Zmeškaná inseminácia
Ahojte dievcata aj vam sa niektorej stalo ze vam premeskal doktor dni na inseminaciu?Ja som z toho strasne sklamana:(((( Teraz zase vsetko od zaciatku...
@dorotka2013 cozeeee??? vazne??? ☹ tak to ma mrzi... ja som myslela, ze teraz to uz urcite vyslo, ked si bola aj tak optimisticky naladena... a urcite je to normalna ms? niekedy je ms, aj ked je teho... pockaj este na vysledok krvi... A ak aj naozaj ms, tak neboj moja, dobre bude... mne tiez 2. iui nevyslo a idem dalej 😉
@lina129 aj jrv je negativna... :( teraz mi volali...
@dorotka2013 ach ☹ tak to mi je fakt luto... viem, ako sa citis asi... presne to som zazila... ale neboj, bude lepsie, kopec babam nevyslo IUI a dalsi cyklus otehotneli prirodzene 🙂 mozno si mala zasa nizsku sliznicu... ☹ aky mate teraz plan? idete skusat prirodzene?
@lina129 vobec neviem...nechce sa mi na to ani mysliet...uvidime...
@dorotka2013 ahoj,tak hlasim,ze aj mne prave dorazila ms ☹ takze sme zasa na tom rovnako...
@lina129 škoda... :((( no co uz, skúšame ďalej... Aky máš plán? Co ďalej?
Dievčatá, trochu som sledovala vašu diskusiu. Bola som na prvom IUI v rovnakom čase ako vy a tiež neúspešne. Som sklamaná, pretože som mala darcovské spermie a aj tak to nevyšlo. Ja som zdravá, všetko v poriadku, ovuláciu mávam. Bola som sledovaná: 10 DC folikul 14mm, 11 DC 16 mm, 12 DC pregnyl o 21.00, 14DC ráno o 9.00 IUI. V ten deň (14DC) mi ráno stúpla bazálna teplota, preto si myslím, že ovulácia prebehla 13 DC a vajíčko už nebolo schopné oplodnenia. Síce lekárka mi povedala, že vajíčko je schopné oplodnenia 24 hod, čo sa mi zdá podľa info z webu ako chlácholenie, aby ma upokojila. čo myslíte vy? Mám žiadať o IUI prv alebo im dôverovať?
@dorotka2013 ahoj, ako si na tom? uz mas ovulku? ja som si dnes zacala robit ovu testy... rozmyslala si nad 3. iui?
@vienalas ahoj, az teraz vidim spravu, skoda, ze si nas neoznacila... folikul praska pri velkosti 18 - 25 mm, tak niekedy v tom case sa robi to IUI... mne ho robili, ked som mala jeden folikul 17 mm a druhy 19 mm... nevyslo ani raz... ☹ a to som tiez vraj v poriadku... Mne sa zas nepacilo, ze mi pichli pregnyl prvy raz o 7.h rano a iui mi robili hned na druhy den!!! rano 😒 a druhy raz mi pichli pregnyl o 15.h a tiez mi robili iui hned na druhy den rano!!! takze ani nie o 17 hodin.. cize toto asi bola u mna chyba... ☹
@lina129 Ahoj, práve som sa objednala na folikulometriu na 11 DC. Ja práveže premýšľam, či by mi nemali pregnyl pichnúť neskôr, aby ovulácia nastala, až keď budú spermie vnútri. Som z toho smutná, dlho mi trvalo odhodlať sa na IUI a teraz sa to naťahuje. Prvý cyklus v septembri sme nestihli, jeden deň mal folikul 15mm a o dva dni bol prasknutý. Vraj to nebol folikul ale niečo, neviem čo. V októbri to nevyšlo, tak skúsime tento cyklus. Bolo by krásne, keby sme na Vianoce boli v očakávaní.
No to by bolo krasne 🙂 takze idete na 2.iui? Tak drzim palce...som zvedava aky budes mat folikul...asi tiez mavas ovulaciu skor...ja niektore cykly mam ovulku uz na 12 DC... Vraj ovulacia prebehne do 36 hodin po pichnuti pregnylu...
@vienalas tiez neviem ako je to presne s pregnylom...mne pri prvom iui nepichli nic...vraj uz to nestihneme...ale ja by som sa stavila ze ovulka bola den po iui...cize spermijky boli uz isto vnutri...druhe som mala ovulku presne pocas iui...a nevyslo ani jedno :(...
@lina129 cauko...ovulka uz bola...nedela/pondelok...asi 🙂... neviem co dalej...tento cyklus uz len cakat 🙂...mozno v decembri? uvidim ako mi to vyjde...aj s robotou... A ty? Ides na dalsie? Skusas? Cakas? Ovulka?
@dorotka2013 no ja som zasa v ocakavani ovulky... predpokladam ze bude asi az koncom tyzdna... to by mi aj vyhovovalo... zatial este neriesime, ale v decembri chcem opat skocit do centra a pripadne skusit este jednu IUI... no fakt neviem co dalej 😒
@dorotka2013 Ahoj, tak potom asi len správne načasovanie nestačí....V sobotu ideme na meranie a uvidíme, kedy naplánujú IUI.
@lina129 Ahoj, tak dnes 11DC a folikul už 18mm, naplánovali IUI na pondelok, maternica 10mm. Nie je to málo? Pregnyl mám pichnúť dnes večer, no rozmýšľam, že to posuniem na nedeľu ráno. Bojím sa, že vajíčko dozrie prv a a nestihneme ten správny čas. Aj keď doktorka povedala, že keby bol 20mm, tak by sa bála, že to nestihneme ale takto je to vraj pekne načasované.
@lina129 Ahoj, nakoniec som si ho pichla večer o 22.00. Dnes bolo IUI, vyžiadala som si ešte sono a neviem, neviem. Bola tam nejaká cysta 3cm a ešte vraj tekutina, čiže asi už folikul praskol. Lekárka tvrdila, že vajíčko je niekde tam a čaká. Neviem, či len nechcela prísť o peniaze. Váhala som, či máme zase IUI podstúpiť s neistým výsledkom. No bolo to rýchle, len čo som vyšla z dverí, volali ma na IUI. Tak už musíme len dúfať, že napriek všetkému to bude tehotenstvo.
@lina129 práveže mám dojem, že to asi nevyšlo, len kvôli mužovi chcem byť pozitívna. Je z toho veľmi nešťastný. No a kvôli sviatkom ďalší cyklus nestihneme realizovať, tak až v januári. Keď porovnávam s minulým iui, som akási pokojnejšia, aj duphaston lepšie znášam. Pobolievajú ma kríže ako pred menštruáciou. Neviem, čo si mám myslieť, no dnes ráno som dúfala, že bude aspoň duch.
@lina129 Ahoj, potrebujem poradiť. Tak 15.12. bola krv negatívna, na druhý deň prišla menštruácia. Ešte som dúfala, že december stihneme, pretože som si merala teplotu a stále bola rovnako nízka, tak som 30.12. letela do MT na meranie.... Na sone videla len zlté teliesko a tekutinu, vraj na oboch stranách a že ovulácia už prebehla. Bola som sklamaná, že teplota klame. No druhý deň ráno teplota krásne vyskočila, takže ukazuje prebehnutú ovuláciu. Ked som nad tým rozmýšľala, tak mám pocit, že keby boli IUI urobili v ten deň...pretože predtým cyklus ( v deň IUI) tam tiež bolo žlté teliesko a tekutina a lekárka tvrdila, že vajíčko je "niekde tam" a další cyklus, rovnkú situáciu vyhodnotila opačne. Tak neviem....Teraz mi predpísala clostylgebit 3.-7DC, vraj vzhľadom na môj vek (35) sa neobáva. Ja sa však obávam, že budú dve a budem mať problém donosiť. Neviem, čo mám urobiť. Či im navrhnúť bez clostilgebytu a IUI naplánovať o deň skôr, alebo užívať ten clostil a veriť, že folikuly budú dorastať postupne a tak sa zvýši šanca na otehotnenie.
@vienalas ahoj, no ja som mala tiez clostil na druhom IUI, uzivala som 5. - 9. DC a mala som po nom 2 folikuly, den pred IUI mal jeden 15 mm a druhy 19 mm... takze dorastali postupne... nakoniec ani to nevyslo ☹ ale poznam jednu kocku, ona mala po clostile 3 folikuly a teraz caka dvojicky 🙂 tak tazko radit... ja by som asi "riskla" aj tie dvojicky 🙂
@lina129 Zdravím, tak tento cyklus mám s clostylgebitom, 10 DC tri folikuly - 18mm vpravo, 14 a 10mm vľavo. Dnes večer si mám pichnúť pregnyl a v piatok IUI. Uvidíme, mala by byť vyššia šanca, len dúfam, že ak praskne to väčšie vajko, nestopne to dozrievanie toho malého a to 14mm stihne pekne dozrieť a oplodniť sa.
@vienalas ahoj, no tak hadam to uz vyjde... ides uz 3x na IUI? neboj prasknutie urcite nestopne dozrievanie ostatnych folikulov... vsak prave preto mozu byt dvojicky a podobne, ze to urcite neovplyvni... 🙂 radsej sa nad tym ani nezamyslaj, lebo potom sa zbytocne stresujes... 😉 drzim palce!
Ak sa mozem spytat, kam chodis do car? a kolko tam stoji IUI? diky

@lina129 nie...nie som z BA...ked tam idem tak si musim brat dovcu...alebo vymenit smenu...pevne verim ze tam pojdem uz len raz...potvrdit tehu!!! 🙂))