Umelé oplodnenie slobodnej ženy
Je u nas mozne, aby sla slobodna zena na urcity typ umeleho oplodnenia? Z darcovskych spermii. Mozno aj inseminacia neviem, nevyznam sa v tom. Len som dnes citala ze v Britanii to je mozne, tak ma zaujima ci aj u nas.
V Maďarsku vsetko cca 5 tisíc eur
@martinq54
Nice try.🙂
@charliee1980 robia aj prirodzene cykly. Geneticky materiál si žena vyberá sama, proste dostane zoznam: výška, profesia, farba vlasov, očí, krajina povodu. vôbec nemusí byť taký čo najpodobnejsi k nej, aj keď je to možno väčšinová voľba
@bluka2 Známa toto robila v Barcelone a vyberali najblizsie k jej. Vyberat si nemohla nic a je to nelogicke pre mna, aby dieta bolo poloind, alebo poloaziat.
Kazdopadne, nejak jej to tam nevyšlo a urobila si po svojom niekde v cudzine. Dieta je vsak tazko postihnuté. Cohenov syndróm.
@elizabet173 "Keby jej zomrel muž, má vdovský..."
Najlepsie je, ako kazda automaticky rata s tym, ze tak nejak najskor vzdy zomrie manzel a po nom dostane vdovsky ... 🙂 Chudak potom ten, co ma zenu v domacnosti. Ak mu nahodou zena doma zomrie skor, on dostane po nej akurat velke ... a nie vdovsky. Bude smutit dvojnasobne.
🙂
39 ročná žena hádam dokáže tieto veci riešiť sama za seba. Keby sa každý staral o seba, bolo by o každého postarané. Sú rôzne povahy, niektorí vytvárajú vzťahy ťažšie, iní sa ti hneď ponúkajú. Radšej jej niekoho nenápadne dohoď ako poslať ju na umelé oplodnenie. Keby to kamoška ponúkne mne, tak ma fakt hlboko urazí, zašla by priďaleko svojou starostlivosťou, to sú veci, do ktorých sa nemá čo starať. Ten nápad, ten spôsob, veriacej 39 ročnej žene zasahovať do súkromia...? Zamysli sa troška nad sebou a staraj sa o svoju rodinu. Vážne.
@loliki ake poslat na umele oplodnenie? ake ponukanie??? pri vhodnej prilezitosti by som sa jej opytala, ci nerozmyslala nad adopciou alebo umelym oplodnenim. a podla reakcie by som to bud rovno nechala tak alebo povedala, ze u nas je to mozne a ze ak chce, nech si o tom nieco zisti. nikam by som ju neposielala, nic by som jej nevnucovala. na zaklade toho ze ma zaujima ci je um u nas mozne a ze to trochu obhajujem(to su vsetko len moje nazory, ktore som pred nou nikdy neprezentovala ani by som ju nepresviedcala) si si o mne vykonstruovala nejaku predstavu a tej sa drzis 😀
pre mna by zase bolo ovela horsie dohadzovanie chlapa. keby napr. ona mne chce niekoho dohodit, to by bolo dost neprijemne a trapne. ale keby sa bavime o tom, ci chcem ostat sama alebo niekoho hladam, nemam problem sa o tom s kamoskou bavit.
ty mas asi dost urazlive kamosky ked sa s nimi nemozes bavit o comkolvek.
Zasahuješ do súkromia. Máš to v hlave, plánuješ, ale ona ťa o to nežiada. Ty čakáš na vhodnú príležitosť, aby si jej navrhla svoju predstavu o jej živote. Občas sa stane, že svokry dávajú dobre mienené ale nevyžiadané rady svojim nevestám a len to kazí vzťahy.
@loliki ja som sa opytala, ci je to u nas mozne. to je vsetko. a zase "svoju predstavu o jej zivote". prosim ta prestan si vymyslat co sa ja vraj chystam spravit alebo povedat. nepoznas ma, nepoznas moju kamosku, nevies aky mame vztah a co vsetko spolu preberame, ze vieme co si jedna k druhej mozme dovolit. viac na teba reagovat nebudem.
Ty si to tak napísala: pri vhodnej prilezitosti by som sa jej opytala, ci nerozmyslala nad adopciou alebo umelym oplodnenim.
Vyjadrila som svoj názor. Nepoznám vás, urobíš ako chceš. Ale v 40-ke bez partnera by som nechcela mať dieťa. Ani môj manžel by mi také dačo nenavrhol, a to sme spolu.
@monicka987 Ahoj Monika, v tom pripade si daj zamrazit vajicka. do 39 rokov je to zadarmo. a mas istotu ze ked stretnes toho praveho, nebude neskoro 🙂
Zena moze ist na umele oplodnenie, ak so sebou vezme kamarata, ktory s nou podpise formular , ze so zakrokom suhlasi a ze su v partnerskom vztahu. samozrejme nemusia byt, staci ak to obidvaja podpisu. Pary vzikaju a zanikaju a nikto to nesleduje , ci to je tka. Len ta klinika je papierom chranena, ze nerobi IVF niekomu, kto nie je v sucasnej slovenskej legislative, akoze krestanskej, preto treba klamat.
@monicka987 nagoogli si co-parents, je tam viac stranok, su platene, ale ak mas aspon rok casu, da sa najst niekto s kym to risknes 🙂 ze budes mat po nom dieta, tu polovicu genov. vacsina ich je v anglicku ale niekto aj prileti,niekto chc ebyt mimo , a par chcu naozaj deti mat aj sa o ne starat, tych je o moc menej ako tych darcov. Pripadne ma kontaktuj, vysvetlim
@mimka1402 toto je skvely napad. A dieta bude mat otca aj matku. 👍👍👍
@betulinka1 Tak sama som sa zamýšľala nad týmto keby v budúcnosti neviem si nájsť životného partnera ako by som to riešila. V dnešnej dobe rozvodov a všetkého možného je niekedy aj takáto možnosť lepšia než mať dieťa s prvým ktorého stretneš na ulici alebo s niekym kto dieťa nechce a dieťa sa bude cítiť nechcene...
@kvkv zadarmo? A kde prosim? Lebo ja čo som pozerala vsetko platené a drahé 😭
Áno, adoptovat si môže dieťa aj slobodná žena.

@martinq54 vdaka, ale urcite jej nebudem nikoho dohadzovat. chcela som sa s nou porozpravat len o moznosti um alebo adopcie. co by mozno rovno zavrhla. pochybujem, ze by chcela mat dieta s uplne neznamym chlapom. a ak, tak by si to zariadila uz sama.