icon

Využili ste darované embryá?

bykaterina
22. aug 2017

Ahojte sú situácie kedy aj medicína je krátka na určite pary, alebo je zla genetika, zlý materiál ci už zo strany ženy alebo muža.
Vtedy nastáva čas pre sa zamyslieť čo ďalej ??? Adopcia ? darované vajička? darované spermie? darované embryo ?
Pri darovanom vajickach a spermiach je z 1/2 dieťa vaše biologicky. Ale je tu ešte jedna možnosť, ak na adopciu nemáte odvahu alebo máte iný dôvod. Je tu možnosť darovaného EMBRYA. Na SK je trend, že embyá su od párov ktoré už ich nepotrebujú a darujú ich centru. V Brne napríklad v Reprofite je možnosť a vola sa to EMBRYOADOPCIA. Dané centrum poskytuje embrya, ktore sú od mladých darkyň a mladých darcov. Je to vyhoda aj z finančneho hladiska. Prečo ? Keď mate darkyňu a darované vajíčka nemusíte dospieť k tomu že po PK Vám vôbec niečo zostane, čo u embryoadopcii odpadá, lebo maju uskladnené embryá po PK. A od týchto darcov majú aj viac embryí napr. 4 , ktoré si môže rezervovať po vklade - otehotnení a ísť si pre súrodenca z danej ,,várky,,...
VYUŽILI STE DANÚ MOŽNOSŤ ? ČO NA TO OKOLIE ?

Využili ste darované embryá?
ragaca
22. okt 2019

@samrolka2019 a ty ako sa citis.Aj ja ti drzim silno palce,aj vsetkym dievcatam.

ivankalaco
23. okt 2019

@ragaca Gratulujem 🙂

bykaterina
autor
23. okt 2019

@ragaca Super nech pekné rastie ❤

samrolka2019
23. okt 2019

@ragaca ja zatial cakam na mrchu aby som mohla zacat brat Estrimax. Takto o mesiac budem dufam 🙏 vidiet // aj ja. Ja to skusim bez Prednisonu. Velmi sa z teba tesim

bykaterina
autor
23. okt 2019

@samrolka2019 Držím Palce 🍀❤

sevcikovaa
23. okt 2019

Baby daroval tu prosim niekto embria?

bykaterina
autor
23. okt 2019

@sevcikovaa ak chces darovať embryá musíš spĺňať podmienky. A musí súhlasiť aj partner

ragaca
23. okt 2019

Ja mam len obavy ze aj napriek dvom ciarkam na tom teste aj ked jeden je slabsi ako ten druhy,ze hcg nebude dostatocne vysoke.

cuttina
23. okt 2019

@ragaca aj miniaturna ciarka, pokial nezacne slabnut, sa pocita. 😍 Hcg moze byt aj velmi nizke, uz boli take pripady a vsetko bolo v poriadku. A ked uz embryjko uvidia aj na ultrazvuku, ze je tam, kde ma byt, polka cesty vyhrana. 😊Moc drzim palce! ❤️

ragaca
23. okt 2019

@cuttina dakujem este si zajtra rano orobim test to bude 13D po ket a uvidim aky bude.

ragaca
25. okt 2019

Ahojte dievcata ja som bola dnes na krvy a to cakanie na vysledok sa oplatilo mam pozitivne a hcg mam 640.

bykaterina
autor
25. okt 2019

@ragaca Super tak nech pekné rastie a o chvíľu ❤ bude

ragaca
25. okt 2019

@bykaterina dakujem 14.11 mam ist na ultrazvuk

bykaterina
autor
25. okt 2019

@ragaca No to sa ani nenazdas a 14 je tu 😉

ragaca
25. okt 2019

@bykaterina to hej len sa cydujem ze uz na krv nemam ist ina ne ten ultrazvuk.

bykaterina
autor
25. okt 2019

@ragaca No veď o 2t už budeš mať hroznej vysoké hcg. Tam už sa sleduje plod a srdiečko.

ragaca
25. okt 2019

@bykaterina a nemoze sa stat ze by to kleslo hcg?

bykaterina
autor
25. okt 2019

@ragaca Môže keby si potratila a tehotenstvo by neprosperovalo. Vtedy môže klesať. Ale ty sa takými hovadinami ani nezaoberaj 😉 mysli pozitívne že ak bude už srdiečko

ragaca
25. okt 2019

@bykaterina len nech je vsetko ok.a jest mozem hoci co?alebo uz sa musim kontrolovat co jest.

bykaterina
autor
25. okt 2019

@ragaca No všetkého zmierou jasné že môžeš ale pozor na bylinkové čaje Aby nevyvolali sťahy maternice. Vitamíny si daj a pekné céčko užívaj Aby si nebola chorá 😉 dávaj na seba pozor.

ragaca
25. okt 2019

@bykaterina ok dakujem.

samrolka2019
5. nov 2019

@ragaca ahoj, ako sa vam s bublinkou dari? Ako sa citis? Ja idem tento stvrtok alebo piatok na kontrolu sliznice a vklad bude dufam na druhy tyzden. Uz sa neviem dockat

ragaca
5. nov 2019

@samrolka2019 ahoj vobec neviem lebo naposledy som bola 25.10 ina na krvy a az 14.11.idem na ultrazvuk.ale inak sa citim tak vseliak ked sa najem tak ma boli strasne zaludok ,obcas sa zacnem dost potit.

efran
11. nov 2019

@1vivien1 uplne s tebou súhlasím. Ja aj muž sme v poriadku, len kvoli prekonaným zdr.ťažkostiam sme museli 2.bábo odkladať a nakoniec mám slabú hodnotu hormonov, i napriek pravidelnej menštruácii aj ovulácii sme museli po neúspešnom IVF zvážiť darcovský program. Mužove spermie a darované vajíčka od mladej a zdravej darkyne. (za čo som jej nesmierne vďačná, veď dať sa stimulovať a následne uspať je veľká vec) 4.11. som absolvovala transfér 5 dnovej blastocysty a 14.11. idem na krv. Som zvedavá, či sa nám to podarilo na 1x, alebo či budeme opakovať. Ešte máme 2 mrazáčikov. Určite toto je lepšia cesta ako adopcia, aspon pre nás. Minimálne bábo bude mať 50% po tatovi. My to nemienime povedať nikomu, i napriek fantastickým rodinám a úžasným priatelom. Je to naša súkromná vec a moje pocity sú od začiatku procwsu také ako pri IVF. Vobec neriešim ani v hlave, že mám darované vajíčko. Bábo bude rásť vo mne, ja budem ovplyvnovať svojou stravou, DNA a náladami jeho vývoj. Takže kedykolvek by som išla do toho opať. Želám vám vštkým správne rozhodnutie a hlavne dobré správy 🙂

efran
11. nov 2019

@samrolka2019 mne prednisol nasadili bez pýtania sa. Nemám žiadny problem pri braní, len priberám :(

efran
11. nov 2019

@ragaca ja idem 14.11. na krv 🙂

ragaca
11. nov 2019

@efran nech ti to dobre dobadne ja som bola dnes na ultrazvuku a cakam dvojicky.aj fotku mi dal.

efran
11. nov 2019

@ragaca Jéééj. to je skvelé. Teším sa s tebou. Ked nám toto nevyjde, tiež si dám vložiť posledných 2.mrazáčikov naraz 🙂

bykaterina
autor
11. nov 2019

@ragaca Super tak gratulujem ❤ hlavne nech ste zdraví

ragaca
11. nov 2019

@bykaterina dakujem aj ja ti drzim velmi palce.