Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?
Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?
fakt vidim ze sme na tom vsetky podobne..tie sproste otazky, rypanie sa v otvorenej rane....aj ja vacsinou nereagujem a potom doma revem...ale minule som to nevydrzala u rodicov na dedine kde su vsetci zvedavi, suseda si rypla, "a co, vy este necakate, to ste taki moderni?"" a ja na to, a ta vasa Martinka sa uz rozviedla?"...hned drzala hubu 😀
sorry, pisala som z ineho pc a nejako blbo som sa prihlasila 🙂
@tortelinka ahoj! to bolo fakt netatkné od tej susedy a myslím, že aj zlomyselné... niekto si rád kopne... dobre si jej to "vrátila" , ale žiaľ, inak sa to asi ani nedá, ak chceš, aby dala pokoj... ešteže si bola taká pohotová, mňa by to určite privalilo ako kameň a nezmohla by som sa ani na mäkké f. Opakovane sa mi to stáva , ale ako keby som stratila reč. Neviem reagovať na také podrazácke otázky, pretože nechce sa mi veriť, že by všetci boli naozaj takí "hlúpi" a nedošlo im, že zrejme niečo nie je zdravotne v poriadku, keď tak dlho nemáme dieťa. Naši tiež bývajú na dedine, takže viem veľmi dobre o čo ide. U nás je to aj rodina, ktorá je veľká ... velice nenápadne mi naznačujú veci súvisiace s deťmi a tehotenstvom.... a to považujem za zlomyselnosť. Sme ľahkou korisťou...
cathy, super! Tiez blahozelam!
kozusiny, dobre si susedku odpalkovala 😀 Ja este neviem byt ostra, ale uz sa pripravujem, lebo potom ma to doma trapi a oplacem to. I ked posledne obdobie (asi je to dar od toho Najvyssieho) som nejaka kludna v tomto smere ale o malu sa neskutocne trasiem 😝 Ideme teraz za par dni na dovolenku a teda mam uz mierne bobky...a to co ma strasi neustale ...CO AK...brrrr
@cathy77 asi ťa tá všerajšia skúška veľmi vyčerpala.... som zvedavá na podrobnosti 😀 😀 😀
ani ja nepocitujem pocity zadosťučinenia z mojej "akožekariéry", čoraz viac si uvedomujem , aká je to nezmyslenosť... a čo je vlastne v živote podstatné....tiež by som to vymenila za tehotenstvo a dieťa.
lakrimosa, ja mozem mat zo stresovania titul Phdr. Csc. ja som v tomto neskutocna 😝 Vypestovala som si mindraky... ale snazim sa to nejako zvladat ale moc sa nedari, hlavne ked ideme do ineho prostredia...uz sme boli vyse roka v remisii ked to znenazdajky na jar zrazu vybuchlo...no co, som matka -psychopatka 😝
A pripravujem si dobredu akoze trefne odpovede...len malokedy ma napadnu v pravu chvilu 😝 Tiez si myslim, ze predsa nemozu byt ludia tak zakerni...no ale mozu 😝
no to je asi jedine co nam ostava..byt doslova drze, iba tak niektori natvrdli pochopia ze su veci, na ktore sa skratka nepyta
@tortelinka ako si pochodila u toho lekára, čo si k nemu mala ísť?
no bola som kvoli zlej cytologii,ale je to ok, mala som nejaky zapal, tak preto zly vysledok, idem este niekedy v najblizsej dobe, k novemu, ale neviem co poriesi...no a este chcem stihnut tu ludovu liecitelku z vrboveho...nema s nou niekto skusenost?
S touto liečiteľkou nemám skúsenosť, ale raz - v puberte - som bola u jedného kňaza, ktorý bol tiež liečiteľom a pomohlo mi vtedy aj našim (mala som problémy s kolenami), ale to liečiteľstvo ho tak vyčerpávalo, že zomrel...
dufam ze nieco poradi...
@tortelinka určite to skús a daj vedieť!
jasne 🙂
tortelinka, pani Anku myslis? U tej som bola.
Aj ja som bola vo vrbovom ....
Milá pani, ale ona nie je ličiteľka ona je bilinkárka. Ak jej povieš čo Ti je poradí Ti ako sa s tým popasovať... Ale ona nie je liečiteľka podľa toho čo povedala nám,....
tortelinka - na mk je aj téma na snažilkách na tému tej bylinkárky Anny, tak skús checknúť, aj ona sama tam občas prispeje a odpovedá
lakrimosa, reisi - vrúcna vdaka za blahoželanie a držanie palcov 🙂 idem akurát k dokimu, má mi pichnuť Agolutin, som dnes 24.DC (bolia ma obe vaječníky v takých nárazových bolestiach , tak dufam, že mi povie že na oboch mi cysty narastli 😒 )... ozvem sa potom niekedy, ešte stále som jak mechom udretá, nič múdre by som tu nevylúdila 😅
kozusiny - máš skvelý nick 😉 😀
lakrimosa, ideme na rab. Dcerka sa ma fajn, je to sikovnicek- bojovnicek 😵 Ono by bolo vsetko v pohode, keby nebola hrozba,ze akakolvek infekcia a viroza, to moze spustit. Ale verim, ze tie ataky budu coraz zriedkavejsie, lebo tam hrozi trvale poskodenie. Ale koniec koncov, ja dokazem byt teraz ovela stastnejsia ako ked bola uplne zdrava a ja som nevedela, co vsetko hrozi a bol to taky krasny ruzovy zivot...
cathy, snad tie cysty tam nebuduuuu! Vsak sa nemusi vsetko skomplikovat!
baby 😀 - dnes som bola na utz na 24.DC aj na pichnutie Agolutinu a som veeeeľmi happy, že nemám folikularnu cystu a obe foliky krasne praskli!!!(niekedy cca pred týždnom bola ovula) a ked pozeral sliznicu vravel, že je to nádejné lebo je krásna, narastená a badať na nej zmeny. ale kedže je to preveľmi skoro(len cca 7 DPO) bol veľmi opatrný. mam sa ohlasiť ked dojdu alebo nedojdu kramy Taaaakže, v nedelu ráno na 11.DC testujeeeeem
na 11.DPO - ja puk 😅
baby, chcem vas povzbudit svojim pribehom, podarilo sa nam otehotniet prirodzene 😅 , ten jediny mesiac sme koli dofci v car nebrali ziadne hormony, nemali IUI .... a pritom nam urolog tvrdil, ze tehu prirodzene bude len zazrakom, ze umele by mozno mohlo vyjst .....jednym dychom dodavam , ze som bola 1x u liecitelky ,par dni pred ovulkou.......mentalne som sa vsak uz zmierila, ze sa to uz mozno nikdy nepodari, a bola rada za synceka co uz mame.....planovali sme este zo par x iui a od buduceho roku pripravy na ivf ......... baby fakt neviem komu mam dakovat ...bohu? nahode? liecitelke? osudu? moj mozog vie ze to nieje mozne, poviem vam radny gulas v hlave 😝 ALE NEVZDAVAJTE SA , JA SOM PRIKLAD ZE SA TO PODARI A AJ MOTYKA vystreli...... 😝 drzim vam setkym palceky
baby2 - krásne a povzbudzujúce 😉 Osobne som presvedčená, že Bohu - ten je aj nad osudom, liečiteľkou aj všetkými inými možnosťami... a náhody neexistujú 😉 😵
baby2-dik za povzbudenie, ale ja si myslim ze ten kto uz jedno dieta ma, moze aj druhe, nie je to rovnake ako nemat ziadne...a drzim palce 🙂
tortelinka aj super plodny muz po rokoch uz nemusi mat rychle, zdrave, resp aj ziadne spermie ☹ a super zdrava zena pride o hormonalnu pohodu ci svoje orgány ☹ ........ setci sme na jednej lode, ta nadej plati aj pre tych bezdetných ..... na nasej lodi nie su len tie UFO PLODNE pary, ktore si sadnú na záchodovú misu a prask..... 😵

@cathy77 BLAHOŽELÁM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂 zajtra si pokecáme 😀 ahoj.