icon

Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?

kamilkka
27. apr 2010

Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?

lakrimosa
26. júl 2010

@franina to nič, je to normálne, ja som tiež naštvaná a už pol roka neberiem nič a nechodím na žiadne merania folikulov a podobné stresujúce blbosti... vylúčila som aj testovanie, sledovanie sa,... ale aj tak sa trápim ako blbec...

franina
26. júl 2010

@lakrimosa joooooooooooooj testovanie samozrejme skoro som na to zabudla, tak ja som si robila najprv testy 4 dni pred mrchou samozrejme vyslo negativne, potom som si urobila na 3, 2 den tiez negativne a este pre istotu dve v ten den ked som mala dostat mrchu a potom samozrejme na dalsi den som dostala mrchu... a toto som absolvovala kazdy mesiac.... teraz viem ze neotehotniem len tak , tak ani nekupujem testy, lebo viem ze mrcha dojde 😅

iinka
26. júl 2010

baby, som na tom podobne...

franina
26. júl 2010

joj a samozrejme sa trapim, kazdy den a hlavne pred mrchou ... to tie hormony ja viem 😎

lakrimosa
26. júl 2010

@franina a to si si robila ovulačný test? mala si si ho robiť v strede cyklu resp. 11-15 deň podľa dĺžky cyklu. Alebo tehotenský?

franina
26. júl 2010

@iinka ahoj teba som este nevidela... 🙂 no tak aspon nie sme same 🙂
a ty ako si na tom? tiez sa chystas, nechystas na IVF ??? 😕

lakrimosa
26. júl 2010

@iinka tak vitaj 🙂 🙂 🙂 a čo máš aký problém?

franina
26. júl 2010

@lakrimosa samozrejme tehotensky.... joj a ovulacny som mala mikroskop a tam som sledovala..... joj a este u lekarky ..... 😅

iinka
26. júl 2010

ahoj, no ja som v tejto teme prvýkrat....no po pravde ja už sa nechystám nikam, čo príde príde...

lakrimosa
26. júl 2010

@franina ako dlho si to vydržala, lebo ja len 2 roky 😀

lakrimosa
26. júl 2010

@iinka a čo všetko si absolvovala? myslím lieky, vyšetrenia, zákroky a tak..

iinka
26. júl 2010

no ja mám toho viac...menzes nikde, test negatívny, vysoky prolaktin, teda bol pred nedávnom, neviem aká je teraz jeho hladina, k lekárovi nemôže má tri týždne dovolenku, tak len čakám čakám a čakám

iinka
26. júl 2010

zatial nijaké extra vyšetrenia...lebo mne to trvá tak asi rok, čo sa nám nedarí, a lekár povedal že až tak vyše roka ked to bude trvať...
MR som absolvovala kvôli prolaktínu...ultrazvuky a tak len také základné vyšetrenia

franina
26. júl 2010

@lakrimosa no tak priblizne tiez dva roky 😀 aj ked viem co nam je, aj tak dufam, ze to tento mesiac vyjde 😅

franina
26. júl 2010

@iinka neboj sa nic, rok je este kratka dobra, tak ze je to v poriadku, nech ta vysetria a vyliecia 🙂

iinka
26. júl 2010

no hej, rok je rok....len pre niekoho kto chce bábo a nepodarí sa mu to mesiac čo mesiac, tak mi to príde také nekonečné...

franina
26. júl 2010

@iinka to poznam ja to riesim 2,5 roka 😔

lakrimosa
26. júl 2010

@iinka ja som si tiež myslela, že sa to dá okamžite, keď chceš a nevedela som si predstaviť čakať ani pol roka... no a vidíš...., človek sa učí trpezlivosti a veľkej pokore... 😔

iinka
26. júl 2010

jááááj baby, a to ja platím materské v robote, a keby ste vedeli koľko násťročných mi donesie materskú a musím im ju zamietnuť, lebo nikdy nikde nerobili...no kde je tá spravodlivosť... ☹

franina
26. júl 2010

@iinka tak vidis 😢 a my pracujeme a tak by sme chceli, a nic ☹

iinka
26. júl 2010

verím, že príde ten čas, ked sa aj nám podarí 🙂

franina
26. júl 2010

aj ja v tom dufam 🙂

tortelinka
26. júl 2010

strasne by som to chcela neriesit....

tortelinka
26. júl 2010

u nas mozny len pokus s embryom...ale len taky pokus je mozny, sanca je minimalna

lakrimosa
26. júl 2010

@tortelinka ahooooj! Myslím na teba, že kde si! 🙂

iinka
26. júl 2010

idem off, ked niečo budem mať nové, dám vedieť....a keby ste mali vy niečo nové tak sa ozvite, dobrú noc 🙂

tortelinka
26. júl 2010

jej si zlata, cely den som robila v zahrade... 🙂

franina
26. júl 2010

@iinka ahoj aj tebe dobru noc 🙂

franina
26. júl 2010

@tortelinka ahojky 🙂

lakrimosa
26. júl 2010

@tortelinka no chýbala si v diskusnej partii 😀 bez teba to nie je ono! A čo si robila v záhradke?
TAkže s Franinou ťa spája francúžtina a so mnou teda si roľa? Ja som totiž geneticky sedliačka 😀

@iinka ahoj a netráp sa!