Využili ste darované embryá?
Ahojte sú situácie kedy aj medicína je krátka na určite pary, alebo je zla genetika, zlý materiál ci už zo strany ženy alebo muža.
Vtedy nastáva čas pre sa zamyslieť čo ďalej ??? Adopcia ? darované vajička? darované spermie? darované embryo ?
Pri darovanom vajickach a spermiach je z 1/2 dieťa vaše biologicky. Ale je tu ešte jedna možnosť, ak na adopciu nemáte odvahu alebo máte iný dôvod. Je tu možnosť darovaného EMBRYA. Na SK je trend, že embyá su od párov ktoré už ich nepotrebujú a darujú ich centru. V Brne napríklad v Reprofite je možnosť a vola sa to EMBRYOADOPCIA. Dané centrum poskytuje embrya, ktore sú od mladých darkyň a mladých darcov. Je to vyhoda aj z finančneho hladiska. Prečo ? Keď mate darkyňu a darované vajíčka nemusíte dospieť k tomu že po PK Vám vôbec niečo zostane, čo u embryoadopcii odpadá, lebo maju uskladnené embryá po PK. A od týchto darcov majú aj viac embryí napr. 4 , ktoré si môže rezervovať po vklade - otehotnení a ísť si pre súrodenca z danej ,,várky,,...
VYUŽILI STE DANÚ MOŽNOSŤ ? ČO NA TO OKOLIE ?

@bykaterina ano to mas pravdu - v AU. az teraz pozeram ze to bolo dva mesiace dozadu 😢
@ingelika78 v pohode však nemáš čas byť na MK
@bellabelluska ahoj môžem sa spytat tiež ideme do reprogenesis DE chcem sa spytat tam ponúkajú embryo od mladých darcov alebo od párov ktoré už embryo nechcú. Ďakujem
@sulinka333 Od mladých darcov. Pár, ktorí už nechce svoje embryá, tie sa zničia, nedajú sa darovať.
@ivankalaco nemáš pravdu centra majú k dispozícii aj od párov ktore už nechcú svoje embryá len musia spĺňať podmienky
@ivankalaco tak to je super. Už sa teším verím že sa to podarí.
@bykaterina Ja som sa nato osobne v centre pýtala. Darci vajíčok a spermií musia spĺňať prísne podmienky a vek do 25 rokov. Málo kto rieši IVF v takom mladom veku a ak áno, tak má nejaký problém, pre ktorý ho rieši, tak že nie je vhodným darcom. Mimochodom písala tu na MK raz jedna žena, že sa rozišli s partnerom a majú veľa embryí v mrazáku a že ich chceli darovať a že sa to nedá, že ich centrum musí zlikvidovať.
@butterfly333 Ahojky, držím ti palce, nech ti to čakanie rýchlo ubehne 😘
@ivankalaco zaleží od centra, niekde je to tak, niekde inak a malokde to priznaju
@dena22 Kvalita vajíčok po 30-ke prudko klesá..po 35 veku ženy je len 25% kvalitných vajíčok. Centru ide o to, aby sa chválili svojimi úspechmi, neriskovali by..Určite žiadne centrum by to nerobilo..veď väčšina IVF sa nepodarí práve kvôli tomu, že nie je geneticky v poriadku embryo. Veľa som o tom čítala, lebo my sme boli rozhodnutí aj pre DE..
@ivankalaco urcite ano, je to buzines a ako vravím, niektore sa tym ani netaja
@ivankalaco pozri si centra darcovia do 35 r atď a bola som vivai krat s datovanymi vo viacerých centrách. Tak viem ako to frčí vo viacerých centrách. Veď n ask sa čakalo ja rok na darkynu , v CZ ich majú omnoho viac k dispozícii aj teraz aj v minulosti
@bykaterina Ja som čakala na darkyňu 4 dni.. Možno na SK, ale v ČR môže byť iba mladá darkyňa.. moja mala 24 rokov..
@ivankalaco áno v CZ to je iné tam je darcov dosť a preto majú darované embryá od mladých darcov. A tým že tam robia soft dosť ani tie páry nemajú čo darovať... využijú väčšinou čo majú do tla
Tak dúfam že v nám v brne nájdu mladých darcov to si môžme vybrať aj vek darcov?
@butterfly333 v Brne majú mladých darcov väčšinou vs. A tým že je to študentov Mesto tak oni chodia darovať Matros. Treba sa a n ato pozrieť že tam je viac veci čo musí pasovať nie iba vek aj krv aj farba očí vlasov ... takže netreba to brať že ich majú z každého 1000 darcov
@bykaterina ty si v tom asi vyznáš vieš ešte poradiť čo a ako pri výbere čoho sa držať a tak. Vieš toto je naše prvé ivf a hneď s DE.
@butterfly333 ako tam mas jasne co udavas do dotazniku, vek vaha vyska farba oci, farba vlasov, dosiahnute vzdelanie, a krvna skupina - tomuto vsetkemu doladia daných darcov, viac nevies ty ovplyvnit a prebieha to ako priprava na KET
@bykaterina tak príprava na ket neviem ako presne prebieha keďže som to ešte neabsolvovala no niečo si tu nájdem a preštudujem čo ma čaká.
@butterfly333 dohodnete sa či ideš s liekmi alebo bez v určitý deň ideš na kontrolu a dohodnete sa ak bude sliznica ok kedy bude vklad. To je celé neboj všetko ti vysvetlia len sa pýtaj dr všetko čo nevieš
@bykaterina a čo je dobré na sliznicu okrem alchemilky tu cez ms pijem.
@butterfly333 bylinky vyluc uplne ak mas problem daju ti estrofem alebo estrimax,
@bykaterina ok ja už len dojedam vitamíny ktoré mám doma.
@butterfly333 vitaminy kludne , ak mas malo decko daj , listovku kyselinu alebo kup prenatalne vitaminy
@bykaterina no beriem d3 5000 lebo minulý rok som bola na reprodukčnej imuno zistili mi zvyšene cytokiny nízke iGg malo cit D. Brala som aj injekcie igamplia. Teraz 3.2 som bola na reprodukčnej imuno na kontrolný odber čakám výsledky. Sám trombofiliu mutáciu MTHFR C677T homozygot a ďalšie. Takže beriem nie čistú kyselinu listovu ale folat čiže femibion čistý inositol a ďalšie vit.
@butterfly333 hej to pri tej mutacii treba, tak uvidis co povie imuno co pridas
@bykaterina v mojom ceskom centre moze byt darca do 35 rokov. Po 35-ke sa zhorsuje kvalita a po 37-cke to uz ide prudko dole kopcom. Nikdy by som nesla do centra, kde davaju embrya od parov, co ich uz nepotrebuju. Darca v dobrom centre je kompletne vysetreny, musi splnat rozne podmienky (aj psychologicky a geneticky profil). My mame napr. tiez este zmrazene embryjka a vajicka, ale nikdy by som ich nemohla darovat, aj ked moja kamaratka by bola veeeelmi rada, lebo by som uz nesplnala podmienky. Na to musi byt darca vopred vedeny, sledovany a je aj za to zaplateny. Takisto u spermii, ktore sa tiez vysetruju viacerymi metodami.
@cuttina to čo píšeš je z časti pravda. Každé centrum berie materiál do cca tých 35 rokov. Nie viac. To že by si ty nešla do takého centra jedna vec mnohé páry ani nevedia že niečo také je mozne. Ďalšia vec mnohé páry ani nechcú darovať z morálneho hľadiska. Ďalšia vec v každom centre sa vyšetrujú darcovia aj ty čo idú darovať svoje embryá áko pár dorobia si dané vyšetrenia. Ďalšia vec ty nemôžeš darovať materiál druhému páru robí sa to všetko anonymne. Veď tá tvoja kamarátka keby už išlo o to nemusí mať ani rovnaku skupinu krvi ako ty a to nehovorím o faktore krvi. Takže je to trošku inak ako píšeš
@cuttina a ešte jedná vec vôbec sa nesleduje darca po psychológickej stránke. Po genetickej iba z časti základné vecí.

@ingrid0105 tak to je dobré 😊