Vložiť 1 alebo 2 embryá?
Ahojte,
Uz stimulujem na IVF a stojim pred otazkou , ktoru ste si asi kladli skoro vsetky babenky z IVF. Kolko embryi ste si nechali vlozit a aky bol vysledok ? Mali ste pri dvojickach ovela vacsie komplikacie?
Dakujem. 😵
caute baby, uz to tu bolo spomenute, ale aj mne lekar povedal, ze vyslovene neodporuca a ani to nerobia vkladat dve, az po veku 35 sa vkladaju dve. Je to vzdy riziko pre baby do 35rokov. a ja mu rozhodne verim, vie co robi...resp. rozhodne to vie lepsie, ako ja.
Dievcata ktorej vkladali 2 embryjka?
@desza17 Mne. Ujali sa obe ale jedno v ca. 8tt odislo. Uplne potichucky, jednoducho sa stratilo. Podla dr. vraj uplne normalne, vela, aj prirodzenych tehotenstiev sa takto konci. zena nevie ani o tom, ze bola tehotna.
Druhe sa udrzalo a uz ma nasa bambulka dva roky. Teraz na jesen chceme ist na druhy pokus. mame este 4 nanuky, zmrazene po dvoch. Dame zase vlozit dva.
My me sice v zahranici ale ziadny lekar ti nemoze diktovat ci jedno alebo dve. Dve je v zahranici uz standard, uz koli tomu, ze statisticky sa len malokedy ujmu dva. Ano je tu "riziko" dvojiciek, ale to je tak ako aj pri prirodzenom otehotneni.
@bambulka2015 tiez si myslim ze vklad 2 moze byt uspesnejsi...len sa obavam postoju car
Mne raz vkladali jedno, potom dve embryjka, zatlial sa mi nic neujalo, ale ja mam po 40 tke.
@desza17
Mne tiez vkladali dve, ale len preto lebo som mala len tri vajka, a dve sa opdlodnilo. Bohuzial, mne sa stalo ze to slabe embryo stiahlo so sebou to druhe ☹
Chcela som len povedat, ze niektorej sa podari, ze sa ujmu obidve alebo nie...je to ako ruska ruleta 😨
Drzim Ti palce kazdopadne ci das jedno alebo dve 🙂🙏 verim, ze do tretikrat to das, lebo u teba nebol problém s uhniezdenim
@desza17
Ked sa citis na dvojicky, tak si daj vlozit dve 🙂 ja si myslim, ze tebe by sa ujalo obidve 😎 dostala by si dvakrat tolko radosti a lasky. V nasom pripade, ktore bojuju za babo uz dlhe roky, by som si dala aj stvorcata, lebo deti su celym vesmirom a zmyslom zivota, podla mna....daj si cervene vino, alebo mysi chvost na vyvolanie menzesu. Do tretice vsetko dobre....drzim palce silno! 🙏
Ahojte dievčatá..ja pôjdem na IVF s DV a tiež chcem vložiť 2 embryjká 🙂 Je to moje prvé IVF a veľmi si želám, aby bolo úspešné 🙂
Ahojte baby ja chodím do Žiliny do Gyn fiv. Zajtra mám vklad mám si sama rozmyslieť koľko chcem dať.Urcite dám 2 🙂 a ďalej to nechám na prírodu nak to zariadi už sa aj teším moje prvé IVF.
@radussska1 Ahoj Radusska.. ja som si nakoniec dala vložiť iba jedno, ešte ráno a cestou do centra som bola rozhodnutá dať si vložiť dve, ale lekár mi odporučil, že pri jednom je vyššia šanca na úspech. V prípade tehotenstva môže jeden plod ohroziť druhý a pri potrate jedného, môže ten druhý spôsobiť, že príde k potratu oboch. Bola som na začiatku sklamaná, lebo som si myslela, že pri dvoch embryách bude väčšia šanca.. Po mojom prvom IVF mám doma 11 mesačnú dcérku. Mala som iba dve embryá, to druhé máme v Reprogenesise zmrazené a tento rok plánujem vklad. Držím ti palce, aby ti všetko dobre dopadlo.
My ideme v stredu na vklad no na 100%si dáme 2 ak naše krásky vydržia PK po dvoch neúspesnych pokusoch určite dáme 2.
Ahojte tak dneska som bola na transfere🙂 nakoniec som si dala vložiť len jedno 🙂 dala som na radu odborníkov.Vraveli ze je to silný jedinec tak dufam že všetko dobre dopadne 🙂 Ako ste vy na tom .Je tu niekto kto terás prechádza IVF 🙂.
@radussska1 ahoj, ako si dopadla po transfere? Ja som po prvom neúspešnom ale s darovanými vajíčkami
@mailoabruno Dobrý deň prajem prosím vás a bol úspešný ten vklad 2?Dakujem

@lenka2905 stat sa to moze. Z dvoch mozu byt aj stvoricky 😊 my sme mali 1.ivf dve embrya, neujali sa a 2.ivf dve embrya a krasnu zdravu dcerku 😊 teraz skusame stastie treti krat.