icon

Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?

kamilkka
27. apr 2010

Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?

franina
27. júl 2010

ja som taka nerozhodna, vobec neviem co mam robit ci to nechat ci ist do toho.... vy aspon viete a mate v tom jasno 😅 ste velmi silne holky, ste super 😵

cathy77
28. júl 2010

lakrimosa - chápem Ťa. vy ste "museli" oveľa dlhšie a my sme síce plánovane "museli" trtkať "len" niekoľko mesiacov, ale už sme boli podráždení, bolo to také dehonestujúce... takže chápem

Konečne dnes pridávam svoj kolekciu testov - tých päť je s citlivosťou 10(ten posledný je dnešný) a tie dve šmejdy sú 25-ky (včerajší a dnešný, tie som robila len preto, že mi trčali doma, ale už okrem mamatestu 10 by som nikdy iný nekúpila)

lakrimosa
28. júl 2010

Ahojte všetky!!!! Som v jednom pracovnom kolotoči, tak len narýchlo sem nakuknem 😉 a utekám....

@cathy77 ako je možné, že tie kazetové testy vykazujú oveľa slabšiu čiarku ako tie obyčajné papierové? Od čoho to závisí a môžu sa v tomto líšiť aj ovulačné testy??? Apropos´ mala by si si založiť fotoalbum, veď máš doňho čo ukázať 🙂 a aby sme mohli sledovať ako rastiete 😀 😀

@franina k rozhodnutiu musíš postupne "dospieť" a na to treba čas... to sa nedá urýchliť... ako napísala @tortelinka treba sa na to vykašľať alebo aspoň na chvíľu zvoľniť....
a aby som nadviazala na tú debatu z pondelka, mala by si sa spýtať matky, koľko mala ona, keď ťa porodila a či aj jej matka mala komplex z toho, že bude mladá babka? To sú fakt také hlúposti - pri všetkej úcte k rodičom - ktoré negatívne ovplyvňujú mladé ženy a ich schopnosť otehotnieť. Moja skúsenosť: od 15tich som neustále počúvala aká je to hanba, keď príde dievča domov "s bruchom" a aké je "hrozné" mať dieťa počas vysokej a to si ja v žiadnom prípade nemôžem! dovoliť, lebo čo by povedali ľudia (mama so mnou otehotnela 2.mesiac po svadbe a narodila som sa, keď bola vysokoškoláčka) a od starej mamy som počúvala, aké je hrozné vydať sa mladá (ona mala 16) , alebo mi hovorievala "príde hlúpy, čo ťa kúpi"... a potom neskôr sa celá rodina inštalovala do môjho vzťahu, lebo nebol podľa ich predstáv a ktorý "vďaka" tomu skrachoval... Kŕmená podobnými nezmyslami a negatívnou skúsenosťou, že vzťah a materstvo sú niečo zlé, nenormálne a že na to nemám právo som si vytvorila totálne negatívny postoj k založeniu rodiny a najmä k tehotenstvu - bolo to pre mňa niečo nepredstaviteľné a vedome som to v sebe zaltáčla a potláčala ako sa len dalo mysliac si, že robím to najlepšie, lebo to si rodina želá... Tak prešla jedna vysoká, potom aj druhá, aj doktorát... aj akceptácia a úspech v zamestnaní... no ale mama bola spokojná lebo "robím kariéru"... Pri každom pokuse o vzťah som mala veľké výčitky, že robím niečo zlé a pocit panického strachu, že sa to nebude páčiť rodine... Vôbec som si neuvedomovala, že roky bežia a že potom môže už byť neskoro.. Výsledok? Keď som sa konečne vydala po niekoľkoročnom vzťahu, ktorý som utajovala - napriek nesúhlasu rodiny , ktorá sa so mnou preto roky nerozprávala - tak zasa nemôžem mať dieťa... Myslím si, že neplodnosť mnohých žien je dôsledok nesprávnej rodinnej výchovy a manipulácie "akože" materinskou a rodičovskou láskou ... to by si mali uvedomiť najmä súčasné matky, aby sa vyhli podobným chybám. Ušetria svoje deti veľkého trápenia. A mali by si to aj uvedomiť aj ženy, ktoré chcú mať dieťa a cítia, že rodina (alebo matka) ich manipuluje - musia sa z toho vymaniť.

cathy77
28. júl 2010

lakrimosa - vlastne je jedno, či papierový alebo kazetový, ide o citlivosť testu, ako som písala - papierové su Mamatesty s citli.10 - najlepšie na našom trhu, tamtie su s citlivosťou 25(bežne dostupne v lekarnach) a su na hovno. Jasne, ked niektorej stačí vedieť v 8.tt alebo testuje ked už pomaly dve mrchy nedostane tak jej už hocčo ukaže , že je tehotná, ale ed to chceš vedieť hned, ako to je možné, tak len s citlivosťou 10. A s ovu testami je to podla mna podobne... ja som nikdy ovu test ale nemala...

cathy77
28. júl 2010

lakrimosa - fuuuha, napísala si to trefne a dokážem pochopiť, ako sa cítiš, u nás to bolo niečo podobné... ani sa nechcem rozpisovať, bola som najšťastnejší človek, ked som z tej dusnoty vypadla na základnú vojenskú službu(tak to už bolo dosť na hovno, ked na vojne mi bolo lepšie). Tie žvásty poznám... mala som(už nežije) o osem rokov staršiu sestru a čo s tou rodičia robili, preboha, tá ked 18 ročná z disky prišla domov, dobreže jej mama nechcela šturaž prsty, či je ešte panna atd, proste des. Otehotnela s totalnym dementom(proste chvilkove očarenie), ked mala 26 a už po vysokej škole a mama ju dovtedy citovo aj kadejak inak vydierala, kym sa s plačom nepostavila pred oltar v veľkým bruchom a ten ko... ju aj dostal o desat rokov na to do hrobu... A o tom, že takisto nam bolo vštepované, že deti, to je len trapenie a mať syna... to fuuuuj(lebo moja matka asi pucku v živote nevidela..) a keby mala syna, tak sa ho asi ani nedotkne... proste...polutovaniahodna osoba. Bohuvdaka, veľmi skoro som začala srať na jej reči a "snahy" a postavila som si hlavu, vypadla na vojenskú školu a som rada, ked tam nemusím(do rodiska) isť, lebo sa mi z nej dvíha žalúdok. To by som mohla písať tri dni v kuse také skazky, že by ste im ani neverili.... takže chápem lakrimosa... ked som čítala tvoj prispevok, mala som neustale silnejuci pocit(aj ho mam), že máš taký vnútený psych.blok, že ten je dovodom Tvojej "neplodnosti". ja som bola pred rokom u pátra exorcistu práve kvoli preťatiu všetkých prekliatí" a zloby a všetkeho negatívneho, čo do mna naočkovali rodičia a predkovia a všetko, čo si taháš nim. z troch generácií dozadu... dlho sme sa rozprávali, potom sa nado mnou aj manželom modlil modlitbu oslobodenia(to nie je exorcizmus!!!, to treba rozlišovať!!!) a o nejaký čas odslužil špecialnu sv. omšu(tu može služiť len exorcista) za mna, aby sa pretali všetky zle a negatívne putá s mojimi predkami. Som rok po... a Bohu dakujem, že som tam bola. Neznamená to, že schvalujem, čo robí(moja matka) a aká je, lezie mi na nervy tak ako predtým... jednoducho som od nej oslobodenáááá. Som si isá, že by si to mala skúsiť....... Ak by si bola z vých. Slovenska, dám Ti kontakt, ale predpokladám, že nie si a ten exorcista je tu z PO... ale ked popátraš, najdeš aj u Vás... porozmýšľaj, premodli to a uvidíš, odpoveď príde

tortelinka
28. júl 2010

fiha, to sme sa v debatach posunuli teda uz dost...su to silne veci...

franina
28. júl 2010

tak to ste holky presne opisali moju mamu a nas vztah 🤐 ako keby som tie riadky pisala ja ....

smejka
28. júl 2010

ahojte
my sme spat z Prahy....nestiham vas precitat uplne.....ale rozoberate tu vaznosti 😔 ....a mozem povedat ze modlitby alebo omse na uzdravenie rodovych korenov maju svoju silu a vyznam
a este mi rychlo napada ze mat dceru a mat s nou pekny vztah stoji velku namahu a nie je to samozrejmost...
pozdravujem vas 🙂

lakrimosa
28. júl 2010

Ahojte všetky! Ani neviete, aká som zostala prekvapená, keď som si prečítala vaše reakcie. Myslela som si - naivne, že mám sama tento problém, lenže s hrôzou zisťujem, že to tak nie je... žiaľ... som priam šokovaná!!!!!!!!!! Nepredpokladala som, že práve vy môžete mať s takým niečím skúsenosť... ba obávala som sa tak trochu, že budem vysmiata..., ale potreba "vyplaviť " to von bola silnejšia!

@franina som šokovaná!!!!! z toho, že si našla podboné alebo rovnaké veci v súvislosti s tvojou matkou, napíš viac, myslím, že to potrebuješ, aby si sa od toho vedela odpútať...Tvoja matka musí byť tiež veľmi zranená...vieš prečo?

@cathy77 som šokovaná!!!!!! z príbehu tvojej rodiny, tvojej sestry, matky ... je to otrasné.., je to priam neuveriteľné, že v dnešnej dobe sa ľudia k sebe takto zle správajú ....ďakujem ti, že si mi povedala o vašom "exorcisme" (modlitbe oslobodenia). Viem presne o čo ide a už dlho cítim, že by som to mala tiež absolvovať. Určite vám to pomohlo, teraz viac chápem všetky tvoje problémy... a súvislosti.
Mám intenzívny pocit alebo dojem alebo ani neviem, ako to presne nazvať, že mojím problémom sú rovnako hriechy minulých generácií - rodová zaťaženosť, ale zdráhala som sa takto to pomenovať hneď v prvom príspevku. Vybadala som - viac menej citovo ako rozumovo a spätne, uvedomiac si súvislosti - vo vzťahu svojich starých rodičov a rodičov, že u nich nie je niečo v poriadku a neskôr že sa to "prenáša" na mňa. Najprv som si myslela, že sú to výmysly mojej fantázie...že už neviem, ako si pomôcť, tak si vymýšľam nezmysly... Potom som niečo čítala o rodovom zaťažení... Jeden kňaz mi v celkom inej súvislosti raz povedal, že hriechy predkov sa dedia do 4.pokolenia (je to v Písme) ...Čítlala som aj prednášky od pátra Eliasa Vellu - španielskeho exorcistu, niektoré som aj pozerala na TV Lux, ktorý viackrát navštívil Slovensko a mala som dojem, ako by hovoril mne osobne, no nenašla som odvahu na niekoho sa obrátiť a vyriešiť vlastnú situáciu. Keď som si tie prednášky vyltačila a snažila som sa k nim opätovne vrátiť ( vzala som si ich minulý rok na dovolenku, že tam ich budem čítať), zachvátil ma nepredstaviteľný hnev, že načo sa tým zaoberám, veď mi to aj tak nepomôže, že si to iba namýšľam... (to bol určite vplyv Zlého) . Poznám exorcistu aj u nás v okolí BA, ale je to rodinný známy , a nemám odvahu k nemu ísť... potrebovala by som nezávislú osobu. Som naozaj rada, že sme spoločne otvorili túto tému, možno pomôže viacerým... Ďakujem vám všetkým.

@smejka 🙂 🙂 ahoj!!! nepredpokladala som , že váš výlet bude taký dlhý... a keď vieš niečo o tom, ako sa budujú vzájomné vzťahy medzi rodičmi a deťmi, pouč nás! A tiež napíš, aké máš skúsenosti s uzdravovaním rodových koreňov , lebo - zdá sa - je to potrebné, aspoň u mňa 😉

@tortelinka u teba je to ako s rodovým zaťažením?

cathy77
29. júl 2010

som rada, lakrimosa, že si to spomenula, lebo to bolo riadenie Ducha, verím tomu... a tak isto som ja dostala vnuknutie, čo napísať... snáď Ti Boh skutočne chce niečo naznačiť... pátra Eliasa Vellu "poznám", áno, je to maltský exorcista známy po celom svete a bola som na jeho omši a požehnaní v KE cca mesiac pred spomínanou modlitbou oslobodenia. Je to fakt na dlho, ale by som ti mohla rozprávať ako sa stupňoval tlak a nátlak zo strany Zlého, čím viac sa blížil termín u exorcistu... z toho mi bolo jasné, že požehnanie prinesie veľký úžitok - to je jasná priama úmera - čím väčšie a zjavnejšie protivenstvá, tým väčšie milosti môžem očakávať, ak to dotiahnem do konca. Už som v noci ani spávať nemohla, strach som mala prestrašný,nemohla som sa ho zbaviť, proste Zlý na mna dorážal. Si predstav, ked sme am aj s manželom šli(aj so synom, bo sme ho nemali kde nechať) tak v pol ceste malému na bicykli normanle vybuchla pneumatika(doteraz nechapeme, ako je to možne), manžel utekal s bicyklikom domov, my sme čakali, no, už som sa nervovala, že to nestihneme... proste, same pikošky. Môžem Ti povedať len tlko, že Bohu vdaka, že som bola... dva týždne na to som otehotnela s Miriam... a verím, že aj z toho požehnania a sv.omše(ktorá bola práve v den(ale o tom som sa dozvedela až večer v ten den), ked ma lekár doobedu lámal a prehováral na UPT!!!!) šli prúdy milostí, že som všetko zvládla ako som zvládla. Len z milosti Božej som tým, čím som.... Som presvedčená, lakrimosa, že to máš absolvovať... a čím väčšie protivenstvá budeš cítiť, tým viac sa do toho zaangažuj a dotiahni to do konca. Verím, som presvedčená, že požehnanie príde....

cathy77
29. júl 2010

franina - inak som si tiež nahovárala, ako lakrimosa, že som asi exot a toto neexistuje nikde inde, len v našej totálne chorej rodine..... ja som mala stále "midráky", že nie som celistvá žena, že mi niečo chýba atd... a to je všetko "výchova" mojej matky, ktorej maniere jednu dcéru dohnali, kam dohnali a druhá(teda ja) som rada, ked ju nepočujem, nevidím. Takže potom z toho plynú problémy s plodnosťou, prijatím samej seba ako matky(alebo možnej matky) akoby tam bol pocit, že toho nie si hodná... alebo niečo podobné. U mna až po modlitbe oslobodenia skrsol veľmi silný pocit a túžba mať veľa detí... ved byť matkou a manželkou je poslaním ženy... to ostatné je balast... neznamená to pre mna zhola nič... alebo len strašne málo(i ked teda k dokonalej matke a manželke mám strašne daleko 😖 )..,. Ka proste mám pocit, že v tom sú zakorenené naše problémy s počatím. A je na nás to riešiť, ak nechceme s tým aj umrieť a nedajbože to nechať prejsť na generácie po nás... Cirkev ponúka riešenie skrz exorcistov... i ked ich je ako šafranu a fakt sa treba vyznať a vedieť "prohlédnout" aby si dokázala špecifikovať problém a dospieť k rozhodnutiu... a tu, mám pocit, sme sa také zišli... tak hor sa do riešenia koreňa problémov

smejka
29. júl 2010

dievcata ja uplne na inu temu 🙂 .....zajtra sa nam "narodia"dvojcata....ideme po ne.....huraaaa 🙂

kaki
29. júl 2010

@smejka mám z Teba radosť. Si požehnaná žena, ktorá má troch synov 😵

cathy77
29. júl 2010

smejka - tak to je úúúúžasnéééé, suprové 😵 😵 😵 koľko presne majú chlapci? ci pána, od zajtra bude teda u Vás rušno 😵

lakrimosa
29. júl 2010

Ahojte, všetky vás srdečne pozdravujem!
@smejka 🙂 🙂 🙂 tak rýchlo???? tak to ti blahoželám !!!!!! Nepredpokladala som, že to naberie taký rýchly spád! TO je veľmi potešujúca správa 😉 😉 ! Nech sa vám všetkým darí !!!!!!!! Takže chystáte krstiny! - mimovoľne napadla mi tá modlitba pri krste - Bože, žehnaj naše/vaše dieťa/deti, aby jeho/ich život bol Tebe na slávu, jemu/im na spásu.. atď...modlím sa!

@cathy77 ďakujem, ďakujem, ďakujem 🙂 🙂 🙂 za povzbudenie, Tvoje slová... Je to Božím riadením, že sme sa tu "našli". Ani vo sne by sa mi to neprisnilo... Dala si mi lekciu ako z otvorenej knihy (aj to ma oslovilo, čo si napísala Franine) ....zasa sa presviedčam o tom, že Duch veje kam chce... Dnes ráno som oznámila mm, že to absolvujeme (modlitbu oslobodenia). Nezdráhal sa. Tak sa teším, bude sa nám ľahšie kráčať...
No a vlastne si teraz sama nepriamo potvrdila, že tak ako počatie tak ani strata Miriam neboli náhodné, a neudiali sa "iba tak" . ....Pomyslela som si, že Boh aj k nám môže hovoriť prostredníctvom detí - v zmysle slov "v týchto dňoch prehovoril k nám v Synovi" (i keď to nie je celkom v intenciách výkladu biblickej exegézy 😕, ale ja to tak cítim... ).
A čo malinké, ako sa cítiš, zvládaš to? myslím fyzicky, lebo psychicky ťa to vzpružilo 😀 , mám pocit!

lakrimosa
29. júl 2010

Chcela by som sa vedieť vyjadriť iba jednou vetou, ako niektoré baby, ale ja to nedokážem. Prepáčte, že vypisujem také rozsiahle úvahy, no kto to má stále 😠 čítať????

cathy77
29. júl 2010

ja 😀 ja ich hrozne rada čítam, tak spokojne pokračuj 😉 Inak... ako sa cítim... áno, vzpružilo ma to, ale som nervózna jak pes... aký paradox. A zatiaľ "len" verím a dúfam, že je všetko v poriadku, lebo sono si dám urobiť až o cca 2 týždne, ked bude srdiečko, tak dovtedy musím vydržať s nervami 😅 Ale pravdaže každý den čítam v múdrych knihách a nete, čo sa len dá na dané dni, čo sa momentálne vyvíja atd... tak teraz (15.DPO)má cca 1mm 😉

franina
29. júl 2010

dievcata viete, mam nejaky blok v sebe, neviem sa o tom ani porozpravat a ani to popisat, nejde vlastne ani o to, ze by som svoju mamu nemala rada, ze by som ju odsudzovala, alebo nieco podobne , stale som citila v sebe fakt nejaky blok, kedze slovami: este mate cas, vsak ste mladi, vsak najprv robota, ked robota bola tak pockaj kym budes mat stalu robotu, vsak ja som este mlada, ako to bude vyzerat taka mlada babicka, vsak ja vyzeram ako tvoja sestra a nie mama ☹
lenze ja som nepotrebovala sestru, ale potrebovala som mamu, aj teraz by som ju potrebovala, ale ako? ked doteraz som jej nikdy nic nepovedala o svojom zivote, o svojich snoch, problemoch o nicom... tak to teraz uz nepojde vobec..... a ma to mrzi, vazne mrzi 😢
a teraz uz prichadzaju reci: uz by ste mohli mat, preco este nemate, aby sa babka, dedko dozili vnucat...

franina
29. júl 2010

@smejka supeeeeeeeer gratulujem... 🙂 vela stasticka, lasky a Bozieho pozehnania 🙂

lakrimosa
29. júl 2010

@cathy77 😀 ďakujem, že si taká trpezlivá čitateľka 😀 😀
1 mm? No nie je to fakt zázrak 😵 😵 ? Klaniam sa Stvoriteľovi za tento dar života - ľudského čo je vrchol stvorenstva -keď si predstavím iba zloženie oka, alebo ľudského tela, ako funguje, ako vzniká zo substancií, voľlným okom neviditeľných, pričom obsahujú komplexnú genetickú informáciu - to je dielo absolútnej Inteligencie! alebo aj života rastlinného - z malého semienka vyrastie nádherný plod (myslím teraz na tie rajčiny, papriky, tekvice atď čo máme v záhrade 😵 Cathy, to je dobre, že veríš! to vôbec nie je málo, to je podstatné! Keď si to zverila do Božích rúk, musíš mu dôverovať - "tvoja viera ťa uzdravila" povedal Pán Ježiš a ja viem, že tvoja viera je silná a všetko bude v poriadku, neboj sa. Nezabúdaj, že máš v nebi malú orodovníčku, a jej príhovor má u Boha veľkú cenu! Takže si nič negatívne ani nepripusti! Nervózna si asi z hormónov - ale ty to vieš lepšie ako ja. Viem, že máš obavy, čo je prirodzené, no ale keď si si jasne uvedomila tvoju úlohu v živote - myslím túžbu byť viacnásobnou matkou po oslobodení - staneš sa ňou. Prečo by ti inak Boh dal spoznať, že toto je tvoja úloha? Potom by ti ju neumožnil naplniť? Keď vnútorne cítiš, že si k tejto úlohe povolaná, nemusíš mať strach, pretože tu koná Boh - hoci ako môžeš byť slabá a mať dojem, že to nezvládneš z ľudského hľadiska, nezabudni, že Boh si vyberá slabých, aby ukázal svoju moc. Veľakrát si to hovorím, keď už nevládzem a cítim sa bezmocná, keď sa mi nedarí dosiahnuť HNEĎ a VŠETKO. Predsa však v hĺbke svojho srdca cítim, že On si ma vybral na danú úlohu a teda mám sa na Neho spoľahnúť. Niekedy je to vďaka mojej pýche ťažké, snažím sa všetko dosahovať ľudskými prostriedkami... pritom by stačilo s dôverou mu to odovzať... a "iba" sa pomodliť.

lakrimosa
29. júl 2010

@franina ak o tomto tvojom problém hovoríš prvýkrát takto nahlas - teda, že si ho uvedomuješ a priznávaš sama v sebe, že je to pre teba naozaj problém,- je celkom prirodzené, že máš pocit, že ho nevieš poriadne opísať ani sformulovať. Ale to je len prvotný dojem... Najťažšie sa slovami vyjadrujú najväčšie bolesti alebo najtajnešie túžby. Asi preto, že sú ukryté hlboko v ľudskom srdci a starostlivo zamaskované, len aby ich niekto nedaj bože neodkryl, lebo ... Neboj sa, hvorím ti to z vlastnej skúsenosti. Nikto to nemá hneď jasné - čo a ako - je to dôsledok zmätku, rýchlosti , v ktorých žijeme a nemáme ani čas a ani chuť zastaviť sa a zahĺbiť sa do seba. Nemáme čas počúvať ani seba ani Boha. Väčšinou nie sme výchovou vedení k tomu, aby sme hovorili o svojich pocitoch, problémoch, o svojom vnútri, o svojich zraneniach, prežívaniach, túžbach - aspoň u nás to tak bolo. Ak som aj otvorila nejaký problém, obyčajne ma odbili s tým, že načo také "filozofovanie" , že im to ide na nervy a je to zabíjanie času, alebo že o takých veciach sa "nepatrí" rozprávať ... OMYL. Ak sa o tom nehovorí, tak sa to v každom iba kopí a kopí a kopí. Človek sa potom uzatvára do seba a trápi sa, častokrát to vedie k psycho-somatickým poruchám - buď ochorie mentálne alebo fyzicky, má rôzne bloky a pod.... Preto je treba o tom hovoriť, treba o tom premýšľať a potom sa snažiť to NAHLAS povedať - publikum nie je potrebné, stačí, ak si to povie sám pred sebou. Je veľkou úľavou pre človeka, keď si dokáže presne alebo aspoň približne pomenovať, v čom je jeho problém - to je prvý krok. Potom môže urobiť druhý krok - hľadať východisko zo svojho problému. Asi som príliš teoretická, ale v skutočnosti sú to mnou prežité myšlienky. Nemám to z kníh, ale z vlastného života.
V tvojom prípade - ak si pomenovala tvoj problém , to NEZNAMENÁ, že nemáš rada mamu, nikto si to tu o tebe nemyslí. Je to o tom, že si si uvedomila, že mama ti svojím konaním spôsobila problém, ktorý ťa blokuje. To neznamená, že to mama urobila vedome a s úmyslom, aby ťa zablokovala, nie. Ona si to ani vôbec neuvedomila, že ti to mohlo nejako ublížiť! Obyčajne to tak býva, že je to myslené celkom opačne, aký to má v skutočnosti účinok.
A prečo - nuž nebola aj ona tak vychovaná ? Aký model rodiny a výchovy si odniesla zo svojej pôvodnej rodiny? JA som tieto veci dosť hlboko skúmala v rodinách oboch mojich rodičov a až po rokoch som dospela k názoru, že sa zrejme jedná o rodovú zaťaženosť.
Viem, že je to VEĽMI ťažké, ale mala by si sa pokúsiť s mamou o tom porozprávať (až sa hanbím, že ti to radím, pričom sama to nedokážem, čo mi mm vyčíta, že tým sa to nevyrieši - a má pravdu), alebo aspoň sa pokúsiť "odblokovať" formou oslobodzujúcej modlitby ako radí Cathy a ako to plánujem aj ja urobiť ... to si musíš už vysporiadať sama. Možno by ti pomohlo, keby si o tom najprv povedala manželovi, ak ste o tom ešte nehovorili. Mne to pomáha, keď sa o to podelím s mužom.

smejka
29. júl 2010

jej ale tu mate hlboke uvahy 😔 ....ja sa pripojim ked sa zosuladime 🙂
tak na zajtrajsi porod drzte palce 🙂
pekny vecer 😵
a dakujeeeem 😎

smejka
29. júl 2010

tak aspon par vetami sa vyjadrim...kedze nemozem akosi pomysliet na spanok 😉
poznam jednu maminu ktora tiez bola u exorcistu a dali si odsluzit omse na uzdravenie rodovych korenov....a teraz je trojnasobnou maminou...i ked lekari nedavali sancu prirodzenemu otehu....tak preto si myslim ze to ma velku silu.....ak k tomu rozhodnutiu clovek dospeje a urobi ten krok....krok do hlbky 😔
my s mm uz dlhsie nad tym uvazujeme....ale mam pocit ze Zly to ma premyslene tiez genialne....lebo vzdy sa nieco dostane do cesty preco to netahame do ciela.....a preto som rada ze ste to tu otvorili...ze sa treba vazne tym zaoberat a zacat riesit
cathy oslovilo ma to ze si napisala ako si v sebe tuzila byt viacnasobnou matkou....presne toto ja v sebe pocitujem...ze je to moje poslanie a pre mna najdolezitejsie v zivote....ze nic ine pre mna nema taku cenu....pre mnohych som mozno blazon.....no ja citim ye toto je to co dava zmysel
a vztah matka a dcera...ktosi to tu naznacil ze sa to moze prenasat....myslim ze ano.....preto sme tu "my" ktore mozme pretat tu retaz ak na sebe zapracujeme....teda ak vas Pan pozehna dievcatkom dajme/te si zalezat 😵

smejka
29. júl 2010

a chlapci maju 13 mesiacov 😉 ....bude zabava 😅
idem ja skusit pospat 😕 🙂

lenka20
30. júl 2010

smejka po dlhom case som nakukla a vo to vidim - dvaja syncekovia pribudnu? to je paraaaada, velmi a zo srdca gratulujem k rozsireniu rodinky, verim, ze budete stastni a spokojni 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 gratulujeeeeeem!!!!!!!!

cathy77
30. júl 2010

smejka - myslím ne Teba, ako sa asi teraz zvŕtaš, ked ste už doma piati !!! 😵 😵 😵 popíš dojmy, čakáme 😉

franina
30. júl 2010

@lakrimosa inak velmi pekne si to napisala, tolko pravdy v jednej myslienke..... Vies velmi dobre, ze porozpravat sa o tom s mamou je tazke... naozaj tazke... ale ani sama neviem, co jej mam povedat 😒 vety by skor vyzneli ako vycitky, lenze ja jej nic vycitat nechcem, zbytocne hadky by boli, uz som sa o to pokusala viackrat, ale nedalo sa ... nakoniec som mala z toho vycitky svedomia, ze som jej ublizila....
a preto ako napisala smejka budem sa snazit tu retaz pretat, ked budem mat dceru... 😔 samozrejme s Bozou pomocou

franina
30. júl 2010

a inak dievcence mate sa? do robotky chodite?

@cathy77 ako sa citis?

@smejka cakame na tvoju spravu 🙂

franina
30. júl 2010

joj skoro som zabudla je piatoooooooooooooooook

tortelinka
30. júl 2010

ahojte..no moja snaha vykaslat sa na vsetko nevysla...dnes som bola u noveho lekara a v pondelok mam laparku 😖 ....som dopadla co?