Umelé oplodnenie je len pre boháčov
Ked je len jediny sposob ako mať,,vlastne dieta,,je umele oplodnenie,aby si človek prichystal grču penazí.Doktory len zdieraju,a nahanaju človeka,zbohatlik pride ku doktorovi a je vo vnutri 30minut,a ked ide na vyš,.alebo konzultaciu manželsky par,čo ma spolu na vyplatu600eur(a to neratam za byt a pod.)tak sa smeje lekar do oči a za 5 minut človeka odbije zo slovami že ,,na čo ste na mna čakali,,A vyšetrenia len natahuju a za každym aby človek visolil 50eur,(a to neratam cestovne)za dva tyždne 120eurplus 2x spermiogram po 10eur.Je to sk.....né zdrieračstvo!Radsej si za ušetrene peniaze prerobim byt,a urobim detsku izbu a adoptujem si dietatko z detskeho domova.To jest moje rozhodnutie,Tymto naše navštevy v ISCARE v Bratislave SKONčILI!Ja nebudem platit 50eur len za to že mi zoberu krv.
🙄 Každemu kto tuži po babetku radim si našetrit najmenej 3000eur, 😒 Podla mna aj to je malo. 😢
Baby, nechajme uz tu Ancu, ci ako sa vola tak, zjavne je dost mimo a nepatri do tohto storocia. Evidentne sa v tom nevyzna, ale samozrejme ma pravo vyjadrit svoj nazor. Uvedme vsak na pravu mieru to, ze pri klasickom IVF sa zmiesaju spermie s vajickami, a ziadny doktor neovplyvni to, ci a kolko z nich sa oplodni. ICSI je uz ina vec, tam uz naozaj nejde o prirodzeny vyber spermie (ale na tom nie je nic zle). Takisto ziadmy doktor nezaruci, ze sa embryo v maternici uchyti a ze sa bude vyvijat dalej. Vsetko je to uz na prirode...alebo niekto by mohol povedat, ze v Bozich rukach 🙂 .
Tymto zelam vsetkym vela stastia pri IVF a aj Anci, nech sa jej dari 😉
@anicka1981 nemas pocit ze si prestrelila? pisem ti to napriek tomu ze sama som neplodna a aj napriek tomu, ze nikdy nebudeme mat bio dieta (som mamou adopciatka), a umele som odmietla, NIKDY by som si nedovolila sudit ludi, ktori sa rozhodnu ist takou cestou, mas pravo na svoj nazor, ale publikovat ho prave v tejto teme je dost odveci, rypes do moc citlivej temy
@anicka1981 mas mylnu predstavu - pri umelom je niekolko sposobov - bud sa naockuje spermia do vajicka alebo si spermia sama najde cestu k vajicku - samozrejme v laboratoriu pod dohladom embryologov! keby to bolo take jednoduche, tak by sa nestavalo, ze zene sice odoberu vajicka a muz odovzda spermie ale napriek tomu nepride k oplodneniu...
@wifina adopcia je krasna a hlavne z pohladu dietatka.citi tak,ze je chcene a nezabudlo sa nan a niekto je tu a chce ho lubit a on sa starat 🙂.fakt krasne.ale tiez na to treba cloveka,nie kazdy je na to stavany.mne sa napr velmi paci myslienka adopcie,no pokial som mlada a mam stale moznost mat deti vlastne,tak nas adopciou nerozmyslam.je to mozno krute voci tym detickam v detskych domovoch a je mi ich ozaj velmi luto,no osvojit si dieta len zo sucitu by bola sprostost na entu.na adopciu musi clovek dozriet a malokomu sa tak stane.
@tahia24 ja ti to vysvetlim, ak tomu nerozumies! N aIVF nemusis mat menstruaciu, staci umelo vyvolana antikoncepciou a moze prebehnut IVF - sama nemam roky, viem o com jovorim, ale ked tvoj muz nema pohyblive spermie, moze gynekologycka 100 vajicok u teba stimulaciou "vypestovat", ked ich nebude cim oplodnit!!! chce to viac informacii, aby si sa fakt mohla HNEVAT
@anicka1981 jezis dalsia zakomplexovana spasitelka sveta, ty si nikdy nemala problem pocat dieta nie? na milion percent ze nie, lebo keby si mala, tak by si take kazanie z ust nikdy nevypustila, pekne sa staraj o seba a bud rada ze mozes byt mamou a nemoralizuj, nemas nato ani nejmensie pravo!!!
@viktoria1975 No poznam aj take, ktorym po interupcii(chcenej, nie zo zdravotnych dovodov) preplatila.
@anicka1981 nie si za invazívne zásahy do tela?
No chcem vidieť, ak ti decko dostane napr. anafylaktický šok, opuchne mu jazyk, bude sa dusiť - či ho necháš umrieť, alebo povolíš tracheotómiu 😉
A malé náučné, laicky formulované , biologické okienko:
"vajíčko samé vpustí do seba spermiu"
- trošku ťa poopravím - nie samé vpustí, ale spermia - hlavička, obsahuje určité enzými, ktoré "rozrušujú" určitú zónu buniek na povrchu vajíčka, aby sa mohla spermia prevŕtať dnu.
Takže je prinajmenšom diskutabilné, kto si koho vyberie 😀
A inak - možno sa pubertiak v určitom veku bude trápiť - ale celkom isto a zaručene to prejde z trápenia do radosti, že vôbec žije a je tu 😀
@anicka1981 Ty si teda riadna trúba..Napísať také doslova bludy dokáže len málo- ktorý človek..
Ty nevieš, čo je to byť neplodná...určite nemáš ten problém počať dieťa...takže nepíš také somariny...
Keby si to zažila, inak by si uvažovala..
@bobocka
@wifina
@dai Cítim ešte potrebu sa k tomu vyjadriť - máte pravdu, reagovala som prehnane, v tej chvíli impulzívne preto že sa ma dotkla po prvé osobne ohľadne IVF / keby zažila mesiac čo mesiac plač nad ms inak by hovorila/ a po druhé mám skúsenosť s ľudmi ktorí boli obeťami výsmechu, ktorý prešiel do šikany a to ma naštvalo . Ktoré dieťa robí zle inému? Najčastejšie dieťa rodičov s podobnými názormi ako je dotyčná. Prečo sa vlastne vyjadruje v téme ktorá sa jej nijakovsky netýka? Kde zobrala že deti z IVF sú častejšie choré - je to nezmysel, potvrdzuje sa že sú rovnako choré alebo zdravé ako iné deti - nemôže sa žena uvažujúca o IVF, alebo taká ktorá ho absolvovala zľaknúť takéhoto vyjadrenia? Ja si myslím že provokuje a potom nech sa nečuduje že sa jej dostane reakcií negatívnych - ale nech sa má dobre, len dúfam že sa práve vďaka nej či už priamo alebo nepriamo nebude mať zle niekto iný...Hlavne želám všetkým ženám ktoré majú problém s počatím z celého srdca aby dokázali spolu so svojimi polovičkami tento problém zvládnuť, ustáť a dostali sa k svojim vytúženým detičkám 🙂
@alahana ja viem,ze si to nemslela zle 😉 ,len si bola vytocena a tak si pisala od srdca.lenze sedime za compom a mame cas si svoje slova premysliet i formu ako svoj nazor prezentujeme.a fakt si treba dobre premysliet co napiseme,lebo co je raz vonku uz nepusti . a treba mysliet aj na dosledky,aby sa nam nase prchke spravanie raz nevratilo v negativnom slova zmysle.
ja si myslim,ze anicka si uz uvedomila,ze prezentovat svoj nazor vo forme ako to tu spravila a zvlast na tejto teme,ktora je tak velmi chulostiva..no ze to nebolo najstastnejsie riesenie.ja len dufam,ze kedze jej na jej komenty prislo tolko negativnych odpovedi a nie len zo stran zien co si ivf presli,tak ze trosku svoj nazor prehodnoti.ze sa nad tym zamysli a hadam bude mat v buducnosti co sa ivf tyka aspon trosku viac otvorenu mysel. 😉
@anicka1981 no myslela som si, že ma na modrom koníku už nič neprekvapí, ale vyviedla si ma z omylu...
Áno, deti sú kruté, možno sa niektoré budú vysmievať iným, ale samé na to neprídu, musí im to, že umelé oplodnenie je nejakou raritou vštepiť do hlávky niekto taký ako ty 😝 😝 😝 Deti sú kruté a možno sa budú vysmievať raz aj tvojím deťom za obmedzené názory ich matky
@viktoria1975 tak to netuším, ja som nad vekový limit, tak nejako poisťovňu neriešim, keďže kvôli dátumu narodenia na mňa kašle ☹ Máš pravdu, treba urobiť všetko, čo sa dá Držím palce, aby to vyšlo 😉
no pre mna za mna sa dajte aj klonovat, v podstate je to to iste, tak ked vam pride umele oplodnenie ok, tak je ok aj to , ved to funguje rovnako, neaky lekarko napichne vajicko a je to..... tak rychlo do toho 😉
@anicka1981 ano dame sa aj naklonovat, a ty si davaj pozor na svoje ditko, aby sa v dospelosti nahodou raz nezalubilo do nasich deti so skumavky 😀 Kazdu potencialnu nevestu/zenicha si najprv poriadne preklepni ci nahodou nie je zo skumavky
@anicka1981 Tebe asi nenapadlo, že keď človek žije v znečistenom prostredí v blízkosti kadejakých chemických závodov hoci aj bývalých môže sa to stať hoci aj jeho deťom. Tak nemachruj a neprovokuj. Viem o čom hovorím
@anicka1981 jasné, určite nebudeme čakať na tvoje posvatenie. Čo, ak by si sa dozvedela, že si z ICSI, lebo tvoj otec nemal viac spermií? Alebo, že si adoptovaná? Čo by bolo horšie? Skočila by si z mosta, lebo si z umelého? Čo ak bude tvoj zať/nevesta z umelého? Pokropíš svatenou vodou? 😀 😀 😀
Admini, Prosim stopnite tuto diskusiu. Resp. to zmazte aspon prispevok takychto ozaj zakomplexovanych, psychicky labilnych ludi. Myslim, ze uz nikto neodpoveda na povodnu otazku. Vdaka.
Mám známu, ktorá podstúpila 9x IVF - neúspešne. Potom to vzdali a otehotneli spontánne a majú zdravé dieťatko.
Umele oplodnenie nie je prirodzene,ale prirodzene nie je ani ked za nas dycha pristroj pocas operacie,ked je predcasniatko v inkubatore a je napojene na pristroj,prirodze nie je ked mame umely klb,ked mam plech v hlave namiesto lebky,prirodzene nie je ked mame pecen ,oblicku ci srdce ineho cloveka v tele,ked pri operacii srdca ide nas krvny obeh mimo nase telo atd.
Takže clovek,co nevie pochopit prinos umeleho oplodnenia by mal odmietat aj vsetky taketo zakroky a to nielen na sebe, ale aj na svojich detoch-tak som zvedava ci pre slepak,necha rodic umriet svoje dieta-ved pojde na umele dychanie pri tom,alebo ked bude mat dieta leukemiu ci odmietne step z kostnej drene-toto vsetko je neprirodzene a umele.
@tahia24 a aby som odpovedala aj na povodnu otazku, ano mas pravdu umele oplodnenie je sakramensky drahe, ale co dnes nie je drahe, ved len ides do zubara dat si jednu plombu a kolko tam nechas penazi, nuz bohuzial taky je zivot, my tiez mame malo penazi, ale kvoli tomu aby som mala dietatko sa aj zadlzim, vezmem pozicku, alebo poziciam od rodiny
@smejkaa nemyslim si tiez zeby tuto temu mali zatvarat, v kazdej teme sa nejde jedno extra individum, co by som aj pochopila, ale vzdy je to clovek, ktore taky problem nikdy nemal a ani to nedokaze nikdy opakujem nikdy pochopit, ak by sa takto vyjadrila zena ktora nemoze mat deti a napriek tomu povazuje umele za nieco nepredstavitelne zle nech napise, taku osobu pochopim, ale dotycnej @anicka1981 sa tato tema netyka ani z raketoplanu
ahojte, ja sa k aničkiným výplodom nevyjadrujem 😠 😝 , chcela by som k téme - je tu niekto z vás, čo ste absolvovali aj M/T? Porovnala som si ceny v Iscare a Gynfive a je tam rozdiel skoro 500 €. Ak sa v našom prípade nič nezmení, tak to bude jediný spôsob ako mať bábo a vycaltovať o 500€ viac je sakra rozdiel. Neviete k tomu nič bližšie?
@zujanka dakujem
@anicka1981 už Ti niekto o Tebe povedal, že si strašne netolerantná osoba, ktorá nemá záujem obzrieť si aj druhú stranu mince?
a vieš Ty moja zlatá čo to vlastne to klonovanie je keď už to spomínaš? mala by si viac študovať, lebo očividne máš isté medzery v niektorých veciach.....
@martinaema ahoj, neviem presnú sumu aj ked nás to čaká ale niečo okolo 1000 Eur

@wifina ved ano.anicka ma dost negativny postoj k ivf.mne to pride byt ako nazor z pred 50 rokov.resp mozno ako nazor niekoho, kto dieta nema,po nom nejak extra netuzi ,a preto nevie pochopit tych,ktori po nom tuzia a ak im veda umozni ho mat,tak to vyuziju.ale uz tu niekto spominal,ze je maminkou. a ked raz niekto dieta ma a vie ake je to uzasne a ako velmi statnym moze dietatko niekoho urobit,tak preco sa na to pozerat cez prsty? jasne,adopcia je tiez cesta k dietatku,no pokial niekto tuzi po vlastnom a veda mu to moze umoznit,tak preco nedopriat zene nosit pod srdcom svoje dieta a dat mu zivot? ved je to nadherne. jasne,ze to nie je idealne,nikto kto siel na ivf to nebral ako svoju prvotnu volbu.ale je to cesta,klukata s prekazkami,ale ak je na konci miminko,tak si zena po miminku tuziaca tu nelahku streku prejde rada,lebo vie,ze to vyznam ma.ja osobne obdivujem tie pary,ktore sa na to daju a drzim kazdemu palce ,nech k min bocian prileti a ich vytuzene stastie im donesie 🙂