icon

Vynosenie dieťaťa náhradnou matkou z nášho materiálu

anonymka801
29. okt 2022

Príspevok od kamarátky ktorá nemá účet

Dobrý deň.
Je možnosť na SK/CZ/UA dať si vynosiť dieťa náhradou matkou ? Hľadala som nejaké informácie na internete ale len okrajovo. S priateľom chceme bábo ale pre moju fóbiu z tehotenstva dieťa osobne nikdy neporodím. Samozrejme genetický materiál máme svoj a nechceme použiť cudzí. Je mi jasné, že to bude aj dajaké eurka stáť. Vedela by nejaká maminka poradiť kam sa máme obrátiť ?

Strana
z2
slovenka753
30. okt 2022

Na Ukrajine by som sa po obzerala. Maju na takéto veci nastavenú legislatívu.

V CZ by som to neriskovala lebo aj keď uzavriete s náhradnou matkou dohodu a zaplatíte jej nie je nijako právne vynutitelne aby vám dieťa 'odovzadala'. Môže to skončiť tak ze dieťa neodovzda a nijako s nou nebudete môcť pohnúť.

ella2015
30. okt 2022

@miskamicha legálne ako také to nie je, Česi nemajú surogátne rodičovstvo v zákone, je ti využitie len zákonných medzier, to je celé

ella2015
30. okt 2022

@miskamicha v podstate je tam napísané, že oplodníme Vám ženu, ktorú si sem dovediete, oni nič iné neurobia, to je akoby šla hocijaká žena na IVF, len tu budú mať vedomosť, že dieťa nosí cudzím ľuďom

annm81
30. okt 2022

@stefi_k Ako konkrétne by sa tam tá tretia DNA mala dostať?

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
laurita285
30. okt 2022

@bilberryday podľa mňa sa ti tu oplatí napísať ten komentár s tvojím prínosom k téme DNA, možno dostaneš nobelkovku, nájdi prosím na to čas a dovzdelaj celý svet.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
annm81
30. okt 2022

@bilberryday V zásade by mi asi stačilo nejaký odkaz na článok, ktorý to popisuje. Lebo si nedokážem predstaviť ako by to malo fungovať. Áno, už sa narodilo dieťa s troma rodičmi, ale tam došlo k tomu, že sa pri umelom oplodnení nahrádzalo jadro vajíčka jednej ženy jadrom od druhej ženy.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
annm81
30. okt 2022

@bilberryday Tak niečo som našla. Beriem späť, o tomto som nepočula. Určite si to neskôr prečítam. Vďaka.

lulaby1982
31. okt 2022

Nie je to trestné u nás , toto ešte nepoznáme . V iných krajinách by ste možno pochopila , i keď je to neetické . Ak máte fóbiu rozumiem,že to nebude ľahké byť mamou. Opýtajte sa tých kt.robia oplodnenie ,lekárov ako to je.

A adopcia by nebola možná ? Také mimco si vybrať, co si vyberie Vás a Vy jeho a urobíte si životom krásnym.

janka1011
31. okt 2022

@anonymka801 neverím, že toto odporučil nejaký psychológ. Neverím. Obzvlášť keď vie, že je to u nás nelegálne. S fóbiou ju pošle k psychiatrovi a nie toto.

qwerty2
31. okt 2022

@janka1011 Ale veď psychológ určite vie, že na SVK sa to nedá, ale keď sa pani naozaj nevie zbaviť strachu a fóbie, tak pravdepodobne povedal, že nech to skúsia týmto spôsobom niekde, kde sa to dá. To už si musí ale pani nájsť sama miesto, kde sa toto dá podstúpiť legálne.

arivederda
1. nov 2022

.

anonymka801
autor
2. nov 2022

Ďakujem všetkým za odpovede

lenjaona
2. nov 2022

@anonymka801 ak máte v okolí nejakú veľmi blízku ženu ( sestru, sesternicu, kamosku a pod)
Skúste či by nevynosila vaše dieťa, zmluva by sa dala istotne nejako nastaviť
A ponúkli by ste jej niečo za pomoc
Proste by išla na kliniku a dala si to tam vložiť

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
lenjaona
2. nov 2022

@bilberryday možno nie, ale také je riziko aj pri náhradnej matke

skorec1
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2