Úspešné mimotelové oplodnenie a potrat v 1. trimestri
Ahojte je tu niekto v podobnej situacii?otehotnela som na prvy raz po ivf..mala som ket.vsetko bolo v poriadku az do 8.tt..kedy som zacala krvacat a potratila som.volala som do centra ze aky je teraz postup..tak ze prve tri mesiace nemozem otehotniet.mam ist na konzultaciu po dvoch mesiacoch..tak som strasne zvedava ze co bude nasledovat.budem velmi rada ak sa podelite o vase skusenosti.
@lusesita1312 no z prasata.ale to mi povedala ta naturopaticka,takze kaslem nato.
@desza17 jaaj,tak potom v pohode..aj keby bol z opice,tak nevadi ak pomoze 🙂
Je registrovaný ako iiek nie len ako doplnok,tak verim,ze ma nieco do seba.i ked dnes uz nevies,komu a comu verit
@lusesita1312 kamoska mi pisala ze wobenzym je dobry. Napisala mi toto:enyzymy zivocisneho povodu sa ziskavaju pravdepodobne z pankreasu zvierat, mozno aj prasiatok, neviem, ja to nekupujem, kupujem fytozym, je vylucne rastlinneho povodu, ako i obal je vegetariansky,ale je to to iste.
@desza17 ja som s nim zatial spokojná,upravil mi travenie a celkovo sa citim fajn 😅 ale tak mozno aj placebo tu funguje..chces to vyskusat?
@lusesita1312 jasne ze ano,kupim si ho aj tu matersku kasicku,zeleny jacmen,inofolic combi,a co ja viem co este😯🙂🙏.pichava ma napravo uplne dolu,este pred ketom som to mavala,neviem co to moze byt,aj za gyn som vtedy bola,nic tam nevidela🤔
@desza17 nic to nie je určite..mozno este dosledok tehu hormonov..mna teraz pobolieva vsetkl dole uz par dni,lebo po stimulke este stale vajecniky pracujú,zvlášť v obdobi ovulky..hnusny pocit 😒 a ten zeleny jasmen sa uziva v akej forme?
@lusesita1312 asi v tbl,sle radsej kukni na nete,je tiez proti potratom.mna to vpravo pichava uz od kyretu.
@desza17 tak mozno ti pravy vajecnik pracuje viac..ked nic na sone nevidno,tak to bude zrejme hormonalne..do heliosu sa chystas az pred KET?
@lusesita1312 ano tak mi krajkovic odpisal ze sa mam objednat na 14.dc pred ket.ale po 1.ms chcem ist k svojej gyn na sono ci je vsetko ok.
@lusesita1312 no moja,som sa rozhodla predsa len pre tu repro imunologiu,baby na mk mi poradili adla.sk v presove,a veru som tam aj dnes zavolala a termin mam na 29.5.,vysledky do troch tyzdnov,takze to v pohodicke stiham.som rada.I ked je to daleko od nas,nevadi isla by som aj do ameriky.uz ked budem mat toto vysetrenie,mam vsetky.a budem mat srdce na mieste.nemusim sa nikomu doprosovat za prednison atd.a vymenny staci od obvodaka.
@desza17 no super moja..aj ja som tam bola pred rokom.je tam zlatá doktorka a ozaj ti vysetria vsetko.myslim, ze sa aj daco doplaca, ale uz neviem kolko presne..vysledky som mala presne tak do mesiaca.
@desza17 presne to,ze v CAR ti prednisom nepredisu,teda v Heliose,inde ho davaju preventivne.ale ked mas imuno problem,tsk di myslim,ze nestaci tych par dni pred a po transfere.ale verim,ze to nebude tvoj pripad :slight
@lusesita1312 k tej pani doktorke som sa nedovolala,idem k dr.Kužmovi.boli ste obaja na vysetreni?
@desza17 aha..no to je asi jedno ku komu,hlavne ze ideš.a bola som len ja,zobrali mi asi 6 ampuliek krvi a bolo.pohodicka 🙂 bola si si dat tu toxoplazmozu vyšetriť?
@lusesita1312 este som nebola.tento tyzden zbehnem,lebo potrebujem aj vymenny listok na repro.uz sa na to vysetrenie tesim,zas budem o cosi blizsie k babatku.snad bude vsetko oki.tu na mk mi poradili ze nemam teraz davat do seba ziadne enzymy,vitaminy kvoli skreslenym vysledkom.co ty na to?a ty si mala repro ok?kedze prednison musis pytat od car?teraz rozmyslam🤔
@desza17 no tak s tymi enzymami asi bude dobre ked vynechas..ja som mala oki vsetko.ale s Krajkom sme sa dohodli,ze napriek tomu ten prednison skusime,kvoli tolkym neuspechom.ale az teraz.aj to mi povedali v Heliku,ze mam si ist pre recept do PO.no ale ja mudra som nesla,lebo mam doma este z predosleho CAR,tak som si pekne nasadila teraz mesiac pred KET a cakam,co to spravi 🙂 ale neboj,bude vsetko ok a ked sj tak budes chciet pred KETom,tak opytaj v CAR aj ten fraxik a mali by ti dat..
@lusesita1312 niekde som citala ze fraxik je lepsi v 2.trimestri,nie v 1.vtedy je vraj lepsi anopyrin,tak neviem.bojim sa aby som nieco nepokaslala.a co ti nic nedoporucili v PO?
@desza17 v PO nic,z ich strany som zdrava..ale Krajka som ss pytala,ci sa ta imuno reakcia nemoze zapnut presne vlozenim embrya a povedsl,ze teoreticky moze.a to ti vlastne vysetrenim nezistia kedze tam ides ako netehotna.aspon mne to tak logicky vychadza.tak papam tabletky preventivne.a fraxik a anopyrin nie je to iste.anopyrin sa dava na syndrom lepivych dosticiek.ak ho nemas,moze skor uskodit.a fraxik je na preriedenie krvi.tak mi povedali na hemato 😊ale skus sa aj ty popytat,hoci v PO.
@lusesita1312 ja uz mam v tom dako hokej vo vsetkom.necham to asi na osud,spekulovat ci dat fraxik ci nedat,ci anopyrin ci nie,uz mam hlavu ako globus😁a ty papas ten wobenzym?uz ten mesiac vydrzim a potom nasadim nejake tbl,aj wobenzym,NAC,ALA,omega3,ale vitaminy uz zacnem ako je E,C,D..kupim si aj vitaminy pre tehotne,tie sa vraj mozu zacat tri mesiace pred otehu.ty kedy ides teda na ten ket?
@desza17 to ti uplne verim, ja uz mam tiez hokej v tych veciach čo ano, čo radsej nie..ja uz papam wobenzym,anopyrin 30mg, prednison,vit.E,selez,zinok a kys.listovu 10mg.a mozno mi to bude aj tak vsetko na prd, ked bude embryjko nejake slabučke :( chystám sa v máji,niekedy okolo 20. by to mohlo byt.a co je NAS a ALA?
@lusesita1312 to su tiez pripravky na podporu nidacie...kukni v tej skupinke do ktorej som ta odporucila
@lusesita1312 ahoj moja,ako sa mas?
@desza17 ahojky..vsetko po starom, akurat cakam na ms a uz sa aj pomaly asi rozbehne, tak zacnem planovat ten KET..a ty ako, nieco nove?
@lusesita1312 ani nie,nasadila som zeleny jacmen a NAC,a cakam na tu reproimunologiu.mam po 1.ms,tak som zvedava ako pridu dalsie.inak pisala som do diskusie heliosu,ci robia aj protilatky proti trofoblastu,tak vraj ano,mam sa objednat na recepcii,som ztoho znechutenaaa.preco to automaticky nerobia pred ivf a ked nie vtedy tak by to mohli zene navrhnut ak si prejde MA,nieee?
@desza17 ach jaj..chapem ta moja..aj ja som bola znechutena..ten trofoblast ti spravia aj na reproimuno..tam vsetko robia,NK bunky,vsetky protilatky..neboj.mne tiez potom aj v Heliku robili tu imuno zakladnu,ale az po MA..ale bude dobre vsetko neboj,my sme bojovnicky 🙂 🙂
@lusesita1312 viem ze urobia na,repro,ale mne ide o ten princip...robia to v heliose a nepovedia??je to fakt pristup ktory sa mi nepaci.
@desza17 v kazdom centre to tak je..na zaciatku nic a potom az ked sa daco stane..zrejme je to asi nakladne vysetrenie,neviem..ale je to smutne.darmo,sme pre nich hlavne biznis a prachy,cize viac sa oplati,ked prideme viackrat..☹

@darinka32 a na vysledky?