icon

Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?

kamilkka
27. apr 2010

Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?

kamilkka
autor
25. nov 2010

@dadenka1 super príbeh 😀

katarina104
25. nov 2010

@dadenka1 aj ja mám doma ten prášok ak budem musieť tak ho použijem 😀 , ale radšej by som ho dala niekomu kto by ho viac potreboval, ja mám už 2 deti 😀

zuzu205
25. nov 2010

Ja som veriaca a aj moj manzel...nie sme fanatici...v nedelu do kostola a tak...ale zijeme duchovne...nas verdikt znel - prirodzenou cestou to nejde iba mozem otehotniet cez umele oplodnenie....odmietli sme obaja...v ramci toho ze sme veriaci a poziadali sme o adopciu.......syna mame doma a keby nam niekto teraz dal na vymenu nasho syna za bilogicke dieta v zivote by sme ho nevimenili.........umele oplodnenie sme neodmietli s financneho hladika, sme dobre situaovany ale z krestanskeho.........a z vlastneho presvedcenia ze nepojdeme po bilogicky detoch cez mrtvoly.....v podstate to krestanske hladisko nas len utvrdilo v nasom rozhodovani........vela ludi nam vycita ze ked sme mali moznost pytaju sa Preco???? Len my dvaja a ten tam hore vie preco??? 🙂.............

zuzu205
25. nov 2010

@emily76 emily to nie je o tom ze nam Pan Boh dal tu moc aby sme vedeli robit umele oplodneie ale je to o tom ze ti oplodnia niekolko vajicok a ked sa umelac podari ostatne casom podotykam uz male plody zlikviduju...cize potrat vedomy ale mimo tela.....rozumies???? Toto je to krestanske hladisko a rozhodovanie.........ze cirkev povazuje dieta za dieta a zivy tvor hned po oplodneni a nie len cirkev....takze je to o potratoch ktore sa tam deju a tisice nenarodenych deti sa jednoducho splachne do zachoda....

gabinkaa
25. nov 2010

@zuzu205 ahoj, náhodou som sem zablúdila a prečítala som si Tvoj odkaz, ale vôbec nesúhlasím s takýmto názorom, je pravda, že katolícka cirkev úplne odmietla umelé oplodnenie, ale aj touto časťou lekárskej vedy je veľmi veľa rodín a ľudí šťastných a na to sa hlavne treba pozerať, neviem ako sa k tomu stavia Pán Boh, pretože to všetko sú len reakcie ľudí, aj keď majú veľké postavenie v cirkvi......ale kto má právo niekoho odsudzovať? ja som tiež veriaca a mám za sebou 2 IVF, bohužiaľ neúspešné, ale zmrazené embryjká som žiadne nemala, treba sa však zamyslieť aj iným smerom, ak lekárska veda vie urobiť transpalntáciu životne dôležitých orgánov, toto nie je zásah do prírody a božích zákonov? a hlavne transplanátcia orgánov pri ktorých darca zomrie, ak sú niektoré embryjká oplodnené, môže sa stať, že aj prirodzene odídu, lebo nemajú toľko sily, aby prežili, to je tak aj u ženy, veľa žien potratí prirodzene pretože embryjká z hľadiska genetického nie sú v poriadku, to je prirodzená selekcia ako v prírode, treba sa nad tým zamýšľať a nie len niečo odsudzovať a posudzovať

tortelinka
25. nov 2010

nemyslim si ze niekto niekoho posudzuje a odsudzuje, baby len vyjadruju nazor, niekto je za, niekto proti, je tazke sa rozhodnut

dadenka1
25. nov 2010

@katarina104 Ani sa ho nedotýkaj... Vysoko účinný!!! 😀

dadenka1
25. nov 2010

@zuzu205 Ďakujem... Tá veta, že by ste ho za bio dieťa nevymenili, to je silné svedectvo a teším sa, dúfam, že raz aj ja budem toto tvrdiť

kamilkka
autor
26. nov 2010

@katarina104 vieš mi prosim niečo napísať o tom prašku?
a odkiaľ sa da zohnať?

emily76
26. nov 2010

zuzu, dovolim si ti trosku oponovat. Je len na tebe, kolko vajicok nechas splachut a kolko sa rozhodnes donosit. Tie, ktore neminies ti predsa zmrazia a pockaju na dalsi pokus/dalsie pokusy. Pripadne ich mozes darovat inej mamicke, ktora by bez toho nedokazala mat deticky. Aj to sa da pokladat za akusi formu adopcie... Ale, je na kazdom z nas, aby sa rozhodol v sulade so svojim vedomi, svedomim a presvedcenim. Vy ste dali domov uzasnemu dietatku a aj to je jedna z ciest, ako sa stat maminkou. Verim, ze ste s nim tak stastni, ako keby si ho nosila v brusku. Pre mna boli moje deticky ludmi od prvej chvile, ako som zistila, ze som tehotna. Nikdy som o nich nerozmyslala a nehovorila ako o "niecom"... takze trochu chapem, o co ide tym, ktori na to hladia ako na "fomu" potratu... Ale rozhodne by som nebrala sancu, ak sa tak rozhodnu, tym, ktori chcu. A tu je to, co sa mi na tvrdosijnom zotrvavani na rozhodnuti, ze umele oplodnenie je zle nepaci. Odsudenie toho, kto si tuto cestu vybral. Prepac, nie kazdy ma v sebe tolko sily a lasky, aby sa rozhodol adoptovat dietatko. Poznam par ludi, ktori sa rozhodli byt radsej bezdetni, ako si vziat dietatko z domova. nechapem ich rozhodnutie, ak by som bola na ich mieste, kludne by som si adoptovala, ale nesudim ich.

cathy77
26. nov 2010

gabinkaa, keby si si ešte raz prečítala zuzin príbeh, nikoho neodsúdila a ani neposudzovala, tobôž nie ostatné dievčatá, ktoré tu prispievajú a sú maximálne tolerantné a chápavé k všetkým názorom.... ked už niekde reagujem, nech mám aj trochu prehľad 😖

katarina104
26. nov 2010

@dadenka1 😀

tortelinka
26. nov 2010

cathy77 ,presne to iste som pisala ja...inak, ako sa mate?

katarina104
26. nov 2010

@kamilkka dá sa zohnať vo sv. zemi ja som tam bola a kúpila som si ho , škrabú ho františkáni zo steny v jaskynke mlieka, kde sa ukrývali Jozef s Máriou na úteku 😉 panne Márii tam spadla kvapka mlieka na zem a jaskynka obelela 🙂 , ten prášok sa používa v malom množstve do vody a pije sa, popri tom sa modlí taká modlitba je pri tom prášku, veľa detí a narodilo ale treba veriť to je podstatné 🙂

katarina104
26. nov 2010

@gabinkaa život sa začína počatím a tie detičky skončili na záchode, no hrôza, neporovnávam transplantácie k deťom je to niečo úplne iné, len toľko, ak Pán nechce, dieťatko ani z umelého oplodnenia nebude. Ja som nemohla mať deti a veľmi som sa pýtala prečo, v tej chvíli sa mi to zdalo byť veľmi dôležité, teraz z odstupom času viem prečo to tak bolo, bolo na to x dôvodov, ale vtedy sa mi to zdalo nespravodlivé, všetko chce čas a dôveru Bohu

katarina104
26. nov 2010

@tortelinka fajn a ty?

katarina104
26. nov 2010

@dadenka1 ak chceš ja ti ten prášok pošlem, čo ty nato? 🙂

modra
Autor odpoveď zmazal
tortelinka
26. nov 2010

este raz sa musim zapojit : SI NA TEME "VERIACE SNAZILKY" nikto ta neposudzuje, nikto nekritizuje baby, nech sa uz rozhodli akokolvek, nechapem preco ti vadi ze ma niekto tento nazor, skratka, niekto je proti...., ak ta vytacame, necitaj to prosim...
inak baby s tym praskom to myslite vazne? nezavana vam to "carovanim"?ja teda moc na take veci nie som

zuzu205
26. nov 2010

@tortelinka Tortelinka dakujem to co si napisala je vystizne.....modra si evidentne zamenila temu........

zuzu205
26. nov 2010

@modra modra tortelinka to velmi dobre napisala ak ta vytacame necitaj...a hlavne neurazaj ...........a temu umele oplodnenie mam az moc dobre nastudovanu, pretoze som doktorka, nie gynekologicka ale z ineho oboru........ 😝

tortelinka
26. nov 2010

uz som si ulozila cislo na urad do mobilu, ale nie a nie tam zavolat...

dadenka1
26. nov 2010

@katarina104 hihi ja mám doma tri skalky cca 3mm kamoška ich nechtami krvopotne naškrabkala... Ale nepijem... Len ich mám pod vankúšom... A pripájam modlitbu desiatok z radostného ruženca

dadenka1
26. nov 2010

@tortelinka aj mne to príde také trochu čarovanie..preto ten prášok /teda ja mám skalku/ nepijem, len si vždy, keď chytím tú skalku poviem, aká tá žena, čo trpela na krvotok..."Ak sa chytím čo len lemu jeho /Ježišovho/ rúcha, ozdraviem..." Ježiš ju uzdravil... A ostatné odovzdám v modlitbe do rúk Boha...

dadenka1
26. nov 2010

Prajem všetkým snažilkám, veriacim aj neveriacim, múdrym a naštudovaným a aj ostatným krásny a PLODNÝ víkendík...

kamilkka
autor
26. nov 2010

@dadenka1 bodaj by sa to želanie splnilo hlavne tebe 🙂
z tvojich ust do Božích uší 😉

reisi
27. nov 2010

ahojte, neskusali ste niektora nosit pasik sv. Dominika? Viem, ze som iny pripad ako vy niektore a poskusali ste toho vela... Ja nan nedam dopustit 😵 Po roku snazenia som si ho objednala, ze skusim ale po par dnoch som ho dala dolu a nenosila, po dalsom roku ked som skusila mozne i nemozne som ho zacala nosit s nadejou a hned prvy mesiac som otehotnela.

tortelinka
27. nov 2010

ja ho nenosim, ale modlim sa tu modlitbu, snad to ma rovnaky efekt 🙂

kamilkka
autor
27. nov 2010

@reisi ahoj 🙂
to je dominika savia?
ja ho mam, ale nenosim...
nosila si ho na krku?

dadenka1
28. nov 2010

@kamilkka Hihi.. Ďakujem, všetkým nám to prajem... Mne tri dni meškala mrcha, tak som sa začala tešiť... Dnes ráno to žiaľ už nebola pravda... Trochu som si poplakala /trochu dosť/, ako každý mesiac... Chcela by som mať takú vieru, aby to tak nebolelo, aby som viac žila prítomnosť a slúžila Bohu teraz a tu...