Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?
Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?
idem si Vas precitat 😉
@reisi ja studujem socialnu pracu zdravotnicku 🙂
@tortelinka to by uz asi videli keby ti chceli vybrat vajecniky, neboj a nestresuj 🙂 bude vsetko ok 🙂
@lakrimosa kedy ma byt pater Elias? tak ze zavaras este stale? chudatko, ale potom bude faaaaaaaajn 😎
@cathy77 ako sa citis? aj my sme chceli domcek, len nam dajak nevychadza ☹ ale aj tu sa mi dobre byva, vlastne nam 🙂 nestazujem sa 🙂
zabudla som Vam povedat, ze som odoslala ziadost 😔
ja som sa este k ziadnej ziadosti este nedostala...neviem kedy sa rozhodnem
@tortelinka ja sa citim byt taka unavena ... asi preto som uz zaslala tu ziadost... tolko cakania a bez vysledku... 😔 tolko vysetreni a nikde nic 😔
babulky ,ja sa vam necudujem, ze riesite tu ziadost...ja mam jedno dieta, riesim druhe dva roky a teda je to obcas tazke -pretazke , neviem si ani predstavit nemat ani jedno a cakat tolko ci dokonca ovela dlhsie a bez vysledku😔 Velmi Vam drzim palce, tie ktore ste sa uz rozhodli. Ja sa 100% rozhodnut neviem, momentalne si myslim, ze snad este dva roky vydrzime cakat a skusat prirodzene😝 ale uz o tyzden moze byt moje zmyslanie uplne ine. To je u mna najhorsie...moja trpezlivost je veskera ziadna 😖
bobi, vitaj🙂
ďakujem za privítanie 🙂
@franina presne tak aj ja, tiež mám občas pocit, že už nevládzem a najhoršie je, že by som to chcela nejako zmeniť, no neviem ako... jedno však viem, život bez dieťatka si predstaviť neviem 😢
@reisi my ny sme ešte tiež počkali, len nás trochu tlačí vek... tak aj preto sme to zvážili a stále zvažujeme... žiadosť ešte schválená nie je, takže čakáme a modlíme sa, aby sme mali dosť sily pustiť sa do toho 😔
@tortelinka mne trvalo tiež dosť dlho, kým som sa dostala k tomu kroku, že žiadosť... no chceme do toho ísť, či to zvládneme, netuším, no ja verím, že s Božou pomocou áno... že na nás nezanevrie... 😔
drzim palce, ja s tym este asi pockam, najskor ta laparka a potom budeme snad mudrejsi
@tortelinka a kedy sa chystáš na laparku?
neviem, mozno buduci tyzden,ale stale je dajaky problem a odklada sa to
a kde ti to budú robiť? odkiaľ si? ja som bola na laparke na Antolskej v BA...
Ahojte!!!!
@reisi dôležitejšie ako zaváranie je venovať sa dieťaťu, vôbec si to nevyčítaj! Najpodstatnejšie v živote sú vzájomné vzťahy. TO je dobre, že sa malej venuješ, lebo o chvíľu ti vyrastie a potom už nebude mať o to záujem... Teraz si uži najkrajšie chvíle s ňou najmä, keď je už v poriadku, keď bude cítiť tvoj - váš záujem, to jej len môže prospieťm nie? Ostatné všetko príde - ja síce zaváram, ale nemám požehlené, upratané, bordel v celom byte, lebo ešte musím aj doma robiť pracovné veci...a záhrada, dnes sme boli na hríby ráno o 6.00...atd...nenudím sa ani náhodou. 😀
@cathy veď ty sa teraz ani nemôžeš namáhať, takže je to v norme! Najdôležitejšie je, aby ste boli obaja v poriadku. A čo si myslíš, bude to chlapec alebo dievča??? Hááá? už som vééélmi zvedavá na fotky z utz. Už ti býva aj zle - tie povestné nevoľnosti?
Ja neviem, ako to urobím s tým p. Vellom, to je v Trnave, budú tam aj modlitby za oslobodenie rodových koreňov, chcela som tam ísť aj s mm, ale on vôbec nemôže, vlastne sme obaja v robote! Ja by som tam mohla skočiť aspoň na jeden deň. Mám tam ísť sama? možno áno, ale mám trochu strach tam ísť celkom sama. No možno mám strach z toho, čo sa tam udeje. Najprv som to veľmi chcela a teraz , keď to prišlo tak nečakane, ako by som sa zľakľa, je to normálne???? Cítim , že potrebujem "poriadnu" spoveď... asi mám strach z toho, že sa budem musieť úplne odhaliť - myslím svoju hriešnosť... ako by mi v tom bránila vlastná pýcha 😠 😠 😠
@bobi3 vitaj a "zaraď sa" 😀
Na tvoju otázku či áno, či nie si musíš dať sama odpoveď, to za teba nikto z nás nevyrieši. Vôbec to nie je ľahké, všetky sme si tým prešli alebo prechádzame...tými pochybnosťami, obavami, nádejami, otázkami bez odpovedí.... vieme o čom to je... aj bez slov.... Ale pre upokojnie, ja som tu z vás najstariša (37!) takže nemusíš sa stresovať kvôli veku. Ja sa stresujem dosť za vás všekty - mladšie 😀 😀 😀
@franina tak už si sa odhodlala podať tú žiadosť? Malo by sa ti uľaviť... ale vidím, že si sa stále neodhodlala? Nechceš zájsť aj ty na tú obnovu k p. Vellovi do Trnavy? bude to 27.-29.8. , možno by si tam našla nejakú odpoveď alebo aspoň náznak... neviem, kde bývaš, nemáš to v pase 😀
@tortelinka skoro som zabudla !!!! a to som sa ťa chcela hneď opýtať, že čo sa stalo, keď ti laparku zasa odložili?
A čo tvoj vyleštený, vyluxovaný, vyumývaný bytík 😀 😀 ? POdarilo sa?
@lakrimosa ja sa nechám viesť... a vieš co si teraz namyslam, alebo vlastne v com dufam? ze potom co som poslala ziadost sa stane zazrak ... 😅 troska blbe,ale ja tomu teraz verim 😅
a Trnava je daleko ☹ ja som z KE 😒 tak by som isla... 🤐
@bobi3 a kedy si posielala ziadost ? si pevne rozhodnuta? nemas take ako keby vycitky svedomia? lebo ja mam, preto sa pytam ☹
no stale mam dajaky problem ja alebo tam nie je doktor, tak sa nahaname 🙂 uz to neriesim...
ahojte dievcata 🙂
vidim ze zavaracia sezna funguje 😉 .....ja nestiham nic 😲 ....teda stiham nasich chalsov 🙂
mame sa fajn....od pondelka ideme robit strechu....tak bude veselo 😝
inak pater Vella bude iba v Trnave?
pozdravujem 🙂
@lakrimosa ďakujem za privítanie 🙂 ty už nejaké dieťatko máš?
@franina žiadosť som poslala 14.7. , odpoveď ešte nemám, no v sebe neskutočný zmätok... ale som rozhodnutá, že do toho pôjdem, sú chvíle, keď si vravím, že či fakt áno, ale nakoniec aj tak vyhrá tá túžba stať sa mamou... viem, asi trochu sebecké, no modlím sa za to každý deň... snáď mi dá Boh odpoveď čo mám spraviť, stimulku som stále nezačala...
bobi - ja som presvedčená, že Boh k Tebe hovorí, stále k nám hovorí... je na nás, či Ho sme schopné počúvať... ak nám nehovorí to, čo by sme chceli počuť... viem sama, aké je to zložité
lakrimosa - v každom prípade tam choď!!! aj ked "sama"... čoho by si sa mala obávať? viem presne, ako sa cítiš, písala som Ti obšírne, ako som sa cítila posledné dni pred návštevou exorcistu...to sú "len" pokušenia zlého, NESMIEŠ im podľahnúť... on chce len, aby si to nechala plávať a nezaoberala sa tým, zamietla to pod koberec... bojuje s tebou tvojimi zbraňami... tak musíš byť krok pred ním a hlavne mať odvahu( o tú musíš neustále prosiť, teraz zvlášť intenzívne, aby si sa tam vôbec dostala!)... akýkoľvek strach je STÁLE produktom zlého, týmto nás drží v šachu. ano, bolo by pre teba príjemnejšie mať po boku manžela, ale je to priorita? alebo len "stienka", za ktorú sa ukrývaš, lebo zlý do teba zasial strach... S tou spovedou máš pravdu, ak sa dá(stále sa dá 🙂 ) tak choď predtým, dúfam, že sa Ti pošťastí dobrý a skúsený kňaz a budeš mať aj dobrý pocit po nej, i ked naše pocity často klamú... tak či onak, prinesie Ti odpustenie a s modlitbou p. Vellu to bude mať ten účinok, ktorý očakávaš... ale nesmieš čakať niečo náhle "čo sa tam bude diať"... nič také sa v drvivej väčšine neudeje... žiaden miracle... bude to v tebe dlhodobejší proces, ktorý treba hojne podporovať častými sv. omšami a pravdaže sv. prijímaním....
Takže choď a nevymýšľaj 😉 lebo ma nazlostíš!!! budem na Teba myslieť, aby si sa odhodlala....
@cathy77 to si pekne napisala a velmi mudro lakrimose 🙂 inak sa citis?
lakri chod tam.... tiez si myslim, ze by si tam mala ist ...
@bobi3 stimulku asi az po schvaleni ... neviem... 😕
@tortelinka ako sa mas?
@bobi3 nie, nemám žiadne dieťa, žiaľ... moja diagnóza je neplodnosť.
@cathy77 dik za povzbudivé slová!!!!!!!!!! Myslím na vás na sv. omšiach....
@smejka myslím na teba, fajn, že si nakukla 😉 nech sa vám darí 🙂
@franina Pán Ježiš povedal žene, že "tvoja viera ťa uzdravila" tak ver!!!! zázraky sa stávajú aj dnes!!!!!!! Prestaň sa obviňovať !!!!!! a požiadaj Pána o pomoc a silu. Myslím si, že keď to bude v súlade s jeho vôľou, pocítiš pokoj... aspoň ja som to tak zažila a ten pocit je trvalý a nedá sa opísať slovom...
@reisi ahoj, ako sa máš? prispej do diskusie!
@tortelinka ako víkenduješ? chýbaš nám tu!!!!!!!!!
ahojte🙂 tak my mame kludnu sobotu aj na hriboch sme boli a aj nieco nasli.
Lakrimosa, zvedava som ci si bola, potom daj vediet. Drzim palceky, aby si sa odhodlala ked tam potrebujes ist.
Baby, co dnes porabate? Ako vikendujete?
ahojte... tak dnes som si makla - nákup v potravinach,plnená kapusta, pratanie... fuj, mám dosť 😖
Zrána a doobedu mi je desne, tak kým sa pozbieram je už podvečer pomaly... ale to som chcela 😀 a teším sa 😀
ahojte dievcata ... ja som dnes cely den prala, zehlila, ukladala, prala, zehlila..... dookola 😀 chystame sa na dovolenku, len tu po Slovensku ale aj tak nam treba plno veci.... tak co som nemala vyprate som vyprala aj vyschlo tak ze pohodicka 🙂
@lakrimosa jedno je iste, moj manzel to zobral velmi dobre, podporuje ma.. a proste on to neriesi... to len ja .... ja to mam v sebe... mozno ze len zatial... neviem ... neviem, ci ma chapete, proste chcem mat babo, chcem ho mat prirodzene... to tak vela ziadam ? 😢
ahojte, ja vikendujem u rodicov, mame odpust, sv. omsu na kalvarii a tak, v pondelok sa chystam na nove odbery do nemocnice a potom sa uvidi co dalej..
@tortelinka tak ze uz budes vediet asi v pondelok kedy ides na laparku...

ahojte dievcata... nemala som vobec cas sem skocit, ale myslim na Vas....chcela by som dovolenku od pondelka tak musim teraz makat 😅