icon

Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?

kamilkka
27. apr 2010

Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?

tortelinka
25. júl 2010

lakrimosa - co dame sutaz ze kto skor? 🙂

lakrimosa
25. júl 2010

@tortelinka čo myslíš, súťaž, ktorá skôr začneme veriť, že sa nám to podarí alebo ktorá skôr o tom presvedčí tú druhú????
Práve som uvažovala nad tým, že kedy ja sem zavesím fotku môjho úspešného testu - lebo mne neukazuje žiadnu čiarku ani ovulačný test 😀 😀 😀

franina
25. júl 2010

@lakrimosa dakujem za privitanie 🙂 ja neviem co ma brzdi... asi tie otazky bez odpovedi 😕 a ty si v akom stadiu?

@tortelinka stacilo ti francuzsko ??? och to neverim 😎 ty si si este tiez nepodala?

franina
25. júl 2010

@lakrimosa tak ja ani ovulku nemam, tak ze mne tiez neukazalo nic 😒

tortelinka
25. júl 2010

mozme sa rozhodnut, ci bude o pesvedcovani alebo ktora skor otehotnie?, ja som sa k ovulacnemu ani nedostala, to by som najskor musela mat cyklus... ☹

franina
25. júl 2010

@tortelinka a lekar ti na to co povedal? ako to riesis, zenemas cyklus?

lakrimosa
25. júl 2010

@franina , nechcem ťa ovplyvňovať, ale ja som IVFdefinitívne odmietla po rovnako ťažkom a dlhom vnútornom zápase a.... neuveriteľne sa mi uľavilo... spadol mi kameň zo srdca. Cítim sa slobodnejšia i keď bez šance na dieťa.

tortelinka
25. júl 2010

nijako, napchavaju ma svinstvom ktore beru zeny v prechode, ale efekt to nema
lakrimosa/ neviem ci si to pisala uz niekde vyssie, ale ak chces, napis preco si sa rozhodla takto a ako to ides riesit dalej?

lakrimosa
25. júl 2010

@franina a aká je tvoja diagnóza?

@tortelinka tak keď chceš súťažiť, musíš sa posnažiť... urobiť prvé kroky, nie?

franina
25. júl 2010

@lakrimosa a teraz to ako riesis? pojdete na adopciu?

tortelinka
25. júl 2010

hej, len keby som vedela co mam robit

lakrimosa
25. júl 2010

@tortelinka písala, ale môžem znova: 1) rozhodla som sa preto takto, lebo som praktizujúca katolícka a mala som morálny problém ako vyriešiť to, keď mi oplodnia 1 vajíčko a potom zistia, že je poškodené a nastane dilema, či ho vložiť do maternice, alebo nie a bude ho treba zničiť. Nedokázala by som na seba vizať takúto zodpovednosť pred Bohom, aby som povedala nie novému životu... keď po smrti prídem k Bohu a on sa ma opýta prečo som nedala šancu tomu dieťaťu, čo by som mu povedala? - toto ma najviac brzdí. No a najhoršie by bolo vidieť to zabité dieťa - myslím po smrti, vo večnosti, mohla by som sa mu pozrieť do očí???
2) Vôbec neviem, ako to budem riešiť... asi nijako, lebo mne nepomáha žiadna liečba ani hormonálna ani neviem aká... takže.... fakt NEVIEM.

Utekám na omšičku, lebo dnes som ešte nebola, ale ešte sem nakuknem okolo 20:15.Zatiaľ AHOJTE.

lakrimosa
25. júl 2010

@franina NIEEEEE! na to som ešte nedozrela, ale možno časom ... zoberiem si príklad od našej Smejky.

tortelinka
25. júl 2010

dik za odpoved, chapem to co riesis, u mna je to ine, mame sancu len s embryom, takze ja nebudem riesit poskodene vajicko, ale aj tak neviem...

franina
25. júl 2010

@lakrimosa ja som dneska nebola lebo som chora 😔 maj sa krasne zatial 🙂
inak neviem, ake to bude ked nedaj Boze sa budem musiet rozhodnut, ja len verim tomu, ze budem mat dve a tie dve mi vlozia a obidve sa ujmu a to by bolo najkrajsie .... tak ze ja v tom verim a dufam 😵 a s tym sa vlastne ukludnujem 😔

cathy77
25. júl 2010

lakrimosa, franina - dakujem 😵
lakrimosa - tak cítim zreteľne že som tehu, hoc som "len" 11.DPO, bolesť vo vaječníkoch poriadna, pravdaže v maternici uhniezdovacie pocity(niečo ako krámové ale slabšie), včera a dnes mi je už nevoľno ale ešte len tak light, modré žilky vyliezaju v prsiach zjavnejšie a pravdaže sama seba stretám na wecku, čo chodím pišať toľko 😉 ...... len nech mi je poriadne zle, tak ako má byť, nech viem, že je všetko ok...
Čo sa týka mojich tehotenstiev, prvé som do cca 7.tt ani necítila, ani nemala príznaky, pri druhom cca v 4.tt a teraz už teraz 🙂 😵

cathy77
25. júl 2010

inak baby, ja som tiež nemala ovulku, už ma šlo poraziť zo samých anovulakov, napchavala som sa Clostilbegytom a až pri najvyššej davke som ovulovala a aha... ale v prvom rade Panna Mária Levočská!!! 😀 😵 😵 .
ja som dokiho donutila po dvoch mesiacoch po potrate na clostil, vedel, čím som prešla a ako veľmi túžim po dalsom(a jasne, že potreboval poriadne podmastiť 😖 ) ale stálo to za to. Nech Boh dá aby sme došli do cieľa...

tortelinka
25. júl 2010

skoda ze na mna lieky nie su....aspon o nich neviem

franina
25. júl 2010

aj ja som brala clostyl....az z clostylu som mala ovulku ale nic :( potom som isla na laparoskopiu... a uz tomu rok 😢

lakrimosa
25. júl 2010

Ahojte, som späť. Vidím, že všetkým babám dávajú rovnaké lieky a stanovujú rovnaký postup... a vlievajú falošné nádeje ... Mne clostil nepomohol, resp. horko - ťažko mi narástli až dva folíky, ale nepraskli - ani po pregnyle a to som brala 2 cykly po 3 mesiace a potom ešte po laparke - viac sa už nedá...
@franina tiež som absolvovala laparku (pred rokom a pol) a nič...

@cathy77 koľko si brala najviac clostilov za deň a koľko cyklov si absovovala? Je to úžasné, že sa to podarilo! Znie mi to až neuveriteľne...

@tortelinka - ako by to bolo s tým embryom u teba?

lakrimosa
25. júl 2010

@cathy77 ešte som zabudla dodať, že ti to "vybavila" tvoja Miriam 😉

cathy77
26. júl 2010

lakrimosa -tak tak 😀 moja Miriam zaúradovala 😵
Brala som clostil 3 cykly: 1x1/ 2,5x1/ 3x1) prve dva to bolo nijake alebo rozpačité a v tomto poslednom boli konečne 2 foliky, bez pregnylu lebo doki mi nechcel pichnuť, tak to bolo hop alebo trop - či prasknú... ako píšeš, priam neuveriteľné, ale skutočné 😵 😵 😉
Ked sa Vám tvorili foliky a muž má spermiogram v norme, tak nič nie je stratené... si myslím. Ved aha na mňa 😅
Poznám babu u nas na fore, ktorá si zo zufalstva hodila 5 tabliet clostilu v poslednom cykle, lebo nanho nereagovala, jasne, že prestimulovala vaječníky, vlavo mala 4 foliky, vpravo jeden, aj otehotnela ale bol to veľký risk, predsa je to svinstvo... ale pomohlo 😀

cathy77
26. júl 2010

3 cykly myslím 3 mesiace... asi som mala napísať 1 cyklus...

cathy77
26. júl 2010

ráno sa budím okolo pol šiestej na wecko a už nezaspím.. od radosti a vzrušenia...a ... všetkým príznakom sa teším, len nech mi je zle, ako má byť,hi... 😀

franina
26. júl 2010

@cathy77 tak ti prajem aby ti bolo zle 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 tak toto som este nikdy nikomu nepriala 😅 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

lakrimosa
26. júl 2010

@cathy77 tak nech ti je teda zle 😀 !!!!!! a kedy ideš k lekarovi, bola si dnes?
ja už nemôžem brať clostil, lebo by to bolo nad stanovený limit... keď doteraz nezabral predpokladá sa, že už nezaberie... a vraj by sa vaječníky príliš nevyčerpali - povedal môj lekár.

@franina ahoj!

franina
26. júl 2010

@lakrimosa ahojda 🙂 no ako? ja som clostyl tiez brala pred laparkou aj po laparke a dost dlho 😕 aj som pribrala a to je nic... kaslat na to, len keby zabral .... 😒

lakrimosa
26. júl 2010

myslela som vyčerpali.

lakrimosa
26. júl 2010

@franina ja som tak hrozne pribrala z tých humusov hormonov, že mi potom lekár povedal, že preto nemôžem otehotnieť, lebo mám veľa tuku a musím schudnúť. Schudla som 20 kg a nič - stále bez ovulky... nie je to choré?

franina
26. júl 2010

@lakrimosa vsak oni do nas pchaju tie svinstva.... oni podla mna nevedia co robia 😖 😀 jaj dneska mam dajaku cudnu naladu :D