Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?
Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?
@maminka1986 cirkev uznala rozvody? kedy a kde ?
@bobinka1987 Z ekonomickeho hladiska pre farmako firmy nie, ale z nasho hladiska je to jedna super schodna cesta! Nedam na nativ dopustit. Ja som ho chcela vyskusat uz pred rokmi, ale vzdy som uznala logicke dovody preco radsej stimulaciu. Ale moja intuicia ma nesklamala. Hlavne si vyber CAR, kde maju aj vyborne oddelenie embryologie. Silno drzim palce! 😉
@papinotata Cirkev neuznala rozvody, len byrokraticky ulahcila anulaciu manzelstva, cize jeho vyhlasenie za neplatne. Musia sa vsak splnat objektivne dovody - podla kanonickeho prava. Rozvody nadalej nepripusta. Len ludia, ktori sa tomu hlbsie nevenuju a bohuzial aj media si zamienaju anulaciu za rozvod.
@gennara no, tak ako si to opisala, to aj ja viem...preto som bola zvedala, kde zobrala tu informaciu...
@lienka_1 děkuji, ono je hlavně teda zajímavé, že (nevím jak v SR, ale v ČR) má člověk hrazené 3 pokusy IVF, ale nativ si musí hradit sám... Přijde mu to podobné, jako proč dávat paralen na chřipku, když si můžu vzít rovnou antibiotika ... A nebo dr.nechápal, proč chci řešit endometriozu, když IVFkem se to vlastně celý obejde a není potřeba nic řešit... 😖
@bobinka1987 Uspesnost nativnych cyklov je zo statistickeho hladiska ovela nizsia. Na druhej strane samotny nativ je ovela lacnejsi ako doplatok pri klasickom IVF, ked Ti to "hradi" poistovna.
Ja s endometriozou nemam skusenost, ale kamoska bola pred IVF na operacii a tam jej odstranovali loziska endosky. Len neviem, ci preto, ze mala problemy, alebo preto, aby optimalizovali uspesnost IVF.
@bobinka1987 nativ cyklus je velmi malo uspešný čo som písala s babami :( ono dávaju napr v centre kde som bola, uspešnost že bude 1/3 z oplodnených vajičok-embyrjá ale nie vždy!! ja som mala normalne IVF a mala 22 vajičok z toho 7 embryjiíí čiže presne jedna tretina! jedna znama mala 10 vajičok a len jedno embyrjo! no je to štatistika a pri native možeš mat napr 4-5 vajičok a z toho možno 0 alebo 1 embyrjko možno 3 ale zavisi aj akej kvality ak nizkej a nie po PK tak je mala uspšenost ,my sme mali udajne super kvalitne blastocystu a hne dvyšiel prvy vklad...endometrioza je zakerná choroba velmi!bud sa beru na nu hormony pri ktorých neotehotnieš alebo operačne ale aj tak nanovo narastaju nove ložiská udajne tehotenstvoj je nato super no len ťažko s nou otehotniet prirodzene...ty chceš nativ?moj nazor j to zybtočne zabitý čas a minute peniaze-lebo nemusi vynst,roky bežia a čim staršia žena tym horšie otehotnie a idete do toho znova.znova....
Ahojte 🙂 Po pol roku sa hlasim s 2 novymi vysledkami (ako pokracovanie zo strany 44) 🙂 Takze hrstami doplnkov a upravou rezimu sme zatial dosiahli:
- 4/2015: objem 2,8 ml, počer 28 mil/1 ml, z toho 13 mil. pohyb kývavý, 8 mil. pohyb kývavý na mieste, 7 mil. nekro
- 7/2015: objem 3,5 ml, počet 45 mil/1 ml, z toho 1 mil. pohyb konečne priamy, 17 mil. pohyb kývavý, 14 mil. pohyb kývavý na mieste, 13 mil. nekro
- 11/2015: objem 4,1 ml, počet 68 mil./1 ml, z toho 8 mil. pohyb kývavý, 29 mil. pohyb kývavý na mieste, 31 mil. nekro.
Takze pocty z uplne povodnych 7 mil/ml sa nam podarilo upravit fantasticky na 68 mil./ml, ale kvalita zatial nic moc... Neviem preco keď tam boli v juli aj zdrave, teraz uz nie. Tentokrat uz konecne bude zobrata vzorka aj na kultivaciu. Takze ideme ďalej. Stale verim, ze je nadej na vylepsenie a v pripade ako poslednej moznosti IVF bude aspon lepsie z coho vyberat.
Este sa podelim o jeden dnesny katastrofalny zazitok - po 3 dnoch meskania a presvedceni, ze tentokrat to urcite vyslo, som to dostala, potrebovala som ist nieco kupit do lekarne, kde pri vedlajsom okienku si nejaky pan pytal tehotensky test a nasledne este povedal, ze ked bude pozitivny, ci predavaju aj tabletku po... To ma uplne v tento den polozilo a nezmohla som sa na ine, len tichy plac pred okienkom....
ahojte, absolvovali ste niektorá IUI s darcovskými spermiami?
Aký je názor kňazov na toto? Sú tiež striktne proti tomu? Lebo teda IUI s manželovými čo viem, tak Cirkev toleruje....
Môj manžel má ale azoospermiu, takže to v našom prípade nie je možné...
@kvetinka125 toto sa je najlepsie spytat knaza.A ako sa k tomuto stavia tvoj manzel?Vies,ono je to asi jedno od koho tie spermie su.....tam ide asi o principialnu vec,ale podrobnosti fakt nepoznam.
@kvetinka125 Ahoj, pokiaľ viem, tak toto určite nie. Nie kvôli tomu, že ide o IUI, dokonca my sme boli na IVF a kňaz to chápal. Ale hneď sa pýtal, či je dieťatko biologicky naše, darcovské vajíčka alebo spermie, to je už veľký morálny problém pre nich.
Máme možnosť vyskúšať MESSA TESSE, a tým pádom IFV, ale ja zase prave naopak vidím menšie zlo v IUI preto, že by dieťatko nevznikalo mimomaternicovo v skúmavke, a vznikali by aj viacere embriá .. a tak... ale by to bolo prirodzene v maternici, aj keď teda z darcovských spermíí. Manžel s tým problém nemá...
dievčatá ... normálne to potrebujem zo seba dostať von a nechcem začínať novú tému ... viete o tom, že včera sa v našom parlamente hlasovalo o tom, že umelé oplodnenie sa má stať trestným činom so sadzbou 5 až 12 rokov (pre matku, lekára, otca ... ). To, že to tri "indivíduá" navrhli ešte prekusnem, ale 19 (!!!) poslancov hlasovalo ZA ... až mi prišlo zle 😠
Tak spravni kadehaci, ved podla katolickej cirkvi by ivf malo byt zakazane.
@gagik KDH nie je katolicka cirkev a ti traja magori uz vobec nie. Katolicka cirkev ma moralny problem s roznymi "pokusmi", ako napr. nedavno schvalili v Britanii o genetickej kombinacii az troch rodicov a pod. Z IVF ako takeho neplesaju, ale neodsudzuju ho. Tiez som umele oplodnenie podstupila, rozpravala som sa o tom s viacerymi knazmi a kazdy jeden to chapal. Dokonca jeden pomerne medialne znamy knaz mi doslova povedal, ze Boh nam dal rozum, zvedavost, mame vedu, keby to bolo zle, tak by nam to nedal poznat. Len si musime stanovit mantinely a nezneuzivat nase vedomosti, vid. atomova energia, pomaha i zabija.
Inak toto je zoznam poslancov, ktori hlasovali za a bohuzial, nielen ze nie su to len kadehaci, ale su tam aj zeny.
Pavol Abrhan (KDH)
Jozef Bobík (KDH)
Július Brocka (KDH)
Martin Fecko (OĽaNO - NOVA)
Martin Fronc (KDH)
Monika Gibalová (KDH)
Pavol Hrušovský (KDH)
Erika Jurinová (OĽaNO - NOVA)
Marián Kéry (SMER)
Štefan Kuffa (ex-OĽaNO)
Marián Kvasnička (ex-KDH)
Helena Mezenská (OĽaNO - NOVA)
Jozef Mikloško (KDH)
Jozef Mikuš (KDH)
Ján Podmanický (SMER)
Alojz Přidal (KDH)
Ivan Uhliarik (KDH)
Richard Vašečka (OĽaNO - NOVA)
Pavol Zajac (KDH)
hlavne ze sa bojuje za prava homosexualov..nic proti nim...
vysvetlenie Richarda Vašečku:
"Štyria poslanci z poslaneckého klubu OĽaNO (Jurinová, Mezenská, Fecko, Vašečka) nehlasovali za represie voči ženám, ktoré podstúpia potrat či umelé oplodnenie (ako to niektorí mylne interpretujú či zlomyseľne podsúvajú), ale iba za postúpenie návrhu tzv. zákona o ochrane života do druhého čítania (t.j. aby sa prerokoval vo výboroch a na nasledujúcej schôdzi).
Voči tvrdosti zákona a represiám sme sa opakovane postavili. Tie sa však zo zákona dajú odstrániť až v spomínanom druhom čítaní. Ak by tieto ustanovenia v druhom čítaní neboli odstránené, verejne sme prezentovali, že v takom prípade by sme zákon nepodporili (pozri napr. moju faktickú poznámku - link nižšie).
Poslanca Kuffu sme sa snažili presvedčiť, aby zmienený návrh zákona v takejto forme nepodával. Hoci to sľúbil, na poslednú chvíľu ho bez konzultácie s nami podal. Po predložení a rozprave sme sa teda museli rozhodnúť ako hlasovať. Svojím ZA sme chceli vyjadriť postoj ZA ŽIVOT, nie s navrhovaným spôsobom riešenia.
Ostatní poslanci klubu sa rozhodli vyjadriť svoj nesúhlas s predložením zákona takýmto spôsobom a v takejto forme tak, že sa hlasovania nezúčastnili."
@gennara ako slušne napísať, čo súúúú 😠 ja by som si teda odsedela veľa rokov-za nič,len že som chcela dieťatko, a oni čo sú samá kauza,,,,,oni by si mali ísť 😠 ,,,nepodstatnými vecami sa zaoberajú,,,nech idú pacovať niekam do fabriky za 350eur na tri smeny,,,,,,,,,,,,ježiš ja som sa vytočila,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
@gennara katolicka cirkev je jasne proti umeym oplodneniam, to ze ti par knazov povedalo ze ich osobny nazor je ze ivf ja o.k. nie je oficialnym postojom katolickej cirkvi. Mne zas jeden knaz povedal ze mu mam slubit ze na ivf uz nepojdem, nakolko mi to skodi na zdravi a ze keby sa to aj podarilo, tak stastnou ma to nespravi, takze toto je moja skusenost. Kazdy sa musi rozhodnut podla seba, ja osobne si neviem predstavit ze by som moznost ivf nevyuzila, koli nazoru katolickej cirkvi, aj ked poznam aj takych..

@lienka_1 děkuji za naději....v našem CARu nativní cykly vůbec nedělají, protože je to prý neefektivní... 😒 Asi se tedy zkusime poohlédnout po jiném CARu..