icon

Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?

kamilkka
27. apr 2010

Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?

lakrimosa
3. aug 2010

Ahojte dievčence!
@cathy77 🙂 🙂 ta jak, že ty to neznaš? 😀 Saratá je odvodené od čižiem, ktoré sa kedysi nosili a mali tzv. sáry t.j. tvrdú rovnú kožu - bola to časť čižiem od členka po koleno okolo celého lýtka a preto saratá znamená mať tvrdé sáry = silné lýtka - lebo taká žena vládala uniesť a hlavnie odniesť na určené miesto naloženú nošu na chrbáte (noša = prútený kôš, do ktorého sa dalo dať všeličo).

@tortelinka to je dobrý dátum, akurát po 15.auguste, kedy slávime Nanebovzatie tak Panna Mária ti určite pomôže 🙂

@franina hádam ty by si sa mala pochváliť, čo si okrem nevarenia 😀 porábala, my sme tu popísali všeličo 🙂

@reisi a ako ste sa mali, veď napíš, či tá dovolenka stála za to a či sa malej nič nestalo, keď si tak veľmi obávala. Oddýchla si si vôbec? alebo si bola stále v napätí???

tortelinka
4. aug 2010

no snad ano, uvidime ci sa na druhy pokus vydari,,,ale som v akejsi letargii, mam pocit ze to uz ani nechcem...

franina
4. aug 2010

@lakrimosa tak co Vam mam napisat? co som robila u svokrovcov? NIC 😀 ale nie samozrejme som pomahala, co som mohla, ale svokra ma nechce velmi zatazovat, vie ze neznasam umyvat riad 😀 pisala som si pracu troska bakalarku, ale inak nic.. 😀 ale uz som aj zabudla,ze som tam bola...

@tortelinka neboj sa laparky, ja som sa po laparke citila dobre, myslim psychicky (aj fyzicky), vedela som, ze to musim urobit a potom som bola aj kludnejsia.... z coho mas obavy?

tortelinka
6. aug 2010

franina, ani sa toho nejako nebojim, nie je to asi nic take strasne, ale som sa dostala do stresu, ked mi doktorka kazala podpisat papier ci suhlasim alebo nie s odobratim vajecnikov, ak su nefunkcne, to ma dost vydesilo, ale mam aspon nejaky cas na rozhodnutie

lakrimosa
6. aug 2010

Ahojte, kde ste všetky???

@tortelinka ahoj! a spôsobujú ti tie vaječníky problémy? Prečo ti ich chcú vybrať? To som prekvapená. Ak ti nerobia zle, tak načo ti ich chcú vyberať? Nie je to zbytočný zásah do organizmu? Ja teda nie som odborník...ale aj tak to znie nedôveryhodne. Vysvetlila ti to lekarka?

reisi
6. aug 2010

Ahojte. Lakrimosa , tu som, sem -tam nakuknem .Dovolenka v pohode,aj sme si uzili a ,mali sme konecne cas na seba. My celkom dost cestujeme a stresujem vzdy, niekedy viac-niekedy menej , malu z toho vynechavam len muzo ma obcas dost😀
Tortelinka, drzim palce nech sa spravne rozhodnes. Viem, ze si tu nedavno pisala o svojej diagnoze... 😔
Franina, tak si sa mala skvele, ked si ani ten riad nemusela umyvat 😀 A co studujes?

tortelinka
6. aug 2010

dik baby, zatial nevedia ci ich budu vyberat, podla toho v akom su stave, ak su nepriechodne a rozhodneme sa pre IVF, je vraj lepsie ak idu von, neviete nieco o tom? ale necham si ich, nemienim si znicit aj tu poslednu stipku nadeje co mam, ved kazdy lekar sa moze mylit, a nik mi nevie ucite povedat ze uz nikdy sa moje telo neumudri, nie? co myslite?

lakrimosa
6. aug 2010

@tortelinka áno, myslím si to isté, ak ti neškodia, niet dôvod ich vyberať. Aj tak nechápem, prečo by mali prekážať pri ivf? to fakt neviem... ostatným babám ich nevyberajú aj keď idú na ivf!

lakrimosa
6. aug 2010

@reisi ahoooooooj! som rada, že ste v pohode 🙂 Myslím na vás...

lakrimosa
6. aug 2010

cathy@ ako sa máš??? myslím na teba 🙂 🙂 teda na vás 😉

reisi
6. aug 2010

tortelinka, a okrem klasickych Dr. sa nemas sa s kym poradit? Ist na konzultaciu a vypocut si druhu stranu?
Nasa mala sa lieci ajurvedou, uz 2,5 roka. Velmi jej to pomohlo, Klasicki dr. mali uplne ine nazory, ze to okrem klasickych liekov nic a nikto nezastavi ale nevedeli nam ani dat zaruku, ze to vobec zastavia. A stopla to az ajurveda, mavame krizu to ano ale nikdy sa nedostala do takeho tazkeho stavu ako bola pri klasickej medicine.Ide to pomalinky doslova po milimetroch ale ide to.
Vyborna je napriklad i klasicka cinska medicina. Je vsak pravda, ze za dobrym dr. treba cestovat i mimo Sk.

cathy77
7. aug 2010

lakrimosa - vdaka, že si na nás nezabudla 😉 zajtra poobede idem na usg , tak som sa rozhodla a dohodla s dokim... dúfam a verím, že už budem počuť srdiečko 🙂 drž palceeeeee
tortelinka - suhlasim s lakrimosou, príde mi to zbytočné a radikálne riešenie... ok, nefungujú ale ako hovoríš, čo ak funguje aspon jeden na pár percent, ved aj lekári sa mýlia(a ako často)... nechcem byť trápna s márnymi nádejami ale ja by som na to nepristúpila... prečo by malo byť ivf uspešnejšie bez vaječníkov... to ti ako logicky vysvetlili? 😖

cathy77
7. aug 2010

lakrimosa - okrem iného som sa tak rozožrala (prekladám všetko možné, jedno cez druhé, nehovoriac o mlieku, ktoré ani cítiť nemožem inokedy...), že už mám brucho (zo žalúdka 😨 ) ako bežne v treťom mesiaci 😲 😅 ale u viacrodičiek to tak býva, každé dalšie tehotenstvo - tým skôr ho vidno... a ja sa tomu tešíííííím 😉 Ja by som taaak chcela dvojčatá... ale nechcem byť lachvatá... fuj fuj 😅

tortelinka
7. aug 2010

ahojte, no vysvetlenie bolo take ze ak nefunguju, IVF ma mensiu sancu na uspech s nimi ako bez nich, vraj mozu byt zdrojom infekcie, nebudem sa uz radit s nikym, rozhodla som sa ze ostanu tak ako su, ani doktori nie su neomylni a nenecham sa pripravit o posledne zrnko nadeje..len dufam ze budu aspon trochu funkcne a nebudem tuto otazku riesit vobec

lakrimosa
7. aug 2010

@tortelinka a keď ti ich odstránia, to nebude zdrojom infekcie? 😖 Veď to je zásah do organizmu a vyžaduje si to zahojenie atď... to sú také somariny, mám dojem, že za každú cenu chcú dokazovať, že vedia, čo robia...Predsa nefukčné vaječníky nemôžu byť zdrojom infekcie - veď sú nefunkčné...to je paradox! Myslím, že máš na to zdravý názor! 😉 tak sa nenechaj manipulovať. 🙂

@cathy77 ako by som mohla zabudnúť, to snáď nemyslíš vážne 😒 😒 myslím na vás aj na všetky , čo sem píšu denne aj keď nemám niekedy čas a inokedy zasa kapacity sem písať... Som rada, že ste v pohode a že ješ, čo ti chudí. Len neviem, čo je to lachvatá, z kontextu dedukujem, že by to mohlo byť chamtivá 😀 ????
TAk zajtra napíš, ako dopadol usg! Nemáš to náhodou v pondelok ,zajtra je nedeľa...

Pozdravujem všetky @smejka, @reisi , @franina a aj ostatné ak som na niektorú nechtiac zabudla. Ahojteéééééé!

smejka
7. aug 2010

@lakrimosa kuk 😎
ja tiez myslim na vas.....snazilky su i budu moja srdcovka 🙂
inak mame sa krasne....chlapci si zvykli na jednotku s hviezdickou 😵

cathy77
8. aug 2010

nie, nemám to v pondelok, dnes som mala (v tom by som sa predsa nemýlila 😉 ), kedže som poriadne dokimu podkurila, tak je k dispozícii kedykolvek.
Tak, podla usg som 5+3, ja som sa sekla len o den takže super... na tak skoro tam videl to, čo tam má byť(gestačný váčok, žltkový vačok, malilinke embryo), na zachytenie akcie je ale ešte skoro. takže o 2 týždne idem už na tutovku 😉

smejka
8. aug 2010

@cathy77 super 😵 😵 😵 😵 😵

tortelinka
10. aug 2010

ahojte...nejako ste sa odmlcali..nikto nema nic nove?

lakrimosa
10. aug 2010

@tortelinka ahoj! Všetky baby dovolenkujú 😎 alebo sú v pracovnom vytržení 😕 A ty máš čo nové? Dnes som čítala v KN, že príde páter Elias Vella do Zvolena. Chcela by som sa k nemu dostať na tú modlitbu oslobodenia, len neviem ako, lebo v tom termíne mám práve pracovný víkend 😠 inak by som si ani nepomyslela, že tu bude tak skoro .... čo som sa rozhodla to absolvovať.

lakrimosa
10. aug 2010

@cathy77 vidno, že si odborníčka,keď si sa tak trafila, super 😉 Ja ani neviem, čo presne znamená 5 + 3 😀

tortelinka
10. aug 2010

ja som konecne par dni doma, tak si chcem upratat

lakrimosa
10. aug 2010

@tortelinka ja zasa zaváram uhorky, zaváram broskyne... suším huby... konečne po dažďoch dnes ideme do záhrady trochu si zamakať-fyzicky 😀

reisi
10. aug 2010

ahojte, ja mam strasnu lenivicu, ani nazavaram ani neupratujem 😀 Vsak dakedy dobehnem zameskane... A veru neviem, co odpoviem ked sa ma leto opyta co som robila...Len si robime fajny programik s dcerou.Flakame sa kade-tade.Lakrimosa a tortelinka,pozdravujem vas, sikovnice-robotnice 😵

tortelinka
11. aug 2010

ved ja sa tiez nepretrhnem...cez we mame odpust a v pondelok zasa lekari, uvidime ci sa zadari laparka

cathy77
11. aug 2010

ja som na to teraz podobne ako reisi... ja som zaradila ešte "vyšší" stupeň, ja len zdechýňam 😅 Akurát čo doma každý den popratám a navarím, lebo muž maká na našej stavbe chudák, od vidím do nevidím... dúfam, že to vyjde tak ako plánujeme, že s postieľkou už budeme v novom a nie v tom hnusnom bloku(neznášam toto "bývanie", ja som z domu a nikdy by som si na túto králikáreň nezvykla, mohla by som mať byt aj 200m2... ja potrebujem svoju zem, svoj dvor... žiaden spoločný vchod a spoločné neviemčo a dohadovať sa s kdejakými polodementmi a senilitami...)... som sa rozohnila 😀 ... tým som chcela povedať, že už sa neviem dočkať... ale je to ho ešte veľa, hrubú stavbu máme zakrytú a to ostatné treba stihnúť do jari... chudák mm, strieda služby v práci s makačkou tam, domov chodí akurát spať... joj, nech už to máme...
lakrimos - a nemôžeš sa z toho pracovného víkendu nejak vyzuť?? takú príležitosť mať... to musíš využiť 😉

reisi
11. aug 2010

cathy , ty mas priam narok nist nerobit 😀 Mas sa na koho/ co vyhovorit 😵 Ale s tym domov ti verim, nevedela som si zvyknut v panelaku ani za svet ale potom sme postavili domcok a uz nam je hej, len teda roboty je stale ci v dome alebo okolo domu. Ale vsak robota neutecie 😝 Stavali sme velmo intenzivne necely rok, muz je stavbar ale za ten rok som muza tusim videla asi raz a to na dovolenke, kam sme si sli trochu vydychnut 😀 .

bobi3
11. aug 2010

ahojte princezny 🙂 dúfam, že nevadí, že vám tu takto vstupujem, no už dlhšie sledujem vašu debatu a osudy vás všetkých a musím uznať, som rada, že tu je takáto téma. Ja som veriaca a momentálne pred prvou stimuláciou na IVF 😔 Nikdy som si nemyslela, že dôjdeme až sem, vždy som si vravela, že IVF pre mňa voľbou nie je, ale to až dovtedy kým som verila, že sa to podarí prirodzene. S manželom však už bojujeme 2 a pol roka, máme za sebou už všetky možné vyšetrenia, no darček v podobe dieťatka stále neprišiel. Podľa posledných vyšetrení mi neodzrievajú vajíčka. Vnútorne s tým dosť bojujem, no stále som rozhodnutá do toho ísť. Akurát čakáme na schválenie žiadosti. Ja len verím, že ma Boh za toto neodsúdi a dopraje mi pocit stať sa matkou... aj keď sa v tomto smere modliť neprestávam, stále mám pocit, že žiadna odpoveď neprichádza. Viem, že Boh nemlčí no ja ho akosi stále nepočujem 😔 A to by som tak veľmi chcela vedieť čo je správne... čo mám spraviť... čo je jeho vôľa...

bobi3
11. aug 2010

a ešte dodám, že som mala 33, tak aj preto sme sa pre IVF rozhodli... čas tak rýchlo letí ☹

tortelinka
11. aug 2010

bobi3...presne chapem ako sa citis, viem aky tazky je vnutorny boj, drzim ti palce