Vložiť 1 alebo 2 embryá?
Ahojte,
Uz stimulujem na IVF a stojim pred otazkou , ktoru ste si asi kladli skoro vsetky babenky z IVF. Kolko embryi ste si nechali vlozit a aky bol vysledok ? Mali ste pri dvojickach ovela vacsie komplikacie?
Dakujem. 😵
@bojovnicka priznam sa, ze ani ja som vsetkemu nepochopila, co si napisala. Ake hazardovanie ???
Ja len neviem pochopit, preco zenam nad 35 rokov odporucaju 2 embrya a mladsim nie ? Ved tie rizika su asi este vacsie u starsich zien. A ked si spominala , ze pri vklade dvoch je vacsia sanca , ale este vacsie riziko ..... riziko potratit ?
To, ze doktori odporucaju vkladat iba jedno , to som viac menej vedela, ale vela krat byva skutocnost ina a babulky maju ine skusenosti a mozno lepsie ako radia doktori.
nám vložili 2. a ujalo sa len 1. embrio, takže ja som určite za 2. 😉 a podľa mňa sa rozhodni podľa svojej intuície a nepočúvaj kadejaké rady , že prečo nie sú 2. embriá vhodné 😖 a mimochodom..... je to v tvojich rukách a ako sa rozhodneš, tak to bude najlepšie.....držím palce 😵
urcite treba vlozit 2 😵
Ahojte. Aj ja momentálne stimulujem, bude to 1. IVF. Mám 37, som rozhodnutá vložiť 2, nakoľko nemám už veľa času na súrodencov. 🙂 Aj kvôli pravdepodobnosti, že aspoň 1 sa uchytí....
Zatial pribudaju , ktore vkladali 2 😵 😵 😵 , ma to utesuje.
deni 73 aj ja som toho nazoru.my mame len tri embrijka a urcite dve pojdu na vklad. 😉 😉
Ahoj Zlatanka, my sme na tom tak isto, zrejme budem mať iba 3 vajíčka... ☹ Trošku som z toho smutná, pondelok idem na odber. Zároveň som aj optimista. Zmiešané pocity...
@jankacajova ahojky 🙂 držím palce aby si stimulku mala čo najskôr za sebou a mala si veľa vajok 😉
my sme vkladali dve embryjká, podľa hladiny hcg vyzerá že čakáme jedno babulko, ale kontrolný utz mám až budúci týždeň... 🙂
@wera Dakujem , ved pomalicky sa hadam dockame aj OPU . A gratulujem k uspesnemu IVF . To bolo prve IVF ? Pridi sa nam pochvalit, kolko drobcekov sa uchytilo .
@jankacajova ďakujem 🙂 toto bolo moje druhé IVFko, pri prvom sme sa nedostali až k transferu...
dám vedieť koľko drobčekov sa uchytilo, snáď budúcu stredu už budem múdrejšia 🙂
ahojte,ako tu čítam nie som sama ..mne tiež vložili 2 embryjka mámskoro 39 rokov....v pondelok som bola na hcg teste na 10 deň a vyšiel negatívny..nálada pod psa ,s mužom sme si aj poplakali..zajtra idem znova ,ale neverím že bude pozit..
@dd2112 to mi je luto ☹ , zazraky sa deju , este treba pockat a uvidi sa ako dalej.
@jankacajova asi som pesimista..zatial žiadne príznaky tehu..akurát ma trochu bolí v podbrušku,,,ale nekrvácam tak možno..nie je tu niekto kto má rovnaké skúsenosti??
ahoj dd2112 @. Tu je moja skusenost. Bude to uz rok co som absolvovala tiez IVF (s metodou ISCI). Vystimulovali mi 16 vajicok, 9 bolo napichnutych, 6 embryi sa uchytilo, z toho 2 mi vlozili. Absolutne sa ma nepytali, ci chcem jedno alebo dve, proste mi tam vlozili 2. Asi na 7-8 den ma zacalo pobolievat v podbrusku. Zacinala som mat zmiesane pocity, hcg z krvi vyslo negativne, tak ako som predpokladala. Na druhy kontrolny som ani nesla, lebo som citila, ze tehotna nie som. O dva dni som dostala menzes. ☹ ☹
Co bolo najhorsie, ze dalsie 4 embrya sa prestali vyvijat, takze nemame ziadne zamrazene.
Takze, toto je moja skusenost. Dufam, ze som ta nenaladila este viacej pesimisticky. Zelam ti zo srdca, aby ti to vyslo. My s manzelom sme sa rozhodli, ze dalsie IVF uz nie, a ak ano, tak minimalne este o rok, aj ked mam 32 rokov.
Psychicky by som to teraz nezvladla, aj ked je tomu uz rok. Momentalne to neriesime. Aj ked pravdupovediac, nie je sekundy, aby som na to nemyslela ☹
Ahoj dd2112, ja som na tom tak isto ako ty, dnes mam 11. den po vklade, vcera som bola na odbere krvi, ale hCG bolo iba0,10, cize malinko......krvacat som este nezacala tiez, podbruško trochu pobolieva......to bol nas stvrty transfer.....
@jankacajova Ak by som mala posledné slabe 2-3 embrijka,tak by som dala vložiť 2.
Ak by som mala vela krásnych emrijok,z ktorých by sa určite išlo aj mraziť,tak dám vložiť len 1.
@samira1 neboj sa samira...moja osobna skusenost po 1.IVF bola taka ista,po neuspechu som si povedala, že ak do toho pojdem opat tak az o niekolko rokov...su to presne 3 roky a ja sa velmi tesim z tohto 2.IVF, oddychla som si, nacerpala nove sily a prislo to na mna samo. akokolvek to dopadne tetokrat viem ze sa stale dokazem pozbierat, obdivujem ale babenky, ktore idu jeden pokus za druhym, moja psychika by to urcite nezvladla. takze nevesaj hlavu, ono to pride samo.
mysiatko, dakujem za povzbudenie a vedomost, ze "v tom nie som sama" . Mozem sa ta spytat, to ze " to pride samo", mam rozumiet, ze si otehotnela prirodzene? alebo 2.IVF sa vydarilo? aky bol u vas problem? u nas andrologicky faktor, cize z manzelovej strany, preto aj metoda ISCI, ja mam slabu formu endometriozy. Mne nic nerobili pred IVF, vlastne iba HP, ten vysiel najprv trocha zle, nasadili mi EUthyrox 50 a potom uz bolo vsetko dobre, menzes mam pravidelny na sekundu, takze vsetko funguje povedali, ze mi nebudu robit nic, ze nema to ani zmysel, kedze manzel ma taky spermiogram aky ma, malo,menej pobyhlive a patologia 85%. absolutne ziadne vysetrenie, okrem genetiky kvoli mazelovi, ta vysla dobre. Hned nas dali na IVF a ISCI. Inak, poznam babu, co mali taky isty problem, jej partner dokonca patologiu 90% a podarilo sa im pred IVF na dovolenke prirodzene 🙂 ono tieto centra a asist. repr. je sakra dobry bisnis
@samira1 ahoj samira, to ze to pride samo som myslela ze chut nieco riesit pride sama, ja som si po 1IVF myslela ze nikdy viac to nepodstupim a sup a som v 2IVF.niesom tehotna ale dufam ze budem.zajtra ma caka OPU tak som mierne nervozna ale uz som to raz absolvovala tak aspon viem co ma caka.u nas ma problem len manzel ma horsi spermiogram tak preto IVF, aj ked v centre nam povedali ze mozeme prirodzene otehotniet, ale môze to trvat rok alebo 10 alebo nikdy. tiez poznam pripady ktore otehotneli prirodzene aj ked lekari ich odpisali, aj som verila ze sa nam to podari pocas tej 3 rocnej pauzy, ale v nasom pripade sa zazrak nekonal. do akeho centra chodis ty?
@mysiatko, ahoj. Pevne verim a prajem ti, aby ti to vyslo, zo srdca.
Mozem sa spytat, ake hodnoty spermiogramu ma manzel?
chodili sme do Gyn-Fivu, a ty,kam chodis? inak, nepaci sa mi velmi pristup aky tam je. Je to tam ako na beziacom pase a dr. Behunova je dost nepristupna, stroha a niekedy az arogantna. Chystam sa zmenit centrum, ale neviem, ci nepojdem z kaluze do blata ☹
@samira1 ahoj samira, hodnoty manzelovho spermiogramu niesu nic moc, ale cisla ti presne nepoviem lebo mam doma len vysledky spred 3 rokov ktore mu robili este v starom centre. z heliosu nam vysledky do ruk nedali takze cisla presne neviem. na 1 IVF sme boli v Kosiciach v splne ale neboli sme tam velmi spokojny tak sme sa na 2 IVF rozhodli ist do HELIOSu v Martine. som tam velmi spokojna, pristup lekarov je neporovnatelny. takze ak nie si spokojna v svojom centre, odporucam pozistovat si co a ako a v po pripade ho zmeniť.
ja som dnes 4 den po prenose bublinky tak sa tesim..prezivam to uplne inak ako po prvy krat tak uvidime...drzim palce aj tebe.papa
ahojte kočky, aj ja stojím pred dilemou jedno či dve..som po neúspešnom 1.ivf-et a o necelé 3 týždne ma čaká ket. Mám 4 zmrazené embrijká, kto vie čo bude keď ich rozmrazia, ale pohrávam sa s myšlienkou na dve..pri prvom mi dávali jedno, poraďte..
@deinad ahoj.ja som tiez mala 1.ivf-et neuspesne a vkladali mi jedno.buduci tyzden ma caka prve KETko a budu mi vkladat dve,mam este 8 mrazacikov,ale uvidim co bude po rozmrazeni 😲 ked ti vlozia dve tak je tam vacsia sanca na to,aby sa ti uchytilo aspon jedno,ale kazdy ma na to iny nazor 😉
Ahojte tak ja som len na zaciatku a od zajtra mi budu pichat diphereline.dost sa bojim a neviem ci to zvladnem.uz teraz sa dohadujem z priatelom ci si dam vlozit jedno alebo dve mam s toho dilemu a to som len na zaciatku fnuk.
@katyka10 tej pripravy sa neboj, to sa da zvladnut, ja som pracovala a na to som ani nemyslela, netreba sa hlavne stresovat a fyzicky prilis namahat. Pri diphereline je to ok, pri FSH faze (ja som mala menopur) uz treba mat vacsiu psychicku pohodu, aby sa vajicka dobre vyvijali a dozrievali. Naucil som sa to pichat si sama a mala som tak pri tom klud a menej som sa bala, kedze som to presne citila, takze s radostou do toho neboj sa. Mna lekar trochu vystrasil tym, ze pre mna je vhodne jedno embryo, ale teraz pred KET zase povedal, ze dve su tiez na zvazenie..takze dilema aj pre mna, este mame cas na premyslanie, tak sa tym nejdem zatial zatazovat, drz sa a keby nieco napis, poradim, ak budem vediet.
@deinad ano dvojnásobná radosť aj starosť ale stojí to za to 😉 mam 152cm a vážila som pred tehu 54kg 😝 . Ale mam kamošku čo ma tiež dvojky a ona je vysoká asi 160cm ale vážila aj váži aj s topánkami 50kg 🙂 Mi sme nadtým ani nerozmýšlali či jedno alebo dve, mala som len 3 embrijká

@bojovnicka ved ja sa nehnevam 🙂 ....a mas pravdu 😉