Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?
Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?
@dahra jeeej no super teda tak vam to krásne vyšlo a odpadnem 🙂)vraj prirodzene to je sila xixi no malo to tak byt 🙂)ja by som chcela dat vložit všetky keby je to možné jasne že nei enaraz ale tak..nemusi vynste každe jedno ale aspon 3 detičky by osm brala
@maminka1986 tak na to sa najviac tesim. Dufam, ze sa toho raz aj dockam
@mircalla toto su krasne pribehy...dakujem, vzdy ma to povzbudi, ked pride pozitivny pribeh🙂
My sme uz tiez neni najmladsi a tuzba po dietatku je obrovska. Ci tam je sanca prirodzeneho otehotnenia? Ja si myslim, ze vzdy je, ved aj 1%je sanca 🙂 No, uz sa snazime velmi dlho a ziadny vysledok...ked tuna je to but 100 alebo 0...bud proste tehotna som alebo nie som...nic medzitym nie je:(
Mame aj zopar diagnoz, ja som chudokrvna, mam znizenu funkciu stitnej zlazy, mam gastroenterologicke problemy a trochu vytvaram protilatky voci manzelovym spermiam. Lekar mi vravel, ze nic z toho (okrem tych protilatok) by nam nemalo branit k otehotneniu...no ale aj manzel ma diagnozu: vytvara si protilatky voci svojim spermiam...a to je asi ten dovod preco sa nam nedari.
Uz mame za sebou kopec vysetreni, bo sme chceli najst pricinu a liecit ju...No ja som este nebola na vysetreni priechodnosti vajcovodov a laparoskopii...inak mame uz snad vsetky vysetrenia za sebou (Hormonalny profil, sex.choroby, imunologia, genetika, ovulacia ci mi prichadza, hematologia...vsetko u mna a spermiogram u manzela). Prave rozmyslam, ze ci este otravovat lekara a ziadat si vysetrenie priechodnosti vajcovodov alebo to nechat uz tak a ist na to ICSI.
Su tam nejake kontraindikacie pri nepriechodnosti?
@dancura tak podla tych diagnoz sancu mas. ja som mala nepriechodne vjacovody plus este sactosalpinx, to znamena, ze to vajicko proste nema sancu prejst.
zistia to laparkou, ale podla mna by som to nechala asi tak.....je tam viac inych veci.
ja som mala k tomu dovod, aby som si to dala vysetrit - operacia dermoidnej cysty okolo 30-ky (to je taky zarodok dvojcata, v tej cyste mas normalne kosti, vlasy, zuby), po ktorej sa mi vytvorili na vajcovodoch zrasty - pravdepodobne preto. pokial si neprekonala nejake operacie v brusnej dutine ci gynekologicke operacie a nemala si infekcie - chlamydie, mykoplazmy ci ueroplazmy atd, tak by som to neabsolovala - ono s nepriechodnymi vajcovodmi sa nenarodis, to sa ziska a ma to pricinu
Tusim som ta zazrala na stranke reprofitu, uvazujete nad tym?
@mircalla ja som praveze bola na operacii- vyberali mi pred cca 3/4 rokom polyp v Reprofite v Brne. Ono totizto aj to mohol byt dovod, ze sa vajicko neujimalo..aspon vtedy si to lekarka myslela, kedze sme este nevedeli o manzelovej diagnoze. Manzel ma diagnostikovanych viac veci: malo spermii, malo pohyblivych a hlavne to, ze si vytvara protilatky IgA voci vlastnym spermiam. Ked mi to imunologicka vysvetlovala, tak vravela, ze kazda jeho spermijka je obalena akoby blanou a ta mu zabranuje ist do vajicka...proste, ze sa tam ta potvorka nedostane. Sance na prirodzene otehotnenie vravela, ze nie je...no podla mna je sanca vzdy..len v nasom pripade velmi mala. Este aj ja vytvaram protilatky voci manzelovym spermiam...takze dalsia zabrana :(
A preto uvazujeme o tom ICSI v Brne. Ja som uz psychicky velmi vycerpana a cakat, kedy a ci sa nam to prirodzene podari...to uz nevladzem. Manzel je super, podporuje ma, ale vidim uz aj na nom, ze je z toho velmi smutny.
@kvetinka125 ahoj bola si na iui?
Ja som na rozhodnutie ivf , dozrevala tiazko, nakonec moja hriesna tuzba bola silnejsa, podstupila som ivf 5krat, a pred siestou stimulaciou som sa zacala velmi modlit a pitat Boha na jeho volu, aby mi ukazal co mam robit, odpoved prisla , prisiel neuveritelny pokoj a jasne vnutorne rozhodnutie NIE! Rozhodla som sa doverovat Bohu, ale zly duch nikdy nespi, a pokusenie prislo, dozvedela som sa od znamej, ze jej to vyslo, a ze je tehotna, znovu ta myslenka ma zacala pokusat. Ale vdaka Bohu, Boh bol pri mne, zacala som sa velmi modlit, a ze si otvorim Pismo ako odpoved, a bolo tam tak jasne a zrozumitelne napisana odpoved, ze mi naskocili zimomriavky, uz som vedela ze Nie, a Nikdy viac. Ak neviete ci ano, alebo nie, ,chodte s modlitbou ku Bohu po svoju vlastnu odpoved, dostanete viac ako ocakavate.
@gagik ja sice nie som veriaca, ale napriek tomu som nazoru, ze IVF je nechutne a nemoralne zahravanie sa so zivotom .. a este dobry biznis. Preco nechutne a nemoralne? Pretoze ked dvaja nemozu prirodzene pocat, tak je na to nejaky dovod a obchadzanim tohoto dovodu rodicia akurat VEDOME prenasaju problem na svoje deti. Kvoli svojej sebeckosti. A dost casto este aj za "verejne" peniaze.
Preco sebeckosti? Pretoze na svete je dost deti, ktore by potrebovali rodicovsku lasku ako sol. A je smutne, ze zrovna veriacim to nedochadza. Zjavne je dolezitejsie mat doma "vlastne geny", ako tie vase prikazania.
@zauska prosím ťa,čo je zlé na Ivf? Boh nám dal možnosti-máš slepé črevo?Tak ti ho vyoperujú.Máš zápal,dáš si antibiotiká.Si postihnutý neplodnosťou-aj na sa našlo riešenie.To sú bludy ,aby sme v 21 storočí nevyužívali možnosti nám dané.A neverím,že Boh to tak chce,aby sme boli bez detí.
@maslenka47 velmi lahko je sudit, ked sa ta to netyka...a skutocne nevies, o com hovoris, ake je to peklo nemoct mat deti a cim si tie pary prechadzaju..strasne lahko sa k tomu takto vyjadruje
nemyslim, ze kazdemu ide o len vlastne geny - ale co sa tyka adopcie, je to beh na dlhe trate s velmi neistym vysledkom - osobne neverim, ze tam nefunguju uplatky a podobne - dakujem nie
A inak by som si kludne dieta adoptovala, keby to netrvalo x rokov a nakoniec aby to nedopadlo tak, ze si matka zrazu zmysli, ze ho chce naspat a ja sa mozem ist od zialu potom ako si k tomu dietatu vytvorim vztah rovno obesit....legislativa je v tomto taka aka je
@gagik Citát z vedeckej publikácie: Kochanski-Zaplodnienie pozaustrojowe i biotechnologia: Som si však istý, že naprotechnológia, ktorá je oveľa lacnejšia, účinnejšia a ktorá naozaj lieči neplodnosť, neprináša so sebou takéto riziká pre zdravie a život dieťaťa, nie je škodlivá a nevyžaduje si zabíjanie POČATÝCH DETÍ V MENE PREŽITIA JEDNÉHO. V tejto publikácii bližšie popisuje možné zdravotné problémy, nesprávny vývoj a rôzne poruchy, ktoré sú pri takomto počatí detí vo vyššej miere a o ktorých propagátori in vitro vôbec nehovoria. Pri takomto pokuse sa nikdy nezachovajú všetky oplodnené spermie, takže niektoré sú určené na zánik. Je to v rozpore s 5. Božím prikázaním - Nezabiješ! V okamihu oplodnenia dochádza k vzniku duše človeka. Takže to nie je len cirkevný výmysel. Tento autor poukazuje na naprogechnológiu, ktorá je úplne odlišná od ivf.
@nikuskakri Nerozumiem, kedy sa môžu oplodniť spermie... A ak si myslela oplodnené vajíčka - embrya, tak si predstav, že existuje nativ forma, že ti vyberú len jedno jediné, ktoré ti prirodzene dozrie počas tvojho cyklu, to sa oplodní a embryo sa vloží do maternice. A nikto nikoho v takom prípade nezabíja. To by som chcela vedieť, z ktorého roka je tá publikácia, pretože časy, keď sa vkladali aj štyri embryá a po uchytení sa vybralo jedno a zvyšok "vyškrabovali", sú už dobrých dvadsať rokov preč.
@maslenka47 nemas pravdu, ja som nemohla pocat "len" kvoli nepriechodnym vajcovodom (zrasty z dovodu opakovanych zapalov), ako podla teba taketo nieco odovzdavam na deti, ak ich mam po IVF ???? A poznamke o verejnych peniazoch tiez nerozumiem ...
@kacarina Ja rozumiem. Ten, kto si tým totiž neprešiel, si myslí, že poisťovňa prepláca tri pokusy, komplet, nie len ten smiešny zlomok, pre ktorý sa už pomaly ani neoplatí vypisovať žiadosť. Ale hlavne že masérovi poisťovňa preplatí 5-tisíc eur denne :( Ľudia však budú radšej riešiť "morálku" nešťastných ľudí, ktorým osud nedoprial deti tou príjemnejšou a krajšou cestou...
@gennara áno oprava, oplodnené vajíčka a aká stará je tá publikácia, to naozaj neviem, gagik sa pýtala prečo je to hriešne, tak asi preto a čo v prípade, že sa to neujme? Nové a nové pokusy? Čo asi cíti tá žena? Ďalší neúspešný pokus? Boh chce život a nie smrť, chce nám dobro a my nemáme právo hazardovať s ľudským životom ani počatím.
@maslenka47 tvoj nazor je nemoralny a nechutny a prajem ti aby si ty ani tvoje deti nikdy na vlastnej kozi neskusili co je neplodnos. Btw ja som do verejneho zdravotnictva nasypala tolko penazi ako mozno niekto za cely zivot nie.
@zauska hm, takže teraz si už spokojná,ked ti boh odpovedal?šťastná aj predpokladám na veky bez dieťatka,,,,,,,,,,,,,,,,to Ti držím palce,,,,,,,,,
@maslenka47 no ak Ti je ľúto, že nám verejné peniaze prepácali, aj to nie veľa,,,,,,mne preplatili 3 x, to ma ešte 5 000eur stálo mojich,,,,,,,,,skôr si myslím, že alkoholikom na liečenie je škoda verejných zdrojov,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,no neviem, čo prenesú dvaja ľudia ak sa im podarí umelé- na dieťa? 😕 podla mňa len oveľa viac lásky ,,,a neberú to ako samozrejmosť,,,,,ako mnohé, čo môžu mať,,,,,,,,,,,,,,,neplodnosť je ako choroba,,,,,,,,,,,,s ktorou treba bojovať, to hovoria lekári 😨 no ,dúfam, že nezažiješ ,čo my
@maslenka47 Zuzka,popravde neviem ci si mam mysliet,ze su toto tvoje nazory alebo sa za nickom skryva niekto kto chce len vyryvat. Tak,ci tak..Boh je laska a ver tomu,ze tieto zeny a ja s nimi mame v srdci tolko lasky...lasky k nasmu buducemu dietatku,ktore verime,ze nam Pan Boh da. A ano verim,ze aj v ivf je Boh ten,ktory vdychne tomu malemu embryku zivot...Pretoze ani ivf nemusi vyjst. A existuju metody,pri ktorych doktor pracuje len s jednym vajickom alebo len par..a vsetky sa pouziju...ci pri ivf alebo ket.
Zuzka,prosim skus sa na to pozriet ocami paru,ktory sa nadovsetko miluje a tuzi po tomto dare od Pana Boha. A ako pisu kocky...kto nezazil,nepochpi...naozaj,ono je to tak strasne tazke,ze to pochopi len clovek,ktory si tym presiel. Dakuj Bohu,ak si si tym prechadzat nemusela
@maslenka47 ...je pravda, ze kazdy si tu mozeme povedat svoj nazor, ale nechapem, preco sa vyjadruju k temam baby, ktore nemaju ani sajnu, ake to je nemat vlastne dieta a ake to je, ked sa vam roky nedari...kolko slz ich to stoji, kolko strachu a trapenia, sklamani a bolesti...
Ani jedna zena, ktora sa rozhodovala, ci podstupi IVF alebo nie, to nemala lahke pri rozhodovani, ale pre tuzbu po vlastnom dietati je ochotna urobit cokolvek...
...a lahko sa hovori o adopcii pokial si neni v tej istej situácii... kazda jedna žena, chce najprv vyskusat vsetko, aby mala svoje vlastne dieta...a ako poslednu moznost da adopciu...
A podla mojho nazoru vyhrady a odsudzovanie umeleho oplodnenia su vyhrady nabozenskych fanatikov a nie Boha.
Nechápem, prečo sa v tejto téme vlastne vyjadruješ, ked si tym neprechádzas.
...ked mas nejaké komplexy sama so sebou, rieš si ich inde a nie tu, kde sa baby chodia navzájom podporiť, utešiť a poradiť...a okrem toho, naštuduj si trosku viac o umelom oplodnení a potom sa vyjadruj ...
a najviac sa mi paci keď sa začnú vyjadrovať tie ktoré majú po 2 až 3 deti dristy o adopcii a podobne. Adoptujte si vy keď ste také mudrucke. a vôbec koho sa to netýka naj sa zdrží komentara 😉
Nam Pan Boh nepozehnal dieta prirodzene, umele cesty som odmietla. Po prve preto, lebo som veriaca a verim, ze Jezis dal sv.Petrovi moc. Ta moc spociva v tom, ze aj ucenie Cirkvi, ktore nedava ziadny suhlas k takymto neprirodzenym cestam pocatia ako je ivf je v jeho kompetencii (co zviazes na zemi bude zviazane aj v nebi -to sa tyka aj ucenia cirkvi vychadzajuce z pisma a tradicie)... Ak by ste sli za sv.otcom frantiskom, polutoval by nas, ze nemozeme mat deti ale ivf by nam neschvalil... Som veriaca ne scasti...ze nieco prijimam a nieco nie... Takych je kopec... Aj madona o sebe tvrdi ze je budhistka... No ano..tak ako jej vyhovuje... Ja beriem svoju vueru vazne..nie tak ako mi to vyhovuje...
A po druhe... Aj keby som nebola veriaca, tak do toho nejdem... Je to umele a neprirodzene... Pocat nasilu, nepocuvat svoje telo, stimulovat hormonmi, spajat spermiu a vajicko v skumavke... To nie je cesta prirodzena... V domovoch neskutocne vela deticiek, chudiatka, ktore nas potrebuju, tie nam Boh poslal, aby sme im otvorili srdiecka a nase domovy... A ja by som si mala radsej vybrat nejake skumavkove dieta? A preco? Lebo moje geny? Alebo MOJA krv? Z MOJHO brucha narodene? Cista sebeckost... V lepsom pripade nevyzretost pre uctu k zivotu...
Ani ja nie som taky svatec, aby som sla do domova a vzala 5 postihnutych deti, ktore ma potrebuju... Zial, nemam na to silu ani schpnosti a podmienky... Vzala som si do adopcie tolko, na kolko som si trufla po realnom pohlade na svoje schopnosti.. A som stastna.... Vieru som zachovala, prirodzenost som nepodrazila a stastna som nadovsetko... Moja dcerka je uzasna a ako s muzom zvykneme zartovat, taku uzasnu by sme veru nesplodili...
Mnohe ma budete chut ukamenovat.... Nech sa paci... Na utoky odpovedat nebudem... Budem sa len branit ak budemmat pocit, ze to je konstruktivne a ma to zmysel. Lebo podla toho, co citam, ste mnohe aj tak rozhodnute verit podla seba anie podla oficialneho ucenia...
Ja som podstupila tu podla niektorych z vas dlhu a utrapnu cestu s neistym koncom s nazvom adopcia... Nebola ani dlha ani utrapna ani bolestiva a mala uzasny stastny koniec. Utrapnejsie sa mi zda trapit svoje telo hormonmi a silenim tela do toho, comu sa brani, o peniazoch do toho vrazenych civp verejnych alebo svojich ani nepisem....
Takze pre tie, ktore tuzite pi dietatku a mate respekt pred vecami vyssimi, adopcia je skvele riesenie... Pise zena, ktorej velke a bolestne trapenie naplnit tuzbu po tom, aby sa stala mamou Boh naplnil adopciatkom... Lebo nie je dolezity obal, v ktorom dieta pride,(bio?ado?) ale dieta samotne
@cleo253 tak u nás to nakoniec dopadlo nasledovne:
Svedectvo o tom, ako je Boh verný, aj napriek našej nevere:
My sme sa už s manželom chystali na insemináciu (darované spermie), už som mala za sebou aj hysteroskopiu, všetko ok, už ma stimulovali aj liekmi...
Pred týždňom v utorok (bolo to cca 3 dni pred plánovaným IUI) večer som hovorila Bohu - skôr len tak zo srandy, sama pre seba, a dávala som si takéto podmienky - "dobre Ježišu,ja viem, že čo robíme nie je správne, dobre, veď ak tento týždeň stihnú zavolať z adopcie, že majú
1. dievčatko
2. biele (nemám nič proti rómskym deťom, ale nakoľko sme bieli my, chceli sme len biele dieťatko)
3. priamo z pôrodnice
- tak ja teda (nepovedala som že nepôjdem), ale hovorím, tak si to teda premyslím...
(to boli úplne nerealizovateľné podmienky, nakoľko nám v ten deň bolo povedané, že zase sa nič nenarodilo... a z pôrodnice nechcú dávať, a namiesto 2. ročného čakania v poradovníku na adopciu, čakáme už vyše 3. rokov a nič sa nedeje... preto som ich tak odvážne vyslovovala 😀
... a...
hneď ráno nám volá naša sociálna pracovníčka, a všetko hore uvedené nám ponúkla už v ten deň. Nevedela som , či sa mi sníva, či je to naozaj. Veď o tomto som snívala celý čas čakania na adopciu.
Naša milovaná Emka sa narodila ako zdravé donosené dieťatko, papká, spinká, má 2 týždne, je úplne úžasná a od tohto utorka ju máme doma priamo z pôrodnice. Všetko, o čo som Boha ohľadom adopcie prosila splnil do bodky, dal nám také úžasné krásne dieťatko, hľadím na ňu a rozmýšľam, ako sme si ju zaslúžili ...
Neskutočné, ako Boh všetko riadi, z celého srdca mu ďakujem.
ale tak ide o to aby kazdy bol spokojny ci s adoptovanym babom alebo po ivf. ja som si presla strastiplnou cestou ivf na konci ktorej sa podarilo moje najkrajsie dievcatko na svete, za ktore som vdacna najviac na svete, koli ktoremu sa to cele trapenie oplatilo. A to ze sa to podarilo berem ako dar od Boha.
@kvetinka125 gratulujem malinka nech vám robí radost
@kvetinka125 ja odpadnem... 😀 velmi vam to prajem
Tak ja tiež som absolvovala IVF po dlhom čakani s manželom sme sa rozhodli predsa ist touto cestou...podarilo sa...mame krasneho syna...a verim že je to Boži dar pre nas...

@maminka1986 - ahoj, no z 1.IVF bolo iba jedno embryo, z toho je dnes môj päťročný nezbedník. Z 2.IVF boli iba 2 emryá, prvé sa prestalo vyvíjať v 7tt a z druhého je dnes moja dva a pol ročná krpaňa. Keby to bolo naopak, moj muz by sa dal tazko presvedcit na vklad tretieho, ktoré bolo takmer 3 mesiace zamrazené ☹ No a tretie sa nám zadarilo prirodzene. A to moj chlap má 100% spermií zlého tvaru, ja mám endometriozu a iba jeden vaječník. 😝