icon

Využili ste darované embryá?

bykaterina
22. aug 2017

Ahojte sú situácie kedy aj medicína je krátka na určite pary, alebo je zla genetika, zlý materiál ci už zo strany ženy alebo muža.
Vtedy nastáva čas pre sa zamyslieť čo ďalej ??? Adopcia ? darované vajička? darované spermie? darované embryo ?
Pri darovanom vajickach a spermiach je z 1/2 dieťa vaše biologicky. Ale je tu ešte jedna možnosť, ak na adopciu nemáte odvahu alebo máte iný dôvod. Je tu možnosť darovaného EMBRYA. Na SK je trend, že embyá su od párov ktoré už ich nepotrebujú a darujú ich centru. V Brne napríklad v Reprofite je možnosť a vola sa to EMBRYOADOPCIA. Dané centrum poskytuje embrya, ktore sú od mladých darkyň a mladých darcov. Je to vyhoda aj z finančneho hladiska. Prečo ? Keď mate darkyňu a darované vajíčka nemusíte dospieť k tomu že po PK Vám vôbec niečo zostane, čo u embryoadopcii odpadá, lebo maju uskladnené embryá po PK. A od týchto darcov majú aj viac embryí napr. 4 , ktoré si môže rezervovať po vklade - otehotnení a ísť si pre súrodenca z danej ,,várky,,...
VYUŽILI STE DANÚ MOŽNOSŤ ? ČO NA TO OKOLIE ?

Využili ste darované embryá?
divabarca
31. dec 2017

@kleopatra80 ahojky, takze ani vam to nevyslo? Ani nam, vkladali sme jedno.aj sa na chvilku uchytilo ale potom sa testy nemenili a nakoniec to odislo uplne.. uz som nemala chut ist do toho znovu ale Otevrel ma prehovoril..ze ked sa to chytilo, ze este aspon raz nech to skusime..ale mam si oddychnut a to aj chcem.najskor teda na jar- leto do toho pojdeme ..ale ty daj prosim vediet ako dopadnete a silno drzim palceky!!

kleopatra80
15. jan 2018

@divabarca ahoj, no neviem kedy pojdem ale vyzera to asi marec april uvidim. Drzim ti palce napisem potom ako sme dopadli

petra102
31. jan 2018

Ahoj

petra102
31. jan 2018

Ahojte kočky, chcem sa informovať na jednu vec. Sme po dvoch IUI, po jednom IVF, o mimi sa snažíme 6 rokov a stááále nič.. Rozmýšľali sme nad darcovskými spermiami, nakoľko mužove sú katastrofálne, takmer nepoužiteľné. Chcem sa spýtať, či máte niektorá skúsenosť s darovaným embryom a jeho vkladom do maternice :* Prebrali sme to z každej možnej strany a sme rozhodnutí viac, ako sme čakali 🙂 Nič iné si neprajeme, len mať mimi a to, že nebude biologicky naše, nám vôbec neprekáža.. veď bude vo mne rásť, budeme vidieť jeho kopančeky, všeetko.. takže bude naše ♥ Nechcem už nikdy podstúpiť IVF so spermiami darcu, prežila som to jedenkrát v pohode, dalo sa to všetko vydržať, ale nechcem!!!!!!!!! NEmám na to konkrétnu odpoveď, že prečo.. proste nikdy! Máte teda nejaké skúsenosti s darovaným embryjkom? ;) ďakujeeem :*

dena22
1. feb 2018

@petra102 ahoj, tu na slovenskom MK som sa este nedopatrala k niekomu, kto by uspesne po DE otehu a aj porodil, isto taky niekto je, len sa s tym asi nepochvali, ale na ceskom MK je rozbehnuta skupina s touto tematikou. Zaregistruj sa tam pripadne, mozes pozistovat. BTW. aj my ideme do DE, coskoro.

mircalla
1. feb 2018

No - mozno mas malo info. K darovanym vajickam - Keď mate darkyňu a darované vajíčka nemusíte dospieť k tomu že po PK Vám vôbec niečo zostane. Nie je to vobec tak, pretoze je tam garancia 2 kavlitnych embryi na vklad po PK. Pokial to centrym nesplni musia ti dat novu darkynu. Cize naopak - garancia tam je. Hovorim konkretne o Reprofite

bykaterina
autor
1. feb 2018

@mircalla mne to Osobne Dr otevrel hovoril že vybera sa darca vajicok a nemusi byt vobec uspešne oplodnenie a nic o 2 garantovanych embryach nehovoril ale je pravda že tu info mam CCA pol roka staru a skratka ta ne istota že nemusi byt z toho nič stoji dost vela. Lebo konkretne nam ne vedeli povedat kde je problem ked je aj naše embryo geneticky zle tak Ci je problem u mna alebo mm. Preto keby sme za tie nehoraznr prachy isli do ivf z darovanymi vajickami nikto ti nezaruci ako to dopadne detto keby sme isli s. Mojimi a dali by darcovske spermosky. Preto nam odporucal vtedy darovane embryo radsej Co je aj finančne menej narocne a je to od mladych darcov. A tiez v ramci paru nikto nemoze pokazat že to je jej jeho dieta. Pri darovanom embryu toto odpada

bykaterina
autor
1. feb 2018

@petra102 drzim palce nech sa coskoro dockas vytuzeneho babatka❤️hadam kocky napisu Co podstupili

ria294
1. feb 2018

@bykaterina je pravda, že s Otevrelom som sa o tomto ešte nerozprávala, len tak okrajovo. Ale na ich stránke som čítala toto , tak sa ho skúsim na to spýtať 😏 https://www.reprofit.cz/lecba-darovanymi-vajick...

bykaterina
autor
1. feb 2018

@ria294 urcite opytaj jeho kludne mu napis mail on nema problem odpovedat 🙂 je mozne ze sa nieco za toho pol roka zmenilo, alebo mozno lepsie urobit vylet a rovno konzultaciu a pripadne hned vypises aj ten dotaznik na darcu co je potrebne 🙂

ria294
1. feb 2018

@bykaterina ja zajtra idem na kontrolu foliku, len nebude na to čas, ale veď si s ním pišem, tak skúsim nakusnut tú tému , aj keď môj partner do toho nechce ist. Ja ale inú možnosť nemám, ako darcovské vajíčka .

bykaterina
autor
1. feb 2018

@ria294 ak ti bude robit sono kludne to nadhod, ale v podstate to prebieha ze ti podla kriterii najdu darcu a potom vas zladia teba cez antiku asi a potom ona vsetko absolvuje a tebe urobia vklad, je to financne narcne vsak vies mne vtedy pisal 104 tis. korun plus 5 tis lieky + 5 mrazenie. Len to mas tazke ked partner nesuhlasi :(

mircalla
1. feb 2018

@bykaterina Ja sama som to absolvovala 2 krat (naposledy 3 roky dozadu) a garancia tam bola. Mozno sa to zmenilo, ale ja dost pochybujem, ze by takto brutalne znizili zo svojich standardov. I ked odkedy to ma Babis, uz to neni uplne, co to byvalo a pre mna naj lekar bol Stelcl a ten je uz prec. Takze netvrdim, ze to je nemozne, zial sa to dostalo do nespravnych ruk

mircalla
1. feb 2018

@bykaterina Darovane vajicka mas predsa len aspon jedneho rodica ako uplne cudzi par. Ja som teda dost otvorena tymto veciach, ale toto by som uz asi nedala. Neviem, mozno ano, tazko hovorit

ria294
1. feb 2018

@bykaterina ano viem cca 4500-5000€, pôjdem si po úver do banky 😔 , minule mi on robil sono, ale ma to nenapadlo spýtať sa ho to, rozoberali sme iné veci. Je pravda, že ani ja som nie stále stotožnena s DV, preto som sa o to tak velmi nezaujímala, ale začínam snorit a vyčítať aj niečo o tomto. Jedna známa po rokoch a neviem koľkých neúspechoch ivf, išla do toho a je tuším už v 5mesiaci, hneď po prvý krát 😉 sa podarilo.

ria294
1. feb 2018

@mircalla je ťažko to povedať, máš pravdu že DV je aspoň jeden rodiť, tiež neviem či by som to dala. Ale je to naozaj veľa peňazí , niekto možno inú možnosť ani nema. Každopádne je to veľké rozhodnutie a nech sa každý akokoľvek rozhodne, prajem veľa síl a odvahy ❤️

bykaterina
autor
1. feb 2018

@ria294 jasne je to velke rozhodnutie ved pockaj ako to teraz dopadne a mozno tato otazka bude bezpredmetna 😉 a ked nie tak si sadnete s partnerom a rozdebatujete to ako idete dalej 🙂

mircalla
1. feb 2018

@ria294 Tak ja uz 2 deti takto mam a dalsie neplanujem, ale dakujem

bykaterina
autor
1. feb 2018

@mircalla no myslim ze v tom ked ked je daroven embryo a je na to dovod aspon si nikto nevyčíta ze kto mal chybu ako to velakrat neskor byva aj pri ivf so svojim matrosom. Nemyslim ze ked to ma babis tak je to horsie ten to ma omnoho dlhsie ako 3 roky cize aj ty si to podstupila za jeho éry, Ved ked si doverovala Stelcovi je len o par metrov od reprofitu ja by som isla k nemu ked ti vyhovoval 🙂

mircalla
1. feb 2018

@bykaterina Ja dufam, ze uz nikam chodit nebudem🙂 na 3. dieta si v mojom veku uz netrufam

bykaterina
autor
1. feb 2018

@mircalla a kolko mas rokov ak to nie je tajne 🙂 ?

mircalla
1. feb 2018

@bykaterina No tajne to nie je, ale narada to hovorim. Teraz 45. A dceru som rodila v 43, co uz bolo fakt dost neskoro

bykaterina
autor
1. feb 2018

@mircalla tak to uplne chapem ja uz som s tym mala problem ze som ,,stara,, v 37 ci ist alebo nie do IVF, lebo to ze sa na to clovek citi je OK ale co o 15-20 rokov

mircalla
1. feb 2018

@bykaterina Ja som bola v RF velmi spokojna a vysledkom su 2 deti. Tak drzim palce

bykaterina
autor
1. feb 2018

@mircalla dakujem ja teda nemam ziadne , ci pojdem do toho je to zlozite lebo je to vec financii a nas uz to stalo cca 20 tis eur ..

mircalla
1. feb 2018

@bykaterina Uf, no ja som po prvom pokuse potratila a na mrazenie nebolo nic, to bol dost zly pocit. Stara este nie si. A pozeram ze ceny zdvihli, ja som platila 92 tis plus mrazenie

bykaterina
autor
1. feb 2018

@mircalla no som toho roku budem mat 40 😀 ale tak duchom mlada, veru nepozerala som ci menili cennik lebo teraz na to nie su peniaze, uvidim do konca roka ci najdeme tie peniaze alebo sa s tym nejak zmierime

mircalla
1. feb 2018

@bykaterina Ja by som to skusila - byva to vysoko uspesne prave preto, ze su to kvalitne embrya. Mne to uz s mojimi nefungovalo, malo vajicok, slabe vysledky. Ja som tiez mala 4 neuspesne pokusy z toho 2 spontanne potraty, kym som sla do 5 (vravela som si, ze na dalsi uz nemam energiu) a vyslo. A surodenec s tym som vobec neratala, ze sa na to dam a tiez vyslo na 1. sup

bykaterina
autor
1. feb 2018

@mircalla no ja uz som skepticka lebo ja mam za sebou 13 vkladov.. a hlavne tie financie

ria294
1. feb 2018

@bykaterina
@mircalla v poslednej dobe som začala o tom uvažovať aj ja, lebo s mojimi vaječníkmi je to už naozaj úbohé. Ja budem mat 41 a žiadne dieťa.
@mircalla tak ty máš dve deti z DV, tak to je naozaj úžasne , že ti to vyšlo 😘 ja som tiež spokojná v RF, prístup a všetko naozaj, naposledy mi praskol folik cestov do RF a pri opu mi teda nič neodobrali , prekvapilo ma , že mi nič neúčtovali, len jeden gonal čo som od nich brala. Ja mam za sebov len jedno ivf, kedy mi to odpálilo vaječníky , 4 softy, 4 cykli s clostylom. Teraz som v ďalšom softe, ale u mňa je to ako výkrik do tmy 😏 Nikdy som nebola tehu a ani raz nedošlo ani len ku vkladu. Tak už mi pomaly ubúda síl bojovať, aj ked som veľký optimista, niekedy sa asi naozaj človek musí naučiť žit s pocitom, že jeho úlohou nie je byt matkou 😔 Obe vás obdivujem ❤️