Využili ste darované embryá?
Ahojte sú situácie kedy aj medicína je krátka na určite pary, alebo je zla genetika, zlý materiál ci už zo strany ženy alebo muža.
Vtedy nastáva čas pre sa zamyslieť čo ďalej ??? Adopcia ? darované vajička? darované spermie? darované embryo ?
Pri darovanom vajickach a spermiach je z 1/2 dieťa vaše biologicky. Ale je tu ešte jedna možnosť, ak na adopciu nemáte odvahu alebo máte iný dôvod. Je tu možnosť darovaného EMBRYA. Na SK je trend, že embyá su od párov ktoré už ich nepotrebujú a darujú ich centru. V Brne napríklad v Reprofite je možnosť a vola sa to EMBRYOADOPCIA. Dané centrum poskytuje embrya, ktore sú od mladých darkyň a mladých darcov. Je to vyhoda aj z finančneho hladiska. Prečo ? Keď mate darkyňu a darované vajíčka nemusíte dospieť k tomu že po PK Vám vôbec niečo zostane, čo u embryoadopcii odpadá, lebo maju uskladnené embryá po PK. A od týchto darcov majú aj viac embryí napr. 4 , ktoré si môže rezervovať po vklade - otehotnení a ísť si pre súrodenca z danej ,,várky,,...
VYUŽILI STE DANÚ MOŽNOSŤ ? ČO NA TO OKOLIE ?

@ivankalaco aha tak super, kde ste chodili do car ? Ja som mala aj darcovské spermie a darcovské embryo a ani tuk vôbec sa nechce uchytiť a nikto nevie prečo pretože všetky vyšetrenia a všetky výsledky mam ukážkové a nevedia nám pomôcť už mam toho plne zuby ale povec ako si zvládla a prežila tehu? Ste zdravý? Nemali si žiadne zdravotné problémy? Nebývalo ti zle? Kedy máte termín a či čakáte? Prosim odpis na vsetko 😊
@petra102 aj vy ste boli v iscare na DE? Mali z čoho na vyber či nie? A koľko to stalo?
@petra102 aj prvý krát ste mali DE?
@petra102 bo mi sme boli už v decembri na darcovskom a ani tuk nič, vôbec sa nechce uchytiť a nikto nevie prečo lebo všetky vyšetrenia mam urobene a všetky vyskedky ukážkové a nič
@petra102 tak to ti verim že si skoro odpadla a môžem sa opýtať koľko ivf ste mali ta sebou a aké máte problémy? A mali ste de v najvyššej kvalite ? Či? My sme mali najvyššiu kvalitu ale zevraj to tiež neni moc dobre. Už sa mi nechce ist fi Brna radšej by som išla sem veď som chodila do heliosu Martin ale nemajú cenník na darcovské embrya.
@lucina1100 Reprogenesise v Brne, maximálna spokojnosť. Úspešný hneď prvý vklad. Tehotenstvo úplne v pohode, zatiaľ bez komplikácií, trošku zvýšený tlak, tak že beriem Dopegyt pol tabletky ráno a pol tabletky večer.. ale aj bez tabletky mám tlak v pohode, mne sa zvýši iba v ambulancii od strachu 🙂 Zle mi nebýva vôbec.. sme zdraví a čakáme dievčatko Sofiu.. Zajtra začíname 38 týždeň..už sa teším na pôrod, naposledy som rodila pred 22 rokmi 🙂
@ivankalaco naozaj si uz rodila pred 22 rokmi? takze uz mas velke dieta, ale vyzeras strasne mladucko naozaj, ja poviem pravdu uz sa mi nechce chodit kade tade uz som s toho unavena a mam toho plne zuby tak som rozmyslala ze na darcovske by som aj sem sla na sk, ale helios martin nema cennik vlastne aj tam sme zacinali a iscar v MT zamna nie, velmi sme tam boli nespokojny, chovanie spravanie nulove, jedina mlada doktorka bez praxe ked sme tam chodili, no zamna zle iscare, tak teraz neviem co mam robit kde ist jooj hrozne tazke to mi mame vsetky pari vsak?
@lucina1100 ahoj za mna iscare v MT nie ja mam tam velmi slus kusenost, arogantnost, povysenost, neprofesionalita, ziadne sukromie, mlada doktorka nic moc a prave tam som mala pocit ako na pase a len peniaze, mi sme tak chodili v kuse pol roka nic s nami nerobili iba peniaze cucali, povedali nam ze na schvalenie ziadosti si manzel musi ist k nim urobit vysetrenie urologa za 60 eur inak sa neda podat ziadost a este aj mne dali volake vysetrenie tiez 50 eur ze bet toho nemozu co bola blbost, tak sme sli do heliosu a tam ziadne urologicke vysetrenia nic ziadne platenie iba spermiogram ale to si sebe biznis nahanaju a dc. tomas zamna strasne arogantny clovek posmesny, ziadne spravanie chovanie a len peniaze a peniaze, ale ako sa hovori sto ludi sto chuti🙂
@petra102 ahoj za mna iscare v MT nie ja mam tam velmi slus kusenost, arogantnost, povysenost, neprofesionalita, ziadne sukromie, mlada doktorka nic moc a prave tam som mala pocit ako na pase a len peniaze, mi sme tak chodili v kuse pol roka nic s nami nerobili iba peniaze cucali, povedali nam ze na schvalenie ziadosti si manzel musi ist k nim urobit vysetrenie urologa za 60 eur inak sa neda podat ziadost a este aj mne dali volake vysetrenie tiez 50 eur ze bet toho nemozu co bola blbost, tak sme sli do heliosu a tam ziadne urologicke vysetrenia nic ziadne platenie iba spermiogram ale to si sebe biznis nahanaju a dc. tomas zamna strasne arogantny clovek posmesny, ziadne spravanie chovanie a len peniaze a peniaze, ale ako sa hovori sto ludi sto chuti🙂
@lucina1100 V čase IVF som mala 44 rokov.. za pol roka budem mať 46..Už mám dospelé deti..
@ivankalaco co to naozaj? ja odpadnem ved vyzerate na 25 ale fakt, a mozem sa opytat co ste sa rozhodli mat babo v tomto veku?
@petra102 , veru iba tyto dva, doktorka durcekova tam akurat zacala robit ked sme tam zacali chodit pred dvomy rokmi zaucali ju tam, ale strasne falosna a robila si srandu z dolezitych veci strasne ma ponuzila a pozerala pomne ako po debilkovi a pan doktor to iste strasne falosny a slizky a moj manzel ma na ludi nos, ale akoze bolo tak ako bolo ale chodili sme tam dalej proste kazdy sme daky, ale po pol roku ako od nas iba drankali peniaze a nic neurobili ale fakt nic sme odisli a dorazilo ma to ze mam ist k ich urologovi a mna poslali tiez volade na vysetrenie a len platit nahanat si pre seba peniaze to bolo strasne, a kazdy druhy den iny personal tam sa striedali ako na pase, jedny odchadzali a druhy prichadzali a stale kazdemu dookola hovorit vsetko od zaciatku a v heliose, tam som prisla ci k tomu alebo k tomu, mali cely moj spis nastudovany a nic sa nevypitovali na sto krat aj pristup super aj organizovanost a profesionalita na velmi vysokej urovni, kedze chodim do brna mozem porovnat, ale som rada ze sa vam zadarilo naozaj.
@ivankalaco prosím ťa, absolvovala si nejaký trisomy test alebo niečo podobné, keďže máš donorske embryo?
@petra102 akurat som sa jej chcela nato opytat ci absolvovala trisomy test aj mna to zaujima
@lucina1100 Mám manžela o 7 rokov mladšieho, ktorý deti nemá.. Mám za sebou 4 potraty a preto sme sa rozhodli pre IVF..
@ivankalaco tak to je super dobre ste urobili naozaj, a rodit ides asi cisarskym vsak?
@ivankalaco a ty si absolvovala trisomy test?
7.2. sa nam narodilo dievcatko z DE, ja mam v aprily 43.
@lucina1100 Rodiť budem prirodzene, vek nie je indikáciou na sekciu, iba ak by sa vyskytli nejaké problémy...
@lucina1100 Nie, nebol dôvod, bola som iba u odborníka na genetiku a na ultrazvuku..
@ivankalaco aha to som nevedela uz to chces mat za sebou vsak? ale ako si pisala zatial sa citis celkom dobre a to je dolezite, a bola si doma cele tehu? lebo mojej susedke sa postastilo v 44 rokoch otehotniet a bola celu dobu doma pn ze vraj kvoli veku, ale tiez nemala ziadne problemy nic povedala ze sa tak dobre este necitila ako pocas tehu, a to som chcela povedat ze oni sa na prvy krat zmierili ze nemozu mat deti ani po doktoroch nechodili nic nie vsetci su aby chodili po ivf, a zrazu skoro skolabovali nesli to rozdychat, a ani nevedela ze je tehu 4 mesiace nic iba na preventivke jej doktor vravi ze preco nepovedala ze je tehu a ze kde bola do teraz a ona ocom to hovori ze nech nerobi sok ani nervy ved ze ma 44 rokov, a ona ze ste vo 4 mesiaci tehotenstva😂, ze to bol taky sok ze nechapala ani ako sa vola, ze ani domov nevedela zajst ze uplne mimo sranda vsak?
@kleopatra80 ja som teraz čerstvo po TRIPPLE teste a mam pozitivny skrining na razstep (tak mam paniku) moja dr. ma "nuti" do amiocentezy, ale zrovna zeny v mojej rodine s nou maju zle skusenosti, tak ja neviem ze co idem robit... bojim sa to "zanedbat" a neist ale aj ist a mozno zdravemu babatku nieco s nou alebo sebe dorobit. Akurat sa snazim dovolat dr. grochalovi do MT nech mi urobi 3D skor ako v 21. tt a odporuci alebo neodporuci potrebu tej amiocentezy
@lucina1100 vyberat z coho nebolo, preto neviem či bolo pre na vyrobene alebo nie, v podstate sedela krvna skupina a teda mame "opis" rodičov, ale to je presne taky isty mix črt ako mi dvaja z partnerom lebo aj my dvaja sme uplne rozdielny, čiže čistá loteria, čo sa vzhľadu týka :D Darcovske embrry nas stalo podla cennika ISCARe v MT - 920e + hormonalna liečba, čiže spolu cca 2000e
Baby mozno tu najdem odpoved....boli sme pred 3mesiacmi na ivf ..nepodarilo sa sa ostali nam 3 zmrzlinky ...no podarilo sa nam otehotniet prirodzene som v 9tt a ak to dobre dopadne chceli by sme zmrzlinky darovat ....myslite ze by sa to dalo? Bojime sa toho aby to centrum nevyuzilo na zarob

@kleopatra80 , áno ja som bola v Brne v reprofite a tam sme si sami zadali všetky parametre a podľa našich kritérií našli darcu, ale tam v Brne povedali že majú cez 1000 darcovských embria že je z čoho vyberať ale viem že na sk je z tým problém oni ani nemajú darcovské spermie a nieto zo hotové DE