Umelé oplodnenie je len pre boháčov
Ked je len jediny sposob ako mať,,vlastne dieta,,je umele oplodnenie,aby si človek prichystal grču penazí.Doktory len zdieraju,a nahanaju človeka,zbohatlik pride ku doktorovi a je vo vnutri 30minut,a ked ide na vyš,.alebo konzultaciu manželsky par,čo ma spolu na vyplatu600eur(a to neratam za byt a pod.)tak sa smeje lekar do oči a za 5 minut človeka odbije zo slovami že ,,na čo ste na mna čakali,,A vyšetrenia len natahuju a za každym aby človek visolil 50eur,(a to neratam cestovne)za dva tyždne 120eurplus 2x spermiogram po 10eur.Je to sk.....né zdrieračstvo!Radsej si za ušetrene peniaze prerobim byt,a urobim detsku izbu a adoptujem si dietatko z detskeho domova.To jest moje rozhodnutie,Tymto naše navštevy v ISCARE v Bratislave SKONčILI!Ja nebudem platit 50eur len za to že mi zoberu krv.
🙄 Každemu kto tuži po babetku radim si našetrit najmenej 3000eur, 😒 Podla mna aj to je malo. 😢
@anicka1981 a čo si, keď chlapov s určitou diagnózou nazývaš impotentní a pod? Aby sa ti to potom nevrátilo, vieš ako božie mlyny melú pomaly... aby si raz nebežala po modré pilulky...erektilná dysfunkcia nemá s poruchami plodnosti nič spoločné
@mysiatko ty nevies co ja som prezila, a to, ze ja som napisala, ze UO by som neabsolvovala nikdy, som napisala, lebo je to pravda, nebudem znasilnovat prirodu a pchat do seba chemiu, a stat sa tovarnou na vajicka,, ale ja nikomu neberiem jeho nazor, ale preco vnucujete vy mne svoj ??? ja vas ani nesudim ani neodsudzujem, ani nic, zite si kludne svoj zivot, ja proti vam nic nemam,tak nechapem, co ma riesite
@anicka1981 anicka, ale ty si nepisala len to, ze by si nepodstupila UO, to by sa snad nikto nad tym nepozastavoval, ale ty si pisala ze UO je nieco "neprirodzene,,,, je to umele doslova", prisla si pichat do osieho hniezda a potom sa cudujes ze sa za tebou vrha roj vciel 😅 (samozrejme obrazne povedane)
Nemam problem povedat mojim dvojickam ze su z UO, ked budu pubertaci tak to bude bezne ako zlomena noha alebo nieco co sa riesi dennodenne, bohuzial ☹ a mozno na to budu aj hrdi 😉. To len len v ociach ludi takych ako ty su menejcenni, v nasich ociach su to uzasne a vymodlene stvorenia 😵
Vo vela prispevkoch len utocis a urazas , tato diskusia vsak nie je o tom 😉
A k teme, nemyslim, ze UO je len pre bohacov, v centrach AR som nechala vela peniazkov (a nemam stryka z Ameriky) , ale nie je mi luto ani jednej koruny. Pokial ma par pracu, tak si dokaze nasporit aj na UO, samozrejme vsetko je na prioritach 😉
@wifina dakujem za pekne prianie 😀 super,
@helka1 ved sa to vola umele oplodnenie, tak mi nehovor ze je to prirozene, jasne, ze je to umele a neprirodzene... ako neviem, asi clovek na to potrebuje titul, aby to pochopil
ja deti neriesim, su tu, nech su zdave a stastne, to si zasluzi kazde dieta,,,, ale hrnut sa za niecim cez mrtvoly nie je moja cesta
@anicka1981 mno, anicka , Ty to mas troska popletene...asi Ti sibe s volakych krestanskych nezmyslov. ked to inak nejde, tak si musi clovek prirode pomoct sam. kolko ludi chodi medzi nami a ani nevies, ci boli pocaty zo skumavky. nezalezi ako dojde k oplodneniu....je to len mechanika, fyzika..zalezi, ci zena prijima akt tehotenstva s laskou, ci s laskou nosi dieta pod srdcom a aky je vztah s nim pred i po narodeni. Nenaplnit materinsky cit len preto, ze to nejaky farar zakazuje, je podla mna scestne. Nikde v Biblii sa o tom nepojednava, ci je pripustne umele oplodnenie, ci nie.....Zaujimave, ze o tom kazu ti, co nikdy nemali deti..../alebo by ich nemali mat, kedze ziju v celibate/. Je to chore, tieto tvoje nezmysly. Podla fararov by mali ludia sulozit len na plodenie potomkov, nie? A ako "antikoncepcnu" metodu povoluju plodne a neplodne dni.....toto nie je spekulovanie? ked prepocitavas, kedy sa s muzom vyspat, kedy nie? cirkev je len urcita skupina ludi, s urcitym nazorom na vec...ja som tiez katolicka, ale "nezerem" vsetko s navijakom, co niekto niekde povedal a tvrdi, ze je neomylny....aj farari su len ludia... a nie nadludia. Kuknut by sa mali aj do svojich radov....a nech ziju ako Jezis kritus...skromne, bez hanobenia majetku, kseftovania, v pokore.... Cely proces umeleho oplodnenia je len o tom, ze sa prekonava bariera, ktora brani splynutiu spermie a vajicka... nie je to nic neprirodzene, neludske, pekelne....
@anicka1981 ja som ti nič zlé nepriala, len ťa upozorňujem, že robíš súdy, na kroré má právo iba Boh, ak by si niečím takým prešla, nikdy by si také veci nepísala, preto všetky vieme, že si neprežila a ešte posledná vec, je to IVF - in vitro fertilisation, čiže mimotelové oplodnenie, tak neviem, kde je to slovo umelé na ktoré sa tak odvolávaš???
@wifina no tak mimotelove, co sme ryby??? ja nesudim nikoho, vy ste odsudili mna, lebo som si dovolila napisat, ze by som sa na nieco take nikdy nedala , a neviem ci sa Bohu paci takyto sposob rozmnozovania, a nemyslim cirkev, lebo ta je kupena, tak ako vsetko co sa na tomto svete kupit da,, neviem ci sa bohu paci co sa deje v laboratoriach, kde pestuju embria, neviem ci sa mu paci ako kultivuju vakciny na potratenych embriach, mozno aj deti z toho vasho mimoteloveho oplodnenia,,, je to kazdeho osobna vec,,, a po slovensky sa vola umele, tak nechapem co sa hras so slovickami....
@tahia24 nie je to celkom tak ako pises, ale je to hlavne o tom, aky mas k tomu postoj a co vsetko pre to chces urobit. Nam sa tiez nedari otehotniet, absolvovali sme 3xIUI na SK v Heliose Martine a kedze sa to nepodarilo, tak sme sa rozhodli ist do Reprofitu v Brne. Na pristup k pacientovi nemozem povedat voci Heliosu vobec nic, boli tam zlaty. Boli by sme tam absolvovali aj IVF, ale to by nas tam vyslo minimalne 1500,-€, tak sme sa rozhodli pre Reprofit Brno,kde su tiez velmi mily a ochotn. Tam nas to vyslo cca necelých 1000,-€ vrátane cestovného, liekov a samotného zákroku. No a teraz po absolvovani IVF som si poziadala v zdravotnej poistovni o refundaciu, kde by mi mali vratit priblizne 75% zo zaplatenej sumy. (dúfam, ze tu refundaciu schvalia 😅) Takze by nas to nemalo stat viac ako 500,-€. Ci aj to sa ti zda byt velka investicia do dietata? Vsetko je len o ziskavani informacii a o tom ci to naozaj CHCES!!! a nie o tom ci si bohac, alebo nie. Nemysli si, ze len vy malo zrabate, je nas tu viac!!! 😉
@vessana jas krestanstvom nemam nic spolocne,,,,, ale zakony prirody neoklames,,,, a biblia a koran a vsetky mudre knihy boli napisane, ked este asi nikto netusil co to je rozmnozovat sa ako ryby,,,
@anicka1981 a teraz si predstav pripad: dieta pocate napr. na swingers party, kde sa deju veci ajajaaaj (ak nevies, tak sexuje hocikto s hocikym hocijako) a dieta zo skumavky... aj tomu prvemu by mala matka vysvetlit ako vzniklo, ked uz tak vehemetne chces, aby sa vysvelilo detom zo skumavky, ako vznikli? ktory z nich by sa "trapnejsie" citil? stavim sa, ze ten pocaty prirodzene 😎 nechapem preco to tak odsudzujes... to nejaky fararko v kostole vas nainfikoval? asi take nieco tento typ ludi ako ty pochopi len ked zazije ake to je nemoct prirodzene pocat cieta...
PS: moj pripad to nie, a predsa to neodsudzujem, fajndim 😉
Pre tých, ktorý sa tu oháňajú bohom:
Ani ježiš kristus nebol splodený normálne ! 😠
@anicka1981 že by si sa na to nedala je z tvojej strany číre pokrytectvo, tak ako nemožeš vedieť, čo by si urobila, keby bola vojna, hlad, genocída a pod. Ja sa hrám na slovíčkach, si pozri, ako sa to volá, moja
http://www.iscare.sk/liecba-a-vysetrenia/liecba
Dúfam, že teda rodiť budeš doma a bez pomoci lekárov a do vody, jaj prepáč, nie si ryba 🙂
@svetka157 joj, ty sa neboj, vsetci co chodia na taketo party urcite beru hak,,, ja neodsudzjem, uz som pisala asi 10x, keby na mna vsetcky nevybehli s tym aka som zakerna a hnusna, tak by som to nechala, ale urazat sa nenecham,,,
@anicka1981 riesia Ta tu zeny, lebo taras sprostosti. aka chemia, ake peniaze.....ved tie lieky su urcite drahe. Nemoznos otehotniet ma vzdy pricinu, je to diagnoza, ako kazda ina...nieco nie je v poriadku a tak vdaka doktorom to mozeme liecit. Ty si nikdy neuzivala ziaden liek, ked ti lekar predpisal? .... ani v stredoveku nemuseli liecit mor....kedze bol povazovany zaBozi trest za hriechy. mohli to nechat tak, nech hriesnici trpia....len akosi choroba si nevybera...ci si kral, zobrak, katolik, ci zid, ci arab.... Nabozenstvo nesmie byt brzdou, ma byt ukazovatelom smeru zivota... a vieme, ze aj nabozenstvo bolo plne protikladov...casto neviedlo k ochrane zivota, ale k jeho zaniku....inkvizice, upalovanie..... Robil taketo veci Jezis??? Ten neosudzoval, ten odpustal, uzdravoval... takze sa trosku uvedom!!! a zapni trosku mozog!.... Co je krajsie pre nas zeny, ako byt matkou zdravych deti, .... ale ty by si toto vymenila za nejaky pokruteny nazor istej skupiny ludi... Ty by si sa zriekla moznosti dat sancu novemu zivotu... Ty by si svojimi dogmami "zabila" zivot...uz predtym, ako by vznikol....
😀 😀 😀 som rozmyslala, cez ake mrtvoly som sa hrnula ked som kym som prisla k deturencom 😀 😀 😀
.... ale ano nech su nase deti zdrave a stastne, aspon na niecom sa zhodneme 😉
....a inac este raz opakujem vrhli sa na teba snazilky nie preto ze si vyjadrila nazor ze nikdy by si to nepodstupila, ale pre ine slova ktorymi len provokujes
ale myslim, ze pisat ti nema vobec zmysel , stale budes mliet o tom istom a budes mat tu svoju "pravdu" aj cez "mrtvoly" 😀 😀 😀
@wifina porod doma je velmi moderny vo vsetkych vyspelych statoch, zasah lekarov je niekdy uplne zbytocny a sposobi, ze zena musi ist na sekciu,,, tak neries, pocas genocidy oplodnovali zeny v koncentrakoch nemci, doktor mengele a podobne, a mozno aj vdaka nim mozete vy chodit na vase mimotelove oplodnovania,,,, kolko ludi zomrelo pocas tychto vyskumov, to vobec nie je smiesne,,,
@anicka1981 Rieši sa tu viacmenej finančná stránka veci, takže asi si nemala kliknúť na túto tému, pretože pre tvoj negatívny postoj voči IVF tu nenájdeš pochopenie.
Ja som IVF absolvovala jeden krát a dnes máme doma krásne 14 mesačné dievčatko. Neviem či bolo práve IVF tým správnym rozhodnutím, pretože si myslím, že by sa mi nakoniec podarilo otehotnieť aj prirodzene. Bola som netrpezlivá a nikdy svoje rozhodnutie neoľutujem. Urobila som to raz a nikdy viac by som proti prírode a vlastnému telu nešla. Tie brutálne dávky hormónov pri každom cykle môžu byť ženám vo vyššom veku zrátané. Všetko má dve stránky.
IVF som absolvovala vo Ferticente v BA. Mám veľmi dobré spomienky na celý personál, pretože som nebola len číslom v poradovníku ako je to napr. v ISCARE. Tiež nepatrím medzi zazobancov a celé IVF ma vyšlo 180,-€ za doplatok na stimuláciu, teda keď nepočítam dopravu. 😉
@anicka1981 V koncentrákoch sa diali hromadné znásilnenia... že sem ťaháš ešte aj takéto vojnové obete a spájaš ich so ženami v tejto téme... sila. 😠
@vessana ja sanci zivotu dam, ale roziel je v tom, ze ked dieta jednoducho mat nemozem, tak s tym bojovat nebudem, a necham to tak na prirodzenost, nebudem sa snazit ist za niecim za kazdu cenu, poznam zeny,ktorym z toho preskocilo, hnali sa za ditatom tak, ze im szroskotal vztah, vyhodili ju z roboty,, to je normalne,,,, ja nemam nic proti zenam co to podstupil, ale ja by som sa na to nedala, primem svoj osud a neriesim co riesim nemozem,,,,
@anicka1981 Anicka ja mam nieco pomrazene ??? Zeby mi nieco uslo 😕 😕 😕 😀
Mam vynosene a odrodene vsetko 😉 Tak o akych mrtvolkach je tu rec 😠 😠 😠
@anicka1981 no dobre, tak taki beru hak, a co ak HAK zlyha? alebo ak sa dieta splodi znasilnenim, alebo hocijakym inym zvrhlym sposobom, to je OK... ja napr. nechcem vediet ako to nasi robili, ked ma plodili 😀
A ked hovoris, ze je to neprirodzene a proti prirode... si taka aj voci inym vydobytkom doby, mediciny, napr. co transplantacia, transfuzia, atd...
A co pokrok v technike... pracku pouzivas? mozno by bolo prirodzenejsie preprat v rukach 😝
@kveta no a to ze znasilnuju vase vajicka to ti nevadi??? A KONCENTRAK SI TU SPOMELA TY NIE JA, neprekrucaj
...to typicke nabozenstvo je krasne, snazima s aho tak vnimat...tak ako je to v Bilblii....keby radsej ludia sa snazili podla nej zit......namiesto toho, aby porovnavali IVF s trenim ryb..... rozuma sa mi zastavuje, aka je Anicka sprosta a zaslepena. Porovnavat cloveka s rybami....... Urcita aj slulozis len po !ludsky!...lebo suloz "odzadu! ...juuuj! to ako psy divoke..... pokusy na embryach tu neplet-to je ine kafe......... a vzvoj vakcin? bez kuracich zarodkov by mozno pomrela polovica ludstva...niektore virusy sa nedaju inak "pestovat" ...... jedno kuriatko pomoze v yaciatku svojho zivota-poskytne nam protilatky proti virusu.....a druhe zasa v inej faze yivota nam pomaha zahnat hlad- na pekaci...ber to tak
@svetka157 nechcem ani transtlantaciu a som v zozname nedarcov, a nechcem ani transfuziu, nakolko viem ako to v krnych bankach chodi,, a mnohy mladi darci pridu darovat len koli tomu aby si potrvdili, ze maju hiv,,,, a ano robia sa testy, ale ked pridu prilis skoro,,,,, no tak radsej nie dakujem,
@anicka1981 A o 23:18 si teda o koncentrákoch nepísala?

Baby sa len brania, je to normalne ked utočiš. Bud šťastna že si otehotnela prirodzene, teš sa z toho doma s manželom alebo tu v teme spoločny termin a nesnaž sa frustrovať už tak dosť skušane ženy. JA nechapem že čo tym chceš vlastne dosiahnuť. Ukazať všetkym aka si užasna a moralna že by si na IVF nešla? alebo o čo ti ide. Nechapem.... Ak maš nejake moralne hodnoty uplne to ničiš tym ako vystupuješ, a človek ktory potrebuje ukazovať aky je užasny a moralny a musi sa stale prezentovať je podla mna ubohy