icon

Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?

kamilkka
27. apr 2010

Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?

lakrimosa
20. júl 2010

@cathy77 BLAHOŽELÁM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂 zajtra si pokecáme 😀 ahoj.

kozusiny
21. júl 2010

fakt vidim ze sme na tom vsetky podobne..tie sproste otazky, rypanie sa v otvorenej rane....aj ja vacsinou nereagujem a potom doma revem...ale minule som to nevydrzala u rodicov na dedine kde su vsetci zvedavi, suseda si rypla, "a co, vy este necakate, to ste taki moderni?"" a ja na to, a ta vasa Martinka sa uz rozviedla?"...hned drzala hubu 😀

tortelinka
21. júl 2010

sorry, pisala som z ineho pc a nejako blbo som sa prihlasila 🙂

lakrimosa
21. júl 2010

@tortelinka ahoj! to bolo fakt netatkné od tej susedy a myslím, že aj zlomyselné... niekto si rád kopne... dobre si jej to "vrátila" , ale žiaľ, inak sa to asi ani nedá, ak chceš, aby dala pokoj... ešteže si bola taká pohotová, mňa by to určite privalilo ako kameň a nezmohla by som sa ani na mäkké f. Opakovane sa mi to stáva , ale ako keby som stratila reč. Neviem reagovať na také podrazácke otázky, pretože nechce sa mi veriť, že by všetci boli naozaj takí "hlúpi" a nedošlo im, že zrejme niečo nie je zdravotne v poriadku, keď tak dlho nemáme dieťa. Naši tiež bývajú na dedine, takže viem veľmi dobre o čo ide. U nás je to aj rodina, ktorá je veľká ... velice nenápadne mi naznačujú veci súvisiace s deťmi a tehotenstvom.... a to považujem za zlomyselnosť. Sme ľahkou korisťou...

reisi
21. júl 2010

cathy, super! Tiez blahozelam!
kozusiny, dobre si susedku odpalkovala 😀 Ja este neviem byt ostra, ale uz sa pripravujem, lebo potom ma to doma trapi a oplacem to. I ked posledne obdobie (asi je to dar od toho Najvyssieho) som nejaka kludna v tomto smere ale o malu sa neskutocne trasiem 😝 Ideme teraz za par dni na dovolenku a teda mam uz mierne bobky...a to co ma strasi neustale ...CO AK...brrrr

lakrimosa
21. júl 2010

@cathy77 asi ťa tá všerajšia skúška veľmi vyčerpala.... som zvedavá na podrobnosti 😀 😀 😀
ani ja nepocitujem pocity zadosťučinenia z mojej "akožekariéry", čoraz viac si uvedomujem , aká je to nezmyslenosť... a čo je vlastne v živote podstatné....tiež by som to vymenila za tehotenstvo a dieťa.

lakrimosa
21. júl 2010

@reisi ty si taká stresovačka, ako ja 😕 . Načo sa vopred plašíš!!!!!! To máš z toho permanentného stresu, všetky tie zdravotné ťažkosti. A daj recept, ako sa pripravuješ na to, aby si bola ostrá 😠 😠 😠 , hm ?????? 😀

lakrimosa
21. júl 2010

@smejka pridaj sa k nám!

reisi
21. júl 2010

lakrimosa, ja mozem mat zo stresovania titul Phdr. Csc. ja som v tomto neskutocna 😝 Vypestovala som si mindraky... ale snazim sa to nejako zvladat ale moc sa nedari, hlavne ked ideme do ineho prostredia...uz sme boli vyse roka v remisii ked to znenazdajky na jar zrazu vybuchlo...no co, som matka -psychopatka 😝
A pripravujem si dobredu akoze trefne odpovede...len malokedy ma napadnu v pravu chvilu 😝 Tiez si myslim, ze predsa nemozu byt ludia tak zakerni...no ale mozu 😝

lakrimosa
21. júl 2010

@reisi 🙂 🙂 🙂 ale zas na druhej strane máš zmysel pre humor 😀 😀
Kam sa chystáte na dovolenku? A malá je teraz na tom ako?

tortelinka
21. júl 2010

no to je asi jedine co nam ostava..byt doslova drze, iba tak niektori natvrdli pochopia ze su veci, na ktore sa skratka nepyta

lakrimosa
21. júl 2010

@tortelinka ako si pochodila u toho lekára, čo si k nemu mala ísť?

tortelinka
21. júl 2010

no bola som kvoli zlej cytologii,ale je to ok, mala som nejaky zapal, tak preto zly vysledok, idem este niekedy v najblizsej dobe, k novemu, ale neviem co poriesi...no a este chcem stihnut tu ludovu liecitelku z vrboveho...nema s nou niekto skusenost?

lakrimosa
21. júl 2010

S touto liečiteľkou nemám skúsenosť, ale raz - v puberte - som bola u jedného kňaza, ktorý bol tiež liečiteľom a pomohlo mi vtedy aj našim (mala som problémy s kolenami), ale to liečiteľstvo ho tak vyčerpávalo, že zomrel...

tortelinka
21. júl 2010

dufam ze nieco poradi...

lakrimosa
21. júl 2010

@tortelinka určite to skús a daj vedieť!

tortelinka
21. júl 2010

jasne 🙂

reisi
22. júl 2010

tortelinka, pani Anku myslis? U tej som bola.

kaki
22. júl 2010

Aj ja som bola vo vrbovom ....
Milá pani, ale ona nie je ličiteľka ona je bilinkárka. Ak jej povieš čo Ti je poradí Ti ako sa s tým popasovať... Ale ona nie je liečiteľka podľa toho čo povedala nám,....

cathy77
22. júl 2010

tortelinka - na mk je aj téma na snažilkách na tému tej bylinkárky Anny, tak skús checknúť, aj ona sama tam občas prispeje a odpovedá

cathy77
22. júl 2010

lakrimosa, reisi - vrúcna vdaka za blahoželanie a držanie palcov 🙂 idem akurát k dokimu, má mi pichnuť Agolutin, som dnes 24.DC (bolia ma obe vaječníky v takých nárazových bolestiach , tak dufam, že mi povie že na oboch mi cysty narastli 😒 )... ozvem sa potom niekedy, ešte stále som jak mechom udretá, nič múdre by som tu nevylúdila 😅

cathy77
22. júl 2010

kozusiny - máš skvelý nick 😉 😀

reisi
22. júl 2010

lakrimosa, ideme na rab. Dcerka sa ma fajn, je to sikovnicek- bojovnicek 😵 Ono by bolo vsetko v pohode, keby nebola hrozba,ze akakolvek infekcia a viroza, to moze spustit. Ale verim, ze tie ataky budu coraz zriedkavejsie, lebo tam hrozi trvale poskodenie. Ale koniec koncov, ja dokazem byt teraz ovela stastnejsia ako ked bola uplne zdrava a ja som nevedela, co vsetko hrozi a bol to taky krasny ruzovy zivot...
cathy, snad tie cysty tam nebuduuuu! Vsak sa nemusi vsetko skomplikovat!

cathy77
22. júl 2010

baby 😀 - dnes som bola na utz na 24.DC aj na pichnutie Agolutinu a som veeeeľmi happy, že nemám folikularnu cystu a obe foliky krasne praskli!!!(niekedy cca pred týždnom bola ovula) a ked pozeral sliznicu vravel, že je to nádejné lebo je krásna, narastená a badať na nej zmeny. ale kedže je to preveľmi skoro(len cca 7 DPO) bol veľmi opatrný. mam sa ohlasiť ked dojdu alebo nedojdu kramy Taaaakže, v nedelu ráno na 11.DC testujeeeeem

cathy77
22. júl 2010

na 11.DPO - ja puk 😅

baby2
22. júl 2010

baby, chcem vas povzbudit svojim pribehom, podarilo sa nam otehotniet prirodzene 😅 , ten jediny mesiac sme koli dofci v car nebrali ziadne hormony, nemali IUI .... a pritom nam urolog tvrdil, ze tehu prirodzene bude len zazrakom, ze umele by mozno mohlo vyjst .....jednym dychom dodavam , ze som bola 1x u liecitelky ,par dni pred ovulkou.......mentalne som sa vsak uz zmierila, ze sa to uz mozno nikdy nepodari, a bola rada za synceka co uz mame.....planovali sme este zo par x iui a od buduceho roku pripravy na ivf ......... baby fakt neviem komu mam dakovat ...bohu? nahode? liecitelke? osudu? moj mozog vie ze to nieje mozne, poviem vam radny gulas v hlave 😝 ALE NEVZDAVAJTE SA , JA SOM PRIKLAD ZE SA TO PODARI A AJ MOTYKA vystreli...... 😝 drzim vam setkym palceky

cathy77
22. júl 2010

baby2 - krásne a povzbudzujúce 😉 Osobne som presvedčená, že Bohu - ten je aj nad osudom, liečiteľkou aj všetkými inými možnosťami... a náhody neexistujú 😉 😵

tortelinka
22. júl 2010

baby2-dik za povzbudenie, ale ja si myslim ze ten kto uz jedno dieta ma, moze aj druhe, nie je to rovnake ako nemat ziadne...a drzim palce 🙂

baby2
22. júl 2010

tortelinka aj super plodny muz po rokoch uz nemusi mat rychle, zdrave, resp aj ziadne spermie ☹ a super zdrava zena pride o hormonalnu pohodu ci svoje orgány ☹ ........ setci sme na jednej lode, ta nadej plati aj pre tych bezdetných ..... na nasej lodi nie su len tie UFO PLODNE pary, ktore si sadnú na záchodovú misu a prask..... 😵