icon

Úspešnosť mimotelového oplodnenia v Splne

bobulka109
20. jan 2014

Ahojte, chcela by som saspytať, či poznate niekoho u koho vyšlo ivf v splne počas pôsobenia doc. Toporcerovej. Zaujima ma to , pretože ma to čaka, ale všade čitam len negativne reakcie, este ani jeden prispevok nebol s pozitivnym vysledkom.Dakujem

Strana
z2
angel1979
6. mar 2016

kocky prosim, som po stimulacii clostylbegom a inj ovitrelle 2x po sebe a nic, narvhuj mi IUI, a ked to nebude uspesne tak pozriem priechodnost vajcovodov. Nemalo by to byt naopak?
Viem, ze u nej sa za to plati cca 70€ robi sa to usg, ale urobi sa aj prefuk, v pripade potreby, alebo to musim absolvovat laparoskopiu, ktora je zadarmo v nemocnici? vekom som po 35

kimmm1
6. mar 2016

@angel1979 nie, takto je to správne. Ja som bola najprv na iui 1x, potom na prefuk usg, odporúčam skôr ako laparo, tých 70€ co to stoji je určite menšie zlo ako laparo. Urobia ti to za 10minut a ideš domov. Noa následne ivf. Ja mam dnes 13 dňového syna týmto postupom a som po 30 tke.😀

angel1979
7. mar 2016

@kimmm1 no ja pi 35 :( ako myslis mensie zlo?

kimmm1
8. mar 2016

@angel1979 no tak ze mensie zlo je, ked ti za 70Eur urobia neinvazivne prefuk vajcovodov ako ist na laparo,co je invazivny zakrok ...

angel1979
8. mar 2016

@kimmm1 dakujem za vysvetlivky, este sa skusim popytat inych lekarov, lebo pri neinvazivnom sa nie vzdy odstrania zrasty a pod. ako pri laparke

kimmm1
8. mar 2016

ale odstrania 🙂 ono ti ich prefukne kontrastnou latkou pod tlakom,takze ak tam su zrasty tak ti ich odstrani, ver mi, dala som si to docentkou vysvetlit.

angel1979
18. apr 2016

takze absolvovala som laparoskopiu- pozreli maternicu aj vajcovody vsetko v poriadk, len teraz na mna tlacia aby sme skusili IUI, ale uspesnost je tam 10%, ze vraj po laparoskopii sa sance zvysuju, ma niekto s tym skusenost?

lapaz
27. apr 2016

@kimmm1
@angel1979 Ja som bola najprv na usg vyšetrení priechodnosti vajičkovodov, povedali mi,že je
všetko v poriadku. Ale doktorovi v centre sa niečo nepozdávalo, trval na laparoskopii. I keď sa mi na ňu veľmi nechcelo ísť, nakoniec som bola. A výsledok nebol veľmi povzbudzujúci - l vajíčkovod bol len čias-
točne priechodný, druhý bol síce priechodný,ale v zrastoch prirastený k okoliu,asi po operácii slepáku. V nemocnici mi vysvetlili, že aj keď jeden bol priepustný, bol nefunkčný a v prípade otehotnenia hrozilo mimomaternicové tehotenstvo. Pre zhoršenú pohyblivosť vajičkovodu vajíčko nemusí docestovať do maternice a ostáva vo vajcovode. Takže som presvedčená, že ultrazvuk nenahrádza laparoskopiu.

angel1979
1. máj 2016

@lapaz ja uz som po laparo a mam vsetko v poriadku, tak snazime sa

minimoje
19. máj 2016

Ahojte 🙂 tak ja som dnes mala robene iui v splne tak dufam,ze vsetko dobre dopadne 🙂

minimoje
19. máj 2016

Ach zacala som trosku blbo som este trochu dnes stoho mimo .Takze sa predstavim mam 26 rokou snubenec ma 29 snazime sa uz 2,5 roka bola som uz aj na laparoskopii tam som mala vzrasty ktore poodstranovali a mam strasne maly lavy vajecnik kedze aom mala v minulosti na nom cystu pravy je v poriadok no zistili mi teraz pei laparke endometriozu priatel ma spermie na jednotku tak nam pani dr.toporcerova navrhla iui dnes som ho podstupila tak verim,ze o 16 ked pojdem na krv uz budem Ďakujem dobre mi padlo trošku tu popisat

Strana
z2