Využili ste darované embryá?
Ahojte sú situácie kedy aj medicína je krátka na určite pary, alebo je zla genetika, zlý materiál ci už zo strany ženy alebo muža.
Vtedy nastáva čas pre sa zamyslieť čo ďalej ??? Adopcia ? darované vajička? darované spermie? darované embryo ?
Pri darovanom vajickach a spermiach je z 1/2 dieťa vaše biologicky. Ale je tu ešte jedna možnosť, ak na adopciu nemáte odvahu alebo máte iný dôvod. Je tu možnosť darovaného EMBRYA. Na SK je trend, že embyá su od párov ktoré už ich nepotrebujú a darujú ich centru. V Brne napríklad v Reprofite je možnosť a vola sa to EMBRYOADOPCIA. Dané centrum poskytuje embrya, ktore sú od mladých darkyň a mladých darcov. Je to vyhoda aj z finančneho hladiska. Prečo ? Keď mate darkyňu a darované vajíčka nemusíte dospieť k tomu že po PK Vám vôbec niečo zostane, čo u embryoadopcii odpadá, lebo maju uskladnené embryá po PK. A od týchto darcov majú aj viac embryí napr. 4 , ktoré si môže rezervovať po vklade - otehotnení a ísť si pre súrodenca z danej ,,várky,,...
VYUŽILI STE DANÚ MOŽNOSŤ ? ČO NA TO OKOLIE ?

@stastenka42 Napriklad mojej kamaratke celej rodine testovali geny koli rakovine, kedze mali v rodine zopar deti ktore dostali postupom casu rakovinu. Je to urcite extremny pripad, nestava sa casto, ale napriklad pri takomto teste by hned vyslo najavo, ze to nieje biologicke dieta. Ja som si napriklad nechala testovat geneticke mutacie krvi, zrazanie, tam by sa to teoreticky tiez dalo zistit... aspon to by boli moje obavy. Ale je to asi malo pravdepodobne.
@stastenka42 aj ja som tvrdila adopcia nikdy, ale vdaka nej mam krásnu dcerke,keby si nemohla mať ani len z dar.,tak by si nemala na adopciu taký názor, aj ja som mala kým bola aká taká šanca, keď žiadna adopcia je niečo, pri tom si človek uvedomí,, ako treba pomôcť aj iným, až dakedy sa hanbím že keby som mala bio dieťa ani by ma nenapadlo adoptovať, aj tam sa dieťa dá krásne vychovať, akú našu a ten pocit ze niekomu ešte pomôžeš sa nedá opísať čo mi každý deň hovorí že ma ľúbi, vďaka nej sme všetci Šťastní
@takaaa vidim ze velmi Malo o Tom vsetkom vies. Pri darovanych sa zistuje a nafasuje aj krvna skupina. A preco by niekto kto chce darovane embryo Mal riesit eticky a moralny aspekt paru ktore priklad Maju jedno dieta a uz nechcu? To je v prvom Rade ich moralny problem nie paru ktory chce darovany material. Ja byt tebou si riadne nastudujem problematiku potom sa zapajam do diskusie
@karkana urcite aj osvojenie je super aj ked nie pre kazdeho to si povedzme rovno. Ale nebud na seba taka ze by ta ani nenapadlo adoptovat keby si mala bio, ved je kopec parov co roky cakaju na tu moznost a ty by si im ju predlzila 😉 takze ja tato minca ma dve strany ♥
@bykaterina geneticke mutacie krvi nemaju nic spolocne s krvnou skupinou.
@bykaterina krvnu skupinu som tu nikdy nespominala.
@takaaa ty uz ale ides myslim do extremu. Ano je tu ta moznost ale kolko statisticky.. ja chapem ze sa aj pary nad tymto zamýslaju..
@bykaterina ja viem, preto uvadzam vo svojom komente, ze je to malo pravdepodobne, ze k takemuto testovaniu vobec dojde. Bola to odpoved na otazku pri akych chorobach sa mozu testovat geny.
@luna379 vybera sa podla krvnej skupiny nastuduj si problematiku 😉 a teiz si precitaj celu diskusiu, lebo ja som to pisala predtym v komentaroch ze je moznost napr. pri nejakom darovani organu - chorobe ze sa to moze prevalit
@takaaa ale rodicom je jasne ze ked ma pol rodiny takyto problem je jasne ze ich dieta to nebude mat kvoli ich rodine.. ved pradsa je to uplne iny DNA material. akze asi dam tazko otestovat dieta na danu ,,vadu,, mojej rodiny, nie ?
@bykaterina no ano. Preto to je priklad ako dieta moze odhalit pravdu, ale zase velmi malo pravdepodobne. Napriklad dane dieta je uz v rozumnom veku. Vsetci v rodine sa daju testovat na odporucanie lekara okrem neho. Nebude mu to podozrive? A ak sa testovat da, tak je po vsetkom. Tak, ci onak. Ale ako sme spominali pravdepodobnost, ze sa nieco take vobec stane je velmi miziva.
@takaaa no myslim ze vela ani dospelých ludi by sa nad tym nezamýšľalo ze preco sa neda testovat.. ved mnohe rodiny sa bavia skor o pocasi ako o beznom zivote.. ak si bola na genetike tak tam zistis ze prd vies o rodine kedy kto potratil, akymi chorobami trpi tvoje siroke pribuzenstvo 😉 lebo nikto sa nechvali tym pokial samozrejme sa to uz nedozvedia ze bol v nemocnici ... ale toto uz odbieha uplne od temy danej diskusie 😉
@takaaa presne tak,je to málo pravdepodobné.. pracujem s genetickými testami a málo kedy deti podedia po rodičoch vsetko.. sú to vynimky. Preto by som sa vôbec natoto nespoliehala pretože aj rakovinové markery sú klamlivé,nie každá rakovina sa ukáže v testoch či v krvi..až vo vysokom štádiu to býva stopercentne..
@takaaa myslim ze sa na to pozeras zo zleho uhla dobre to opisala
@bykaterina aj @stastenka42 ohladom tej moznosti a hlavne toho zisku centier. Ja tiez pokial je moznost pojdem pre material ktorý je od mladých darcov, lebo chcem mat istotu ze su to zdraví ludia. A preco by som mala davat sancu embryam,ktore niekto odlozil a nechce ich... V prvom rade je to pre nich záväzok koho su.
@stastenka42 gratulujem k malej princeznej 🙂 a idete este pre surodenca?
@kleopatra80 nie,mne už to vek nedovoľuje 😀😀😀,dlho sme sa trápili otehotnieť. Držím ti palceky nech sa rozhodneš akokoľvek...moje šťastie chodí už do škôlky a ďakujem tam hore že existuje takáto možnosť mať dieťa...
Baby, tie ktore ste to absolvovali, aky je cely priebeh?..ako vyzera priprava pred vkladom?..a priblizna celkova cena?..cena za embryo cca 1000 evri + nejake lieky + nejake dalsie ukony?
@lenka2905 ja som sa na to pytala cena je podla cennika daneho centra a je v Tom jasne sono. A prebieha to ako klasicky ket. Priprava lieky podla potreby estrimax,... A sono napr na 14dc a naplanuje sa ket. Samozrejme lieky su zvlast ale to ti vie predpisat gyndos aj na nejaku diagnozu alebo kupit tu na mk aby si neplatila celu cenu
@bykaterina dakujem ti..chapem to tak, ze to je vyhodnejsie ako cela stimulka?..je to ako ket- napr.160 eur + 1000eur embryo + lieky?...vies, ak ma niekto zaplatit celu stimulaciu = lieky + Icsi + PK a ma len jedno -dve embrya?
@lenka2905 ano pisala som to aj vyssie tusim aj v statuse. Ekonomicky to je lepsie lebo mozes mat darcov ale Co ked do pk ti ostane jedno a stoji ta to cez 3000eur.
Nie to je komplet cena ta 1000eur aj s vkladom. Len lieky si kupiš ktore potrebuješ napr utros, estrimax,prednison..
@bykaterina isla som teraz native KET..len progesteron..cize si zaplatim len progesteron a darcovske embryo?..nemam problem so sliznicou .na 6 DC som mala 7 mm...asi az vela 1den po ms...aj nieco z toho hradí poistovna?..asi nic, ze?
@lenka2905 to ides ako samoplatca cize vsetko si hradis sama s partnerom.
@bykaterina aj tak som ti vdacna za tuto temu..otvorila si mi nove obzory..
@lenka2905 je to finančne narocne ale veru lacnejsie ako keby si Isla že maš darcov zvlast a vsetko platis a vysledok neisty 😊
@bykaterina Tak som si to trošku prebehla...na CZ koníkovi (citujem):
"V sanusu v HK jsou dvě garantovaná DE ve stadiu blastocysty za 19900 Kč /cca765 eur/ ,doplatek za léky je v lékárně 350 Kč. A to nám vybrali DE podle našeho vzhledu, barvy očí, výšky a vzdělání.."
Toto som našla asi najlacnejšie...inak sú v tých cenách dosť veľké rozdiely v rôznych CAR..toto sa mi zdá celkom fajn..keď sa mám trápiť nevydarenými vkladmi, napchávať hormónmi pri stimulácii a riešiť poisťovne...niekedy je toto riešením...ak s tým človek nemá "osobný" problém...
@lenka2905 urcite ano. Toto neviem ake embrya davaju asi take ako na sk cize od parov ktore uz ich nevyuziju po ivf. No za tie Lieky urcite viac len utros stoji krabicka u Nas cez 5eur a to Mas Na par dni. Ale urcite ako pišeš lepsie ako cakat ze Boh vie ako to dopadne s darcami keby si ich Mala zvlast. V brne je vyhoda a urcite to Maju aj inde v cz že matros je od mladych ludi takze Tam ide material od zdravych jedincov a ten spoja.
@lenka2905 to nie je uplne pravda, negarantuju...je to cena do dva kusy embryji..viem to, teraz som tam bola, btw. vklad mi robili bez UTZ a aj to tak dopadlo, cista katastrofa, Jihlavu neodporucam, nizka cena, pochybna kvalita...a zase, svoje zauzivane postupy, ani o krok bokom..nerespektuju individualitu zeny....vobec nezohladnuju vzhlad, a dokonca ani nam ani nepovedali krvnu skupinu, aj ked som sa dopytovala...jedine, co nam povedali na otazku, ze maju len biele etnikum...
ideme skusit Dr. Machaca v Olomouci, cena 2 DE u nich vychadza na 1400 €
@dena22 to kde si bola na vklad ze ti ani to nerobili pod sonom ? a to ti ani ste si nemali moznost vybrat ci chcete od danych darcov ?
tak to je super ze maju taku cenu 1400 € za dve a to maju od maldych darcov ci co zostali od klientov po IVF ?
@bykaterina ahoj, sanus Jihlava je klinika, ktoru neodporucam, tam mi robili vklad bez sona, dorasoval mi doktor riadne krcok aj branku..., katastrofa, nic nam nedali vybrat, ako vravim, ani len krvnu skupinu nezohladnili, a ani nam nepovedali, aku embryo malo...na hlavu cele, ale maju dobre ceny...
ideme skusit IVF Olomouc ale hlavne kvoli Machacovi, lebo uz sme zufali, vo stvrtok ideme na prvu konzultaciu, opytam sa, ale poviem vam vsetkym na rovinu, ze kliniky v tomto klamu...ak je to lacne, je to od byvalych klientov...bohuzial my uz financne nemame na vyber..
jedina klinika, ktora mi per email odpovedala skutocne fundovane bol Helios Brno, kde mi ponukli dotaznik na vyplnenie, o akeho darcu a darkynu mame zaujem...ako to je vsak v skutocnosti neviem, tam je to vsak aj riadne drahe, cca €1676 za jedno babo.
Zlin sa tym tusim na svojej stranke ani netaji, ze klienti, ktori uz nemaju zaujem o vklady vlastnych embryjí, mozu ich darovat klinike. Ale myslim, ze bezodplatne. Podla zakona sa to nesmie, aspon tak to povedali v Jihlave, ale mam podozrenie, ze to tak robia skoro vsetci. Vyberu kvalitne embrya v stadiu blasty a pomrazia. V Jihlave a Olomouci preto ponukaju aj dve, lebo pravdepodobne mali klientov, ktori si to tak dali zamrazit a tak to aj zvysilo. Preto negarantuju v Jihlave pocet dvoch za cenu cca €700, ale do poctu dvoch...my sme chceli dve, mali sme vklad nakoniec jedneho. Ohladne tej krvnej skupiny som dostala odpoved, ze by sa to vraj riesilo, iba ak by som bola RH negativna. Ak chcete, napisem zase infos vo stvrtok po navseteve Machaca v Olomouci.

@luna379 to nie je pravda...krvná skupina je jeden z parametrov ktorý sa vyberá podla KS rodičov !!!