icon

Vaše aktuákne skúsenosti s cetntrami v Bratislave.

olivia_0309
19. sep 2019

Ahojte dievčatá! Chcela by som poprosiť o aktuáne skúsenosti a názory,prilpadne odporúčania na centrá asistovanej reprodukcie v BA. Už som si ich na nete prešla hádam všetky no neviem,do ktorého sa máme vybrať. Potrebujeme s manželom podrobnú diagnostiku,hlavne v prvom rade on spermiogram, keďže o sebe už viem,že je problém a moja gynekologička s endokrinologičkou mi už pomocť nevedia a čas uteká. Poraďte kam a čo určite si dať spraviť. Ja hlavne chcem vedieť čo je s nami, o umelom oplodnení a IUI neuvažujem, verím a dúfam, že keď urobia testy nebude to nutné a pomožu aj bez toho...
Mne v januári zistili predčasnú menopauzu,predčasné ovariálne zlyhanie a vysoký prolaktín,na ktorý doteraz užívam lieky. Mám 29rokov, manžel 30 a hoci sa nesnažíme dlho (od januára) lekárky nás tlačia do centra kvoli mojim alarmujúcim výsledkom a anovulačným cyklom, aby sme nestrácali čas a hlavne zistili,či aspoň manžel je OK...Dlho som s centrom otáľala ale je zrejme na čase aspoň na diagnostiku.
Tak prosím, ak viete tak mi prosím poraďte🙏🏼 Ak sa nájde dobrá duša, čo skúsila aj rozne iné možnosti a alternatívy, pokojne nech sa ozve aj do správy! Ďakujem

Strana
z2
janaz2007
1. okt 2019

Ja chodim do gyn-fiv k Mudr Harbulakovi od 2003 z tretieho cyklu ivf mam syna ma uz 12 rokov.super lekar spravny pristup.

olivia_0309
autor
1. okt 2019

@janaz2007 ahoj dakujem za info...skoda ze ale som nevedela skor, dnes rano sme tam boli na “konzultaciu” u Dr.Stenovej a dotoraz som sa nespamatala a neviem teda ci do GynFiv este s manzelom vkrocime...Centrum mozno fajn v komplexe ale tato pani Dr. ma nenechala dokoncit jednu vetu a neodpovedala mi na ziadnu otazku normalne, len si tazko povzdychla a ledva odvrkla a vkuse poznamenavala ze aka som scitana a informovana ze radsej nech sa zverim do ruk lekarom...ziadna konzultacia-jednou rukou vypisovala ziadost na IVF,druhou vytahovala gel a uz mi isla robit sono a po 5min jej monologu mi sestra nenapadne okukavala zily na rukach a sepkala mi ze ci mi moze vziat krv🙈 bud potrebujem psychologa alebo neviem...

sinduss
1. okt 2019

@olivia_0309 ja som bola u Harbulaka 3 tyzdne dozadu, aby som mala aj iny nazr a pristup a mozno sa teda zmenil, ale mne absolutne nesadol, vobec nam nechcel robit ziadne vysetrenia a rychlo hned ze konzultacia prva a podame ziadost a ani sono mi neurobil. Proste ak sa nepodari, tak az potom riesia a to pre mna pristup nie je......ponahlal sa a nevysvetloval, 3x som mu musela povedat, ze nevyplnim tu ziadost. A to sa mu uz nepacilo

janaz2007
1. okt 2019

@olivia_0309 dr Stenova ma taky zvlastny pristup
Ked som tam bola na sone pred par tyzdnami odpovedala mi len na moje otazky.
Dr.Harbulak je vyrecnejsi
Skusame dalsie babo tak chodim tam dost casto teraz 4ivf cerstvy transfer neuspesny tak skusame z mrazenych

lalilla
18. jan 2020

Baby ake vysetrenia ste si dali robit pred vstupom do centra? A listky vam dal obvodak? My chodime do centra ale doktor urobil len spermiogram, mne hormonalny, folikulometriu, ja sa liecim na stitnu.
Doktor ine nic neriesil skusili sme iui zatial bez uspechu a uz sa ma pstak ci chceme ivf 🤷‍♀️
Ale co tu citam tak kopec bab mate milion vysetreni od lekarov, ale mne doktor nic neodporucil

olivia_0309
autor
18. jan 2020

@lalilla ahoj, vsetky vysetrenia mi urobili v CAR, ziadne listky som nepotrebovala. Sli sme s muzom do ISCARE v Ba a tam sme absolvovali vsetko zakladne v ramci prvotnej diagnostiky. Nam ale tiez hned odporucili IVF ze s takou DG nemam sancu a ze zbytocne stracame cas prirodzene a mali sme sa rozhodnut teda ci stimulka a IVF v dalsom cykle,alebo laparka a dalsie invazivne zakroky na mne. No stal sa nam zazrak a ten cyklus neskoncil a MS neprisla, cize ked som mala zacat s liekmi na infekciu ako predpripravu na stimulku, urobila som si pre istotu test 4dni pred MS a boli tam dve ciarky😍 Prajem ti taky isty zazrak🍀

lalilla
18. jan 2020

@olivia_0309 oooh super! Tak to si to malicke krasne nacasovalo ❤️ Bodaj by sme aj my take mali🙏
Dakujem za tvoju odpoved!

olivia_0309
autor
18. jan 2020

@lalilla a odporucam Hormonalnu jogu👌🏼mne velmi pomohla dostat sa do psychickej pohody a esencialny olej Yam. V ten mesiac ako som s nou zacala som aj otehotnela❣️Drzim prsty✊🏼

daniela2707
18. jan 2020

@olivia_0309 aj ja cvicim hormonalnu jogu...sice som neotehotnels este,ale nedam na nu dopustit.

engel76
18. jan 2020

@olivia_0309 gratulujem, ze sa podarilo. Lebo iscare vzdy hned skonstatuje, ze treba ivf.

olivia_0309
autor
19. jan 2020

@engel76 ano, nam dali nadej konkretne paniDr. Lenka Rybanska, no ta odisla na MD a vzala ma mlada baba v mojom veku a ta ma dorazila ze nech sa s tym zmierim co mi bolo a nebolo nadelene a nech konam...ja som jej povedala ze ok, ze dobre vravi a ze sa zmierim s vecami na ktore nemam ja ocividne dosah. Dala som sa do pohody, ozaj som to po jej neprijemnej slovnej sprche vzdala a pustila z hlavy a napokon som spontanne otehotnela asi dva-tri tyzdne po tom, co mi V Iscare a Gyn-Five traja lekari tvrdili ze nemam sancu prirodzene🤷🏻‍♀️Vdaka Bohu, hviezdam, prirode, joge...lebo nie ludia robia zazraky...a uz vobec nie za peniaze! Baby drzim vam vsetky prsty a prajem vsetko stastie, nech sa dockate✊🏼🍀Vsetko ma svoj cas dovod

Strana
z2