icon

Využili ste darované embryá?

bykaterina
22. aug 2017

Ahojte sú situácie kedy aj medicína je krátka na určite pary, alebo je zla genetika, zlý materiál ci už zo strany ženy alebo muža.
Vtedy nastáva čas pre sa zamyslieť čo ďalej ??? Adopcia ? darované vajička? darované spermie? darované embryo ?
Pri darovanom vajickach a spermiach je z 1/2 dieťa vaše biologicky. Ale je tu ešte jedna možnosť, ak na adopciu nemáte odvahu alebo máte iný dôvod. Je tu možnosť darovaného EMBRYA. Na SK je trend, že embyá su od párov ktoré už ich nepotrebujú a darujú ich centru. V Brne napríklad v Reprofite je možnosť a vola sa to EMBRYOADOPCIA. Dané centrum poskytuje embrya, ktore sú od mladých darkyň a mladých darcov. Je to vyhoda aj z finančneho hladiska. Prečo ? Keď mate darkyňu a darované vajíčka nemusíte dospieť k tomu že po PK Vám vôbec niečo zostane, čo u embryoadopcii odpadá, lebo maju uskladnené embryá po PK. A od týchto darcov majú aj viac embryí napr. 4 , ktoré si môže rezervovať po vklade - otehotnení a ísť si pre súrodenca z danej ,,várky,,...
VYUŽILI STE DANÚ MOŽNOSŤ ? ČO NA TO OKOLIE ?

Využili ste darované embryá?
ivankalaco
21. apr 2018

@ria294 Určite dám vedieť, ďakujem. Už sa neviem dočkať, už by som to najradšej všetko mala za sebou 🙂

ivankalaco
22. apr 2018

Dievčatá ako ste sa pripravovali, alebo sa pripravujete na IVF? Ja som prečítala hromadu článkov a na základe toho, som sa dala na prípravu..Od 15.1. do dnešného dňa som schudla 13 kg, nejem umelo prifarbované a ochucované potraviny, múku, cukor, ťažké mäsá..moja strava sa skladá z bieleho jogurtu 3,5 % tuku, vajíčok, zeleniny , kuracieho mäsa a rýb, pijem Gynastan čaj, sem tam nejaký iný bylinkový čaj, Gynex kvapky a Femibion..Pri príprave jedál používam cajenské korenie, kmín a kurkumu,väčšinou všetko bez soli..Každý deň prechádzka a pár cvikov na spevnenie, hlavne brucha..máte aj vy nejaké rady ?

bykaterina
autor
22. apr 2018

@ivankalaco no na bylinky velky pozor vedia robit s liekmi sarapatu. ci uz vo forme caju alebo aj korenia do jedla. Ono vies ked ti to má dobre dopadnut tak mozes aj duby valat ako sa hovori aj jest neviem co .. ja napriklad vdaka HIT nemozem skoro pol veci co pises 😀 , ale myslim ze ty robis vsetko preto aby si bola tehu.

ivankalaco
23. apr 2018

@bykaterina Želám ti pekný deň 🌹🌹🌹 Bylinkové čaje som mala na mysli čaj žihľavový, kamilkový, Ľudmily Mojžišovej pre podporu otehotnenia, iné bylinkové čaje viem, že sa neodporúčajú.To korenie, čo používam, tak len tieto tri druhy, čo som písala,tie sa odporúčajú, lebo sú liečivé na krv a vnútorné orgány..dokonca som čítala, že cajenské korenie ( dá sa kúpiť aj v kapsuliach), sa odporúča pred IVF, lebo rozprúdi krv a spôsobí prekrvenie maternice, čo pomôže pri IVF uhniezdeniu embrya..toto korenie mi tu odporučili dve ženy, ktoré užívali kapsule s cajenským korením a obe mali IVF ( jedna s DV) na prvý krát úspešné.. Ja viem..je to aj o šťastí.. 🙂 🙂 🙂

bykaterina
autor
23. apr 2018

@ivankalaco no ja mam 13 vkladov za sebou a moja osebna skusenost je taka že mam vsetko vyskusane a teda ziaden kauf. Mne AZ pomohlo vylucit vsetko stiplave, kuracinu, bylinky... Kvoli stahom maternice a hladkeho svalstva. Ale urcite kazda si robi Co mysli že je pre nu naj 😊

ivankalaco
23. apr 2018

@bykaterina Tak to máš toho za sebou naozaj veľa.. Ja viem. na každého môže zaberať niečo iné.. Kura jem len prsia 1 až 2 x do týždňa, ale že by som ho nemohla jesť, to by ma porazilo.. to je jediný druh mäsa, ktoré konzumujem 🙂 teda okrem rýb.. Ako ti zistili, alebo ako si nato prišla, že ti niečo škodí?

bykaterina
autor
23. apr 2018

@ivankalaco no ja nemozem ani tolko co ty 😀 ale da sa clovek si zvykne. alergolog mi zistil histaminovu inoleranciu lebo vsetko ostatne mam ok

1vivien1
18. mar 2019

Ahojte, ja trošku zaktualizujem túto tému. Na začiatok musím povedať len toľko, že kto nezažil, nepochopí. Áno pre reprocentrá je to biznis, aj pre darcov "mladého" materiálu je to biznis, či je to úplne etické a morálne o tom tiež pomlčím, lebo nie všetko sa mi úplne páči, ale na druhej strane len vďaka všetkému dookola (pretože ja sa nikdy nedozviem, či práve to "moje" embryo bolo od niekoho, kto ho daroval alebo bolo "umelo" vyrobili z "mladého materiálu") sa aj ja môžem stať plnohodnotnou matkou 🙂 Sme pár, ktorému by inak nebolo dopriate mať "vlastné" dieťa, takže všetky morálno-etické úvahy išli nakoniec bokom. A ja som dnes rada, že som KET podstúpila a keď budem jedného pekného dňa chcieť riešiť súrodenca, pôjdem do toho znovu 🙂 Kto má otázky, kľudne pýtajte sa. Rada odpoviem, aby aj iné páry s podobným osudom dostali nádej tak ako my. Nám to vyšlo na prvý pokus v repro centre ISCARe v Martine, v decembri 2018. Keď sa obzriem dozadu, celý minulý rok je ako veľká pestrofarebná šmuha. Ešte to nie je ani celý rok, čo som sa od svojej lekárky dozvedela, že ako 29 ročná nikdy nebudem mať vlastné deti, lebo už nie je z čoho. Potom x návštev reprocentra, kde sa to nielen potvrdilo, ale sa zistilo, že ani partnerove spermie nie su vhodne na ďalší postup, až po možnosť "adoptovať" embryo a dnes som uz v 18tt 🙂 Neskutočné! Neopísateľne krásny pocit nosiť pod srdcom dieťatko! A č sa týka tvojej úvodnej otázky bykaterina - či informovať okolie o tomto spôsobe počatia. My sme starostlivo vyberali komu to povieme, lebo tak ako sa tu rozvírili diskusie, tak aj v bežnom živote by to niektorí ľudia nepochopili a už sa mi to aj stalo - u priateľov, ktorých som považovala za môjmu srdcu blízkych a ktorí to nezobrali dobre a už to nie sú uplne tak moji priatelia. Kto nezažil proste nepochopí. A to sme to povedali len tým, ktorí už vedeli, že nemôžeme mať deti, lebo sme im svojho času vyplakávali na ramene. Že Boží zázrak sa nekonal, ale re nás práveže konal. A či to povedať dieťatku? Neviem, uvidím ako sa situácia vyvinie. Ja si stále myslím, že otec a mama nie sú tí, ktorí dodali genetický materiál, ale ktorí s láskou a porozumením vychovali.

petra102
Autor odpoveď zmazal
kleopatra80
18. mar 2019

@1vivien1 ahoj gratulujem. Ja som čerstvo tehotná po vklade s DE a som neskutočne šťastná. Máš úplnú pravdu kto nezažil nepochopí, tu bezmocnosť a nevedieť čo ďalej. My sme boli v Reprofite a nám povedali o rodičoch asi trošku viac ako tebe, máme ich od mladých ľudí, ale pointa ostáva, že sa to podarilo a už len vydržať do pôrodu. Ja osobne nie som naklonená tomu, že niekomu povieme, že máme dieťa s DE, bojím sa toho, aby nie na nás, ale na dieťa nepozerali cez prsty a robili z nás atrakciu.

kleopatra80
18. mar 2019

@petra102 jej aj tebe gratulujem

petra102
Autor odpoveď zmazal
petra102
Autor odpoveď zmazal
kleopatra80
18. mar 2019

@petra102 ja sa teším na reči, že je celý / celá po ... 😂😍

ivankalaco
18. mar 2019

Ahojte dievčatá.. nám sa podarilo IVF s DV.. v stredu začínam 38 týždeň 🙂

petra102
Autor odpoveď zmazal
petra102
18. mar 2019

@ivankalaco gratulujem 😍 tak ty už pomaličky finisujes 😊

kleopatra80
18. mar 2019

@ivankalaco gratulujem 🙂

ivankalaco
18. mar 2019

@petra102 Áno.. už sa tešíme na našu žabku 🙂

kleopatra80
18. mar 2019

@petra102 ved to, na to sa veľmi teším aspoň budeme mať čo rozoberať pri káve

ivankalaco
18. mar 2019

@kleopatra80 Ďakujem 🙂

kleopatra80
18. mar 2019

ozaj keďže vy už ste ďalej ako ja, dávali ste si robiť krvné testy nifty alebo trisomy, možno existujú aj iné, ale to netuším

petra102
Autor odpoveď zmazal
petra102
Autor odpoveď zmazal
kleopatra80
18. mar 2019

@petra102 ja som sa nad tým tak zamyslela, a asi by som išla do toho krvného testu, ale mám ešte čas pár týždňov.

lucina1100
18. mar 2019

@ivankalaco , naozaj zacinas uz tolky tyzden, ja som ta tu sledovala, teda citam diskusie tak si ta pametam, vy mate darovane embryo? a porod na spadnutie 🙂

lucina1100
18. mar 2019

@1vivien1 krasne si to napisala naozaj a suhlasim s kazdym jednym tvojim slovom, ja som tiez podstupila darcovske embryo teraz v decembry ale ani tuk, mam za sebou 8 ivf a toto tusim bol kvazi 9 zakrok, ale co ma zaujalo ze si bola v iscar v martine, viem ze u nas na SK je problem s darcovskymi embryami ze ich je velmi ale velmi malinko a neni ani z coho nukat, tak som zvedava ci ste mali z coho vybrat podla vasich poziadaviek a kolko stalo darcovske embryo.

topasitta
Autor odpoveď zmazal
ivankalaco
18. mar 2019

@lucina1100 Darované vajíčko, spermie boli môjho manžela.. len ak by to nešlo, tak sme boli rozhodnutí, že pôjdeme do darovaného embrya.

kleopatra80
18. mar 2019

@lucina1100 čo sa týka ceny embryí, aktuálny cenník nájdeš vždy na každej webovej stránke daného centra kde chceš ísť, neviem aké majú baby tu skúsenosti s DE, ale čo mi kamarátka hovorila tak v Iscare jej povedali od koho jej vkladajú embryo až v deň vkladu, takže na výber nemala. A ak si bola v Brne tak vieš že tam dopredu povedia od akého darcov budeš mať embryo a aké krvné skupiny majú, vzdelanie, výška, váha a aj ako dlho sú embryá zamrazené. Snažia sa tam vložiť také čo najviac podobné budúcim rodičom.