icon

Vložiť 1 alebo 2 embryá?

jankacajova
4. okt 2010

Ahojte,
Uz stimulujem na IVF a stojim pred otazkou , ktoru ste si asi kladli skoro vsetky babenky z IVF. Kolko embryi ste si nechali vlozit a aky bol vysledok ? Mali ste pri dvojickach ovela vacsie komplikacie?
Dakujem. 😵

deinad
7. nov 2010

@andika10 jeej tak to sme na tom rovnako aj s vyskou aj vahou 😀 to ma tesi, takze by som to mala zvladnut aj ja 😉
ja som mala 8 vajicok, z toho 7 zrelych, oplodnilo sa 6 a dalej sa vyvijalo 5. jedno mi vlozili a 4 zamrazili, pekna postupka 🙂 pri prvom ET som mala 1, a teraz nabera odvahu aj skusenosti od Vas na dve pri KET, tesim sa na to...

andika10
7. nov 2010

@deinad ja som mala 6 vajíčok s toho tri zrelé aj sa oplodnili, dve vložili a to jedno sme dali darovať keď už deti mali rok. Prajem vela šťastia ajtrpezlivosti 🙂

matiasko
7. nov 2010

Ahojte babule 😵
tak s tou vahou a " vyskou" sa prirajam aj ja 😵 presne ako na mna usite 😀
no mne vzdy pri ET vkladali 2 embryjka,nikdy nenavrhli ,ze ci jedno alebo dve a na KET mi vkladali aj 3 s tym , ze tie 2 boli slabe 😒 a uistovali ma ze je tam minimalna sanca skoro ziadna ze by sa uchitili vsetky 3
aj ked musim priznat ,ze pri pomysleni na to ze ,by to tak bolo by som sa asi zblaznila 😲
zial ani jeden pokus nevysiel a tak ma teraz koncom novembra caka dalsi KET ,bude to moj 2 KET v 2 cykle 😵
mame este 5 mrazacikov ,tak snad sa koooonecne podari aj nam 😉
drzim palceky 😉,aby vam to vyslo 😵

deinad
7. nov 2010

@matiasko hm tak to mame podobny termin na KET a som rada, ze nas je tou "postavou" viac, tym padom je viac menej rozhodnute, budu dve 🙂, drzim Ti palce, aby vsetko vyslo 🙂

matiasko
7. nov 2010

@deinad aj ja tebe 😵

mirinda10
7. nov 2010

@dd2112 musis si verit a skusat dalej, mne sa dcerka narodila na 7mi pokus a mala som 40 rokov a 2 mesiace presne ked mi ju dali v porodnici do narucia a oplatilo sa vydrzat a nevzdavat sa, je to nas najvacsi poklad co mame doma 😵 😵 😵

mirinda10
7. nov 2010

@kukulik30 tak predsa sa to podarilo, moc gratulujem k tehu 😵 😵 😵 😵 a pekne si to uzivaj, trpezlivost sa oplatila a priniesla vytuzene tehu

dd2112
8. nov 2010

@mirinda10 ja stále verím prvý pokus nevyšiel teraz idem na druhý koncom novembra,ale včera som si robila test a manžel aj švagriná tam vidia slabú čiarku..taký tieň..tak sa ešte raz testnem a uvidím..hovorí sa,že vela žien otehotnelo po IVF ked boli pod vplyvom hormónov..uvidíme necháme sa prekvapit

mirinda10
8. nov 2010

@dd2112 ano aj ja poznam aspon 2 co im to vyslo po neuspesnom IVF spontanne, tak budem drzat palceky nech ciarka silnie 😵 😵 😵

dd2112
8. nov 2010

@mirinda10 dakujem

matelko1
8. nov 2010

@dd2112 aj ja poznam jednu babu co ivf nevyslo a bola stale pod vplyvom hormonmi a otehotnela spontanne.niekedy to ivf nastartuje organizmus.tak drzim palce aby ti to vyslo... 🙂

holly74
8. nov 2010

Ahojte, mám otázku, dajú sa už raz rozmrazené a deliace sa embryjká znovu zamraziť? Ide o tom, že moje sú (resp. boli) uložené v tých ich skúmavkách, či čo to je, po dvoch kusoch, teda ich aj rozmrazujú naraz. Takže ked mi povedali že tie 2 sa pekne delia, tak som ani nepípla, že zaveďte mi len jedno a druhé šupnite späť na mráz....šlo by to vôbec?

katyka10
8. nov 2010

@deinad tak dipherelin mam 2 inj za sebou a dost ma stipu stipali aj teba?dnes sme boli vybrat v lekarni Gonal 900iu a potom zas dalsie inj.mne picha priatel lebo robi pri predcasne narodenich babatiek tak sa az tak nebojim inj pri nom haha.kedy ides na KET?drzim paste az sa to vydari.

mirka33uk
9. nov 2010

ahojte, ja som mala ET prave dnes a vlozili mi len 1 embrijko (tu v UK moja klinika vklada len 1 vsetkym zenam pod 38 rokov ). ja som mala 11 vajicok, z toho 8 sa oplodnilo ale len jedno sa dostalo az do stadia blastocyst (5 den). Mame este jedno embrijko ktoremu davaju sancu dozriet do zajtra a pokusia ho zmrazit ak bude dobre. Aj keby som mala viacej dobrych embryi tak aj tak by som chcela vlozit len 1. Ja si neviem predstavit mat dvojicky alebo dokonca trojicky - ja budem mat problem aj s tym jednym 😀 ak sa to podari. Vsetkym babenkam gratulujem k uspesnemu iVFku a aj buducim maminkam drzim palce.

deinad
10. nov 2010

@katyka10 ahoj, aj mna to stipalo, preto povedz priatelovi, nech Ti to velmi pomaly strieka pod kozu, vtedy to skoro ani nie je citit, len trpezlivost a cvik, aj ked ja som mala kopec modrin uz na konci, kedz pichas dve injekcie denne, ale to zvladnes 😉, ja idem za dva tyzdne cca, uvidime podla kontrolneho UZ, ci bude vsetko ok, dakujem.

katyka10
10. nov 2010

@deinad no on sa snazi len ja sa vzdy pri vpichu miknem ja uz nezvladam a to mam len 4 inj fnuk.uvidim zajtra ale neda sa zvyknut.

deinad
11. nov 2010

@katyka10 tak si to skús sama, lebo vtedy presne vieš, kedy to ide pod kožu, a najmenej to boli, ked uhol medzi ihlou a bruskom je co najmensi, cize ihlu treba dat co najsikmejsie, stlacit si kozu medzi dva prsty a potom to ide celkom rychlo, vobec si to nepripustaj, mysli na to, ze to je uplne ta najbeznejsia vec na svete, mysli na to, preco to vlastne robis a hned Ti bude lepsie, uvidis 😉

katyka10
12. nov 2010

@deinad krasne si to napisala.dnes mi doniesol ihli tie kratke co si pichaju diabetici a slabunko som to citila.budem brat gonal a ten sa ma pichat vraj presne na hodinu tak sa musim naucit sama pichat perom.

deinad
13. nov 2010

@katyka10 zvladnes to 😉 a perom je to hracka, drz sa a keby nieco, rada poradim.

katyka10
13. nov 2010

@deinad dakujem v pondelok idem na kontrolu uz sa tesim ci nieco zabralo jo dakujem za odpovede a urcite sa este ozvem o radu.

deinad
19. nov 2010

@katyka10 ja idem zajtra na UZ a pohovor s embryologom..ach som zvedava, ako na tom som....

katyka10
19. nov 2010

@deinad ajoj aj ja idem zajtra pocas stimulky na uz a odber.drzim ti paste moja.daj mi vediet ako si dopadla.

deinad
20. nov 2010

@katyka10 dakujem pekne, dopadla som dobre, aspon podla doktorky mam sliznicu "peknu" teda akuratnu a bude dokonale pripravena na prenos embryjka ..termin mam 25.11, presnu hodinu sa dozviem rano, aj sa tesim aj mam obavy..ale to je asi normalne..a u Teba sa to ako vyvija?

katyka10
20. nov 2010

@deinad hlavne sa nestresuj a bud co najviac v klude.jej na moje meniny super mala by som doniest zimu,sneh a tebe tehotenstvo xi.drzim paste az ti to vyjde.ja hm zaujimavo mam dost folikul ale nechcu rast.ale zas hormony mam v poriadku takze uf neviem.v utorok mam zas kontrolu.

deinad
21. nov 2010

@katyka10 asi je to este kratko nie? zaklad je mat vajka, ono sa to rozbehne uvidis, hlavne ze su hormony OK, budem sa drzat tvojej rady, od stvrtka pojdem na PN-ku, ziadne stresy, len domaca pohoda, knihy, TV...a mysliet pozitivne..jo to s tymi darcekmi beriem 😉

katyka10
21. nov 2010

do akeho centra ty chodis?tak ja picham pergoveris a v utorok uvidim co bude.len ja mala predtym bolesti na vajecnikoch a maternici.od vcera jak picham pergo mam velke a silne bolesti.ale do utorka musim vydrzat.veru moja snaz sa mat klud a mysli pozitivne ako si budes hladkat brusko atd...hlavne nerozculovat.i ked u mna s tym bude problem bo moj syn ma vytaca kazdy den haha.ete ze prva trieda nam ide ok.drzkaj sa moja.

diwoska
26. nov 2010

@kukulik30 ahoj prosim ta po kolkych dnoch si urobila testik???dik ja 5den som a teraz urobila a // su tam....

kukulik30
26. nov 2010

@diwoska ahoj...ja som testomanicka, takze po ET som testovala 6.den teraz pri 3. IVF...a pri 2. IVF uz 5.den 😉

kukulik30
26. nov 2010

@diwoska ak su tam //..tak je to velmi dobre znamenie....velmi drzim palceky..ja som si nasla tiez tak skoro // 😵

valery08
26. nov 2010

@kukulik30 blahoželám k tehotenstvu 🙂 . Dávala si si aj lepidielko pri 3 IVF?