prip. prekonane tazkosti v minulosti (zapaly a pod.)
ahojte.som po transfere 10deň a od včera trochu krvácam ako ked začína menzes.mali ste niektorá taketo príznaky?
Ja som sa na to rozne informovala, citala a nakoniec z toho vyslo, ze ked sa ma uhniezdit, tak sa uhniezdi, ked nie, nepomozu ziadne pripravky, ale vraj iba dusevna pohoda a fyzicka kondicka-normalna..tak snad sa zadari:o)
Ahojte, počas stimulácie do ovulácie som vždy pila alchemilkový čaj a počas celého cyklu až do potvrdenia kayenské korenie. Prvý krát to vyšlo po ET, druhý krát po KET nie. Každopádne nestojí ma to veľa námahy uvariť čajík a to kayenské sa dá prežiť, keď viete za akým účelom ho beriete, tak to takto skúsim aj tretí krát. Pri ET som mala absolútny kľud (PN), teraz pred KET aj po KET bolo úplne zlé a stresové obdobie, tak neúspech pripisujem aj tomu. Verím, že ďalší pokus vyjde.
A na druhej strane, môžte mať akokoľvek perfektne pripravenú maternicu, ale keď sa embryjko z nejakých dôvodov prestane vyvíjať, tak to nevyjde.
dievcata na co je dobry ten bromelain? videla som to tu viackrat.ze to treba brat 1-5 DPO ale baby nepisali cim to pomaha.ide o to, ze podla letaka k tomuto pripravku (je to vlastne enzym) mi to pride take cudne 😕
@pa_mi a ty čo tu?😀....ja som náhodou naďabila na túto tému,že budem zas o niečo múdrejšia a ty mi tu svietiš tiež 😀 tak čo moja? dáme ten ananás aspon po ovulke no nie? 😀 ja už mám kúpený,ja už v tento mesiac verííííím silno presilno,tak ako minimálne aj tých 12 mesiacov dozadu 😀 ...čo sa týka tých "injekcií,čipkov a podobne,na to sa ešte moc nechcem dať :-/ "
@zaza26 helov! 😀 no,po rady som si prisla a ze potom budem u nas za mudru! 😀 😀 no ja do toho urcite idem,vcera som si kupila bromelain .....no,musime sa snazit pekne a verit.... ale bol by v tom cert ak by sa po tych litroch alchemilky,materinej dusky a hektolitroch grepoveho dzusu aj s bromelainom nezadarilo. tiez to chcem skusat najprv prirodne az potom tie hnusne lieky kadejake 😖 ....takze pamataj,zakladame temu Septembrovky 2013 😉
ahojte baby, musim poopravit svoj prispevok z augusta 2012 ked som napisala ze pzoitivne myslenie nepomoze,,,,chyba, splietla som sa, pretoze podla mna pomoze,,,,neznasala som tu otrepanu frazu ked niekto povedal ze nemam tlacit na pilu a mam pozitivne mysliet a vsetko z hlavy vyputit a ono to pride samo,,,,nemala som rada tuto vetu,,,,ale teraz z odstupom casu som zmenila nazor, neviem to vysvetlit, nic sa v mojom zivote nezmenilo a stale sme vo faze snazenia sa s priatelom o babatko,,,,ale pochopila som ze s pozitívnym myslinim je zivot krajsi .. negativne myslenie nam do zivota nic krasneho neprinesie,,,drzim nam vsetkym paste aby sme sa jedneho krasneho dna stali maminkami a baby hlavu hore, ziadne negativne myslienky,, su chvile kedy clovek place,aj ma chut hodit si maslu,,ale netreba sa vzdat, sme predsa silne zeny 🙂 takze zelam vam/nam aby ste/sme mali krasne vesele a usmiate myslienky a pozit,pristup k zivotu 🙂 lebo s laskou ,usmevom,uprimnostou,pokorou a vierou v srdci je hned svet krajsi 🙂
Ahojte, idem prispiet aj ja svojimi radami. Zacala som stimulovat, kazde doobedu si urobim alchemilkovy čaj, veeela pijem a davam si 1 tobolku chilli denne, nech som prehriata zvnútra. Chodim uz 2-3 mesiace na akupunkturu, pichame ihlicky presne podla aktuálneho dna v cykle - na aktiváciu vajecnikov, slznicu, .. atd. a este cvicim mojzisovu metodu na posilnenie panvoveho dna. Neviem ci a vôbec nieco z toho pomoze, ale mam pocit ze robim vsetko co je v mojich silach a velmi chcem verit ze sa to podari.
Po prvom ET som bola takmer 2 tyzdne doma, pozorovala sa a citala mozne aj nemozne rady a blogy. Teraz pojdem určite do prace tak na 2-3 den, nebudem stresovat a robit butlavu vrbu vsetkym ofnukanym kamoskam, lebo prezivam s nimi všetky ich negativne pocity a mam pocit ze sa z toho vnutorne chvejem - na margo toho mi jeden liecitel povedal, ze do rozochvenej maternice sa nechyti ani orech, nie mini embrijko.
Tak vezmite si z toho čo je vam sympaticke a blizke - len nech to vedie k tym vytuzenym // 😉 😉 😉
baby ako sa uziva to kajenske korenie pred KET?
@willywoman prosím ťa, ten alchemikový čaj piješ koľkokrát denne? a môže sa sladiť medom, alebo cukrom? a môžem ho piť, ked si budem pichať od druhého dňa Gonal?
dakujem
1IVF som veľmi chcela, dávala som pozor na všetko, odpočívala, nič nerobila, ale fakt nič! no nevyšlo to
zajtra ideme na KET, čo má byť, bude! teraz vôbec nie som naladená na to, aby to vyšlo, proste je to "jedno", budem žiť ako doteraz, poobede si pôjdem 4x do týždňa zacvičiť, fungovať budem ako keby sa nič nedialo
som zvedavá teraz ako sa zadarí alebo nie... veď tehotné normálne bez pomoci tiež nevedia, že sú tehotné hneď na začiatku... 🙂
we'll see...
@tatinka ahoj Tati,jasne,tak ma byt,hlavne pozitivne mysliet aj na ine veci v zivote,nielen na tehotenstvo a aatd🙂)) ina tvoj prispevok z augusta som precitala a Ti poviem,mam podobnu skusenost v centre(na to co ti povedali,ze Vam sa u nas paci)..mne povedala pani sestricka,ked som si na koze len tak automaticky zakryvala tvar,ze "co pani xy mate stresy?ale ved vy ste uplna profesionalka uz vsetko ovladate!!" ja ze "co prosim!??" ako keby ma to tesilo ze tam lezim 30x krat😖 to ma uplne zabilo,som revala celu cestu z Blavy☹☹ niekedy ludia vedia riadne povzbudit😖 drzkaj sa,nech sa Ti dari,ozvi sa napis aj IP😉
@michelitta vdaka moja,si zlata,,, mne boli medzi tym zistene uz viacere mutacie homozygotne aj heterozygotne plus syndrom lepiv,dosticiek druheho stupna .. teraz viem ze kvoly tomu som potratila ale stale nam nevedia zistit preco sa nam neujalo uz potom ziadne embryko v maternici,,,no co narobim, teraz nic neriesim, davame pazuzu a tesime sa zo slniecka 🙂 ,,,musim byt trpezliva a ked Boh da a bude ten "spravny cas" verim ze sa podari vsetko....🙂
kludne sa aj ty hocikedy ozvi ci uz tu alebo ip ,,,budem rada 🙂 a tiez zelam aby vam to vyslo 🙂
@michelitta ahoj moja , citala som ze si bola na et, uz vies vysledok? dufam ze pozitivny ,,,hm? drzim ti palceky na rukach aj na nohach nech to vyjde 🙂 daj vediet,,,
@tatinka ahojky moja,ja 10den ET a bielo..tak uz velke ciary necakam..skor by ma zaujimalo ako sa daju spriechodnit vajickovody aby som sa snazila prirodzene..ale to asi este na to nikto neprisiel☹ ty si ako na tom mojka?si v stadiu snazenia?😉 drzkaj sa!
@michelitta ahoj moja, este skus pre istotu pretestovat tak na 14ty den,,,mne ked sa na chvilu ujalo tak slabbucku ciarku mi ukazalo az tak na 12ty den a taku peknu az na 14ty,,,
hej no v stadiu snazenia sa sme uz 4 a pol roka, ale tento rok nechavame len tak plavat, nic neriesime, na dalsie ivf zatial nejdeme,,,na hormonoch som bola v kuse tri roky a teraz som si povedala ze potrebujem telo zregenerovat ...
a prefuky by ti nepomohli?to zvyknu davat na spriechodnenie sa mi zda,,,ci ?
inak vies co pisala som tu davnejsie jednej kocke co ma totalne nepriechodne vajkovody, mali uz sa sebou tiez asi dve ivf a potom zrazu sa im podarilo prirodzene otehu a zaciatkom tohto roka sa im narodilo dievcatko,,,tak verim ze sa to podari aj vam 🙂
@tatinka kiez by si mala pravdu🙂 no ved to ze ten prefuk,je len z diagnostickeho hladiska,vraj to neodstrani zrasty,nechapem☹ ale ti poviem,ze dnes sa mi snivalo ze som mala krvavocervene palice na teste,no uz mi sibe fest,a drahemu sa snivalo ze je tehotny..no my uz nie sme kompletni😀 este skusim zajtra ale uz neviem..ja som mala tiez pozitivne az na 12 den,kukni moj album..mala som dvoch v sebe,ale stastie trvalo "az" 2 dni..

@mirkakn1 ta je na rast sliznice