icon

Využili ste darované embryá?

bykaterina
22. aug 2017

Ahojte sú situácie kedy aj medicína je krátka na určite pary, alebo je zla genetika, zlý materiál ci už zo strany ženy alebo muža.
Vtedy nastáva čas pre sa zamyslieť čo ďalej ??? Adopcia ? darované vajička? darované spermie? darované embryo ?
Pri darovanom vajickach a spermiach je z 1/2 dieťa vaše biologicky. Ale je tu ešte jedna možnosť, ak na adopciu nemáte odvahu alebo máte iný dôvod. Je tu možnosť darovaného EMBRYA. Na SK je trend, že embyá su od párov ktoré už ich nepotrebujú a darujú ich centru. V Brne napríklad v Reprofite je možnosť a vola sa to EMBRYOADOPCIA. Dané centrum poskytuje embrya, ktore sú od mladých darkyň a mladých darcov. Je to vyhoda aj z finančneho hladiska. Prečo ? Keď mate darkyňu a darované vajíčka nemusíte dospieť k tomu že po PK Vám vôbec niečo zostane, čo u embryoadopcii odpadá, lebo maju uskladnené embryá po PK. A od týchto darcov majú aj viac embryí napr. 4 , ktoré si môže rezervovať po vklade - otehotnení a ísť si pre súrodenca z danej ,,várky,,...
VYUŽILI STE DANÚ MOŽNOSŤ ? ČO NA TO OKOLIE ?

Využili ste darované embryá?
bykaterina
autor
8. máj 2019

@ragaca držím palce ❤

ragaca
8. máj 2019

@bykaterina dakujem velmi pekne

kristina_00
8. máj 2019

@bykaterina pekný večer, skúsenosť nemám ale zaujala ma téma ešte som o tom nepočula , o čo tu konkrétne ide a ako to prebieha ďakujem za odpoveď ❤️

bykaterina
autor
8. máj 2019

@kristina_00 cela diskusia je tomu venovana 🙂 a aj baby pisu dovody preco to podstupili, ked budes mat cas precitaj si, odporucam . urcite dostanes vela odpovedi a co nebudes vediet kludne sa pytaj ♥

samrolka2019
4. okt 2019

Ahojte, planujem KET s darovanymi embryjkami v GYN FIV. Baby ktore uz mate darovane babatka chcem sa spytat ci sa na vas babatko podoba aspon trosku. Ci v centre odhadli podobnost darcov s vami. Ci ste povedali v okoli ze mate darovane babatka... pripadne ako riesite otazku - na koho sa podoba?
Mali by sme ist na KET koncom oktobra, ale ja sa tohoto obavam. Tie otazky okolia a hladanie podoby nas dvoch v dietati 🤦🏻‍♀️. Bude ma to dost drazdit asi. Mame uz syna 4r. z darcovskych spermii a ten je uplna kopia mna. Takze tam nikto nic neriesi. 🤷🏻‍♀️

bykaterina
autor
4. okt 2019

@samrolka2019 Ahoj tak žiaľ oni podľa foto nehľadajú darcov ale podľa vieš akých parametrov. Takže môže sa na Teba alebo partnera podobať. No veď nemusíš nikomu vysvetľovať na koho sa podobá. Veď niektore deti ani ľudia sa nepodobajú na svoju rodinu a keď tak povedz že sa ti zdá celá prababka alebo strýko ... Teta... Ale verím tomu že veľa ľudí povie že celá ty a ty sa len usmejes popod fúzy že hej hej 😉

dena22
5. okt 2019

@samrolka2019 ahoj, ja mam 8 mesacnu dceru z DE a je cela ja, nikto an len na chvilu nezavahal, ani sestricky v porodnici, ked mi ju nosili na kojenie

samrolka2019
5. okt 2019

@dena22 ahoj, to je 🥰 uzasne. Dakujem

dena22
5. okt 2019

@samrolka2019 nasa rodina tvrdí, ze podobu ma po mne a povahu po tatovi, btw. pozri tu
https://www.idnes.cz/onadnes/vztahy-sex/ivf-gen...

samrolka2019
5. okt 2019

@dena22 mozem sa este spytat ci si uzivala Prednison pred KET a pocas prveho trimestra? Mne ho v GYN FIV odporucili. Nemam ziadny imuno problem. Zevraj Prednison potlaca moju imunitu aby darcovske embryo bolo mojim telom prijate

samrolka2019
5. okt 2019

@dena22 wow 😁 dakujem.

cuttina
5. okt 2019

@samrolka2019 ja by som si ho nedavala, pokial nemas imunologicky potvrdene, ze tvoje telo odmieta embrya. V dobrych centrach ho uz neodporucaju, lebo potom je telo nachylne na vsetky mozne ochorenia, chripky atd... a tam je vacsia sanca, ze embryo odide v prvych tyzdnoch...

dena22
5. okt 2019

@samrolka2019 ja som mala nasadeny medrol, 8mg, tusim uz 8 tyzdnov pred KET. Je fakt, ze mam nabeh na zvysene cytokíny vplyvom hormonov a BI na spermie, takze ja som to neriskla, i ked centrum na tom netrvalo, ja som isla odporucanou schemou podla jedneho ceskeho reproimunologa, a kontrolovana som bola u Dzurillovej od akcie srdca, cize od cca 5-6 tt. Chorá som nebola, ale vklad boj v máji, cize menej chripok, a nestykala som sa cielene s ludmi, ale to by som aj bez kortikoidov davala bacha, a hlavne, vela som relaxovala so psami v lese, aby ma nikto nestresoval 🙂

ragaca
5. okt 2019

Ahojte co to znamena ze darovane embrya a v zatvorke na zmluve co sa podpisuje bolo hned za tym (4 cykluse)

bykaterina
autor
5. okt 2019

@ragaca odfot to lebo tazko povedat co tam mas napisane kazde CAR ma ine zmluvy

ragaca
5. okt 2019

@bykaterina takto to vyzera

bykaterina
autor
5. okt 2019

@ragaca Nič nie je vidieť čo by to mohlo byť asi

ragaca
5. okt 2019

@bykaterina lebo tam je ze LAB-prijemkyna DE(4 .cyklus) a potom jem len suma kolko sme platili.ale neviem co znamena to vzatvorke.

bykaterina
autor
5. okt 2019

@ragaca Ťažko povedať keď odfotis iba časť textu. Prečítaj si celé čo píšu a určite na to prídeš čo tym.myslia . Vieš to ako keby som ti dala dve slová z Knihy a ty dopln celý príbeh to skrátka takto nefunguje

samrolka2019
6. okt 2019

@ragaca nie je to myslene ze ta darkyna mala 4 cyklus?

bykaterina
autor
6. okt 2019

@samrolka2019 nemoze mat tolko skor ta co prijima asi mala.4. Ale tazko nad.tym meditovat ked to cele nevidi

kikush_ek
7. okt 2019

Sice to nie je presne nasa skusenost, my sme chceli 2 embryjka darovat centru a zevraj kvoli malemu poctu nemozu zobrat, boli po PK a tak sme o ne prisli 😔 Medzicasom sa zistilo, ze by som mozno este 1 tehu mohla skusit ( problemy s oblickami, ale vyse roka po porode uz ani naznak toho, ze z nimi nieco bolo, bolo to rychle zle rozhodnutie z nasej strany ) no uz to nezmenim a som zvedava, ci v kazdom centre odmietnu 2 embryjka.

dena22
7. okt 2019

@kikush_ek no, v kazdom pripade by DE nemali byt od klientov ale od darcov

cuttina
7. okt 2019

@kikush_ek my mame v centre este 7 embryjok, ale neexistuje, aby sme ich mohli niekomu darovat. Ani pravne, ani medicinsky to nejde. To by sme museli od zaciatku vystupovat ako darci a tam su prisne pravidla. Tieto nase preto mozu ostat len pre nasu potrebu. Vsade to tak je. A myslim, ze je to tak spravne.

bykaterina
autor
7. okt 2019

@kikush_ek Niekedy nemôžeš darovať lebo to nie je jednoduché nesplnate vek, musíš si urobiť aj s partnerom vyšetrenia ako darca nie je to také jednoduché. A úprimne ľudia chcú radšej od darcov nie od klientov keď už idu do toho. Nápr aj z dôvodu menšia pravdepodobnosť genetických problémov

kikush_ek
7. okt 2019

@dena22

@cuttina
@bykaterina
Dakujem za vysvetlenie, ona mi to takto nevysvetlila, my sme proste dostali list, ze ci ich chceme darovat, alebo o ne prideme, tak sme sa z muzom rozhodli, ze darovat a ptm volala nas5, ze kvoli malemu poctu to nejde. My sme inak nemali nastastie ziadne geneticke problemy, aspon o nich nevieme, ivf sme riesili jedine z toho dovodu, ze som prisla o iba vajcovody a hned na 1x sa aj zadarilo.

bykaterina
autor
7. okt 2019

@kikush_ek No aj keď nevieš o tej genetike tak či Tak by ste museli ju absolvovať. Pozri na stránke svojho cár čo tam majú napísané aké podmienky pre darovane embryá prípadne darcov.

srdiecko35
8. okt 2019

ahojte, mate skusenosti s dar.embryom v reprogenesis brno?potrebuje info ako to prebieha +cena...amh mam nízke a problém s repro.imuno....dakujem

bykaterina
autor
8. okt 2019

@srdiecko35 Áhoj ako mi kretne tam ti neporadim ale ceny darovanych embryí sú aj na Sk rovnaké ako v CZ a v Iscare majú od malých ľudí nie od párov väčšinou. A prebieha to ako keď ideš na ket ak si u bola. Predtým však vypísete papiere ako o sebe výška váha krvná skupina farbá oči vlasov. A na základe toho vám nájdu také embryo .

srdiecko35
8. okt 2019

@bykaterina dakujem za info.zvažujem aj tuto možnosť, len mam zvýšené nk bunky...a neviem či sa to podarí...skusila som už aj intralipidy, dexamed, imunoglobulín....tak uvidím čo povie dr. dzurillova...