icon

Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?

kamilkka
27. apr 2010

Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?

smejka
31. aug 2010

@franina ja si myslim ze je to i o peniazoch 😝 .....cest vynimkam 😝 ....ale centra sa snazia pretlacit IVF...mnohokrat spg v centre vyjde zle......u ineho lekara-androloga su vysledky lepsie 😝
ja byt tebou urcite skusim iui.....ak lekar nebude za tak skus vyhladat este ineho lekara.....viac hlav viac rozumu.....alebo zeby rozdielov?? 😝
drzim palce 🙂

tortelinka
1. sep 2010

presne aj ja si myslim ze je to o peniazoch a v centrach sa snazia pretlacat IVF za kazdy cenu

lakrimosa
1. sep 2010

Ahojte, tak vás asi sklamem, ale nevyšlo mi to. V sobotu som sa vobec nedostala do Trnavy... nechce sa mi to tu ani rozoberať... no a stále nemám ovulaciu...som zrútená, už nemám šancu... otras. Teraz mam dva týždne dovolenku, konečne, takže ideme s mm do chorvatska, trochu sa odreagujem ... dufam, lebo mi asi zašibe z roboty a toho všetkého stresu...
cathy77@ teším sa, že ste ok!!! Len tak ďalej. myslím na vás...ešte chodíš do práce?
franina@, určite skus iui, je to pravda, že väčšina lekárov chce zarábať na umelom... musíš byť radikálna a povedať lekarovi , že si želáš iui. Keď nebude chcieť,choď k takému, čo bude chcieť. Inak sa to neda a za pokus to určite stojí!!!!!!
smejka@, ahoj, ako zúbky už vám narástli??? ste v pohode ako vidím.
tortelilnka@ ahoj, tebe sa už začína školský rok, mala si už nové odbery alebo stále berieš ant.?
Pozdravujem všetky.

franina
1. sep 2010

no tak ze holky som pevne rozhodnuta, v pondelok tam volam a vybavim si to 😉

@lakrimosa som rada, ze si sa uz ozvala ... odkial vies ze nemas ovulaciu, mala si test? a sanca je stale... mozno teraz ked pojdete do chorvatska.
chod na tu dovolenku a oddychni si.... a uvidis, ked sa vratis budes mat sil bojovat dalej ...

tortelinka
1. sep 2010

antibiotika neberiem, ale mala som mrchu tak som nemohla ist na kontrolu, pojdem zajtra alebo v piatok a uvidi sa
franina/ drzim palce a vela sil do boja, mna tiez lekari lamali na hocico, aj ked nie sme lekari, mame svoj rozum a pozname svoje telo, tak ho treba trochu pocuvat a som presvedcena o tom, ze to bude lepsie 🙂

reisi
3. sep 2010

Ahojte dievcata🙂 My sme este trochu dovolenkovali ale uz sme vo vsednych dnoch.
Lakrimosa, uz si zrejme fuc, prajem pohodovu dovolenku.
Tortelinka ako si dopadla na kontrole? Pojdes potom na laparku?
Cathy, ako sa mate? Menej pises, vsak nas treba nakazit tehu bacilom!
Franina, potom povies co to vsetko obnasa, ja obcas nad tym rozmyslam potom zavrhnem a tak dokola...
Smejka a kolko si cakala na deticky? Chceli ste dvojciatka? Dost ma to zaujima ja obcas rozmyslam nad vsetkymi moznostami cize i nad adopciou ale muzo je zatial proti...Musim konecne dospiet k nejakemu rozhodnutiu ci priroda, ci adopcia ci co 😝 Ale zatial to vyzera este na pa rocne tapanie a hladanie spravnej cesty...
Ja mam nasadeny ten lutenyl, nechcela som brat umele hormony ale co uz si navyberam, ze ano. Skusim par mesiacov a uvidim ci si viac poskodim ako pomozem...

cathy77
3. sep 2010

reisi - 😅 no píšem pomenej, cítim sa tak ako v prvom trimestri a každé dalsie tehu má u mna namahavejší prvý trimester... moj kamoš knaz sa ma pýta, ked ma videl (zeleno-žltú a zničenú 😕 ), či sa teším. Ja, preboha, jasné, že sa teším, ved to som si vysnívala, ale ved aj človek po uspešnej operacii je rád a neskáče na ložku od radosti🙂 Nejak mi ani kolieska tak nepracujú a nejde mi nič mudre, čo by som sem zavesila... som ako zombie... len si tak prežívam zo dna na den a čakám na druhý trimester, ked dufam, mi bude lepšie po fyz. aj psych. stránke. ja mám ciťák, že to je chlapček🙂 tak na striedačku... Navyše ma veľmi vyčerpávali tie nekonečne prazdniny, maleho furt mať doma, ledva čosi nakupiť a dať mu jesť, to teraz bola pre mna namaha jak maraton. My tu v prešove nemame absolutne nikoho, odstahovali sme sa tu kvoli praci, takže sme odkazani len a len na seba. Manžel je bud v službe alebo maka na dome od vidím do nevidím aby sme mohli na jar byvať aspon dole, ked už budeme štyria. len sa modlím nech to vražedne tempo a ťažku robotu vydrží lebo stavia uplne sam. inak by sa nam to finančne nepodarilo dotiahnuť do byvatelneho stavu. takže jeho si tiež strašne malo užijem, večer príde za tmy, hodi sprchu, naje sa, to už ja mrem od unavy a idem lahnuť a tak dookola..... našťastie začala skolka, aj kvoli malemu sa teším, konečne zmena(aj jedalneho listka 😅 ) aj nudy, kedze všetky peniaze idu do domu, neboli sme nikde cez prazdniny, aj mi ho je luto, chudačika ☹ ale aspon budeme byvať ako ludia nie tu nadžgatí v tom trapnom bloku... no ale som sa rozpisala, v utorok idem na usg tak vam dam vedieť...

reisi
4. sep 2010

Cathy , prajem vela sil, aby si cele tehu zvladla co najlepsie! Potom Ti to mimi vynahradi a bude cele noci pekne spinkat🙂 A ked budes vladat, utorok napis, potesis nas🙂

franina
6. sep 2010

ahojte dievcence
tak ze volala som dneska do SPLNU tam som sa rozpravala so sestrickou, bola velmi mila, najprv som sa opytala, ci nam schvalili ziadost, tak povedala ze hej, tak som jej povedala ze by som chcela ist na iui, ze nechcem ivf, a sestricka mi povedala, ze ked nam schvalili IVF tak ked nevyjde iui to budu brat ako keby to bolo ivf a keby sa to nepodarilo tak mame uz len 2 moznosti.... ☹ a ze keby sa dalo pan doktor by nezvazoval ivf, keb sa dalo iui 😒 ja uz neviem.... 😔

tortelinka
9. sep 2010

nejako ste sa umlcali vsetky... 🙂 ja som sa dnes zabavila, v sept nastupila nova kolegyna a dnes oznamila ze je tehotna...sranda

cathy77
10. sep 2010

no, tak mala to pekne vyrátané... vedela už ked nastupovala, ale zaistila si teplé miestečko...

cathy77
10. sep 2010

franina, mám pocit, že ak nevyskúšate aspon jedno IUI pred možným IVF, budeš si to vyčítať... a to tie 3 spomínané pokusy sú akože platené poistovnou? a potom by si si musela platiť a nezáleží asi kolko by tých pokusov bolo, už len na vašej penaženke. Viem, že tu na koníku sú baby, čo absolvovali aj 7x IVF ale to už je na porazenie... Ja Ti nechcem vtláčať svoj názor, ale aspon jedno IUI by som skusila...

mima263
10. sep 2010

@franina
nedaj sa oklamať, nechcem komentovať SPLN ale to akože myslela tak, že vyúčtujú poisťovni výkony, ktoré neuskutočnili?

franina
10. sep 2010

@cathy77 neviem co mam robit... vazne neviem... idem tam vo stvrtok a uvidim co povie ... ☹

@mima263 ano dobre si to pochopila vyuctuju poistovni ukony, ktore neuskutocnili... je to dost blbe .... 😒

cathy77
10. sep 2010

jaaaj, tak na také finty tu je Urad na dohlad nad zdravot. starostivostou. stačí jeden teplý telefonát... zatiaľ a ked si budú stáť dalej za vykázaním IVF a uskutočnia "len" IUI, tak je to dokázateľné aj na papier. to je teda finta na tých, čo vidia porušovanie zákona a svojich práv a držia ústa... tak ja by som im teda dala, že by sa dosrali!!! moj zamestnávateľ by o tom vedel rozprávať 😉 Ale ked ukážeš, že si znalá zákona a postavíš sa za svoje práva, budú sa k Tebe správať ináč...

tortelinka
10. sep 2010

to je pravda, ze clovek by sa mal branit, ale v takej citlivej veci je to dost tazke...

cathy77
12. sep 2010

práve v takejto citlivej veci je to nevyhnutné... a viem, o čom hovorím... ale každý nech robí podľa presvedčenia

lakrimosa
14. sep 2010

Ahojte!
Sorry, že som sa neozvala celý čas, ale predstavte si, že v hoteli, kde sme bývali, nemali internet, ani v celom turistickom areáli! Takže sme boli bez vymožeností civilizácie ako tv, net, sat, mobil, rádio. Dobré, že? Aspoň sme si oddýchli... no a z tehotenstva nič, plodné dni som - samozrejme nemala- , dva dni pred odchodom domov som dostala menz., takže sa mi ani veľmi nechcelo snažilkovať.
Vidím, že ste aj vy vyťažené, lebo veľa ste neprispievali... My sme prežili krásne dni, hoci počasie nebolo dvakrát najlepšie. Ale boli sme aj na krásnych pútnických mariánskych miestach, zažili sme aj sviatok Malej Gospy - to je sviatok Narodenia Panny Márie a Chorváti ho slávia veľkolepo, na to sa vždy tešíme🙂 Matku Božiu majú vo veľkej úcte a aj preto sú nám sympatickí, že sme si takí podobní. Inak to som nevidela, takú účasť veriacich - to je sila, išli sme na omšu na vigíliu - večer pred sviatkom a nemali sme kde zaparkovať. Bolo tam asi 50 autobusov z Poľska, Talianska, aj od nás a milión aút, celá magistrála upchatá...ani sme sa nedostali na omšu, tak sme išli na druhý deň - v deň sviatku, bolo tam veľa ľudí ,ale aspoň sme mali kde nechať auto. Okrem toho sme tam videli nádhernú Rupnikovu mozaiku - to je umelec - kňaz-jezuita, ktorého práce sa nám veľmi páčia, a robil mozaiku aj u nás v kaplnke seminára v Badíne - NADHERA! Ozaj toľko krásy... Každý deň sme ďakovali Pánu Bohu a ani raz sme sa nepovadili - to je úžasné 🙂 !!!!!!!

lakrimosa
14. sep 2010

@cathy77 úprimne ti "závidím", ako ti je zle... myslím na teba - vás - celý čas 🙂 🙂 🙂 !!!!! si statočná žena a motivujú ma a povzbudzujú tvoje správne postoje!!!!!! Chvála Pánu, že existujú slušní charakterní ľudia, lebo niekedy mám pocit, že som medzi upírmi... Neviem, či ťa moje slová trochu odbremenia od únavy alebo od nervozity z hormonálnych zmien, ktoré sa v tebe dejú, viem, že sama tomu dobre rozumieš, ale aj tak ti chcem povedať, že je obdivuhodné, že to dokážeš zvládať a vydržať... obetuj to všetko za tvoju rodinu, manžela, deti, hádam sa ti to potom bude jednoduchšie prežívať... je to požehnanie, ktoré si si vymodlila, a určite to zvládneš!!!! Keď ti Pán Boh dal také požehnanie, že si otehotnela, dá ti aj sily prekonať toto najtažšie obdobie, neboj sa! No čo už narobíme s tou našou pramatkou Evou, že sa dala zviesť hadom a že preto žena (nielen) rodí v bolestiach... 😒
Ako bolo dnes u dokiho?

@franina to snáď ani nie je pravda, čo píšeš 😒 😒 😒 ! Cahty, Tortelinka, Smejka a Mima ti dobre napísali i poradili, nedaj sa!!!! V centre im ide len a len o biznis, bez citu, lásky a morálky, to všetko je vedľajšie.... Mala si povedať tej sestričke, aby ti dala písomne to, čo ti povedala aj s pečiatkou centra, alebo si to dodatočne vyžiadaj. To by si ju zaskočila 😉 . Stavím sa s tebou, že by sa hneď zmenil ich prístup! Cathy má pravdu, nemôžeme byť najmä v takýchto citlivých veciach neznalé zákona a nechať sa manipulovať!!!!!!! Neboj sa, právo je na tvojej strane a riaď sa aj svojou intuíciou!!!!! Myslím, že by som uvažovala rovnako ako ty.

@tortelinka moja zlatá 🙂 , ako je s tebou????? čo laparka??? ešte berieš antb?

@reisi už som sa obávala, že si "zdrhla" z tohto fóra 😕 , tak som sa potešila, že si sa ozvala 🙂 Ako sa má tvoja princeznička??? Ak sa nevieš rozhodnúť, ako ďalej, pokús sa nechať to na Pána Boha... Viem, že je to ťažké, ale aspoň sa pokús odovzdať mu tento tvoj problém a jeho riešenie, aby ti ukázal cestu. Vieš, niekedy ľudské sily na to jednoducho nestačia... opýtaj sa ho, ako to s tebou myslí a on ti odpovie. Možno nie okamžite, ale určite ti dá veľmi jasnú odpoveď.

@mima263 ahoj, napíš niečo o sebe, lebo neviem nič 😉

@smejka tak čo, ako ste pokročili???????? pošli sem nejaké fotky, nech sa potešíme s tebou 😀

tortelinka
14. sep 2010

no konecne sa nam tu niekto rozpisal 🙂 ,
dnes ma skoro porazilo, konecne som sa urvala z roboty ze idem konecne na tu kontrolu a sestricka ma zastavila ze zajtra je sviatok a neberu nic...no to mi mohlo dojst, nie? tak skusim v piatok

lakrimosa
14. sep 2010

Zajtra je krásny sviatok Sedembolestnej Panny Márie, Patrónky Slovenska 🙂 . Ideme do Šaštína na púť!!! Milujem tú pieseň, čo je zlatými písmenami napísaná v šaštínskej bazilike (je to iba 2.verš, ale uvádzam delú pieseň, ak chcete ,tak sa ju pomodlite):
1) Ó, Mária, Matka naša ó, ty Sedemolestná, my sme tebe za bolesti, vždy povďační zo srdca, máme nad tebou sústrasť, vidiac tú tvoju boľäsť, ktorú si s Kristom trpela tiež i za slovenskú vlasť.
2) My, Slováci, teba Matka, čo Patrónku vzývame, tvoje preveliké bôle najviac v mysli mávame, veď si nás milovala, Bohu obetovala a celý slovenský národ pod ochranu prijala.
3) Zachráň vlasť našu Matička ó, ty Sedembolestná, vyžeň z nej neveru i hriech a všeliaké bludárstva, by sme ťa milovali a na to vždy mysleli, že sme skrze tvé bolesti svú drahú vlasť dostali.

Zverme všetky naše bolesti Panne Márii, našej Patrónke!

lakrimosa
14. sep 2010

@tortelinka hurá, že si na nete! Ako to , že nič neberu? nechápem!

tortelinka
14. sep 2010

neberu vyter lebo to nemoze stat tak dlho a bola som tam po obede

smejka
14. sep 2010

@lakrimosa ahoj 🙂
som rada ze si spat 😉 .....tak si si oddychla.....je to citit.....mna napada pri tvojom opise dovolenky ze je velkym darom ked mas partnera/manzela veriaceho.....ze toto vsetko mozte prezit ako par....ze to tak citite...vnimate 😔 🙂
zajtra si na nas spomen.....ja by som tak potrebovala duchovnu"potravu" 😔 ....chyba mi to
a este mi napada ze nemat dieta a mat dostatok casu jeden pre druheho ma tiez svoj zmysel.....i ked mnohe asi kyvete hlavami ze nie 😕 ......ale ako sa hovori kazdy tuzi po tom co nema 😎 .....teda my sme vstupovali do manzelstva uz s dietatom a preto pocitujeme za tych takmer 5 rokov manzelstva akysi deficit ......byt spolu par okamihov jeden pre druheho .....bez starosti co asi robia nase trojcata 🙂
zelam vsetkym pekny vecer a pozdravujem 🙂

cathy77
16. sep 2010

lakrimosa - som rada, že si už tu. No, aby mi náhodou nebolo málo, tak ma moja "drahá" kolegyna, ktoru som nahodou stretla(lebo som PN) nakazila nejakou pliagou, už 8 dní mrem, najprv to bol silný zapal hrdla a hlasiviek, potom to zišlo nižšie, tie trápne "lieky" čo môžeš v tehotenstve pravdaže nič nezabrali, musela som začať brať ATB od pondelka, dusím sa strašne, lebo u mna to ma stale ten isty priebeh(mam zníženu imunitu), končí to dusením po nociach, tak už týžden len sedim v posteli a už som zabudla, čo to je lahnut a vyspať sa. ja viem, čo na to zabera a čo som brávala, ale teraz nemožem, už sú tragediou tie ATB v 11. a 12.tt. teraz v noci ma strašne pálilo prave rameno, akoby šľachy, len som skuvinala v posteli, dusila sa k tomu a manžel len spal a spal... ako učeníci v Getsemani. i ked som ho zobudila, po minute zaspal... ta nič teda. malý sa ma furt pýta, kedy prestanem brechať a budiť ho po nociach... tak tak fajne sa mám. ale ako si písala, obetujem to za svoje deti - syna aj to nenarodené, aj to v nebi... i ked myslím, že skor ono za mna musí prosiť ako naopak. Buduci štvrtok idem na prvotrimestrialny skrining, najdoležitejšie vyšetrenie v tehu, už som tu o tom pisala... tam mi minule zistili, že je zle... kombinácia špecialneho odberu krvi, z ktoreho kombinatorikou vyratavaju možne vady(žiadne trapne tripple testy...) a veľký, podrobný usg skrining...
smejka - celkom chapem, čo píšeš... nám ked sa syn narodil,sme skoro umreli od unavy a nevyspatosti - narodil sa kliešťami a tak asi aj vyzeral jeho prvý polrok - rev, rev a rev, totalna nespavosť, to decko nespalo nič. ked novorodena ma spať 20hodin denne tak unho to bolo naopak - spal cca 4-5-hodin denne rozdelene do 15min intervalov a nielen mimo spanku aj v spanku sme ho museli mať na rukách. tento polrok sme boli u mojich rodičov lebo sme nemali kam isť a bolo to desne. som si prisahala, ked som odchadzala na výšku, že sa tam nikdy viac nevratim a potom toto - zufala situacia. ja som nemala mlieko z toho všetkeho, nemala som poriadne čo jesť, lebo som sa od maleho nemohla pohnuť, len na záchod(to bol celý prvý polrok jeho života) manžel chodil ešte do výšku, ja maleho v kuse na rukách a mrela som tam od hladu. moji rodičia hoc bývali o izbu dalej, nemali maleho na rukách za cely polrok, nehovoriac, že za cele tehotenstvo sa ma jediny raz neopýtali)ani mater!!!) na jedinu vec, len na mna zazerala, akoby som mala rakovinu. a naše manželstvo si to odnieslo tak, že 4 roky(už aj ked sme sa po roku od nich konečne odstahovali) sme žili v neznašanlivosti, temer nenavisti. že sa to zmenilo a je to teraz ako je, je zázrak... ktorý tu nebudem rozpisovať.... takže malý príklad, ale výrečný, že celkom chápem, o čom píšeš. nič nie je len biele a čierne...

lakrimosa
16. sep 2010

Ahojte baby!!! Púť som neprežila až tak vnútorne sústredená ako som chcela...predstavte si, že počas sv.prijímania tam prišiel akýsi psychopat, postavil sa vedľa arcibiskupa, ktorý dával prijímanie a začal ho ohrozovať a niečo vybľakovať... otrasné!!! chvíľu trvalo, kým ho policajti vyviedli takmer násilým, lebo sa ten blázon nechcel ani pohnúť. Ale poprosila som našu Sedembolestnú o pomoc a cítila som taký vnútorný pokoj a bol krásny slnečný deň... MM vymyslel, že po omši pôjdeme do lesa nakuknúť na hríbiky a to som bola v šoku. Ešte nikdy som nevidela toľko hríbov pokope, kam som kukla, tam hríb. Nazbierali sme 3 veľké koše a 1 menší hríbov za 2,5 hodinky. Dokonca som videla muchotrávku červnú s bielymi bodkami - ako v rozprávke. Panna Mária nám pripravila nádherné prekvapenie🙂 Do polnoci 😀 som to čistila, krájala, smažila, zavárala, sušička nám ešte stále beží a celý byt vonia hubami...

@cathy77 to ma mrzí, že si taká chorá. A čo rôzne bylinkové babské liečiteľské postupy? Neskúšala si? AK máš chytené priedušky, tak si urob zábal z obyčajného oleja, alebo sa naparuj nad harmančekom alebo slanou vodou - s morskou alebo obyčajnou jodidovanou soľou, alebo vypi horúce medové mlieko s cesnakom ak to teraz znesnieš. Kloktaj si hrdlo so šalviovým odvarom - je na to výborný. No najlepší účinok má cibuľový čaj! Je síce hnusný, ale prestaneš kašľať. Olejový zábal - postup: 1) na stôl daj mikroténový sáčik, 2) na sáčik polož bavlnenú utierku zloženú na malý obdĺžnik tak, aby sáčik pod ňou trochu vykúkal na okrajoch (takú veľkosť aby si si to mohla priložiť na prsia), 3) zohrej v panvici do horúca trochu rastlinn.oleja, 4) lyžicou! ho porozlievaj podľa možnosti rovnomerne na utierku - mal by zasyčať. 5) vezmi utierku POZOR je horúca, preto to musíš urobiť tak, že jednou rukou ju potiahneš za prekúkajúci okraj sáčika akoby si ju ťahala zo stola aj so sáčikom a druhú ruku prilož k okraju stola dlaňou hore a na ňu pretiahni utierku aj so sáčikom POZOR sáčik musíš mať na dlani!!! inak by si sa obarila. 6) vezmi väčší sáčik alebo tenšiu igelitku a vlož do nej utierku aj so sáčikom 7) prilož na prsia. Malo by sa ti uľaviť trochu v dýchaní. Mám to odskúšané, zábal možeš aj zopakovať . ATB sú humus a keď máš nejaký chrípkový vírus vôbec nepomôžu.

@smejka dovolenka bola naozaj nádherná v tom, že sme ju prežili v absolútnom vzájomnom súlade, čo je najhodnotejšie na vzťahu. Ale teraz som zasa v stálom strese z roboty. Je to nenormálny stres. Čudovala by si sa, ale ani my nemáme na seba toľko času, čo by sme chceli. A čo tm, nie je veriaci?

lakrimosa
16. sep 2010

@tortelinka dnes ti to zobrali?

franina
16. sep 2010

@lakrimosa takze si mala krasny den vcera, ja som to pozerala na STV1 tam davali nazivo tak som na teba myslela, ze aj ty si tam... bolo to krasne, mne sa velmi pacilo. Potom po sv. omsi som pozerala patra Pia no tiez velmi krasne, a co dokonca ma prekvapila STVcka, dali aj Fatimu, tak som tiez prezila celkom pekny den aj ked choro pri telke, ale duchovne 🙂

tortelinka
16. sep 2010

aj ja som pozerala sv. omsu v telke, aj ked nie cele....zajtra sa mi snad podari rano zajst k lekarke, konecne a poobede sa vrati manzel zo sluzobky...som si akosi odvykla byt sama doma, ale celkom som si to vcera uzila

lakrimosa
16. sep 2010

ahotje 🙂 🙂 🙂 @franina @tortelinka tak to ste ma museli vidieť v tv 😀 , lebo som si všimla, že chvíľu mierila na mňa kamera 😎 😎 😎 no neviem, či ma strihli do obrazu... ja som ten film o pátrovi Piovi pozerala o polnoci v repríze, keď som ukončila spracovanie húb - je to vynikajúci film... pri ňom som si uvedomila mnohé veci - najmä to vyčíňanie Zlého - aj v mojom živote cítim jeho pôsobenie. Najnovšie sa to prejavuje vnútornými otázkami, či existuje posmrtný život. Ja viem, že existuje, som o tom presvedčená rozumovo, nikdy som o tom nepochybovala..., ale ten Zloduch mi natíska takéto sprostosti... tiež také sprosté myšlienky, že načo veriť v Boha, veď je to výmysel a po smrti neexistuje nič... Toto sú jednoznačne útoky Zlého, nikdy predtým som to nemala...Je to otrasné!