icon

Zlý spermiogram a umelé oplodnenie

martina1431
26. feb 2017

Ahoj som tu nová chcela by som sa opýtať s priatelom sa snažíme o bábätko uz rok a pol sme mladí ja 26r. On 29r. Ja som úplne zdravá už sme toho aj dosť podkúšali od inofolicu partnerského balíčku po pitie alchrmilky kyseliny listovéj maci peruanskej kotvičníka zemného duphastonu a stale nič ani jedno tehotenstvo. Moja gyndoška nám už teda nevedela pomôcť tak nas odporučila do centra reprodukčnéj medicíny tam nám spravili mne komplet nanovo vysetrenie a priatelovi spermiogram a v teraz 24.2. Sme si prisli vypočuť výsledky ja plodná ako jabloň priatelov spermiogram úplne zlý vraj mal len sedem spermií. Som zúfala aj on to ťažko znáša odporučili nám jedinú možnosť umelé oplodnenie ale predtím má priateľ brať este dva mesiace vitamíny na tvorbu spermií a o dva mesiace sa spraví ďalší spermiogram. Má niektorá z vás podobný problém čo by ste nám vedeli poradiť. Aj to umelé oplodnenie je dosť drahé síce máme niečo našetrené ale vraj úspešnosť je len 50% za všetky radi a povzbudivé odpovede vám vopred ďakujem

sticker
Strana
z4
takaaa
19. apr 2018

@natalia11111 no ved to je uplne super 👍 , my sme mali iba nejakych 100 000, ziadne vitaminy nezabrali. Iba minimalne zlepsenie. My sme v KE.

calava
19. apr 2018

@natalia11111 my sme na tom ešte horšie 1 ml koncentrácia :/ dva neuspesne transfery za sebou,

natalia11111
20. apr 2018

@calava a vitamíny nepomohli? a hneď vás odporučili na umelé, alebo najskôr vám dali vitamínovú kúru? ja sa bojím že mi teraz povedia že hneď umelé a nebudem vedieť sa rozhodnúť.. a mali ste asi metódu ICSI alebo aj PICSI sa dáva keď je málo spermií?... ja nútim sprchovať sa priateľa v studenej vode... a v akom ste centre? ja by som si chcela spravit hematologiu a reprodukcnu imunologiu pred tym vsetkym a priatel urologa by som chcela, ževraj v CZ je dobrý.. ale priznám sa že som pozerala aj stránku dánskej spermobanky, a tam sa pri niektorých darcoch dá pozrieť aj ako vyzerali keď boli malý a majú tam aj analýzu osobnosti..

calava
20. apr 2018

@natalia11111 chodíme do heliosu v MT a hneď ivf nám ponúkli pri opakovane zlom spg.. Vitamíny nezabrali a to sme poskusali kadečo... Tento rok som si do robila hematku, tam sa objavila mutácia ale nič vážne, stačí brat kyselinu listovú, nemusím riedit krv a minulý týždeň sme boli ešte na repro imuno, ale výsledky budú až o mesiac,.. Chcela som to už mať na komplet pred 3. A posledným transferom.. Z 1. Ivf

calava
20. apr 2018

@natalia11111 mali sme Icsi, picsi pri takej koncentrácii nebolo možné

natalia11111
20. apr 2018

@calava a zistili aj aky je problem u manzela?

calava
20. apr 2018

@natalia11111 nič zásadné sa nezistilo

natalia11111
22. apr 2018

@calava a kolko ste mali vajicok a kolko sa vam podarilo oplodnit? Drzim palce aby to vyslo a verim ze vyjde, len treba skusat..

giuliettka
23. apr 2018

Ahojte..chcem sa opytat ci sa niektorej z Vas podarilo otehotniet prirodzene ak je manzelov spermiogram-konkretne patologia 98%...To znamena ze len 2% su dobre...:/

lula3108
18. sep 2018

Ahojte, môjmu manželovi tiež vyšiel zly spermiogram, má len 1 mil. spermií, ale vraj sú v dobrej forme a zdravé. Doktorka povedala, že síce stačí na oplodnenie jedna spermia ale že nás odporúča na umelé oplodnenie..snažíme sa zatiaľ asi rok, ja mám len 25 a som úplne zdravá, vraj mám viac vajíčok ako je priemer...nevieme ci máme ist hned na umele alebo pockame este rok, budeme brat vitaminy a snazit sa a mozno sa podari? Ma vobec cenu sasnazit? bojim sa aby sme neboli kazdy mesiac sklamani a zbytocne vystresovani..dakujem 🙂

martina1431
autor
18. sep 2018

@lula3108 Ahoj trošku ťa povzbudím. Založila som túto diskusiu, tiež sme si kade čím pre skákali a ak ti môžem poradiť, nečakaj zbytočne sa budeš trápiť treba do toho ísť. Keď sa to nepodarí prvý krát tak sa to podarí druhý krát ale treba to riešiť. My sme čakali 2 a pol roka kým sme sa dokázali rozhýbať, lebo sme si dávali falošné nádeje že sa to možno podarí aj prirodzene alebo nejaké hlúpe vitamíny pomôžu. Nakoniec sme to podstúpili a už budeme začínať 20tt. Takže budem Vám držať palce aby všetko dobre dopadlo

havia
11. dec 2018

@lilyianka kolega bol v brne, lebo v blave to odflakli stale. tam sa podarilo hned a maju dvojicky.

marika9447
12. dec 2018

@martina1431 ahoj my s manzelom mame presne ten isty problem ako ste si s tym poradili?

lilyianka
12. dec 2018

@havia my sme sa rozhodli, že už na umelé nepôjdeme nikam...raz nám celý ten proces stačil

natalia11111
Autor odpoveď zmazal
lilyianka
12. dec 2018

@natalia11111 Gynfiv... 1x ET, 2x KET

natalia11111
Autor odpoveď zmazal
lilyianka
12. dec 2018

@natalia11111 Ja určite nie,zažila som si hocičo pritom a už nechcem... som rada,že som sa dala dokopy a konečne vyzerám ako predtým

havia
12. dec 2018

@lilyianka ano kolegova zena brala mnoho hormanolynch liekov, mala aj astmu a ine komplikacie. kolega nemal spermie v ejakulate. mal v mladosti mumps. operacne to vyriesili a zobrali spermie. pristup v brne bol mnohonasobne lepsi a ustretovejsi. v blave mal 2pokusy a drahota, stale len peniae, peniaze. a v brne celkom inak. isli tam, lebo videli relaciu modre z neba a fakt pristup mnohonasobne lepsi. na slovensku dali nevyzrete vajicka a vedeli ze su nevyzrete. a ked jeho zena krvacala, tak ju ignorovali, ze pohoda. a anakoniec , ze očistie sa sama doma a ani nedocistovali ani vysetrenie..len peniaze. a to brno fakt taky balzam na dušu. ale chapem vas, clovek je znechuteny a vyšťaveny, unaveny a zdeptany. na slovensku sa spravali k nim ako k dobytku, brne ako kludom peniaze ani poriadne nespominali. ale po zlyh skusenostiach sa vam ani necudujem. ja som tiez zazil v zivote situaciu, ze nemam chut uz bojovat. ak budete chciet , zistim vam kontakt od kolegu.za opytanie a info urcite nedate nic. prajem pekny den madam.

lilyianka
12. dec 2018

@havia ďakujem, ale naozaj to riešiť nebudem, tu na SK sme do toho dali dosť peňazí a už pri poslednom vklade ma prestal baviť ten kolotoč, bola som rada,že to je za mnou.. keď sme boli na druhom vklade,vedela som,že to nevyjde,tiež mi vložili embryo spomalenie vo vývoji... poslednýkrát mi dokonca doktorka na stole vykázala,to ma riadne dopalilo... človek tam nechá kvantum peňazí a úcta žiadna ... ja som pred posledným razom musela ešte chodiť na hematologiu a imunológiu,pichsla si navyše ďalšie injekcie plus užívala kortikoidy a teda čo tie so mnou porobili... už nikdy viac!! Po ich postupnom vysadeni tiež hrôza... ja som skoro nechodila,taký vplyv to na mňa malo... o pribrati, ochlpeni a ďalších vedľajších účinkoch ani nevravím

Strana
z4