icon

Umelé oplodnenie je len pre boháčov

tahia24
23. feb 2012

Ked je len jediny sposob ako mať,,vlastne dieta,,je umele oplodnenie,aby si človek prichystal grču penazí.Doktory len zdieraju,a nahanaju človeka,zbohatlik pride ku doktorovi a je vo vnutri 30minut,a ked ide na vyš,.alebo konzultaciu manželsky par,čo ma spolu na vyplatu600eur(a to neratam za byt a pod.)tak sa smeje lekar do oči a za 5 minut človeka odbije zo slovami že ,,na čo ste na mna čakali,,A vyšetrenia len natahuju a za každym aby človek visolil 50eur,(a to neratam cestovne)za dva tyždne 120eurplus 2x spermiogram po 10eur.Je to sk.....né zdrieračstvo!Radsej si za ušetrene peniaze prerobim byt,a urobim detsku izbu a adoptujem si dietatko z detskeho domova.To jest moje rozhodnutie,Tymto naše navštevy v ISCARE v Bratislave SKONčILI!Ja nebudem platit 50eur len za to že mi zoberu krv.
🙄 Každemu kto tuži po babetku radim si našetrit najmenej 3000eur, 😒 Podla mna aj to je malo. 😢

hencidlo
27. feb 2012

@anicka1981 prepac, ale ty nevies o com hovoris, predpokladam ze ty si otehotnela bez vacsich problemov a nevies co je tuzba po dieati. Neviem ako dokazes kritizovat nas, ktore inu moznost nemaju a veria doktorom, ze im pomozu k tomu po com najviac tuzia. Ved pre co ma potom clovek ziat ak nie pre dieta? komu ma zanechat to co vsetko teraz nadobudne, nezabudaj ze aj ty aj ja proste vsetci raz zostarneme a predstava, ze by som mala zostat sama a vediet, ze sa nebude mat kto o mna postarat, prehodit so mnou pekne slovo, povedat niekomu ze ho lubim a zalezi mi na nom a ze je pre mna vsetko je pre mna nepredstavitelna!!!

wifina
27. feb 2012

@anicka1981 ja nemám nič proti porodom do vody, ale keď si taká žienka prirodzená, prečo nerodíš doma a chceš sekciu, len ďalšie pokrytectvo z tvojej strany, podľa tvojich príspevkov vidím, že máš nedostatky od histórie (to k tým koncentrákom) cez medicínu, takže je pod moju úroveň sa s tebou baviť, idem radšej spať, prepokladám, že budeš mať posledné slovo, tak dobrú noc

vessana
27. feb 2012

@anicka1981 neplet tu nacistov s ich zvratene zmyslanie.... s tym nesuhlasi snad nikto... a porody doma? Ty nevies asi aka bola umrtnost zien? a deti? zaseknte porody, vykrvacania... Kazdy, kto slepo hlasi sa za porody doma, je blbec..... na porody doma musis mat troska inac stavany system ydravotnictva. Myslim, ze ani Holandsko nevynika obzvlast nadpremernymi hodnotami umrtnosti,....a tam sa vraj viac rodi doma.... Ved uz aj oplatila propagatorka porodov doma z australie..... uz sa diva z nebicka........... a ceska porodna asistentka ma pred sebou sud za ublizeie na tele, ci neviem isto s nasledkom smrti....

svetka157
27. feb 2012

@anicka1981 no vsak to sa fajn takto povie... nechcem, ak by si bola v ohrozeni zivota, tak ti ju daju... transfuziu myslim... a co operacie? tiez ziadnu? ak by bol pri tvojom porode potrebny cisarsky rez, tiez odmietnes a radsej umries? jaj toto su uvahy...
akoze tiez mam radsej prirodzene veci, ale ak to nejde, preco nepomoct, ked to v dnesnej dobe vieme, naco sa spolocnost vyvija? to mozme zaliezt do jaskyn rovno...

kveta
27. feb 2012

@anicka1981 Takže to zhrniem. Si za prirodzenosť, takže si vybavuješ cisarák. Neplodní muži sú impotentní, deti z IVF sú choré a menejcenné. Ľudský život sa nemôže počať bez lásky a vášne, vajíčka sú znásilňované a síce píšeš o koncentrákoch, ale o nich vlastne nepíšeš. A okrem toho som podľa Teba úbohá štetka.

Tak som sa zase niečomu priučila.

Prajem Ti dobrú noc.

vessana
27. feb 2012

@svetka157 anicka je schizofrenicka....na jednej strane obhajuje zivot, an druhej strane odmieta veci , ktore sluzia na jeho zachranu, ci vznik...... Anicka sa preebrala z hibernacie..... zaspala trosku dobu. ...zije v stredoveku. Menosobne bz hrablo z toho skor, ze by som neurobila vsetko pre to, aby som mohla dat zivot cloveku, mojmu dietatu...a nie, ze by som brala nejaky hormon....

vessana
27. feb 2012

...uvazujem, ci pospime, z tej Anickinej svatoziary....a na ten cisarak nech jej miesto anestezie daju kusadlo medzi zuby...to je prirodzene. najlepsie na kuchynskom stole....dobru noc, dievcata.....

minewka
27. feb 2012

@anicka1981 nemôžeš písať o niečom, čo si nezažila. trochu pokory by nezaškodilo. Všetko o tom, čo by si robila, keby si bola neplodná, sú veci v teoretickej rovine. Nikdy si to nezažila ty osobne na svojej koži.

A aj všetky tvoje ostatné reči o zásahoch do tela, transplantáciách a transfúziách budem brať vážne, keď radšej necháš svoje dieťa umrieť, ako mu dať transfúzku, či transplantovať orgán, či spraviť tracheotómiu a pod.

Ak si vyberieš smrť dieťaťa, potom tu môžeme diskutovať.

Inak sú to len tvoje prázdne a farizejské reči.

svetka157
27. feb 2012

@kveta pekne zhrnute... ale stetka nie, fujto... 😉

@vessana anicka asi potrebuje zazit situaciu, kedy si uvedomi, ze nastastie nezijeme v stredoveku, ale vieme o ludskom tele ovela viac, mame techniku, sposoby, pomocky... clovek by povedal, ze je mlada, preto take nazory, ale zasa ak je rocnik 81 to uz take mlada nie je, aby sa to dalo zvalit na nezrelost 😝

najjulinka
27. feb 2012

@tahia24 a kto by to mal platiť akože? však nejde o zachranu života? Akože keby ťa nechali umrieť či trpieť bolesťami len koli tomu, že proste nemaš na to, tak akože berem, že štát a teda my čo platime dane by sme mali byť solidárny a proste ten život zachrániť alebo zbaviť bolestí.... Ale ostatne nadštandardne veci nech si každý platí sam....

bubulka722
27. feb 2012

Myslím že sa vám táto debata už maximálne vyhla z kontroly. Prosím aspoň jedna druhú za jej vyhradený názor neurážajte. Viete vôbec tolerovať aj iný ako vlastný názor???

wifina
27. feb 2012

@kveta joj na jehovistku sme natrafili, ktorá by radšej seba alebo svoje dieťa nechala umrieť, než aby mu dala cudzí orgán alebo krv, vsjo jasno som zvedavá, či by svoju vieru nezahodila, keby jej dieťa umieralo na rukách (čo samozrejme neprajem, iba sa zamýšľam, ale fakt už idem spať

anicka1981
27. feb 2012

@svetka157 ja som skor nazoru, ze za niektore hranice by sa zachadzat nemalo..... ine je ked si v ohrozeni zivota,,, a ine ked ide o naplnenie neakej tuzby,,,, kolko ludi je chorych a na vozicku, slepich, rakovina, a podobne veci,, toto skor beriem ako rozmar, rozumiem, ze dieta je naplnenie vztahu,, ale vztah bez dietata moze byt tiez pekny,,, medicina zasla prilis daleko v niektorych veciach,,,, a pisem zase, ja neodsudzujem nikoho, , nech si kazdy robi, co chce, je to jeho telo,,, moze si robit co chce,, rovnako ako mozem povedat svoj nazor, ja som nikdy niake tabletky nebrala, ani operovana som nebola, nemam jeden steh nikde,,, som zdrava aj bez lekarov,, tak to chcem, aby to ostalo... 😉 a preto nenechala by som zo seba urobit neaku tovaren na produkovanie vajicok, aby ich potom mino mna mohli nasilu napichat a zamrazi niekde v mrazaku a postupne do mna vkladat a tak dookola,,, skor obdivujem, zeny coi tym presli, no ja by som tourcite neurobila,,,, nepaci sa mi uz samotna mysienka toho pocesu, straca to svoju krasu a prirodzenost....

vessana
Odpoveď bola odstránená
bubulka722
27. feb 2012

@najjulinka Aké nadštandardné veci? Tým si myslela IVF? Tak potom nech si aj niekoľkomesačný pobyt na protidrogovom alebo protialkoholickom feťák a alkáč platí sám. Na tieto veci sme prečo takí solidárni?

wifina
27. feb 2012

@bubulka722 cudzí názor áno, pokrytecké a navzájom si odporujúce si reči nie 🙂

vessana
27. feb 2012

@anicka1981 mas svoj vek, ale si nezrela.... hajis tu zivot a sucasne ides proti nemu.. Je to prinajmensom farizejske....... ako vsetci jehovisti.

svetka157
27. feb 2012

@anicka1981 tiez som bez lekarskeho operacneho zasahu (ak neratam nastrih pri porode 😝 ) ale ja na rozdiel od teba beriem IVF ako zazrak... a kopec dalsiech medicinskych zazrakov evidujem...
Je v poriadku ked mame na veci rozdielny nazor... stacilo, aby si sem nevosla, alebo uz ked ti to nedalo, mohla si napisat, ze ty by si si radsej vybrala adopciu, alebo zivot bez deti (ale nevies, kedze si to neprezila) a bolo by vymalovane, nebolo by tolko nabrusenych reakcii a pod...
No ale aj toto je skusenost, nabuduce budes vediet 😉

anicka1981
Odpoveď bola odstránená
minewka
27. feb 2012

@anicka1981 a keď je tvoje dieťa v tvojom bruchu - potom je to ako? Necháš zomrieť seba aj dieťa?

svetka157
27. feb 2012

@anicka1981 ach dievca a uz to vyzeralo ze sa das na spravnu cestu, hold no nic, nabuduce... dobre sa vyspi, trochu empatie ak by sa dalo nabuduce... ak sa ti tak neda, tak kasli na to... a neprispievaj svojimi nazormi do tem, co sa ta netykaju... rozdavas negativnu energiu a to je fujtajbl 😝

hencidlo
Odpoveď bola odstránená
anicka1981
27. feb 2012

@svetka157 vies co, ja nemam ani jeden steh ak rozumies, a ked je to otvorene forum, tak napisem kam chcem,,, a skor ide o to, ze su tu zatrpknute zeny, ktore sa skusaju presvedcit same seba o niecim, tym, ze bude utocit na mna,, ale ked im to pomoze, tak kludne,,, ja sa nemam za co hambit,,,, zijem poctivy zivot, a viem ze na tychto forach sa toho popise vela,ked su horuce hlavy,,, nech si kazdy robi co chce, ale je mi luto, lebo skoro kazda pisala, ze ja odsudzujem, pritom ja nikoho neodsudzujem, zato ony odsudili mna

anicka1981
27. feb 2012

@hencidlo precitaj si diskusiu vyssie, to napisala o rozmnozovani jedna z vas,,, ja som len citovala,,, 😲

anicka1981
Odpoveď bola odstránená
svetka157
27. feb 2012

@anicka1981 a preco mas horucu hlavu z tejto temy? netyka sa ta to...
Tvoje reakcie su tvrde, necitlive... sa necuduj, ze tak na teba reaguju...

happy8051
27. feb 2012

@anicka1981 pocuvaj, ty ak neprestanes tu osocovat a urazat, velmi rychlo skoncis na MK

minewka
27. feb 2012

@anicka1981 to je náhdou veľmi dobrá otázka, čo som ti dala. Fakt ma to zaujíma. 🙂

Tak ako by si sa rozhodla? Nechala by si zomrieť aj seba aj svoje nenarodené dieťa?

V mrazáku nemám žiadne. 🙂

A ty? Koľko detí máš v mrazáku? Alebo sa nenájde nejaké zakopané v záhrade? hm? 🙂 😉

bubulka722
27. feb 2012

@anicka1981 Ty ale ozaj píšeš dobre odveci. Preboha na čom fičíš? Ešte rozmýšľaš nad tým podviazaním vaječníkov, keď už tak rýpeš?

anicka1981
Odpoveď bola odstránená