icon

Umelé oplodnenie - máj 2020

okina257
19. máj 2020

Ahojte
Je tu niekto, kto sa chystá na IVf v mesiaci máj? Ako sa vám darí? A ako prebieha Vaša stimulka?
Mrazáčikov máte, alebo??

wejuska7910
Autor odpoveď zmazal
wejuska7910
25. máj 2020

@smeja1981 myslis v noci z nedele na pondelok alebo teraz?

smeja1981
25. máj 2020

@wejuska7910 vlastne prave teraz ..🙂

smeja1981
25. máj 2020

@smeja1981 inac vy ste ako na tom? som akurat dnes na teba myslela....😉

wejuska7910
25. máj 2020

@smeja1981 tak zajtra mas prvy den,a v stredu zacinas 🙂no ja sa snazim vydrzat netestovat ale strasne ma to laka,ta nedockavost je hrozna ale je mi zle,bolia ma krize aj vpodbrusku take tlaky ako ked sa maternica roztahuje tak uvidime 🙂

smeja1981
25. máj 2020

@wejuska7910 ja viem na 100% zeby som asi testovala kazdy den ako diva..Ty mas dobre nervy 😀.Prave som citala tu v diskusiach, ze skoro kazda mala bolest ako pred MS a test bol pozitivny ! takze vlastne dobre spravy 😝. Bude dobre, uvidis . Snad vo februari kocikujeme.

zuzankaa2
25. máj 2020

Ahojte baby. My ešte len začíname. Dnes sme mali prvú konzultáciu. Koľko krát ste navštívili kliniku kým prišlo k vloženiu? Boli ste viac nervózne vy, alebo vaše polovičky? 😊

liduska_haa
25. máj 2020

Pripájam sa aj ja do diskusie..
Moje prvé IVF bolo vo februári (po neúspešných IUI).. Embryo Bckovej kvality, ale rozmrazilo sa úspešne a pekne sa vyvíjalo.. Všetko dobre pokračovalo.. Boli aj bolesti v podbrušku.. Až prišli silnejšie bolesti v podbrušku a tehotenské testy negatívne..
Doktor už len skonštatoval, že tie bolesti boli vlastne potrat. Telo sa bráni cudziemu organizmu, ktoré sa snaží uhniezdiť...
Teraz plánujeme vklad dvoch mrazených bobuliek. No bojím sa, že to zase skončí rovnako a prídem o 2 bobuľky naraz. Veľmi som verila prvému transferu a o to moc ma sklamalo, keď sa to nepodarilo.. ☹
A ten prípravok Lenzzeto sa dá aj kúpiť? Lebo zatiaľ som videla len na predpis..
A držím ostatným palce. Aby ste mali viac šťastia ako my 🙂

liduska_haa
25. máj 2020

@zuzankaa2 My už na kliniku v MT chodíme 3 roky.. A záleží na vašich výsledkoch.. Či začnú najskôr so stimuláciou cyklov tabletkami a plánovaným sexom.. Potom poporučujú insemináciu a nakoniec keď nič z toho nezafunguje, tak IVF..
A to este treba správne nastaviť dávky hormónov a potom to je celé už len o šťastí, koľko vajíčok sa oplodní.. A prežije..
Je to celkom o nervy. Ale my ženy znesieme veľa 🙂

zuzankaa2
25. máj 2020

@liduska_haa my sme sa hneď dali na IVF. S priateľom sa snažíme už 2 a pol roka. Ma zlý tvar spermií, tak sme sa rozhodli hneď takto. Teda hneď... Po dlhej dobe nezdarov.... Dnes mi začali dni, tak budeme začínať ďalší mesiac. 18.6. idem na ultrazvuk a pre hormóny. Vy ste na tom ako? Co teraz podstupujete?

zuzankaa2
Autor odpoveď zmazal
zuzankaa2
25. máj 2020

@liduska_haa teraz som si všimla tvoj príspevok vyššie. Mrzí ma, že ti to takto dopadlo... Koľko ich máš ešte dokopy? Ja sa obávam koľko ich budeme mat. Človek si po takom dlhšom snažení v hlave vymyslí vecí...

liduska_haa
25. máj 2020

@zuzankaa2 Ja som si dala toho neuspešného vkladu vo februári pauzu.. Ja vôbec nemám ovuláciu, čiže ani menzes nemávam.. Posledný menzes som mala tom vklade na konci februára.. a odvtedy nič.. Tak som bola na vybolávačke a čakám.. A potom už len hormóny a sono.. a transfer 2 embryí.. A nám sa už raz podarilo.. Skrz stimuláciu tabletkami.. Ale už sú to 2 roky od potratu.
Ale nám doporučili najprv všetky tieto procedúry, nakoľko mám 27. Že som mladá a to sa podarí. No nepodarilo sa. Celkom aj ľutujem, že sme nešli rovno na IVF a vyhodili sme veľa peňazí na všetko ostatné..
Tak uvidíme ako bude...
Hlavne pevné nervy a veľa síl 🙂

zuzankaa2
25. máj 2020

@liduska_haa joj to máš dosť komplikovane,ale si ozaj mladá a treba vždy veriť, že sa podarí ❤️🍀ako si reagovala na tie hormóny? Ja som si IVF vybrala aj kvôli tomu, že každý mesiac uz je veľmi dlhý po takej neúspešnej dobe....

liduska_haa
25. máj 2020

@zuzankaa2 Ako ja som dosť pesimista.. Takže uvidíme no.. A na hormóny som reagovala úplne vpohode.. Možno som bola trochu viac unavená ako obvykle. Ale tam bolo viacero faktorov - stres v práci, skoré ranné vstávanie kvôli dochádzaniu do MT.. Ale inak pohoda. Len prekonať ten divný pocit, keď si picháš injekcie do brucha.. To je nepríjemé, ale zase dá sa to vydržať. A potom pred odberom vajíčok som bola strašne nafúknutá - mala som 20 vajíčok pomerne veľkých. Takže asi tak deň pred odberom a v deň odberu som mala aj bolesti. A transfer je úplne vpohode.. Len to čakanie je strašné 😄

zuzankaa2
26. máj 2020

@liduska_haa trdielko nemôžeš byt tak pesimista 🙂 to chce dosť optimizmu aby to človek všetko zvládal s kľudom a prehľadom. Teda mne sa píše... Počkaj keď to budem cítiť na svojej koži 😊 a ono ako to presne je? Ja mam prísť do centra 18ty deň cyklu na ultrazvuk a pre injekcie, tie si začnem pichať až počas menzesu? Ci to záleží od lekára aké mi dá? Vravel, že si ich budem pichať a pák prídem 10ty deň na kontrolu a potom častejšie. Len keďže je obdobie rusok, tak som akosik nepobrala kedy si pak začnem pichať hormóny. Ale to si mala peknú úrodu vajíčok. Koľko z nich sa úplne ujalo? Mne ich včera kontroloval a to som mala pred menzesom a našiel na každej strane 10. Ale jasne ze sú ešte maličké. To len kontroloval co sa tam deje

sofinaa
26. máj 2020

@liduska_haa ahoj,po kolkych dnoch si testovala

sofinaa
26. máj 2020

@kvetinka5251 aj ja tak vcera som bola 7 den po ket ale test negativ tak este pockam ako to dopadne

sofinaa
26. máj 2020
sofinaa
26. máj 2020

@wejuska7910 potom daj vediet jak si dopadla drzim palce nech to vyjde🙏🙏🙏🙏

wejuska7910
26. máj 2020

@smeja1981 po tolkych negaticnych sa bojim ze zas bude,ale asi zajtra spravym 😁a uvidime.dakujem dufam ze nam to obom dobre dopadne 🙂

kvetinka5251
26. máj 2020

@sofinaa tak ja som dnes bola na krv včera večer som dostala silné bolesti, zľakla som sa tak som musela ísť dnes a vysledok je ako ináč negatívny....lieky dnes vysádzam a čakám na ms..zajtra bude volať dr že čo ďalej..... ešte jedno embryjko máme zmrazene... snáď odporučí nejaké vyšetrenia...aj keď genetika, hematologia, reproimunilogia v poriadku nič vážne nezistili. Akurát ja mám problémy zo štítnou žľazou a ademom hypofyzy ale maličký....a manžel ma oligoastenoyeratooozospermiu.... uvidíme čo ďalej ale bojujeme ďalej.

sofinaa
26. máj 2020

@kvetinka5251 je mi to veľmi ľúto,😭😭ja pojdem na krv az pondelok 1 juna tak sa toho bojim vcera som testovala e test negativny tak neviem co bude uz nemame ani jedno zamrazene embryo

kvetinka5251
26. máj 2020

@sofinaa držím silno palceky ✊✊✊✊ nech bude pozitívny výsledok... určite len bolo skoro na test...tak sa drž a myslí pozitívne. Pekný deň želám

sasenka4
Autor odpoveď zmazal
sasenka4
26. máj 2020

@kvetinka5251 aj ja vám všetkým držím palce, nech sa to každej z nad podarí. Ja idem zajtra este na krv a ultrazvuk a pravdepodobne v piatok bude odber vajíčok. No ja mám nízke AMH a tým pádom sa mi aj malo vajicok vyprodukovalo. Dokopy 3 väčšie a 2 drobné. Tak mi povedali. No som zvedavá čo povedia zajtra..

kvetinka5251
26. máj 2020

@sasenka4 držím prsty nech je všetko v poriadku, ale ako sa vraví radšej menej ale kvalitnych ako veľa....✊✊✊✊

sofinaa
26. máj 2020

@kvetinka5251 noo dufam ze bude pozitivny dam vam vediet ako to dopadne drzim vsetkym palce

smeja1981
26. máj 2020

baby uz nech je tu nejaka tehulka, nemyslite ??sup sup sem s pozitivnymi testamy...Ja zajtra zacinam druhe IVF ...s nizkym AMH budem rada, ak budem mat aspon 1 blastu... potrebujem pozitivnu enegriu a spravne sa naladit..drzim palce pri krvicke aj pri testoch..❤

wejuska7910
26. máj 2020

@smeja1981 dufam ze ta zajtra potesim mojim 😊🤭😍