Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?
Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?
zabudla som sa spytat ci sa to robi pri celkovej anesteze?urcite odbornicky na teme poradia 🙂
tortelinka - ale ved to je super, podla mna. keby to bolo beznádejné, nerobili by Ti predsa laparku, hmm? aj ty budeš mať pocit, že si urobila všetko, čo bolo v tvojch silách...
hovoril mi len o umelom, ale aj tak je vraj treba predtym zistit co a ako, a ktovie, mozno sa stane zazrak
@tortelinka aj ja som absolvovala laparku. Ale kedy ti urobia predoperačné vyšetrenia, keď ideš už v pondelok na zákrok??? Inak neboj sa. Dá sa to vydržať, robí sa to v celkovej anestéze, cez pupok sa zavedie do tela sonda. Akurát sa musíš totálne vyholiť 😖 a nepríjemné pre mňa bolo ležať na stole mierne dolu hlavou a holá...Po prebratí som sa 3 dni nedokázala zdvihnúť z postele, lekár vravel, že to bolo z narkózy.
Ešte som vám chcela povedať, že dnes som bola na krásnej slávnosti - v Poddunajských Biskupiciach bola popoludní sv. omša pri príležitosti 55.výročia odchodu do večnosti našej 1.blahoslavenej sr. Zdenky Schelingovej . Bolo to nádherné, omšu mal nuncius po slovensky! aj kázeň! a rezonuje mi z nej myšlienka, že sr.Zdenka milovala kríž ...
ach lakrimosa, ako závidíííím, že si tam bola... ja mám k sestrám sv. kríža veľmi blízko (2 roky som bola kandidátka... ale tomu je už pomaly 20 rokov 😅) a k Zdenke mám blízko tiež. Dokonca kaplnka u nás na leteckej základni je zasvätená jej... juuuj, tak super, že si tam bola...
joj presne aj ja som bola uplne naha pri laparke a dost mi to vadilo, ale videli to na mne tak ma prikrili a potom som mohla kludne spat :D potom ked mi uz dali infuzku tak som aj hned zaspala.... ani mi zle nebolo ked som sa zobudila....je to neprijemne, ale nie je to strasne, da sa vydrzat 🙂
ja mam aj knihu o Zdenke 😉
@cathy77 ?????????????? no teda, ty si samé prekvapko 😀 😀 😀 kandidátka? Priznávam, že ja som mala túžbu vstúpiť do kláštora keď som mala 15, bola som v jednom - takom modernom kláštore na návšteve a veľmi som o tom uvažovala... nuž, ale potom som po čase pochopila, že to nie je celkom pre mňa. Ale zostala vo mne na to veľmi krásna spomienka, vyžarujúca pokoj... taký až nadpozemský (iste si to idealizujem).
Inak mala som možnosť vypočuť si výpoveď spoluväzenkyne sr. Zdenky pani Wilde - Kordovej (neviem, či si presne pamätám to meno) v jednom dokumente a to je teda sila... Raz som bola s mamou a raz s mm aj v Krivej - rodisku Zdenky - v kostolíku, je tam jej veľká socha. Je to veľká osobnosť. Dnes som tak uvažovala, kto by bol dnes ešte ochotný tak obetavo položiť život ako Zdenka? Odpoveď? Všetci sme povolaní stať sa svätými... no nie je to výzva????
@franina prečo si bola na laparke? POmohla ti?
@franina pred rokom a pol. Keď som mu hovorila, že to nepomohlo, tak povedal, že niekomu to pomôže, niekomu nie... Hlavne, že som zacvakala za to .... Po roku od laparky mi zasa povedal, že mám zvýšený cukor ( o 0,05) a že preto vaječníky nepracujú, pchal ma ďalšími liekmi, nomohlo....potom si vymyslel, že mám nadváhu a musím schundúť. Schudla som 20 kg a aj tak nič...No tak čo mám robiť?
Inak pikoška: dnes podvečer som si zo zvedavosti - lebo som už nemohla vydržať , pretože od februára sa nesledujem - šla u nás do lekárne kúpiť ovulačné testy, pretože ma neskutočne bolia oba! vaječníky a najmä pravý, ktorý som doteraz vôbec necítila - chcela som vedieť, či sa konečne "pohli" ( v nedeľu mám mať ovulku podľa oficiálnych výpočtov, ktoré doteraz vôbec na mňa neplatia) no a v lekárni mi povedali, že ovulačné NEMAJÚ! 😨 😨 😨 😨 dobré, čo???? že im majú prísť na budúci týždeň 😠 😠 , skoro ma šľak trafil!
ja som za laparku platila 10.000Sk.
tak sme doma stastne unaveni....ak chcete vidit nase prirastky tak kuk 😎
fiha, vobec nic o plateni neviem, no snad to prezijem, ziaden zazrak necakam, ja vlastne uz nic necakam, len pokoj...inak niektore vysetrenia mi robili v piatok a zvysok v pondelok
cathy, gratulujem to je uzasne!!!! Vidis vsetko sa podarilo, skusky i mimi.
smejka, vase dva prirastky su prenadherne! 😵
ahojte žienky... konečne je teplo 😵
lakrimosa - u mna to bolo tiež vo veku cca 13-13 rokov... ale vykryštalizovala som sa na veľmi výbušnú, svojhlavú povahu, ktorá si proste nenechá rozkazovať ani nariaďovať, ak s tým, čo sa odomnňa žiada nie som stotožnená(a to som v armáde 😕 , tak si to vieš predstaviť...) veľakrát som rozmýšľala, či by sa to takto bolo s mojou povahou vyvŕbilo, ak by som bola "smerovaná" tak, ako som si v pubertálnom veku myslela... ale nebola to moja cesta.
Inak, ak Ťa bolia vajca, je veľká pravdepodobnosť, že foliky rastú, tak to využite každopádne 😉
reisi - dakujem Ti, dúfam, že už bude len dobre a budem taká fajná mater(cici-rici..., lebo som bola vždy chudá a v posledných rokoch štíhla(hoc bohuvdaka boky a zadok mám), ale žiada sa mi takého guľatého a cickatého tehotenstva 😵
smejka - jaj, tak vy ste krásni 😉 😀 stíhaš tu aj nakuknúť? ako chlapci zvládajú nové prostredie?ako si na seba zvykáte?
joooj - 13 - 15 rokov som chcela napísať...
@cathy77
@reisi dakujeme 🙂
no zvladame to v pohode....my i chlapci i nas doteraz jedinacik 😉
chlapci pekne papaju spinkaju a su usmiati a mili 🙂
samozrejme ze i mrnkaju....to patri k tomu.....rodinnemu zivotu 😵
my sme unaveni...ale stastni 🙂
pozdravujem vas a piste....lebo ked sa zosuladime budem mat po veceroch kop casu 😀 😀 ....hm
Ahojte, myslela som na vás, ale boli sme celý víkend u rodičov... @cathy77 takže sme sa nesnažilkovali, lebo to je tam priam nemožné... Teraz sme už doma a sa "liečime" z permanentného víkendového prejedania sa!!!!
Keď som pred 200rokmi bola na východe (okolie Michaloviec) ešte ako študentka VŠ, tam som sa zoznámila s tým, že žena má byť ricatá, cicatá a saratá 😀 😀 😀 . Šetkému som rozumela, akurát saratá som nevedela, čo je. NO ale tebe to Cathy nemusím vysvetľovať, že 😀 ?
@tortelinka ako si to zvládla? Bola si dnes na tej laparke?
@smejka krásne detičky 🙂 🙂, nakukla som do albumu, modroočká!!!!
@reisi nejako si sa odmlčala, že aj niečo konečne napíšeš !
@franina ako u svokrovcov?
laparka sa dnes nekonala, akurat som si nacvicila prichod do nemocnice 😀 ,mala som zle vysledky kultivacie, tak si to musim preliecit a potom sa zopakuje cela ranna procedura
lakrimosa 😀 netuším, čo je saratá, hi... lebo ja som od maďarov a tam žiadne slovenské nárečie nefungovalo 😉 , takže s mamou hovorím číro slovensky a s otcom maďarsky 🙂
lakrimosa, mlcanliva som bola, pretoze sme boli na dovolenke 😉
tortelinka, tak si sa nadarmo stresovala, hruza 😝
Ja mam napochodovat k Dr. az po kramoch, to je az ku koncu augusta...trosku ma posledne dni prechadza ten moj parmesacny klud, vyzera, ze tak lahko a rychlo neotehu... chyta ma nejaky splin,zacali sme treti rok snazenia, viem , ze oproti niektorym z vas je to zanedbatelny cas ale i tak ma to uz opakovane zacina skriet...
hej akurat stihli urobit vsetky ocistne kury z ktorych sa liecim este teraz, mala som vecer z toho horucku
ahojte dievcence 🙂
ako sa mate?
u svokrovcov bolo dobre, som si aj troska oddychla... 🙂 nemusela som varit 😀
16. augusta mi budu opakovat odbery a potom asi na 2. pokus laparka

@tortelinka ja som tiez absolvovala laparku.... neboj sa mojko, po laparke budes spokojnejsia ver mi ... 🙂
ked mas otazky pytaj sa...