Umelé oplodnenie - postup
Sme po tretej neuspesnej IUI, caka nas umele oplodnenie. Vie mi niektora poradit, aky je postup???
Ja som ok, manzel ma 1,5% dobrych spermii (ostatne maju zlu morfologiu)....
@alcinkap Vdaka a vklad je ako? Tiež budem spat? Podla teba inseminacia a klasicki mimotelove oplodnenie je aki uspešnost? Pri ktorom je večia šanca na uspech?vieš vobec sa v tom ne viznam ne hnevaj sa že sa vypitujem v daka za info.
@ronaldoboss vklad sa neuspava. Uspesnost neviem, my sme isli hned na IVF. Len sa pytaj 😉
@alcinkap ivf čo znamena to sa ako robi?a podarilo sa hned?
@janee91 ahoj a čo je to endometrioza?a teraz ako ste na tom idete dalej na umelko?iui čo znamena?aki je rozdiel pri ivf je to uspešnejši prepač že sa vypitujem ale čaka nas to iste a zbieram info.dufam že sa vam to podari držim vam palce.
@ronaldoboss iui je inseminacia a ivf je umele oplodnenie. Pru iui je sanca otehotnieť medzi 7 az 15% a pri ivf az 80%. Všetko podrobne by vam mali vysvetlit na klinike alebo sanatóriu kde chodite.
@ronaldoboss ivf je umele oplodneni. Nam hned prve vyslo
@alcinkap .a to sa robi ako? Tiež odoberu vajička pri ivf?
@janee91 ja som sa nič ne spytala lekar mi len tolko povedal že mi beru krv a potom mi spravia inseminaciu tak to teraz neviem ako sa to pidari ked je to tak málo percent.tak asi mu poviem aby mi spravili ivf.
@ronaldoboss minimalne 1x budete musiet absolvovat inseminaciu
@ronaldoboss ano a oplodnia spermiami a vzniknute embryo ti vlozia do maternice
@alcinkap ale inseminacia je menej percent uspechu ako ivf však?
@janee91 aha rozumiem a hned na ivf sa ne možem rozhodnut?
@ronaldoboss musela by ste mat jednu z podmienenych diagnoz takze skor nie ako ano
@janee91 aha rozumiem ved uvidim 10.5 budem vediet viac.
@ronaldoboss asi áno, to už ja tak posúdiť neviem.
@alcinkap tak uvidi. Čo nam pivie lekar
@alcinkap ahojky aj my pôjdeme na ivf ja sa bojim tych injekcii do brucha ake su to injekcie nie su aj take ako pero lebo mne sa z injekcií robi blbo tak neviem ako si to budem pichať a bojim sa aj narkózi
@petra26111 ahoj. Ja som mala jedny do brucha - tie boli to pero a jedny do zadku a tie boli klasicke. Neboj to zvladnes, da sa to vsetko vydrzat. Drzim palce
@alcinkap a pichala si si ich sama či nejaka sestrička
@alcinkap a koľko je tých injekcií? Ďakujem 🙂
@petra26111 Ja tiez nemusim injekcie a zvladla som to... zo zaciatku mi ich pichal ocino ale potom som si ich pichala uz sama mna hnala do predu myslienka na to ze uz po tomto procese sa hadam dozijem deti. ja som ich mala okolo 25 diphereline a meriofert asi 19 takze dokopy cca 44 vpichov
diphereline som mala klasicke voda a prasok pretoze pero bolo + 200€ ale ako vravim bude ta hnat ta predstava dietata a hned sa to bude lepsie pichat. ja idem uz 13.6. na vklad embria dala som si ich najskor zmrazit a mesiac pockat koli tomu aby sa telo trosku zregenerovalo od tych vsetkych hormonov. odporucil nam to aj doktor.
@petra26111 do brucha sama, do zadku sestricka znama
@petra26111 to uz si ani nepamatam
Ahojte baby môžete mi poradiť som na IVF pondelok mám ísť na odber vajičkov neviete čo ďalej bude

@alcinkap vdaka a vklad sa ako robi? Tiež budem spat? A ešte by som sa chcela spytat že ktori je viac uspešni inseminacia alebo klasicke umele oplodnenie? Vieš ja ne mám stim žiadne skusenosti nehnevaj sa že sa vipitujem. Vdaka za info