Umelé oplodnenie nie je pre mňa
Hľadám páry, ktoré nemôžu otehotnieť, resp. majú ťažkosti, alebo zdravotné problémy, a bolo im doporučené umelé oplodnenie, ktoré odmietajú napr. z dôvodu viery a napriek tomu to nevzdali a otehotneli prirodzenou cestou.
Poznáte niekoho?
@maya170 skoda ze bilings ma v zmysle antiky len 75% ucinnost, sledovanie teploty, hlienu je fajn, ked sa clovek snazi o dieta, zvysuje sance, ale ako antikoncepcia je to nie velmi vhodne u vsetkych zien, ano su vyvolene, ktorym funguje, ale u x dalsich nie, hlien moze byt u lahkeho nachladnutia, zvysena bazalka tiez, zena to vyhodnoti, ze ovulacia bola, o tyzden idu na to hups ovulacia je teraz..pripadne co? Nebudu pokusat osud cely mesiac, lebo mozno trochu prechladla a nie je si ista? Poznam niekolko silno veriacich parov, co tuto metodu obhajovali do krvi, ako naj naj a hups nahodpu uz maju vsetci deti i ked planovali ovela neskor, tak bud zle vyhodnotili udaje alebo jednoducho zdrzanlivost nebolo to prave orechove..
@robin_claire čo tak adopcia, pestunstvo? Neda sa? Vieš...to ,,si sama,, nemaš komu davat lasku,,....vzdy je mozné najsť dovod komu davat lasku a prečo zit. To čo píšeš je sebalustost, ktora je prirodzena ale netreba v nej ostat lebo človek sa stane zatrpknutý. Ved nech aj umelým oplodnením, kto s tym je stotoznený ale cesty ako prist k dietatu su. Pestunstvo je viac menej dostupne, detí čo čakaju na rodinu je mnoho. Ja keby som na to mala moznosti tak verim, ze by som si dokazala oblubit nejake cudzie dieta - ja osobne by som preferovala staršie a dat mu domov.
@bobulazelena mne osobne je srdečne jedno čo si ty myslíš o nejakom anonymnom nicku na diskusáku...teda o mne. 😉 kto chcel pochopit čo som pisala v uvode pochopil a kto nie bude dristať ako ty....bye bye....
@buckeye tam sa musi sledovat nielen bazalka, hlien, ale aj krčok - mäkky, tuhy, bolesti v podbruši, prsnikov - to je cela škala priznakov, ktore mozu napovedat v akej faze zena je. Niektorý si to ešte ,,potvrdia,, cyklotestom. Ako antiku to tiez beriem skor s rezervou a ak tehotenstvo nie je vhodne tak aj ja som k tomu skepticka, ale poznám pary čo pouzivaju STM tá je prepracovanejšia. A samozrejme v začiatkoch je asi fajn aj osobne konzultovat zaznamy s nejakym parom z LPP. A samozrejme je dobre brat to tak, ze ak by to ,,zlyhalo,, tak svet sa nezruti a dieta prijmeme.
@janulka257 ja to tak v kocke zhrniem, aj napriek vsetkemu co tu zaznelo ... 🤐 ostava ti jedna silna a mocna skutocnost, ked si veriaca a to je modlitba!"aj Alzbeta pocala dieta v starobe a hovorili o nej, ze je neplodna..." tak modli sa a VER ... 🙂 Lebo Bohu nic nie je nemozne ... 🙂
@sardinka335 skusala si dakedy adopciu? mas s tym skusenosti co to obnasa a kolke roky to trva? ci si len opat mudra?
@janulka257 a mrkni do blogu .mam peknu modlitbu ohladom otehotnenia 🙂
@sardinka335 apropo kolko mas adoptovanych deti?
@sardinka335 abo lenze na tieto veci vplyva x faktorov a zkresluju ich
@buckeye no ved to suhlasim...preto hovorim, ze treba sledovat všetky mozne priznaky...a potvrdit si to cyklotestom. Na to nema kazdy nervy. 🙂 🙂 🙂
@sardinka335 ale ja som nemyslela ako urazku na tvoj nick ale myslim tym tvoje nazory a postoje. A dovoluje ti vobec tvoj boh vyjadrovania tohto druhu 😀
@bobulazelena mne je jedno ako si to myslela, ja tu mozem mat aj 10 nickov ....a mozeš vymyšlať prupovidky. Moje nazory su pre teba hlupe a neempaticke len preto lebo s nimi nesuhlasiš, to je cele. A naozaj citove vylevy na anonymnom fore ma neurazaju. Netreba sa brat tak vazne...aj ked kebyze zhrnieš tie ,,moje nazory,, tak zistim ze nič take som nepisala, pripadne je to vytrhnute z kontextu. Ludia velmi nečitaju nazory, ktore sa im nepačia, vidia len kazde xte slovo.
@sardinka335 prepac ale toto nie je diskusia o nejakej hluposti, akej farby si mam dat lak na nechty. Toto je diskusia o neskutocnom trapeni zeny ktora chce splnit svoje biologicke poslanie na zemi, ktore evidentne nie je vzdy v sulade s vasou vierou. A netusim, ako inak ako vazne sa to da brat.
Tvoje nazory som si precitala a ano nepacili sa mi. Nemas ponatia o cim pises. Ale to je jedno. Tato debata nema vyznam, ja nikdy nepochopim tvoje postoje a ty moje.
@bobulazelena pokial viem, diskusia je vymena nazorov na nejaku temu. Tie nazory mozu byt negativne alebo pozitivne, ludia si ich mozu medzi sebou normalne vymienat bez nejakych vylevov, to ale na takomto slepačom fore nie je mozné, je jedno aka je to tema. Lebo ludia hned začnu vztahovat na seba, urazat sa, ,,vkladat do ust,, niečo čo ten druhy nepovedal, prekrucat atd. Moje nazory sa ti pačit nemusia, to stale neznamena ze su hlupe. O čom ma ponatie nejaky anonymny nick ty nevieš nič a vo vysledku debata s tebou nema vyznam, nakolko len verklikuješ dokola to iste, prekrucaš a hráš na city to je cele. A to ze ma nepochopíš....holt budem ,,tebou nepochopená,, 😀 😀 . Dalších 23 ludí v tejto teme ma pochopilo.
@sardinka335 Ja nemam pocit, ze ta dalsich 23 ludi pochopilo, naopak je k tebe vela negativnych komentarov, pisem to nestranne, UO sa ma netyka.
Tu nejde o pochopenie ci nepochopenie, ale nejako mi nejaka laska k bliznemu k tebe nejde. Sposob, akym komunikujes je podla mna dost drsny a dost primitivny a vsimla som ti to v nejednej diskusii. Jednoducho sa hras na krestanku, ale spravas sa ako totalna harpia
Nehovoriac o tom, ze okrem par prekopirovanych veci si tu nedala jedinu myslienku ci argument. O tejto teme zjavne vela nevies, ale musis do nej kecat tak ako do kazdej druhej, co tu existuje
Poznam páry, ktoré nemajú, koli veku už ani mať nebudú a žijú si ok. Poznam aj pár, čo po rokoch a niekoľkých pokusoch UO prišli o dieťaťu a ďalšie prišlo ako prekvapko prirodzenou formou. A aj také, čo po rokoch skúšania boli tiež obdarovaný prirodzenou cestou. Jezis vravi, že ak sa za niečo modlime, o niečo prosíme, máme to robiť tak, akoby sme to už mali. Drzim palce 😉
Ved ked umele oplodne pre niekoho nie je nech nan nejde, nech caka na zazrak alebo si adoptuje, nech si kazdy spravi ako mu vyhovuje. Ja osobne si vsak neviem predstavit, ze by som si v tom zufalstve, ked som riesila neplodnost davala este take limity ze ivf nie lebo hento a toto... Mne vyslo ivf na tretikrat a mam krasnu princeznu a som strasne stastna ze ju mam a je super ze existuje nieco take ako ivf.
@robin_claire to je tvoj nazor, mas na neho pravo vidiet to takto.Pisala som, ze nepoznám nabozenstvo, ktore toleruje UO, to ze uz ty si to spajas s nejakou ,,vierou,, je tvoja dedukcia. Ty si v mojich prispevkoch myšlienku a argument nenašla, vidíš iny našli, takze zase to je len tvoj subjektivny pocit. Ja som pisala uplne normalne napr. o tom pestunstve na čo si začala vyskakovat ako šašo z krabičky, to je tiez velmi inteligentna reakcia na prispevok, takze o primitivizme máš čo hovoriť, sama robíš to, čo druhým vyčitaš. A s tvojim laskavym dovolením budem prispievat tam kam ja uznam za vhodne.
@sardinka335 ja som sa ta len spytala, ale mas skusenosti s adopciou, co o tom vies (ci mas nejaku predstavu, co taky par musi absolovovat a kolko sa caka) pripadne kolko deti si adoptovala ty sama - nazvi sa to vyskakovanim ako saso z krabicky.
neodpovedala si, ani nemusis - ziadne.
@robin_claire no normalne si sa ma to určite nespytala ale hned si vyskočila ....ano mam predstavu o adopcii aj o pestunstve, a prave preto som hovorila prave o tom pestunstve nakolko to mi prišlo velmi blizke a dosiahnutelne a aj to profi rodičovstvo a poznám osobne dva pary čo maju adoptovane deti - jedny maju 2 chlapcov jeden z hniezda zachrany - nie su to vsak ,,štandardne deti,, takze asi aj preto su hned volne - čakali zhruba 3 roky. Brali deti ake im ponukali takze mozno aj preto na ne nečakali dlhe roky, kto vie. Jeden chlapček je mentalne zaostaly a druhy je dieta narkomanky, svoje deti stale nemaju. A ta adopcia...krv sa nezaprie. Spoluziačka ma adoptovanu dceru a mala s nou ,,šialene,, problémy, utekala jej z domu, tulala sa a pritom mala skvele zazemie. Tieto deti nie su ,,štandardne,, ale často poznačene prostredim z ktoreho pochadzaju. Ja sama deti nemam adoptovane, predpokaldám ze ani ty nie a ani by som adopciou ,,nezačinala,, skor by som išla do pestunstva pripadne do profi rodičovstva. Uz som pisala, ze preferujem skor staršie deti - pestunstvo a profi rodičovstvo.
@sardinka335 cize adoptovala by si si mentalne zaostale dieta, romske dieta ci dieta narkomanky, nemas s tym problem, spravne? len chcem, ci by si to sama urobila, ked inym radis ist touto cestou. dakujem za odpoved
@sardinka335 aspon teda to bola jedna z moznosti, ktore si navrhla ako maju neplodne pary svoj problem riesit....
@sardinka335 len ci ta vobec niekto chape...okrem teda tvojho boha 😀
@robin_claire páry, ktoré maju problém s umelým oplodnením - odmietaju ho jedno z akych dovodov, a je im to blizke ( prijat cudzie dieta) mozu tento problém riešiť pestunstvom alebo adopciou, mnohí tak urobili a niektorý dokonca po čase sami mali vlastne dieta, niektorý nie. Ja nehovorim, ze to je univerzalne riešenie pre kazdeho paušalne, je to moznost pre tých, ktorý UO odmietaju a mnohý ju vyuzili. Neviem čo im chceš ine poradit ak s UO maju problém. Predpokladám, ze o tomto sa tu bavime ak pár má problém s umelym oplodnením, odmieta ho...Ak umele oplodnienie neodmieta tak ho moze vyuzit. Ale tema je ina...čo tu zjavne niektore nepochopili, ok...
Ak by sme si oblubili nech aj zaostale dieta, tak je mozné, ze by sme si ho zobrali do pestunstva, je mi to blizke.
@bobulazelena to, ze ty nechapeš neznamena, ze väčšina nechape...23 ludi chape. 😀 😀
@robin_claire napísala som, že sú aj oveľa horšie veci a nie, že pohoda. A na tom trvám.
@bobulazelena keby si si dala tú námahu a čítala diskusiu, tak by si si všimla, čo som tu o sebe napísala, ale evidentne iba arogantne mudruješ.
@sardinka335 az sa mi to nechce pisat, lebo viem,ze sa zas davam do debaty, ktora velmi nikam nepovedie...
Ale ty si tu uz neviemkolkokrat prizvukovala babam, v akej su teme, ze je to pre tych, pre kt.umele oplodnenie nie je, ak ked pre nich je, asi si pomylili diskusiu. Ale mne to pride, ze aj ty si trochu pomylena v diskusii..
To je ako keby do diskusie "Moj manzel ma rakovinu,ale nechceme chemoterapiu" si sa pridala ty s tym,ze ako s tou temou suhlasis, ved ani ty nechces pre svojho manzela chemoterapiu. Az na to,ze tvoj manzel je zdravy... je prirodzene, ze do takejto temy sa SPRAVNE pridaju aj tie zeny, ktorych manzel chemoterapiu bral, lebo ich skusenost je relevantnejsia pre tu temu ako tvoje teoretizovanie.
Mam za to,ze dievcata, ktore aj na UO sli, maju viac co povedat autorke, minimalne preto,ze si presli podobnym trapenim a vedia ju pochopit v mnohych veciach, mozno jej aj vedia poradit v tom, ake vysetrenia moze podstupit a co robit aj mimo to , aby na UO isla. Zatial co ty radis vsetko v cisto teoretickej rovine... rovno ti poviem, ze 90% zien, ktore tie deti mat nemozu, rozmyslali podobne ako ty mozno predtym,ako ta realita prisla. Aj ja som si myslela predtym,ze by to pre mna nebol az taky problem, ze ved by sme si adoptovali... a my sme si o adopciu aj poziadali, ale cesta k tomu zdaleka nebola taka lahka, nemas ponatia o tom,co to znamena pre tie pary, ani do coho ides, ked chces adoptovat, s cim musis ratat. Ty tu tymi faktami faktami narabas ako s 10dkg sunky u masiara, ale vlastnu skusenost s tym nemas ziadnu.. ani s tym,ake to je nemoct mat vlastne deti, ani s tym, ake to je ist do osvojenia/pestunstva... pre nas, ktori zazivame/zazili sme jedno alebo druhe alebo oboje, su to len plane reci... ty nemas ziadnu pokoru pred vecami, ktore realne nepoznas. A ver mi, ty ich nepoznas.
@buckeye nebudem sa s tebou baviť o súcite, zjavne máme na mnohé veci diametrálne odlišný názor. Len stručne - u mňa súcit neznamená dať všetko za každú cenu, lebo niekto proste CHCE a dupe nožičkami. To nie je súcit. Ak napíšem, že si ctím nejaký vyšší plán, tak si pravdepodobne zaťukáš na čelo, lebo pani vedkyňa, že áno? 🙂 Tak o čom tu budeme polemizovať. A áno, darovanie embryí, je u mňa za čiarou (a nie len preto, že by to bolo moje dieťa). Adopcia je (obvykle) pomoc aj pre to opustené dieťa. Viac snáď netreba dodať.
@lucka_220809 prosím ťa uz ma neoznačuj, tvoje vylevy ma naozaj nezaujimaju, no holt nechapeme sa aj to sa stava tak načo o tom točiť dokola? Ale vidim ze si potrebuješ pohladkat ego a kopnut. Nech sa pači posluz si 😀 ....Zaujimave ze ty 100% vieš o čom má a o čom nema ponatia anonymny nick na internete. Co ja poznám a nepoznám nebudem vešat na nos kde komu na počkanie bez tak by to bolo zbytočne.
Ak ma niekto problém s umelým oplodnením tak ma moznost skusit adopciu a pestunstvo alebo nech ide na umele oplodenie ak je s tym stotozneny - za tým si stojim a čo si ty myslíš je mi šuma fuk. Samozrejme, ze kazdy s kym nesuhlasiš bude pre teba pomyleny to je jasne. Bye..
Baby, kaslite na to, nema to cenu. S ludmi bez empatie sa neda. Zakladatelka ani sama nikde nepovedala, ze je proti UO ani ho neodsudzuje, ale jednoducho sem stale niektore maju potrebu svoje negativne postoje k UO dokola prezentovat (akoby nestacilo raz) a este tvrdit, ze nie su negativne ani to neodsudzuju....Vy sa nepotrebujete pred nikym obhajovat

@robin_claire okuzlujuce ako niektorw zeny co maju deti dokazu byt mudre co by robili keby sa im nedarilo...strasne.