icon

Umelé oplodnenie je len pre boháčov

tahia24
23. feb 2012

Ked je len jediny sposob ako mať,,vlastne dieta,,je umele oplodnenie,aby si človek prichystal grču penazí.Doktory len zdieraju,a nahanaju človeka,zbohatlik pride ku doktorovi a je vo vnutri 30minut,a ked ide na vyš,.alebo konzultaciu manželsky par,čo ma spolu na vyplatu600eur(a to neratam za byt a pod.)tak sa smeje lekar do oči a za 5 minut človeka odbije zo slovami že ,,na čo ste na mna čakali,,A vyšetrenia len natahuju a za každym aby človek visolil 50eur,(a to neratam cestovne)za dva tyždne 120eurplus 2x spermiogram po 10eur.Je to sk.....né zdrieračstvo!Radsej si za ušetrene peniaze prerobim byt,a urobim detsku izbu a adoptujem si dietatko z detskeho domova.To jest moje rozhodnutie,Tymto naše navštevy v ISCARE v Bratislave SKONčILI!Ja nebudem platit 50eur len za to že mi zoberu krv.
🙄 Každemu kto tuži po babetku radim si našetrit najmenej 3000eur, 😒 Podla mna aj to je malo. 😢

martinaema
26. feb 2012

@zujanka v ktorom centre?

zujanka
26. feb 2012

no my chodíme do Gyncare v KE ale cena nie je odtiaľ, len také info z netu a dievčatá čo tu sem tam šepli na MK.

martinaema
26. feb 2012

@zujanka aha ja som to len z netu vyčitala, preto sa pýtam - Iscare uvádza 970 a Gynfiv 500, v čom je ten rozdiel 😨

zuzana9285
26. feb 2012

@anicka1981 Neviem kto si a ani ma to nezaujíma A nechápem, prečo sa montuješ do niečoho o čom nevieš absolútne nič Ja dám aj milióny za to, aby som držala v náručí svoje bábätko To akože ľudia, ktorí nemôžu počať prirodzenou cestou nie sú hodní toho, aby mali svoje dieťatko, ked dnešná medicína to umožňuje

zujanka
26. feb 2012

@martinaema tak to ani netuším, moja, iste je na to nejaké vysvetlenie. Poisťovňa nehradí nič?

given
26. feb 2012

K veci: nas vyslo IVF cca pred 3 rokmi na 700-800 EUR (vacsina je doplatok za lieky, zvysok za ukony, ktore sme si sami vybrali napr. predlzena kultivacia.
@martiaema Ked vychadzame z toho, ze samotne IVF preplaca poistovna (teda 3 pokusy), tak hlavny rozdiel bude asi v liekoch, kazdy potrebuje ine davky a takisto aj ine druhy a to urci lekar - cize tam sa ta cena moze dost vyrazne lisit. Dalej sa plati za veci ako PK, ICSI, mrazenie atd. a to je tiez u kazdeho individualne, ci si to zvoli alebo to potrebuje, inak by nedoslo k oplodneniu (ICSI) a takisto mrazenie, podla toho kolko a na aku dobu. Niektore centra ale nepytaju poplatky za ICSI, niektore ano, neviem preco. Takze rozdiely medzi centrami alebo aj v ramci jedneho centra medzi pacientkami mozu byt obrovske.
Takze ako som pisala, tych 700-800 EUR sa v pripade uspesneho tehotenstva vrati cez prispevok pri narodeni dietata. Horsie ale vidim to, ako tu pisali niektore baby, kolko take dieta stoji (kocik, autosedacka, plienky, oblecenie, pripadne UM, postielka, hracky atd, atd). To su uz ine palky, skor by som tu temu nazvala "Mat dieta v dnesnej dobe je len pre bohatych", ale stoji to zato!

maznacik007
26. feb 2012

@tahia24 osobne by som ti doporucila najprv schudnut a dostat sa BMI aspon do rozmedzia nadvahy, potom by sa ti mohol upravit aj cyklus a vyrazne by si zvysila sance ze aj ked podstupis IVF tak nasledne nepotratis...

taka vysoka vaha ti moze sposobit problemy v zmysle tehotenskej cukrovky, vysokeho krvneho tlaku a zvyseneho rizika potratu v prvom trimestri...

pories si to a mozno nakoniec otehotnies aj prirodzene ... alebo aspon zvysis sance na uspesne IVF
a k tomu ze je to len pre bohacov ... tak treba zmenit centrum

martinaema
26. feb 2012

@given vďaka za odpoved, toto všetko ovládam, len ma zaujímalo prečo si jeden CAR vypýta za ten istý výkon (M/T) 970 a druhý 500

given
26. feb 2012

@martinaema No neviem, mozno ma ine naklady? Platy, najom, neviem...
Ani som si doteraz tuto otazku nepolozila, kedze poistovna zatial preplaca...

martinaema
26. feb 2012

@given M/T bohužiaľ neprepláca

wifina
26. feb 2012

@given pokiaľ viem M/T poisťovňa neprepláca

katy2
26. feb 2012

Nam M/T preplatila poistovna... Bolo to uplne zadarmo

given
26. feb 2012

Myslim tym, ze preplaca 3 cykly IVF. M/T samozrejme nepreplaca. Alebo napr. v Gynfive toho robia viac ako v Iscare, tym padom mozu dat lepsie ceny lebo fixne naklady sa rozrataju...alebo pouzivaju lacnejsie materialy?

martinaema
26. feb 2012

@katy2 wau, ja som myslela že to neprepláca, kam si chodila a kedy to bolo 😨 výsluch 😵

martinaema
26. feb 2012

aha práve som omrkla stránku Iscare a veľkými písmenami je, že poisťovňa neprepláca kopu vecí, vrátane M/T http://www.iscare.sk/financovanie/poistovne

dai
26. feb 2012

@anicka1981 😀 dopln si vzdelanie moja - si na tom z biologie dost zle ak porovnavas IVF a klonovanie 🙂

cikyta
26. feb 2012

@anicka1981 No ty si iný klon 😀
Z teba musí mať tvoje okolie ozaj radosť.

mircalla
26. feb 2012

@tahiha24 Nuz v prvom rade moja - nehadz vsetky centra do jedneho vreca. Navstivila si pravdepodobne jedno centrum a robis tu zavery. Najprv si urob prieskum. Treba si vybrat to spravne, nie vsetkym ide len o peniaze. Ja som sa v 2 centrach stretla s uzasnym pristupom, kde mi urobili kopu veci aj zadarmo, v 2 inych to bolo len o peniazoch a ani pristup nebol dobry.

Myslim, ze tvoj prispevok je riadne prehnany, aj suma 3000 euro, 3 pokusy ciastocne preplaca poistovna. Mam skusenosti s viacerymi centrami v SR aj v Brne. Centrum v Brne ako samoplatca soft protokol vysiel na 1000 euro. Vsetko chce velku davku trpezlivosti, a nie hned sa vzdavat. Takze najprv zistuj ako sa veci maju a potom rob zavery.

slniecko2
26. feb 2012

urcite je velmi bolestive nemoct mat vlastne biologicke dietatko. Suhlasim s tym ze umele oplodnenie je velmi nakladne a vela krat ani nevyjde. Nie som vsak jeho zastancom- na SR je priblizne 60 000 deti umiestnenych do detskych domovov a roznych ustavov o ktore sa nikto nechce starat. Pritom su to take iste nadherne nevinne deticky ako ktorekolvek ine. Drzim palce a velmi obdivujem vsetkych ktori sa rozhodnu vziat si ich do opatery a vytvorit s nimi jednu rodinu,lebo iba genetika nie je vsetko-najdolezitejsia je laska.

mircalla
26. feb 2012

@anicka1981 A teba ani nekomentujem, skoda slov

zujanka
26. feb 2012

@slniecko2 smiem sa opýtať s koľkými takými cudzími detičkami vytváraš rodinu?

katy2
26. feb 2012

@martinaema r. 2008 a robili to v nemocnici v Saci.... (KE) inak sme chodili do SPLNu

slniecko2
26. feb 2012

@zujanka osobne nemam adoptovane ani osvojene deti,lebo by sme to ani fyzicky ani financne nevykrili. V sirsom kontexte (mojateta) s 6-timi. a prosim nepis mi tu ze si mam este nejake adoptovat-aj na to mozno pride,ale kriza je kriza a teraz ani keby som chcela tak by mi ziadne nedali. Ako som pisala- aj moje biologicke aj nebiologicke deticky susi rovne,takze ak mam 3 a nemozem sa uz z financnych dovodov postarat o dalsie tak ma nikto nemoze odcudzovat. ale ak par nema ani jedno a moze sa postarat a prirodzenou cestou to nejde...tak potom?

wifina
26. feb 2012

@slniecko2 ale zujanka sa pýtala iné, prečo si namiesto svojich detí si radšej neadoptovala? Vieš je toľko opustených detí, tak načo " vyrábať" ďalšie?

zujanka
26. feb 2012

@slniecko2 tak potom ak je šanca mať vlastné dieťa s pomocou lekárskej vedy, treba to odsudzovať?????

mircalla
26. feb 2012

@slniecko2 prepac, ale je to snad kazdeho osobna vec, ktorou cestou sa vyda
A k autorke temy - milujem, ak niekto ide na jednu-dve konzultacie, a pise tu taketo prispevky.....Ak o niecom nemam dost informacii, radsej mlcim...

foryou25
26. feb 2012

@slniecko2 a preco si si namiesto toho tretieho co cakas, neadoptovala z domova? my co nemozme mat prirodzene dieta nemame pravo ho mat ani ak nam k tomu medicina pomoze,preco nas rovno kazdy nuti do adopcie? ja osobne adopotovane nechcem, ciganca dakujem neprosim, a na biele je dlha cakacka (keby nebola tak do toho idem),ale za takych podmienok radsej zvolim bezdetnost, tot moj nazor
Prosim vas zeny, ktore neriesia problem neplodnosti, nech nas zeny-ktorych sa problem neplodnosti bytostne tyka, nech nas nezranuju takymi dristami

maznacik007
26. feb 2012

osvojenie a adopcia je to iste a nie je to riesenim neplodnosti .... to je slobodne rozhodnutie rozumu a srdca o tom ze prijmem cudzie dieta za svoje...
a vobec to neni take idylicke ako to popisujes tieto deti su odmietnute svojou materskou osobou a nesu si so sebou vela tazkeho a smutneho a je u nich vyssie riziko toho ze budu potrebovat specialnu starostlivost aj po psychickej stranke ... ja sa osobne potesim kazdemu jednemu dietatu ktoremu sa najdu rodicia ale je absolutne naivne to takto predkladat ze ked ste neplodni vezmite si z domova tam ich je plno... mna osobne to uraza... a tie cisla ktore si uvadzala nie su spravne

@slniecko2

vies ja by som ti mohla napisat ze si nezodpovedna matka ktora rodi ako hruska a pritom ako sama pises nemas dostatocne finnacne zazemie na tolko deti... je ti to prijemne si citat ....

slniecko2
26. feb 2012

@wifina nie je nic zle na tuzbe mat vlastne dieta- mam ich preto lebo som ich chcela a Pan Boh mi ich pozehnal. Ak vsak bude realna sanca mat aj osvojene dieta a bude to spravne rozhodnutie- urcite nad tym silno uvazujem. Ale ja by som to definovala tak,ze niektori proste nemozu mat vlastne deti (mozno prave preto) aby si nejake osvojili-ale to je len moj subjektivny nazor.

foryou25
26. feb 2012

@maznacik007 presne to som jej chcela aj ja napisat, naco robi tolko deti ked nema peniaze, ale zdalo sa mi to silne vyjadrenie, ale bohuzial aj pravdive