Umele oplodnenie
Ahoj.
Chcela by som sa opytat ci su tu nejake zeny, ktore absolvovali umele oplodnenie v Cesku?
Zaujima ma ci,ak to uz predytm absolvovali na sk, je to naozaj rozdiel.Zacali sme nad tym s muzom premyslat, zeby sme tomu este dali sancu. Ale uz ako samoplatcovia a tak sa rozhodujeme ci za tie peniaze dostaneme v Brne( nad tym premyslam) nieco viac ako tu, u nas. Samozrejme viem, ze cena sa navysi aj o cestovne alebo ubytovanie.
Mam uz po 40tke a rozhodli sme sa to este raz skusit.Ide o to, ze pocuvam same chvaly a neviem v com moze byt taky rozdiel aj ked je fakt, ze z pristupu na sk nie som nadsena. Viac menej sa nikdy okrem zleho spermiogramu neprislo na pricinu neuspechu a mozno keby som bola mladsia skusame donekonecna ale uz sa to neda.
Ak je tu nejaka takato aktivna tema budem vdacna za link.
Ahoj,
moja znama s manzelim, obaja Rakusania, boli v Brne. Poslala ich jej dr tu z Rakuska. Nevedia si vynachvalit 🙂 Maly ma uz snad 6 rokov.
Ja mam syna..boli sme ako samoplatcovia aj tu na SK , aj v CR...syna mame z RF Brno, rozdiel v starostlivosti, pristupe a procedurach nevidim žiaden...isli sme do CR len preto, ze tam boli kratsie cakacie doby na to, co sme potrebovali riesit
Znama cakali a skusali 18 rokov , pochodili vsetky kliniky na SK a vela aj v Cechach od prahy, olomouca atd, nakoniec sli so Brna a maju 2rocneho syna, po 18 rokoch cakania
Dalsia znama bola v Iscare mali 4 embrya, 3 vklady nevysli, pri poslednom sa rozhodli ist do Brna, previezli im posledne embryo do Brna a vyslo to, v jeseni ma termin
dakujem. Neviem naozaj co robit…Zatial som si dohodla termin na sk. Uvidim co mi povedia.
Neviem ci naozaj v tych cechach maju nieco alebo robia nieco co u nas nie.
Desi ma to cestovanie uz aj na sk mame najblizsiu kliniku 2 hodiny autom.
Ale ked kazdy to Brno chvali moznoze to tam je na inej urovni…
@rachel36a a mozem sa teda opytat, na sk to co ste potrebovali riesit nedokazali riesit?
Dokazali, ale isli sme do DV a na slovensku sa na darkynu dlhsie cakalo... V cechach sme ju mali skoro hned...
@rachel36a a to vam odporucili kvoli veku? Lebo toho sa bojim ze ma na sk budu tlacit do darcovskych vajicok.lebo zajedno je to aj drahsie cite viac penazi pre nich a za druhe mam uz 40.
Áno, odporučili nám v centre, keďže som niekoľkokrát potratila keď som otehotnela s vlastnými...kvalita vajíčok v tomto veku rapídne klesá na kvalite...ľutujem len jedno, že sme do DV nešli skôr, ale pokúšali sme sa s vlastnými...stratili sme niekoľko rokov...mohli sme stihnúť aj druhé dieťa...ale čo už...sme radi, že máme s mužom aspoň jedno...
ahoj, ak chces napis mi, mam skusenost aj na SR a nic a z Reprofitu vedla mna spi 3 mesacna dcerka
@katka_kh ahoj pisem spravu
My sme sa na zaklade odporucani rozhodli pre kliniku v Cesku, boli sme v repromede v Ostrave, pocas celej doby co sme tam chodili boli velmi mili a zakazdym nam zodpovedali vsetky otazky. Vdaka nim sa uz par mesiacov tesime z maleho drobca.
mám okolo seba viacero kamarátiek, ktoré podstúpili umelé oplodnenie v Česku takže aj ja som sa rozhodla ísť radšej tam

Ja som bola v Ba v Gynfive, vyšlo nám to na 1x, takže aj keď by bolo na komunikácii čo zlepšovať, neriešila som.
Kamoska bola na konzultácii v Brne, potom prišiel kovid, dala si 2 roky pauzu. 1 cyklus skúšala tento rok v Ba v Reprofit (ma 41r), po predĺženej kultivácii nebolo čo vkladať, takže bola dosť nešťastná. Na ďalšie kolo (ak vôbec), pôjde už len do Brna. Podľa nej je rozdiel v komunikácii obrovský. V liečbe nie. Jej cestovanie a náklady navyše nevadia, chce ale iný prístup.