Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?
Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?
@mircalla tvojich tuseni by som sa nedrzala, vzdy boli vedla.
Len si lamem hlavu, ked si pisala, ze ta to velmi zaujima, no nevies najst, a predtym si pisala, ze ta to uz nazaujima, vies ty vlastne co chces?
@katharines Uz netrapos prosim ta. Nemas nic a nemas sa uz coho chytit. Inak by si 3 hodiny neuhybala. Chod si sikanovat svoju rodinu, nie ludi na tomto fore. Ty musis byt velmi oblubena v sirokom dalekom okoli.
@mircalla 😂😂😂😂
Ozvala sa "odbornicka". Ten, kto to ozaj chce, ver, ze si blizsie informacie najde.
Suhlasim vsak len s 1 tvojou vetou, a to, ze par, ktory veri v Boha by sa mal ivf a podobnym praktikam vyhybat uz z daleka.
@katharines To som nepovedala, taku terminologiu nepouzivam. Povedala som, ze ano, je to v rozpore s vierou, co je a chapem prco. Ale nediktujem ludom, co maju robit ako ty. Osobne sa nestotoznujem takmer s nicim, co sa nazyva krestanstvo, ono ten povodny koncept konat dobro totalne zabili ludia ako si ty. Ty mas od niecoho ako miluj blizneho svojho daleko ako malokto.
@mircalla tvoje provokacne a rypacske statusy cyklicky koncia ponizovanim a odsudzovanim. 🤔
Takze, prosim ta bud uvadzaj relevantne veci, alebo sa nemame o com bavit.
Podstatu tvojich slov som vystihla, no som rada, ze si to tak pekne upresnila. Nemozem sa vyjadrovat tvojimi slovami, lebo ja, nie som ty.
@katharines Uz ma neoznacuj, strasne vela casu som stratila a uz v tom nemienim pokracovat
@mircalla napodobne
Velmi dobry clanok lekara o ivf
http://www.milujtesa.org/nr/v_kruhu_rodiny/in_v...
@katharines ale prosim Ta, daju fararovi vhodnu obalku, ten im nakaze par zdravasov a mozu ist aj na IVF
@etnatn ....skoro spravne...daju vhodnemu fararovi. Avsak v tomto pripade sa mi straca dovod na nejake respektovanie cirkvi v spojitosti s IVF. Nemam skusenost. Ty mas ?.. Ze ludia v tvojom okoli sa zmieria aj s IVF aj s klamstvom a uplacanim a maju pokojne svedomie? Koli komu tu obalku fararovi davaju?. Koli sebe...fararovi..ci obhajobe pred ludmi ? Rada si precitam...ako premyslaju ludia....☺
@anabella111 ano praveze poznam aj takych, je to vlastne presne to iste ako clovek co si chodi kazdu nedelu odsediet svoje a uz za branami kostola ohovara a podobne...ale tvari sa l, ze je svaty, kryty...cele zle toto
@etnatn ...veru zlé a smutné
no mažte si mažte, ale ked vas, mily moderatori a admini upozornime na istu uzivatelku ktora tu len trapi a uraza zeny, siri dezinformacie, tak to nechate tak...a vedzte, ze ani pre jednu z nas rozhodovanie o IVF nie je lahke a kazda z nas sa poradi hoc aj s knazom a rozhodne sa podla svedomia, nie podla anonymnej uzivatelky tu na MK...ktora sem ani nepatri, lebonie je "veriaca snazilka uvazujuca o IVF". Howgh, uz sem viac neprispejem
Okrem urazok si nicim konkretnym neprispela. Ak si sa rozhodla, co vobec este robis v tejto diskusii? Mas tu tisice diskusii, kde ta podporia. A ked pises o "dezinformaciach" uved aspon 1. Vsetko, co som uviedla je podlozene tak z teologickej i medicinskej strany. To, ze niekto si nevie najst zdroj, to nie je moj problem.
katharines a toto je uz NAOZAJ posledny prispevok mieneny tebe. Vsetko co si napisala v poslednom prispevku, napis v 1. os. singularu a potom si to precitaj. Nie si Boh, ty ma sudit nebudes, ani jednu z nas. Zmier sa s tym ;) A aj s tym ze ani jedna tu o tvoje rady nestojime. ..Maj sa pekne, prajem ti pekny den, a pokoj v duši 🙂
Ahojte...ja k tomu len jedno... tiez sme nemohli mať deti a aj umele oplodnenie ma jemne nahlodavalo... a ono to prislo... a teraz máme 4
...ako brat poznamenal... nevedeli ste začať a teraz neviete skoncit 😅🤣
@mijuska2 nie, ivf je velmi zla cesta. Skus modlitbu sv. Ruzenca kazdy den, post v stredu a piatok o chlebe a vode, citaj kazdy den Svate Pismo, chod kazdy den na sv. Omsu, dobre sa spovedaj a prijimaj Jezisa v Eucharistii. Ked sa prida i tvoj manzel, bude to ovela lepsie. Moze tam byt totiz duchovny problem vas ako manzelov, alebo vasich najblizsich. Ivf, tento problem len znasobi, lebo vecnost je trvala a to, co je teraz, pominie.
A NA ENDOMETRIOZU skus pohladat serrapeptazu (len pozor, ak rano beries zelezo).
@katharines no to hádam nie,,,,

@katharines Ja nemem potrebu hladat nieco, co tvrdis ty. Ty si povinna to poskytnut, pokial to tvrdis, inak zo seba robis niekoho, co klame a zavadza. Ale evidentne ti to z nejakeho dovodu nie si schopna dodat. Asi tusim preco. Ja absolutne nevidim dovod preco by som si mala nieco vyhladavat, co tu tvrdis ty. Mozno si davaj do pozoru svojho manzela a zadavaj mu ulohy.....Vidim, ze si zvyknuta, ze lusknes prstom a ludia maju plnit tvoje prikazy, ale si si ma s niekym pleties