Zatiaľ bezdetné snažilky po 40-ke s darcovskými embryami

aveeva72
5. apr 2016

Ahojte dievčatá, nenašla som tu ešte takúto tému. Je tu ešte niekto okrem mňa, kto je už po 40ke, nemá ešte deti a je odkázaný na darcovské embryá? Mohli by sme si vymeniť skúsenosti.

lucinka511
9. apr 2016

@aveeva72 a preco ches az teraz deti?? niekedy clovek zu musi hladat ine priorety, je to tazke ale netrapis sa zbytocne s tym vsetkym? a preco ches darovane embria?

lukamka
9. apr 2016

ja ti drzim palceky, podľa mna je pekne stať sa mamou hoci aj neskor, nezalezi z akeho dôvodu

charity
9. apr 2016

@aveeva72 Bojuj. Nevyhrava ten, kto to vzda vopred. Takze rychlo do toho.

aveeva72
autor
11. apr 2016

@lucinka511 Presne toto som nechcela. Obuj si najprv moje topánky a potom ma súď. Nevieš o mne vôbec nič. Takže venuj svoju energiu radšej vlastným starostiam, iste ich máš sama dosť.

aveeva72
autor
11. apr 2016

@lukamka Ďakujem. Nešla by som do toho, keby som si nebola istá, že to zvládnem. Až taká stará zase nie som, som tesne po 40-ke, nie tesne pred 50-kou. A nejde o rozmar, proste to tak vyšlo. Zaskočila ma tá prvá negatívna reakcia. Dúfala som skôr v spolupatričnosť a podporu, inak by som sem nepísala. Hm. Asi sa budem musieť pripraviť aj na toto.

janezz
11. apr 2016

@aveeva72 určite sa priprav aj na toto. Ja som bola vždy presvedčená,že sa tu mamičky podržia a povzbudia ale nie je to tak. Ale ja ti držím palce,nech ti to vyjde a splnia sa ti tvoje sny. Je krásne mať doma malého anjelika s rožkami 🙂

aveeva72
autor
11. apr 2016

@janezz Jeej, dakujem! Ja verim, ze moj maly rozkaty anjelik pride coskoro🙂.

lukamka
11. apr 2016

@aveeva72 vies ja si myslim, ze o tom kedy babatko pride rozhoduje ono samo. A sama som si zazila skostnatene nazory a milion ludi, co do mna hucalo kedy uz laskavo budem mat dieta, lebo uz by sa patrilo. Pritom som cely cas po nicom inom netuzila. Lenze zivot pise niekedy ine scenare ako by sme chceli. Ak citis, ze teraz prisiel ten cas, tak ja ti prajem z celeho srdiecka a urcite pis ako ti to ide! 😉

tobnuf
11. apr 2016

Drzim silno palceky.. 🙂 nech to vynde cim skor ved co je krajsie ako byt mamou 🙂

sudabe
11. apr 2016

Drzim palce nech pride coskoro maly poklad myslim ze zena by mala byt matkou. No neviem preco darovane embrya ale lepsie jak nic. Vela trpezlivosti a sil

innustek
11. apr 2016

skús na českom koníku, tam sú rôzne témy na plánované rodičovstvo.... atď. Mám dobrú skúsenosť aj super kliniky na Morave. Držím palce 🙂

lucinka511
11. apr 2016

@aveeva72 ja ta neodsudzujem ,len sa ta pytam,ze preco tak neskoro, asi si amla anto dovod,ale niekedy si ymslim, ze je zu sa zmierit s urcitymi vecami....silou,mocou nie je nic dobre....ja amm sama vlastne starosti preto necehm nikomu ublizit,ale urcite si treba vypocut aj konstruktivnu kritiku z casu na cas, nemozes ratat ze sa nik enbude nad tym pozastavovat....prajem ti to aby ti to vyslo a dieta bolo dzrave ale niekedy si treba v zivote skor a rozumne zvazit priority a pre a proti,,,,vies nasa spolocnost je taka ked nemas deti nie si plnohodnotna ale da sa zit aj bez nich teda nasa spolocnsot by si an to mohla zvyknut,skostnatene nazory su tie, tk tvrdia ze zena musi silou mocou mat deti i ekd to ej velakrat tazke,ja sama sa trapim,,,ale mam aj kolegyne kt su po 40 a neriskuju zu lebo aj Tod ieta trpi,si mozes aj dieta adoptovat a urobis Vela dobreho,tak ci tak by to Embryo bolo eln darovane....a tie kolegyne 40 rocne maju aj ine zaluby amoznos a nasli v inych veciach ked zu maamy nebudu,,,,ale drzim ti palce,len toto je tiez ejden nazor,kt ta nekrittizuje,len ti ponka iny pihald na svet.....a precos is a tak enskoro rozhodla stat sa matkou,alebos a ti endarilo nikedy? to je eln zvedava otazka ziadna kritika

simonezet
11. apr 2016

@aveeva72 držím ti veľmi palce!! nemám s týmto síce skúsenosť, ale vek nie je dôležity pre to kedy sa stať mamou. Určite z teba bude skvelá matka, nech sa skoro podarí ;)

klarisa1977
11. apr 2016

@aveeva72 podla mna skvely napad dat sancu aj "nadbytocnym" embryam. Kazdy tu odsudzuje interupciu a ked chces dat sancu embryu, ktore uz nikto nechce tak su ta schopne skritizovat, preco nechces adoptovane! Niekomu zostane po uspesnom umelom oplodneni vela embryi navyse, tak ich bud daju zlikvidovat alebo daruju. Teda skor predaju. V porodnici som bola na izbe so zenou 40rocnou, ktora bola zdrava ale vajicka sa jej vobec netvorili, muz mal zle spermie, no nemozne mat spolu dieta. 15rokov sa liecili, nakoniec isli do darovaneho embrya a hned sa chytilo.
Takze rychlo do toho, drzim palce!

lucinka511
11. apr 2016

@klarisa1977 tak ale toto je ozaj Pekny prikald, ked sa takto da tak potom super

charity
11. apr 2016

@klarisa1977 Na Slovensku a v Cechach nie je mozne dodatovne darovat nadbytocne embria.

klarisa1977
11. apr 2016

@charity a to mas odkial? Normalne sa kazdeho pytaju co zo zvysnymi embryami, ci si zaplatia skladovanie alebo ho chcu zlikvidovat, alebo daruju. Rodicia ked aj daruju, klinika ho preda neplodnym parom. Aj v cenniku klinik je normalne program s darcovskymi embryami.

charity
11. apr 2016

@klarisa1977 Info z kliniky Unica. Hovorim o nadbytocnych embriach. Dodatocne... Ak sa to dohodne hned na uvod, da sa to, ale robi sa viac vysetreni. Ide o zdravotnu bezpecnost.

klarisa1977
11. apr 2016

@charity kazda klinika ma asi ine pravidla. Kamosky sa po dvoch rokoch opytali ci zaplati dalsie skladovanie alebo chce zlikvidovat, alebo darovat. Povedala darovat, obaznamili ju len ze nejakych 15-20rokov budu este evidovat ze su oni z muzom rodicia pre pripad ze by pripadnemu dietatu mohli byt uzitocni pri zdravot.komplikaciach a hotovo.
Ale neviem ako toto co mi vytykas suvisi zo zakladatelkynou temou. Ked do toho pojde, darovane embry zozenie lahko a legalne ake chce. Dokonca niektore kliniky ponukaju aj "akciu" ze vlozia dve za cenu jedneho.

saxana2006
11. apr 2016

@janezz nechapem zeny co tu idu kritizovat..nepoznaju preco je to tak..mame sa baby podrzat a nie tu mat primitivne komentare ..je to smutne ☹

charity
11. apr 2016

@klarisa1977 Nic Ti nevytykam, len davam na pravu mieru, keby to tu cital niekto, kto tu info potrebuje.

Ja skor nechapem ako to suvisi s temou. Za to, ze ma po 40-ke, nemusi riskovat darovane embria od neplodnych /!/ parov, ale mat darovane embria od zien, ktore su plodne, teda od darkyn.

aveeva72
autor
11. apr 2016

@lukamka Ano, myslim, ze teraz je ten spravny cas...cely zivot mi ide vsetko trosku pomalsie...asi to s tym suvisi🙂. Si mila, dakujem.

aveeva72
autor
11. apr 2016

@sudabe Darovane preto, lebo moje vajicka uz nie su kvalitne a partner mal opakovany tazky zapal nadsemennikov, ktory mu uplne znicil zarodocne bunky. Nic ine nam neostava. Nie je to vrtoch, ale jedina moznost. Nie je to lahke.

aveeva72
autor
11. apr 2016

@innustek Diky, chodime do Brna. Ano, su super.

klarisa1977
11. apr 2016

@charity teraz si este viac pomotala....ona nechce darovane vajicka, ale hotove embrya, ktore su uz zmrazene a cakaju co s nimi bude. Ak maju aj zle spermie, vajicka od darkyne im nepomozu, potrebuju uz "hotove" embryo na vlozenie. A takych je na klinikach habadej. Na darkynu vajicka sa casto caka a je to zlozitejsi proces.

aveeva72
autor
11. apr 2016

@lucinka511 Musis mat aj vhodneho partnera, nie? Nechcela som mat dieta s hociky, , len aby som ho mala. Ten pravy prisiel az teraz.

zuzulienaba
11. apr 2016

@aveeva72 držím Ti palce, nech Ti to vyjde, ja mám tiež tesne po 40tke 😉 a ešte by som chcela jedno dieťatko

lucinka511
11. apr 2016

@aveeva72 ale hej to chapem,ja som toho praveho ak teda je stretla tiez az v 32, takze chapem zu drzim palce

aveeva72
autor
11. apr 2016

@charity Mas pravdu, v Cechach (chodim do Brna) sa to neda, nie su to nejake zvysne embrya, zaplatili sme si za darkynu aj za darcu. Mohli sme si vybrat tak, aby sa na nas podobali. Neostala nam ina moznost a sme vdacni aj za to.

aveeva72
autor
11. apr 2016

@charity Ved tak to aj je🙂. A je to poriadne draha zalezitost, mimochodom...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre