Zmrazené embryo a slzy

15. feb 2022

Mamicky,

Mame uzasneho 6 rocneho chlapceka z IVF. Dalsie deticky si uz nezelame. Ostalo nam jedno embryo a je velmi narocne "nechat ho ist". Kazdy rok placeme pri tej predstave. Mate vy takuto skusenost?
Dakujem

danyelia
15. feb 2022

Ahoj, síce takú skúsenosť nemám, ale...ak je už len tá predstava, že ho necháš ísť taká smutná, ako sa budeš cítiť, ak ho naozaj ,,necháš odísť,,? Ty však musíš vedieť, prečo si ďalšie bábätko neželáte...V každom prípade, rozhodni sa tak, aby si nič v živote nemusela ľutovať 😊

gabika108
15. feb 2022

My mame tiez bábätko po ivf 3 mesačne a ostali nam ešte embrya ale nakolko som mala problemy ku koncu tehotentsva tak uz na dalsie tejotenstvo si netrúfam. Tak sme sa rozhodli ich darovat nakoľko mi je ich ľúto len tak ich ukončiť

zojanka
15. feb 2022

@gabika108 prosim ta aj si sa informovala na to darovanie? Lebo mi mame rovnaku situaciu a teda povedali mi v centre ze jedine znicit, darovat sa nedaju.

bolarazjedna
15. feb 2022

A keby si išla na vklad len tak, bez stimulácie? Samozrejme, môže sa to uchytiť, ale šanca není veľká, som počula, že viacerí veriaci tak spravili, aby embrya "nezabili", postupne dali vkladať aj 8 embryí, no všetky, čo im zostali.

Keby si náhodou úplne spontánne ostala tehotná, išla by si na potrat? Ak nie, tak skúste aspoň takto dat šancu embryu, ak sa nechytí, budeš mat srdce na mieste, že si ho len tak nevyhodila.

66simonka66
15. feb 2022

Presne toto prežívame aj my, len s tým rozdielom že my máme ešte zmrazených 8 embryí. Máme dvojičky, ešte jedno plánujeme ale neviem si predstaviť ich dať zničiť. Tiež rozmýšľam nad vkladaním postupne bez stimulácie ako napísala @bolarazjedna, len sa bojím že sa to nepodarí a tretie dieťatko nebude, zasa na druhej strane je mi ľúto pri jednom z nich jesť lieky a pri zvyšných nie. Mám strašnú dilemu čo urobiť.

gabika108
15. feb 2022

@zojanka ano pytala som sa v centre ze ich mozme darovat my ich mame v SPLN Kosice

66simonka66
15. feb 2022

A ešte dodám že keby som mala jedno, dva embryá dala by som si ich vložiť aj keby to znamenalo že budem mať 4 deti, ale 8? To je nereálne.

dietatko2020
15. feb 2022

@66simonka66
@bolarazjedna
je vklad bez stimulacie, v prirodzenom cykle, podmienkou je potreba ovulacie a vkladaju max 2 embrya, aj od toho sa postupne upusta a preferuje sa vklad len 1embrya

66simonka66
15. feb 2022

@dietatko2020 v centre kde som bola ja dva embryá nevkladajú, len po jednom. Tak rozmýšľam ze pôjdem na vklad postupne každý mesiac a uvidíme.

autor
15. feb 2022

@bolarazjedna Nechcem z toho skoncit na psychiatrii, takuto psychicku bolest si neviem ani predstavit, take cosi podstupovat.

dietatko2020
15. feb 2022

@66simonka66 asi Helios 🙂

66simonka66
15. feb 2022

@dietatko2020 áno 😀

autor
15. feb 2022

@gabika108 Ja mozem aj darovat aj poskytnut na vedecke ucely. Obe tieto moznosti nechceme vyuzit.

autor
16. feb 2022

Tak uz je po vsetkom. Popisali sme papiere. Skoro som sa zrutila. Nikdy som nemala ist na ivf.

dietatko2020
16. feb 2022

Ale nehovor tak. Keby si neisla, nemala by si synceka

autor
16. feb 2022

@dietatko2020 Dakujem ti. Ked to tak boli.

katuskamala1
6. mar 2022

Ahoj. Boli sme v rovnakej situacii. 2 deticky po ivf a na tretie sme si uz netrufli. Zmrazenych embryjok vela... Mala som asi rovnake pocity ako ty. Kamaratka mi pomohla preniest sa cez to.. Prestala som to vnimat ako vraždu ale ako moje rozhodnutie. Sadla som si na postel, silno som plakala a prihovorila sa im, ze nech sa nehnevaju, a odpustia mi moje rozhodnutie, no ze som vdacna za tieto moje 2 deti a dalsie som sa rozhodla uz nemat. Ze ak este nejaka dusicka k nam ma prist, tak pride a my budeme za nu vdacni.. A take veci okolo toho. Uprimne zo srdca. V tom zacalo strasne silno na mna svietit cez okno slnko, presiel mnou akoby vanok a ja som cítila úľavu. Bolo mi odpustene a stale je mi sice smutno, ale uz sa na to pozeram inak. Mozno moj priklad rovnakej neprijemnej situacii ta inšpiruje a pomoze ti ulavit tvojej utrapenej dusi.

gita17
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
66simonka66
7. mar 2022

@gita17 nie je to vždy také jednoduché, môže mať nejaké zdravotné problémy a preto nechcela ísť na ďalší vklad. Ja si presne prechádzam tým istým a veru nie je to po psychickej stránke veru ľahké. Skoro každý večer premýšľam nad tým čo robiť a či som urobila vlastne dobre že som na IVF išla, ale túžba po dieťati bola vtedy veľmi silná takže som si vôbec neuvedomovala aké následky to bude mať. Ostalo nám 8 embryí a už teraz viem že toľko detí mať je nereálne, mám doma dve krásne deti a ďalších 8? To sa proste nedá. Na jeden vklad ešte pôjdeme ale čo tie ďalšie? Neviem či si si niekedy niečím podobným musela prejsť (dúfam že nie a že ani nikdy nebudeš musieť), ale po psychickej stránke je to naozaj ťažké. Nech už mala akýkoľvek dôvody na to, že ďalšie dieťatko už nechceli po psychickej stránke ju to určite zožiera.

gita17
7. mar 2022

@66simonka66 nic o tom nepise, len ze 2. dieta si nezela

zuzumajko
9. mar 2022

Ahoj, my mame este zamrazene dve embryjka ale po porode dcerky (je to 8.babatko a jedine co prezilo az do porodu a po porode) mi dva mesiace na to robili kyret, lebo proste stracala som vela krvi a neslo inak, a po kyrete mi obaja lekari nezavisle od seba, ktori kyret robili, povedali ze dalsie dieta neprichadza do uvahy. Ze mam zdevastovanu maternicu po predch tehotenstvach a nemam riskovat. Ale my sme sa rozhodli dozivotne embryjka platit. Aj ked ich uz nevynosim..

malulienka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre