icon

Umelé oplodnenie je len pre boháčov

tahia24
23. feb 2012

Ked je len jediny sposob ako mať,,vlastne dieta,,je umele oplodnenie,aby si človek prichystal grču penazí.Doktory len zdieraju,a nahanaju človeka,zbohatlik pride ku doktorovi a je vo vnutri 30minut,a ked ide na vyš,.alebo konzultaciu manželsky par,čo ma spolu na vyplatu600eur(a to neratam za byt a pod.)tak sa smeje lekar do oči a za 5 minut človeka odbije zo slovami že ,,na čo ste na mna čakali,,A vyšetrenia len natahuju a za každym aby človek visolil 50eur,(a to neratam cestovne)za dva tyždne 120eurplus 2x spermiogram po 10eur.Je to sk.....né zdrieračstvo!Radsej si za ušetrene peniaze prerobim byt,a urobim detsku izbu a adoptujem si dietatko z detskeho domova.To jest moje rozhodnutie,Tymto naše navštevy v ISCARE v Bratislave SKONčILI!Ja nebudem platit 50eur len za to že mi zoberu krv.
🙄 Každemu kto tuži po babetku radim si našetrit najmenej 3000eur, 😒 Podla mna aj to je malo. 😢

bobocka
25. feb 2012

@wifina ved ano.anicka ma dost negativny postoj k ivf.mne to pride byt ako nazor z pred 50 rokov.resp mozno ako nazor niekoho, kto dieta nema,po nom nejak extra netuzi ,a preto nevie pochopit tych,ktori po nom tuzia a ak im veda umozni ho mat,tak to vyuziju.ale uz tu niekto spominal,ze je maminkou. a ked raz niekto dieta ma a vie ake je to uzasne a ako velmi statnym moze dietatko niekoho urobit,tak preco sa na to pozerat cez prsty? jasne,adopcia je tiez cesta k dietatku,no pokial niekto tuzi po vlastnom a veda mu to moze umoznit,tak preco nedopriat zene nosit pod srdcom svoje dieta a dat mu zivot? ved je to nadherne. jasne,ze to nie je idealne,nikto kto siel na ivf to nebral ako svoju prvotnu volbu.ale je to cesta,klukata s prekazkami,ale ak je na konci miminko,tak si zena po miminku tuziaca tu nelahku streku prejde rada,lebo vie,ze to vyznam ma.ja osobne obdivujem tie pary,ktore sa na to daju a drzim kazdemu palce ,nech k min bocian prileti a ich vytuzene stastie im donesie 🙂

wifina
25. feb 2012

@bobocka pekne povedané, jasné aj adopcia je cesta, ja by som aj chcela, tak život ukáže...

given
25. feb 2012

Baby, nechajme uz tu Ancu, ci ako sa vola tak, zjavne je dost mimo a nepatri do tohto storocia. Evidentne sa v tom nevyzna, ale samozrejme ma pravo vyjadrit svoj nazor. Uvedme vsak na pravu mieru to, ze pri klasickom IVF sa zmiesaju spermie s vajickami, a ziadny doktor neovplyvni to, ci a kolko z nich sa oplodni. ICSI je uz ina vec, tam uz naozaj nejde o prirodzeny vyber spermie (ale na tom nie je nic zle). Takisto ziadmy doktor nezaruci, ze sa embryo v maternici uchyti a ze sa bude vyvijat dalej. Vsetko je to uz na prirode...alebo niekto by mohol povedat, ze v Bozich rukach 🙂 .
Tymto zelam vsetkym vela stastia pri IVF a aj Anci, nech sa jej dari 😉

tortelinka
25. feb 2012

@anicka1981 nemas pocit ze si prestrelila? pisem ti to napriek tomu ze sama som neplodna a aj napriek tomu, ze nikdy nebudeme mat bio dieta (som mamou adopciatka), a umele som odmietla, NIKDY by som si nedovolila sudit ludi, ktori sa rozhodnu ist takou cestou, mas pravo na svoj nazor, ale publikovat ho prave v tejto teme je dost odveci, rypes do moc citlivej temy

viktoria1975
25. feb 2012

@anicka1981 mas mylnu predstavu - pri umelom je niekolko sposobov - bud sa naockuje spermia do vajicka alebo si spermia sama najde cestu k vajicku - samozrejme v laboratoriu pod dohladom embryologov! keby to bolo take jednoduche, tak by sa nestavalo, ze zene sice odoberu vajicka a muz odovzda spermie ale napriek tomu nepride k oplodneniu...

bobocka
25. feb 2012

@wifina adopcia je krasna a hlavne z pohladu dietatka.citi tak,ze je chcene a nezabudlo sa nan a niekto je tu a chce ho lubit a on sa starat 🙂.fakt krasne.ale tiez na to treba cloveka,nie kazdy je na to stavany.mne sa napr velmi paci myslienka adopcie,no pokial som mlada a mam stale moznost mat deti vlastne,tak nas adopciou nerozmyslam.je to mozno krute voci tym detickam v detskych domovoch a je mi ich ozaj velmi luto,no osvojit si dieta len zo sucitu by bola sprostost na entu.na adopciu musi clovek dozriet a malokomu sa tak stane.

viktoria1975
25. feb 2012

@tahia24 ja ti to vysvetlim, ak tomu nerozumies! N aIVF nemusis mat menstruaciu, staci umelo vyvolana antikoncepciou a moze prebehnut IVF - sama nemam roky, viem o com jovorim, ale ked tvoj muz nema pohyblive spermie, moze gynekologycka 100 vajicok u teba stimulaciou "vypestovat", ked ich nebude cim oplodnit!!! chce to viac informacii, aby si sa fakt mohla HNEVAT

wifina
25. feb 2012

@bobocka ja som vždy chcela adoptované deti, ale neviem, je to ťažké rozhodnutie a hlavne s tým musia byť stotožnení obaja

foryou25
25. feb 2012

@anicka1981 jezis dalsia zakomplexovana spasitelka sveta, ty si nikdy nemala problem pocat dieta nie? na milion percent ze nie, lebo keby si mala, tak by si take kazanie z ust nikdy nevypustila, pekne sa staraj o seba a bud rada ze mozes byt mamou a nemoralizuj, nemas nato ani nejmensie pravo!!!

lienka_1
25. feb 2012

@viktoria1975 No poznam aj take, ktorym po interupcii(chcenej, nie zo zdravotnych dovodov) preplatila.

minewka
25. feb 2012

@anicka1981 nie si za invazívne zásahy do tela?

No chcem vidieť, ak ti decko dostane napr. anafylaktický šok, opuchne mu jazyk, bude sa dusiť - či ho necháš umrieť, alebo povolíš tracheotómiu 😉

A malé náučné, laicky formulované , biologické okienko:

"vajíčko samé vpustí do seba spermiu"

- trošku ťa poopravím - nie samé vpustí, ale spermia - hlavička, obsahuje určité enzými, ktoré "rozrušujú" určitú zónu buniek na povrchu vajíčka, aby sa mohla spermia prevŕtať dnu.

Takže je prinajmenšom diskutabilné, kto si koho vyberie 😀

A inak - možno sa pubertiak v určitom veku bude trápiť - ale celkom isto a zaručene to prejde z trápenia do radosti, že vôbec žije a je tu 😀

jajka1980
25. feb 2012

@anicka1981 Ty si teda riadna trúba..Napísať také doslova bludy dokáže len málo- ktorý človek..
Ty nevieš, čo je to byť neplodná...určite nemáš ten problém počať dieťa...takže nepíš také somariny...
Keby si to zažila, inak by si uvažovala..

1ivanka1
25. feb 2012

@bambi2 presne tak! platíme nemalé peniaze v poisťovni a normálne prirodzené veci ako napr. plomby si musíme platiť..kam tie peniaze potom idú?? je to na zaplakanie.. ☹

alahana
25. feb 2012

@bobocka
@wifina
@dai Cítim ešte potrebu sa k tomu vyjadriť - máte pravdu, reagovala som prehnane, v tej chvíli impulzívne preto že sa ma dotkla po prvé osobne ohľadne IVF / keby zažila mesiac čo mesiac plač nad ms inak by hovorila/ a po druhé mám skúsenosť s ľudmi ktorí boli obeťami výsmechu, ktorý prešiel do šikany a to ma naštvalo . Ktoré dieťa robí zle inému? Najčastejšie dieťa rodičov s podobnými názormi ako je dotyčná. Prečo sa vlastne vyjadruje v téme ktorá sa jej nijakovsky netýka? Kde zobrala že deti z IVF sú častejšie choré - je to nezmysel, potvrdzuje sa že sú rovnako choré alebo zdravé ako iné deti - nemôže sa žena uvažujúca o IVF, alebo taká ktorá ho absolvovala zľaknúť takéhoto vyjadrenia? Ja si myslím že provokuje a potom nech sa nečuduje že sa jej dostane reakcií negatívnych - ale nech sa má dobre, len dúfam že sa práve vďaka nej či už priamo alebo nepriamo nebude mať zle niekto iný...Hlavne želám všetkým ženám ktoré majú problém s počatím z celého srdca aby dokázali spolu so svojimi polovičkami tento problém zvládnuť, ustáť a dostali sa k svojim vytúženým detičkám 🙂

bobocka
25. feb 2012

@alahana ja viem,ze si to nemslela zle 😉 ,len si bola vytocena a tak si pisala od srdca.lenze sedime za compom a mame cas si svoje slova premysliet i formu ako svoj nazor prezentujeme.a fakt si treba dobre premysliet co napiseme,lebo co je raz vonku uz nepusti . a treba mysliet aj na dosledky,aby sa nam nase prchke spravanie raz nevratilo v negativnom slova zmysle.
ja si myslim,ze anicka si uz uvedomila,ze prezentovat svoj nazor vo forme ako to tu spravila a zvlast na tejto teme,ktora je tak velmi chulostiva..no ze to nebolo najstastnejsie riesenie.ja len dufam,ze kedze jej na jej komenty prislo tolko negativnych odpovedi a nie len zo stran zien co si ivf presli,tak ze trosku svoj nazor prehodnoti.ze sa nad tym zamysli a hadam bude mat v buducnosti co sa ivf tyka aspon trosku viac otvorenu mysel. 😉

mamavera
26. feb 2012

@anicka1981 no myslela som si, že ma na modrom koníku už nič neprekvapí, ale vyviedla si ma z omylu...
Áno, deti sú kruté, možno sa niektoré budú vysmievať iným, ale samé na to neprídu, musí im to, že umelé oplodnenie je nejakou raritou vštepiť do hlávky niekto taký ako ty 😝 😝 😝 Deti sú kruté a možno sa budú vysmievať raz aj tvojím deťom za obmedzené názory ich matky

zujanka
26. feb 2012

@viktoria1975 tak to netuším, ja som nad vekový limit, tak nejako poisťovňu neriešim, keďže kvôli dátumu narodenia na mňa kašle ☹ Máš pravdu, treba urobiť všetko, čo sa dá Držím palce, aby to vyšlo 😉

anicka1981
26. feb 2012

no pre mna za mna sa dajte aj klonovat, v podstate je to to iste, tak ked vam pride umele oplodnenie ok, tak je ok aj to , ved to funguje rovnako, neaky lekarko napichne vajicko a je to..... tak rychlo do toho 😉

foryou25
26. feb 2012

@anicka1981 ano dame sa aj naklonovat, a ty si davaj pozor na svoje ditko, aby sa v dospelosti nahodou raz nezalubilo do nasich deti so skumavky 😀 Kazdu potencialnu nevestu/zenicha si najprv poriadne preklepni ci nahodou nie je zo skumavky

bettypo
26. feb 2012

@anicka1981 Tebe asi nenapadlo, že keď človek žije v znečistenom prostredí v blízkosti kadejakých chemických závodov hoci aj bývalých môže sa to stať hoci aj jeho deťom. Tak nemachruj a neprovokuj. Viem o čom hovorím

wifina
26. feb 2012

@anicka1981 jasné, určite nebudeme čakať na tvoje posvatenie. Čo, ak by si sa dozvedela, že si z ICSI, lebo tvoj otec nemal viac spermií? Alebo, že si adoptovaná? Čo by bolo horšie? Skočila by si z mosta, lebo si z umelého? Čo ak bude tvoj zať/nevesta z umelého? Pokropíš svatenou vodou? 😀 😀 😀

smejkaa
26. feb 2012

Admini, Prosim stopnite tuto diskusiu. Resp. to zmazte aspon prispevok takychto ozaj zakomplexovanych, psychicky labilnych ludi. Myslim, ze uz nikto neodpoveda na povodnu otazku. Vdaka.

katja78
26. feb 2012

Mám známu, ktorá podstúpila 9x IVF - neúspešne. Potom to vzdali a otehotneli spontánne a majú zdravé dieťatko.

kaja73
26. feb 2012

Umele oplodnenie nie je prirodzene,ale prirodzene nie je ani ked za nas dycha pristroj pocas operacie,ked je predcasniatko v inkubatore a je napojene na pristroj,prirodze nie je ked mame umely klb,ked mam plech v hlave namiesto lebky,prirodzene nie je ked mame pecen ,oblicku ci srdce ineho cloveka v tele,ked pri operacii srdca ide nas krvny obeh mimo nase telo atd.
Takže clovek,co nevie pochopit prinos umeleho oplodnenia by mal odmietat aj vsetky taketo zakroky a to nielen na sebe, ale aj na svojich detoch-tak som zvedava ci pre slepak,necha rodic umriet svoje dieta-ved pojde na umele dychanie pri tom,alebo ked bude mat dieta leukemiu ci odmietne step z kostnej drene-toto vsetko je neprirodzene a umele.

wifina
26. feb 2012

@smejkaa ja si myslím, že by nemali zamykať diskusiu, lebo vždy keď sa takýto človek obmezený objaví, tak sa zamkne diskusia a stratia sa aj užitočné príspevky, čím tí dotyční dosiahnu svoje

foryou25
26. feb 2012

@tahia24 a aby som odpovedala aj na povodnu otazku, ano mas pravdu umele oplodnenie je sakramensky drahe, ale co dnes nie je drahe, ved len ides do zubara dat si jednu plombu a kolko tam nechas penazi, nuz bohuzial taky je zivot, my tiez mame malo penazi, ale kvoli tomu aby som mala dietatko sa aj zadlzim, vezmem pozicku, alebo poziciam od rodiny

@smejkaa nemyslim si tiez zeby tuto temu mali zatvarat, v kazdej teme sa nejde jedno extra individum, co by som aj pochopila, ale vzdy je to clovek, ktore taky problem nikdy nemal a ani to nedokaze nikdy opakujem nikdy pochopit, ak by sa takto vyjadrila zena ktora nemoze mat deti a napriek tomu povazuje umele za nieco nepredstavitelne zle nech napise, taku osobu pochopim, ale dotycnej @anicka1981 sa tato tema netyka ani z raketoplanu

martinaema
26. feb 2012

ahojte, ja sa k aničkiným výplodom nevyjadrujem 😠 😝 , chcela by som k téme - je tu niekto z vás, čo ste absolvovali aj M/T? Porovnala som si ceny v Iscare a Gynfive a je tam rozdiel skoro 500 €. Ak sa v našom prípade nič nezmení, tak to bude jediný spôsob ako mať bábo a vycaltovať o 500€ viac je sakra rozdiel. Neviete k tomu nič bližšie?

viktoria1975
26. feb 2012

@zujanka dakujem

afrika
26. feb 2012

@anicka1981 už Ti niekto o Tebe povedal, že si strašne netolerantná osoba, ktorá nemá záujem obzrieť si aj druhú stranu mince?
a vieš Ty moja zlatá čo to vlastne to klonovanie je keď už to spomínaš? mala by si viac študovať, lebo očividne máš isté medzery v niektorých veciach.....

zujanka
26. feb 2012

@martinaema ahoj, neviem presnú sumu aj ked nás to čaká ale niečo okolo 1000 Eur