Využili ste darované embryá?
Ahojte sú situácie kedy aj medicína je krátka na určite pary, alebo je zla genetika, zlý materiál ci už zo strany ženy alebo muža.
Vtedy nastáva čas pre sa zamyslieť čo ďalej ??? Adopcia ? darované vajička? darované spermie? darované embryo ?
Pri darovanom vajickach a spermiach je z 1/2 dieťa vaše biologicky. Ale je tu ešte jedna možnosť, ak na adopciu nemáte odvahu alebo máte iný dôvod. Je tu možnosť darovaného EMBRYA. Na SK je trend, že embyá su od párov ktoré už ich nepotrebujú a darujú ich centru. V Brne napríklad v Reprofite je možnosť a vola sa to EMBRYOADOPCIA. Dané centrum poskytuje embrya, ktore sú od mladých darkyň a mladých darcov. Je to vyhoda aj z finančneho hladiska. Prečo ? Keď mate darkyňu a darované vajíčka nemusíte dospieť k tomu že po PK Vám vôbec niečo zostane, čo u embryoadopcii odpadá, lebo maju uskladnené embryá po PK. A od týchto darcov majú aj viac embryí napr. 4 , ktoré si môže rezervovať po vklade - otehotnení a ísť si pre súrodenca z danej ,,várky,,...
VYUŽILI STE DANÚ MOŽNOSŤ ? ČO NA TO OKOLIE ?

@cuttina nezopakovala iba vyvraciam čo ty píšeš. Dotazník nie je vyšetrenie
@bykaterina nechcem sa tu dotahovat, ale citaj, co pisem. Pisala som geneticky/psychologicky profil, tak si to mozes vyguglit, co to znamena. A hlavne, ja pisem z vlastnych a overenych skusenosti, dost som v tom isty cas zila.
@cuttina myslíš že ja nie? Nezakladala som tú tému pre nič za nič. Viem o ivf dosť na vlastnej koži
@bykaterina prepac, ale ty si asi dost stahovacna. Za kazdym mojim komentom vidis nejaky utok, alebo ze ti nieco naznacujem. Ja som pisala len o SEBE, nemyslela som, ze ty nevies tiez. Verim, ze aj ty mas dost informacii.
@cuttina ja vzťahovať na určite nie som ☺️ len nemám rada dezinformácie. Potom si kočky z toho zmätene. Pekný deň prajem 🤩
@butterfly333 alchemilka a materska kasicka na sliznicu, urcite lepsie ako estrimax
@vanilka3 ako Vam to dopadlo, podarilo sa Vam otehotniet s darovanymi vajickami
@matatina79 ahoj, my sme mali len darovane spermie, nie vajicka. A nevyslo to.
@matatina79 ja mám 5 mesačnú dcerku zdravú, krásnu. podobá sa na nás vsetkych. 🙂
@bykaterina Ahojky, neviem či chodíš ešte na MK, ak áno mohla by som ti napísať IP?
@janie7 ahoj kľudne môžeš
@ivankalaco co sa tyka darovania embryí da sa viem to na 100% len to musia chciet obaja 😉

@bykaterina o com pises? V podstate si zopakovala, co som napisala. Co sa tyka kamaratky, nemozem darovat aj z toho dovodu, lebo to musi byt anonymne. Aj keby sme zrovna mali rovnaku krvnu skupinu. V nasom centre sa zistuje, ci dana darkyna/darca mali nejake psychiatricke diagnozy, psychicke problemy. Je to len dotaznik, ale aj to je nieco. A ano, moj nazor, urcite by som nechcela od nejakeho paru, ktory nebol riadne vysetreny. Napr. ja som uz mala cez 35 rokov, nikde som neuvadzala, ci mam nejake problemy, ci uz geneticke al. psychicke a aj napriek tomu, ze by mohli byt moje vajicka este ok, bolo by to maximalne nefer voci prijemcovi, ktory si za to poriadne zaplati, nehladiac o tom, co podstupuje. A to so myslim, ze aj keby som mala v tom case 30...