icon

Využili ste darované embryá?

bykaterina
22. aug 2017

Ahojte sú situácie kedy aj medicína je krátka na určite pary, alebo je zla genetika, zlý materiál ci už zo strany ženy alebo muža.
Vtedy nastáva čas pre sa zamyslieť čo ďalej ??? Adopcia ? darované vajička? darované spermie? darované embryo ?
Pri darovanom vajickach a spermiach je z 1/2 dieťa vaše biologicky. Ale je tu ešte jedna možnosť, ak na adopciu nemáte odvahu alebo máte iný dôvod. Je tu možnosť darovaného EMBRYA. Na SK je trend, že embyá su od párov ktoré už ich nepotrebujú a darujú ich centru. V Brne napríklad v Reprofite je možnosť a vola sa to EMBRYOADOPCIA. Dané centrum poskytuje embrya, ktore sú od mladých darkyň a mladých darcov. Je to vyhoda aj z finančneho hladiska. Prečo ? Keď mate darkyňu a darované vajíčka nemusíte dospieť k tomu že po PK Vám vôbec niečo zostane, čo u embryoadopcii odpadá, lebo maju uskladnené embryá po PK. A od týchto darcov majú aj viac embryí napr. 4 , ktoré si môže rezervovať po vklade - otehotnení a ísť si pre súrodenca z danej ,,várky,,...
VYUŽILI STE DANÚ MOŽNOSŤ ? ČO NA TO OKOLIE ?

Využili ste darované embryá?
bykaterina
autor
1. feb 2018

@ria294 nevesaj hlavu urcite to dame 🙂 , a teraz to ako vyzera ? ozaj a preco tvoj partner odmieta darovane ?

ella2015
1. feb 2018

@tatinka V Čechách nie je možnosť vynosenia inou ženou, deje sa to ale je to protizákonné
Nebuď smutná aj u nás asi ostávame bezdetní

bykaterina
autor
1. feb 2018

@ella2015 nemas pravdu v urcitych pripadoch to je mozne v CZ https://www.reprofit.cz/umele-oplodneni/nahradn...

ria294
1. feb 2018

@bykaterina jeho názor je taký, že on chce moje dieťa s pri darcovskych to nebude moje.....nejako sa s tym nevie stotožniť. Uvidíme , možno keď už to na mna pride a už ďalej nebudem vládať bojovať, možno sa nechá prehovoriť.... teraz je to u mňa , ako vždy komplikovane 🙊 jeden soft bol november 2017, jeden folik , ale praskol cestou , potom december som si vytierala testosteron krem, to bol taký experiment a hneď další cyklus, čo je teraz , tak další soft. Ale žiadna sláva v pravo jeden folik, ktorý rástol pomaly, uvidim zajtra čo je s ním a v ľavo cysta 24mm, ale ta na druhej kontrole nepodrastala. Tak uvidim , či náhodou nebudem zrovna je dieťaťom šťasteným 🙊🙊 A ty ako si na tom, uvažujete o DE , ak teda by sa ešte našli nejaké tie peniaze?

bykaterina
autor
1. feb 2018

@ria294 uvazujeme ale este nie sme s tym stotoznení a nejak teraz to neriesim lebo mam v praci toho tolko ze by som to ani nedala v klude. Potom vsetkom uvidim rozhodne sa co financie lebo este nieco splacame co sme investovali teraz do posledneho IVF, neboj ked bude cas pokecate spolu a uvidis ze nakoniec si to rozmysli

tatinka
2. feb 2018

@ella2015 ja som vdaka Bohu a vsetk.svatym tehotna prirodzenou cestou po 9 rokoch snazenia

ella2015
2. feb 2018

@bykaterina Klinika to síce krásne propaguje ale v ČR platí to, že žena, ktorá dieťa porodí je jeho matka. Táto žena dieťa síce vynosí, ale ak by sa rozhodla si ho nechať tak s tým nikto nič neurobí

ella2015
2. feb 2018

@tatinka Tak to gratulujem a teším sa s Tebou u nás to prirodzene nehrozí

bykaterina
autor
2. feb 2018

@tatinka jej gratulujem z celeho srdca ♥

bykaterina
autor
2. feb 2018

@ella2015 nemyslim urcite by sa to nepropagovalo keby to v danych pripadoch nebolo mozne. Jasne ze urcite nie ked zena si da vynosit dieta z rozmaru aby nemala strie na bruchu

ella2015
2. feb 2018

@bykaterina Možné to je ale prečítaj si čo píšem vyššie matkou ostáva vždy, žena, ktorá dieta porodí, žena-matka,ktorá si ho tzv. objedná(neviem ako to napísať) si ho môže osvojiť

bykaterina
autor
2. feb 2018

@ella2015 no ak je to takto a ide legislativou tak ze po osvojeni je oficialne jej tak je to super. Lebo urcite dopredu sa papiere podpisuju a plati sa jej ze su to ako sluzby, lebo asi nie je povolne v EU vynosenie matkou a takto sa to dalo obkluckovat, lebo je len malo statov na svete kde sa moze oficialne vynosit dieta inou matkou

ella2015
2. feb 2018

@bykaterina V rámci EU sú krajiny kde je to legálné bola som milo prekvapená, kde všade sa to dá. Papiere sa síce podpisujú ale nemajú žiadnu právnu váhu ak sa žena-náhradná matka rozhodne si dieťa nechať nejaká znluva je nanič.

bykaterina
autor
2. feb 2018

@ella2015 kde konkretne sa to da ? lebo nemam o tom vedomost, dokonca ani v amerike to nie je mozne v kazdom state a v australii to tiez nie je mozne

tatinka
2. feb 2018

@ella2015
@bykaterina dakujem dievcata🙂

lucina1100
12. mar 2018

@bellabelluska
Ahoj mozem sa opytat na tuto vasu vetu?
telo sa mozno troska po tom vsetkom spamatalo,psychicky sa citim lepsie tak verim ze buduci rok sa na nas usmeje stastie a vyjde vklad a aj adopciatko , to by bola veeeeelmi velka radost u nas ♥️
vklad aky mate na mysli? a adopciatko ako adoptovane zive babo? pytam sa preto, lebo moja susedka cakala na adoptovane babo 7 rokov a po 7 rokoch trvalo sudu 2 roky dokym im ho pravne pridelili a vravela nikdy viac co snimi za tych 7 rokov robili ze im zobrali 20 rokov psychickeho zivota, tak vlastne sa neviem rozhodnut akym smerom sa ubrat.
A preco vam zomrelo babetko v 23tt? co sa stalo ak by som sa mohla opytat? co si clovek musi vytrpiet aby sa dopracoval k babu vsak?

lucina1100
12. mar 2018

@karkana
ahoj mozem sa opytat na aku chybu vam prisli? preco nemozete otehotniet?
dakujem vam za odpoved, velmi by ste nam pomohli

lucina1100
12. mar 2018

@dena22
Ahoj, uz si bola na DE v heliose v Martine? mi tam chodime, teda mali sme tam 3 neuspesne ivf a rozmyslame nad DE, lepsie ako nic.
Mohla by si mi napist nieco viac otom? ta cena 1550 eura je kompletna za vsetkym za 1 embryo?
Budeme ti z manzelom velmi vdacny, lebo akurat sa touto temou zaujimame a nevieme ci amme ist do 4 ivf ale do reprofitu v brne ci radsej hned do darcovskeho programu.

bykaterina
autor
12. mar 2018

@lucina1100 cenovo je lepsie brno a aj Maju embrya od mladych ludi. Helios neviem Ci nema Iba od parov ktore ich darovali ked uz nepotrebuju. Drzim palce

lucina1100
12. mar 2018

@bykaterina
Mohli by ste mi odpovedať na moju otázku ? Velmi by mi vaša odpoved pomohla

bykaterina
autor
12. mar 2018

@lucina1100 aku? Kludne ip

lucina1100
12. mar 2018

@bykaterina
Jooj to som sa pomýlila , a vy čo idete robiť ďalej ?

lucina1100
12. mar 2018

@bykaterina
Akým smerom sa idete uberať ?

bykaterina
autor
13. mar 2018

@lucina1100 zatial sa to neubera nikde, lebo nie su peniaze 😊a ty?

ivankalaco
20. apr 2018

My ideme v máji dohodnúť IVF s DV..ak by nám nevyšlo, už sme uvažovali aj nad IVF s DE 🙂 Pre nás je dôležité mať dieťatko..je jedno, ako sa k nemu dopracujeme, ľúbiť ho budeme rovnako 🙂

bykaterina
autor
20. apr 2018

@ivankalaco ahoj drzim palce 😊

ivankalaco
20. apr 2018

@bykaterina Ďakujem 🌷🌷🌷

ria294
20. apr 2018

@ivankalaco moje ty ako, bola si u Dr, dúfam , že je všetko v poriadku 😘

ivankalaco
21. apr 2018

@ria294 Ďakujem za opýtanie 🌹🌹🌹 Áno, všetko v poriadku 😉 Už sa neviem dočkať mája, kedy pôjdeme do Brna 😀

ria294
21. apr 2018

@ivankalaco to už bude za chvíľu 😉rýchlo to uteká. Budem nám teba myslieť a dúfam, že dáš vediet, ako postupujete 😉 možno to čaká aj mňa, ak sa na to konečne odhodlam 🙈