Využili ste darované embryá?
Ahojte sú situácie kedy aj medicína je krátka na určite pary, alebo je zla genetika, zlý materiál ci už zo strany ženy alebo muža.
Vtedy nastáva čas pre sa zamyslieť čo ďalej ??? Adopcia ? darované vajička? darované spermie? darované embryo ?
Pri darovanom vajickach a spermiach je z 1/2 dieťa vaše biologicky. Ale je tu ešte jedna možnosť, ak na adopciu nemáte odvahu alebo máte iný dôvod. Je tu možnosť darovaného EMBRYA. Na SK je trend, že embyá su od párov ktoré už ich nepotrebujú a darujú ich centru. V Brne napríklad v Reprofite je možnosť a vola sa to EMBRYOADOPCIA. Dané centrum poskytuje embrya, ktore sú od mladých darkyň a mladých darcov. Je to vyhoda aj z finančneho hladiska. Prečo ? Keď mate darkyňu a darované vajíčka nemusíte dospieť k tomu že po PK Vám vôbec niečo zostane, čo u embryoadopcii odpadá, lebo maju uskladnené embryá po PK. A od týchto darcov majú aj viac embryí napr. 4 , ktoré si môže rezervovať po vklade - otehotnení a ísť si pre súrodenca z danej ,,várky,,...
VYUŽILI STE DANÚ MOŽNOSŤ ? ČO NA TO OKOLIE ?

@lenka2905 nie je zaco, kedze nas nie je vela, co zdielame o DE, viem, ze kazde info padne dobre..., velmi vaham, ci nejst do Heliosu, aj ked su drahí, lebo verim ich embrzyologii a Texlovi, ale je to fakt drahe na to, aby to bol pokus. Muselo by to vyjst na istotu, to by som dala aj milion :D
@dena22 urcite daj vediet ale v reprofit davaju dotaznik na vypisanie a detto ti ponuknu embrya od darcov Co su mladi vacsinou vysosi. Nie od parov Co boli ako klienti tam a detto ti napisu kto je matka a kto otec a aj krvnu skupinu. Takze sa cudujem ze si vobec do toho Isla tam ked ti nedali ziadne info. A jedno stoji podla kurzu CCA 960 eur
takze nakoniec zrejme ideme do Martina Heliosu. Predbezne tam mam absolvovat HSK po komplikovanych vkladoch, a asi u nich aj zostaneme. Olomouc som teda odvolala. DE v Martine €1550
@dena22 takze ides do zvysujucich embryi a nie do mladeho matrosu? A Co si sa tak rozhodla?
@bykaterina ako vies, ze nie je od mladych ludi? v Heliose sa vraj neda darovat embrya, ak ich nechce uz par vlozit.
@lenka2905 nepreplaca, ale idem k nim na HSK a tu preplaca. U mna je viacero komplikacii, aj s kratkym cyklom, nikde ma nechceli vypocut, ze potrebujem skorsi vklad, len teraz som sa konecne s doktorkou dorozumela, krutila hlavou, ja mam niekedy spinenie uz na 19, 20 DC a minuly vklad mi doktor rozhodol urobit na 20 DC, co ja ako pisem, uz zvycajne zacinam krvacat.., a druha vec, mala som posledne tri vklady problematicke, az tato doktorka mi povedala, ze na sone je vidno, ze mam nejaky zahnuty krcok, to sa vraj stava rotaciou maternice, ale mozem mat aj zjazveny krcok po vkladoch, vraj mohlo dojst k zapalu a ten to mohol zapricinit. Oni potom, ked robia HSK, tak si robia poznamky pre vklad, ako to tam vo vnutri aj v dutine vyzera, a pouziju to ako "mapu" pri vklade. Hlavne tento pristup ma inspiroval. Kamoska, co tam chodi vravi, ze maju spickovu embryologiu a prisny pristup k darcovstvu. Normalne sa u nich caka pol roka na vhodnych darcov.
k tomu kratkemu cyklu, tehotna som bola len s KEtom na 16 DC, takze urcite to u mna je rozhodujuce
@dena22 my sme boli v Heliose na prvom IVF...a dr. Culbova mi tam robila HSK..teraz sme sa rozhodli pre RF Brno..ale este stale rozmyslam..ak to nevyjde, dohodli sme sa s mm na DE...ale este stale zhladavam vysetrenia pre mm...premyslam nad Dr. Kocim..ale jedna kocka pisala, ze za mail chcel 200 eur..
@dena22 neviem na isto ved daj vediet po konzultacii urcite to kocky Bude zaujimat. Lebo su dve možnosti potom s mladymi darcami a to bud budete mat oboch vybratych a čakate cp prezije Co je ekonomicky narocne alebo potom ako to MA rf že uz su v mraziaku a vy ich iba potvrdite Ci auhlasitete s tym Co je na,, sklade,, ekonomsky menej narocne ako prva možnost alebo potom za tu istu cenu ak pouzivaju embrya parov Co Tam podstupili ivf. Ale sama som zvedava ako to Tam Maju aj ked ja by som Tam nesla keby som si Mala vybrat
@dena22 inak som kukala že 1550 za embryo je dost teda a to si Bola v jih lave aby si usetrila a teraz ides dat 1550 neviem aky matros Ci teda od starych alebo od mladych je to dost teda. A ak chces ist cez pre vas vytvorene embrya pocitaj skoro 5000 tisic eur
@bykaterina a ved netrap sa ty pre nas 🙂 ja som odovodnila moju volbu, lebo darmo, ak ti strkaju embryo sadistickym sposobom a uplne v nespravny den, moze byt aj pozlatene, a to ze sme sa sekli v Jihlave? nuz a kto to mal vediet, ze to tak dopadne? vsetci tapeme, skusame, snazime sa...a preto, koncim teda prispevky v tejto debate. Mam toho sama dost co znasat, nemusim si tu obhajovat svoje rozhodnutie, ktore v tomto momente povazujem za prijatelne.
@dena22 urcite sa daj aj do poriadku psychicky lebo normlana diskusia ta nemoze vytocit. Ja som to nemyslela v zlom Iba normlane diskutujeme. Keby som nepresla ivfkami mam za sebou 13 vkladov a nepodla som takemu to niecomu že by som sa do niekoho navazala. Urcite chod do centra kde sa citis dobre aj za cenu že to Bude stat tisice a drzim ti palce,nech sa ti dari a čim skor sa ti splnia sny.
@stastenka42 ahojte kocky, sorry bola som mimo sk a nejak som nemala cas tu napisat mame za sebou konzultaciu a dohodli sme sa ze ideme na to. Prekvapene ten moj suhlasil bez všetkého.
@bykaterina dakujem za podporu ♥ priblizne o 2 tyždne bude asi vklad. Potom dám vediet len este nevieme ci jedno alebo dve dame vlozit.
@bykaterina ale coby, nie som vytocena, len selektujem, kde minat energiu
@kleopatra80 super..tak nastav pozitívne myslenie,hned po vklade si povedz som tehulka ,hladkaj bruško,aspoň tie prvé 4-5 dní nič nerob,nenamahaj bruško,oddychuj a pozeraj telenovely😀😀😀..držíme palce
@kleopatra80 ahoj no super tak drzim palce nech vsetko dobre dopadne. A ako pise @stastenka42 po vklade pohoda klidek tabacek ale vsak to vies ved Mas ivf za sebou. 😍
@stastenka42 @bykaterina ahojte tak sa to pomaličky blizi, zaroven sa tesim zaroven bojim
@kleopatra80 @kleopatra80 mozem sa opytat, co vas k tomu "prinútilo"?..a daj vediet ako to prebieha, prosim..aj my sa asi k tomu dopracujeme..RF Brno?..strasne drzim palce..verim, ze sa podari🙏
@lenka2905 Ahoj prebieha to ako tu bolo v diskusii pisane pekne to opisala
@bykaterina ten postup, ak si bola na klasickom ivf tak vklad prebieha rovnako. Co nas prinútilo ? neuspesne vklady s našimi embryami. A ano do Brna chodime, dakujem velmi pekne a aj ja tebe drzim palce.
@kleopatra80 neboj tento raz to konecne dobre dopadne❤ aj ked verim ze mas obavu z toho vsetkeho...
@kleopatra80 ahojky, mozem sa opytat kedy mas vklad? My ideme tiez prvy krat, silno verim, xe aj posledny, do darcovskeho embryjka.. ja som uz v priprave a v piatok mam kontrolu a intralipidy.. tak si drzme palciaky 😊 a ozaj vkladate jedno, ci dve?
@bykaterina dakujem si poklad 😘 uz len cakam na vysledok, tentoraz nejdem testovat
@divabarca ahoj drzim ti palce, ja cakam uz na vysledok ci som, alebo nie som tehotna. Vkladáme jedno a ty?
tak nakoniec sa nic nekona, ale chceme ist do toho po novom roku zas

@dena22 dakujem ti za info...a daj potom urcite vediet...som zvedava ako to dopadne tam..je mi ľúto tvojich zlych skusenosti..hadam Olomouc bude ta spravna volba..